| | |
16.08.2010 15:50 -
EGR ventil - kde koupit?
|
2353182
|
|
tubowec
|
Město: Nemsova, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Poradte mi,prosím, kde zozeniem lacný ERG ventil na C5 2.2 hdi, r.v. 2001
Poradte mi,prosím, kde zozeniem lacný ERG ventil na C5 2.2 hdi, r.v. 2001
|
|
16.08.2010 21:23 -
Re: EGR ventil - kde koupit?
|
2353207
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tubowec napsal(a): Poradte mi,prosím, kde zozeniem lacný ERG ventil na C5 2.2 hdi, r.v. 2001
Písat , čítat vie, na PC ta deti pustili, čo takto niečo vyguglovat??? Jinak vrakáč, nebo si dej inzerát. Já bych ovem do auta starý EGR nedával. Jinak tady najde jednoho člena z Hulína, ten má krám.
Písat , čítat vie, na PC ta deti pustili, čo takto niečo vyguglovat??? Jinak vrakáč, nebo si dej inzerát. Já bych ovem do auta starý EGR nedával. Jinak tady najde jednoho člena z Hulína, ten má krám. :-d
|
|
02.11.2010 22:52 -
|
2361167
|
|
alex451
|
Město: Roňava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Chlapi, na čo slúi EGR ventil ? A môe mi kvôli tomu syča motor ? A spredu auta sa mi dymí, je tam nejaké kúrenie, len to neviem na čo slúi. Je to bené e počas jazdy to hučí ? A keď zastanem dymí mi jak z bufíka na kamione.
Chlapi, na čo slúi EGR ventil ? A môe mi kvôli tomu syča motor ? A spredu auta sa mi dymí, je tam nejaké kúrenie, len to neviem na čo slúi. Je to bené e počas jazdy to hučí ? A keď zastanem dymí mi jak z bufíka na kamione.
|
|
02.11.2010 22:53 -
|
2361168
|
|
jumep
|
|
|
EGR je recyklacia spalin
skus si pozret toto:
.link.
EGR je recyklacia spalin
skus si pozret toto:
http://www.c5club.cz/clanky/vseobecne-informace-o-c5/motory/princip-system-primeho-vstrikovani-hdi
|
|
06.08.2012 19:51 -
egr ventil aku značku odporúčate ?
|
2497559
|
|
juri1307
|
|
|
Potrebujem poradi , musim vymeni EGR ventil a neviem či stačí kúpi najlacnejí asi za 72 alebo radej zainvestova do značkového 150 , dakujem .
Potrebujem poradi , musim vymeni EGR ventil a neviem či stačí kúpi najlacnejí asi za 72 alebo radej zainvestova do značkového 150 , dakujem .
|
|
10.06.2013 10:23 -
|
2587990
|
|
mukil
|
Město: Kolárovo, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
To Jumep, chcel by som sa opýta, kde sa dá zohna EGR 1618GZ, za 92 eur. Včera mi odiiel a je potrebná výmena. Ďakujem za odpoveď.
To Jumep, chcel by som sa opýta, kde sa dá zohna EGR 1618GZ, za 92 eur. Včera mi odiiel a je potrebná výmena. Ďakujem za odpoveď.
|
|
10.06.2013 12:11 -
|
2588034
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Třeba tenhle? .link.
Ale je pravda, e 92 je přeci jen troku méně.
Třeba tenhle? :-) http://www.autodilyhulin.cz/vfuk/1095-egr-ventil-20hdi-100kw-1618gzeg10396-12b1.html#
Ale je pravda, e 92 je přeci jen troku méně. :-)
|
|
10.06.2013 12:38 -
|
2588040
|
|
jumep
|
|
|
bola pravda do istej doby, bohuzial, cena je uz hodne vysoko, nepozeral som teraz (jeden mam inak doma)
onehda vsade bol okolo 200, len u nas ho davali za 92 (ale je to uz asi rok ak nie viac co to neplati)
bola pravda do istej doby, bohuzial, cena je uz hodne vysoko, nepozeral som teraz (jeden mam inak doma)
onehda vsade bol okolo 200, len u nas ho davali za 92 (ale je to uz asi rok ak nie viac co to neplati)
|
|
10.06.2013 13:40 -
|
2588053
|
|
Bobo
|
|
|
Chtěl bych upřesnit e DELPHI není v ádném případě PL.
Chtěl bych upřesnit e DELPHI není v ádném případě PL.
|
|
10.06.2013 15:16 -
|
2588077
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
jruze napsal(a): Za třiapůl ho seenu také,ale je to nějaké PL - mluvím o origo dílu( to ho zaslepím ne PL a je to levnějí )
Tak to jestli to je PL nevím, značka PL určitě není (kde se daný kus vyrábí nevím) Ale není důleité, kde a v jaké zemi se to vyrobí, ale jaký dá ten větinou nadnárodní podnik výrobní technologie a podmínky zaměstnancům, co to vyrobí a je vesměs úplně umák, jestli to bude ikmoočko, Polák nebo skopčák, ale je 100% jasné, e ten skopčák bude chtít vzhledem k tomu, v jaké zemi ije a kolik potřebuje na svoji ivotní úroveň mnohem vyí plat, který musí pokrýt z prodejní ceny vyrobeného dílu. To znamená, e úplně stejný totoný kus součástky vyrobený v Německu Němcem bude draí ne ten, co vyrobil Polák v Polsku,(moná i to ikmoočko v Číně - zde mohou vznikat vyí dopravní náklady, které vak nejsou a tak vysoké). (toto platí při stejných technologií - tedy pokud víme, e nějaká firma vyuívá dobré technologie, tak by nám mělo být jedno, jestli to to odtud nebo odjinud, jediné, co by nás mělo pak zajímat je cena)
Prostě nedá se automaticky říct, e produkty Polské nebo Čínské jsou mejdy, spíe bych to specifikoval na jednotlivé firmy... (koneckonců ten origo díl můe klidně z Číny nebo Polska pocházet taky, případně polotovar dovezou a nějakou drobnost na něm dorazej ve Francii (moná ho jen strčí do krabičky) a u to je made in France.
Tím proboha nechci říct, aby někdo kupoval nějaké srágory od firmy, co nikdo nezná za pětinovou cenu, to u je moc velkej rozdíl a zřejmě se pak etřilo i někde jinde ne jen na platu dělníka.
Co hraje v prospěch origo dílů bude jen to, e je předpoklad nějaké minimální úrovně zpracování a neměl bys narazit na zmetek (jinak by si sama automobilka srala do bot, kdyby brala díly od výrobců, co na to kalou)
edit: Citroen vyrobený v Čechách ji není Citroen? Hyundai vyrobený v Čechách ji není Korea? BMW vyrobené na Slovensku ji není BMW? Stejně bych se ptal na jednotlivé díly... (deplhi vyrobené v polsku bude stejné (minimálně téměř stejné - můe být pouita jiná ocel (třída oceli bude jistě zachována) atd... dle místních dispozicí) jako delphi vyrobené v německu, česku, americe, prostě a u se vyrábí kdekoliv
Tak to jestli to je PL nevím, značka PL určitě není (kde se daný kus vyrábí nevím) Ale není důleité, kde a v jaké zemi se to vyrobí, ale jaký dá ten větinou nadnárodní podnik výrobní technologie a podmínky zaměstnancům, co to vyrobí a je vesměs úplně umák, jestli to bude ikmoočko, Polák nebo skopčák, ale je 100% jasné, e ten skopčák bude chtít vzhledem k tomu, v jaké zemi ije a kolik potřebuje na svoji ivotní úroveň mnohem vyí plat, který musí pokrýt z prodejní ceny vyrobeného dílu. To znamená, e úplně stejný totoný kus součástky vyrobený v Německu Němcem bude draí ne ten, co vyrobil Polák v Polsku,(moná i to ikmoočko v Číně - zde mohou vznikat vyí dopravní náklady, které vak nejsou a tak vysoké). (toto platí při stejných technologií - tedy pokud víme, e nějaká firma vyuívá dobré technologie, tak by nám mělo být jedno, jestli to to odtud nebo odjinud, jediné, co by nás mělo pak zajímat je cena)
Prostě nedá se automaticky říct, e produkty Polské nebo Čínské jsou mejdy, spíe bych to specifikoval na jednotlivé firmy... (koneckonců ten origo díl můe klidně z Číny nebo Polska pocházet taky, případně polotovar dovezou a nějakou drobnost na něm dorazej ve Francii (moná ho jen strčí do krabičky) a u to je made in France.
Tím proboha nechci říct, aby někdo kupoval nějaké srágory od firmy, co nikdo nezná za pětinovou cenu, to u je moc velkej rozdíl a zřejmě se pak etřilo i někde jinde ne jen na platu dělníka. :-D
Co hraje v prospěch origo dílů bude jen to, e je předpoklad nějaké minimální úrovně zpracování a neměl bys narazit na zmetek (jinak by si sama automobilka srala do bot, kdyby brala díly od výrobců, co na to kalou)
edit: Citroen vyrobený v Čechách ji není Citroen? Hyundai vyrobený v Čechách ji není Korea? BMW vyrobené na Slovensku ji není BMW? :-) Stejně bych se ptal na jednotlivé díly... (deplhi vyrobené v polsku bude stejné (minimálně téměř stejné - můe být pouita jiná ocel (třída oceli bude jistě zachována) atd... dle místních dispozicí) jako delphi vyrobené v německu, česku, americe, prostě a u se vyrábí kdekoliv
|
|
10.06.2013 15:23 -
|
2588080
|
|
Bobo
|
|
|
Delphi je Americká firma, která má své dceřiny společnosti, jak je ve světě normální.
Delphi je Americká firma, která má své dceřiny společnosti, jak je ve světě normální.
|
|
10.06.2013 15:46 -
|
2588081
|
|
jumep
|
|
|
kazdopadne original je tiez delphi
kazdopadne original je tiez delphi
|
|
10.06.2013 20:34 -
|
2588242
|
|
Tony_Z
|
|
|
jruze napsal(a): No právě proto se dá sehnat delphi za x a druhé za 1/2 x a to i v jednom skladu (nebo tedy alespoň od mého dodavatele - i s vysvětlením proč) - jen mi není jasné proč si to origo nechá líbit ( no pro porovnání z historie Fiat 125 P a fiat 125 (origo ital - hranatá světla) - obojí Fiat jen jeden byl OK
V té době fungoval svět, ekonomika a management troičku jinak...
edit: Origo si to nechá líbi proto, e profituje právě z toho, e je "origo" a lidé, kteří netuí, e to je to stejné jako něco, co se prodává i v "druhovýrobě" koupí origo právě proto slovo "origo".
V té době fungoval svět, ekonomika a management troičku jinak... :nevim
edit: Origo si to nechá líbi proto, e profituje právě z toho, e je "origo" a lidé, kteří netuí, e to je to stejné jako něco, co se prodává i v "druhovýrobě" koupí origo právě proto slovo "origo".
|
|
10.06.2013 20:55 -
|
2588271
|
|
Bobo
|
|
|
Myslí, e CITROEN si vyrábí díly sám, natěstí to je nereálný. Originál díl má pouze znak CITROENU a tím pádem vyí cenu. Je to na dlouhou debatu.
Myslí, e CITROEN si vyrábí díly sám, natěstí to je nereálný. Originál díl má pouze znak CITROENU a tím pádem vyí cenu. Je to na dlouhou debatu.
|
|
10.06.2013 22:46 -
|
2588359
|
|
Hanz 397
|
|
|
K těm origo a neorigo dílům jsem si jen vzpomněl-kdy jsem jetě měl XM,tak se mi na předek posadil kamion. Samo to odsraly mimo jiného světla. Starí jsem vzhledem k předpokládanému opotřebení nechtěl,tak jsem se ptal v Citroenu a tenkrát jedno cca 9500. Tak jsem někde objednal neorigo Valeo za cca 4000/ks a kdy jsem je s těma origo,co jsem měl na autě původně porovnal,tak opravdu jedinej rozdíl byl v tom malinkym znaku na skříni toho světla.
Tím chci jen říct,e co psal Bobo,je bohuel 100% pravda.
Ale to u jsem hodně utekl od EGRu...
K těm origo a neorigo dílům jsem si jen vzpomněl-kdy jsem jetě měl XM,tak se mi na předek posadil kamion. Samo to odsraly mimo jiného světla. Starí jsem vzhledem k předpokládanému opotřebení nechtěl,tak jsem se ptal v Citroenu a tenkrát jedno cca 9500. Tak jsem někde objednal neorigo Valeo za cca 4000/ks a kdy jsem je s těma origo,co jsem měl na autě původně porovnal,tak opravdu jedinej rozdíl byl v tom malinkym znaku na skříni toho světla.
Tím chci jen říct,e co psal Bobo,je bohuel 100% pravda.
Ale to u jsem hodně utekl od EGRu...
|
|
10.06.2013 22:52 -
|
2588363
|
|
jumep
|
|
|
jj, je dodavatel do prvovyrobi a pri svetlach je jasne ze je to VALEO, lebo je to tam aj na nich napisane, cize ked kupis valeo davas tam to co tam aj bolo len to nema znak citroenu na sebe, lebo to skratka nie je z citroenu .. rovnako to delphi - vyrabaju egr a ten so znackou peugeot citroen dodavaju do citroenu a bez danej znacky pustaju do sveta ...
jj, je dodavatel do prvovyrobi a pri svetlach je jasne ze je to VALEO, lebo je to tam aj na nich napisane, cize ked kupis valeo davas tam to co tam aj bolo len to nema znak citroenu na sebe, lebo to skratka nie je z citroenu .. rovnako to delphi - vyrabaju egr a ten so znackou peugeot citroen dodavaju do citroenu a bez danej znacky pustaju do sveta ...
|
|
| |
|
|