| | |
25.09.2014 16:17 -
Re: Silentblok motoru
|
2736738
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Take jsem si právě vyzvedl auto ze značkového servisu. Vibrace auta při zrychlení ze 60 na 100 (mimo tyto rychlosti se to neprojevovalo) byly způsobeny totálně strenými silentbloky ramen přední nápravy. Take netvrdím, e poloosy toto nedovedou také, ale podle přijímacího technika by se poloosy projevovaly bez omezení rychlostí. Navíc mi jumep (opět děkuji) poslal test, e kdy jsou kaput poloosy, tak auto vibruje při jízdě v nejvyí poloze (tedy do 10 km/h), co se mi neděje. Servis chtěl preventivně měnit i poloosy, e jsou jeté, ale které auto je při 200 tkm nemá jeté.
Jumep mi poslal odkaz na samotné silentbloky, ale značkové servisy je nemají v kusovníku a mění celá ramena. Je na kadém z vás, co si zvolíte, siletblok kolem 700, značkové rameno 6000, na auto starí 5 let mi značkový servis dal ramena třetího výrobce za 3600 jedno. Bez DPH.
Mám řádnou fakturu, tak kdyby někdo chtěl nějaká výrobní čísla nebo normohodiny...není problém.
Take jsem si právě vyzvedl auto ze značkového servisu. Vibrace auta při zrychlení ze 60 na 100 (mimo tyto rychlosti se to neprojevovalo) byly způsobeny totálně strenými silentbloky ramen přední nápravy. Take netvrdím, e poloosy toto nedovedou také, ale podle přijímacího technika by se poloosy projevovaly bez omezení rychlostí. Navíc mi jumep (opět děkuji) poslal test, e kdy jsou kaput poloosy, tak auto vibruje při jízdě v nejvyí poloze (tedy do 10 km/h), co se mi neděje. Servis chtěl preventivně měnit i poloosy, e jsou jeté, ale které auto je při 200 tkm nemá jeté.
Jumep mi poslal odkaz na samotné silentbloky, ale značkové servisy je nemají v kusovníku a mění celá ramena. Je na kadém z vás, co si zvolíte, siletblok kolem 700, značkové rameno 6000, na auto starí 5 let mi značkový servis dal ramena třetího výrobce za 3600 jedno. Bez DPH.
Mám řádnou fakturu, tak kdyby někdo chtěl nějaká výrobní čísla nebo normohodiny...není problém.
|
|
25.09.2014 19:53 -
|
2736874
|
|
jruze
|
|
|
vilous napsal(a): Take jsem si právě vyzvedl auto ze značkového servisu. Vibrace auta při zrychlení ze 60 na 100 (mimo tyto rychlosti se to neprojevovalo) byly způsobeny totálně strenými silentbloky ramen přední nápravy. Take netvrdím, e poloosy toto nedovedou také, ale podle přijímacího technika by se poloosy projevovaly bez omezení rychlostí. Navíc mi jumep (opět děkuji) poslal test, e kdy jsou kaput poloosy, tak auto vibruje při jízdě v nejvyí poloze (tedy do 10 km/h), co se mi neděje. Servis chtěl preventivně měnit i poloosy, e jsou jeté, ale které auto je při 200 tkm nemá jeté.
Normohodiny mám , ale ty staré siletbloky by mne zajímali - potřebuji vzor abych mohl s nimi elaborovat
Normohodiny mám , ale ty staré siletbloky by mne zajímali - potřebuji vzor abych mohl s nimi elaborovat ;-)
|
|
25.09.2014 20:04 -
|
2736889
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Bohuel jsem si nenechal vrátit vyměněné díly. Ptali se mne na to, ale nechtěl jsem.
Bohuel jsem si nenechal vrátit vyměněné díly. Ptali se mne na to, ale nechtěl jsem.
|
|
14.11.2015 07:58 -
|
2886521
|
|
Valdauf63
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Zdravím vechny. Včera jsem přehodil obě poloosy a na jedné je právě popisovaný drák motoru, ktrý se nedá sehnat ani ve značkovém servisu. Horní uloení je taky v háji. Dá se ten spodní drák opravit? V tomto vlákně jsem četl, e jde přelísovat. Je tato monost i u mé motorizace? Podle servisáka bych měl vyměnit vecna uloení na motoru. Dají se koupit jetě orig.?
Zdravím vechny. Včera jsem přehodil obě poloosy a na jedné je právě popisovaný drák motoru, ktrý se nedá sehnat ani ve značkovém servisu. Horní uloení je taky v háji. Dá se ten spodní drák opravit? V tomto vlákně jsem četl, e jde přelísovat. Je tato monost i u mé motorizace? Podle servisáka bych měl vyměnit vecna uloení na motoru. Dají se koupit jetě orig.?
|
|
14.11.2015 08:14 -
|
2886524
|
|
ivanivan
|
|
|
Uloení na motoru nejsou problém z druhovýroby, u poloosy nevím.
Uloení na motoru nejsou problém z druhovýroby, u poloosy nevím.
|
|
14.11.2015 09:02 -
|
2886533
|
|
Valdauf63
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Jedná se mi hlavně o ten spodní drák. Je tam utrhlé to gumové loisko. Označení dráku je 1807.N2.
.link.
Jedná se mi hlavně o ten spodní drák. Je tam utrhlé to gumové loisko. Označení dráku je 1807.N2.
http://www.yiparts.com/citroen,engine_mount,1807n2,de.html#ManufacturerDesTag
|
|
14.11.2015 10:42 -
|
2886589
|
|
jumep
|
|
|
ja myslim ze mysli toto 1809 21
ja myslim ze mysli toto 1809 21
|
|
14.11.2015 11:22 -
|
2886598
|
|
jumep
|
|
|
problem je ze oficialne citroen tie silenty nema zaradene na vsetky auta a tu info ze je to rovnake vsetci nemaju, maju to len ako cely drziak ....
problem je ze oficialne citroen tie silenty nema zaradene na vsetky auta a tu info ze je to rovnake vsetci nemaju, maju to len ako cely drziak ....
|
|
14.11.2015 14:42 -
|
2886667
|
|
Valdauf63
|
|
|
To vím, e Citroen je nemá. Řekli mi, e nejsou povinni mít na skladě náhradní díl starí 10let. Proto shánim jen to gumové loisko. pokud se dá někde koupit. Myslel jsem, e u jste to někdo řeil.
To vím, e Citroen je nemá. Řekli mi, e nejsou povinni mít na skladě náhradní díl starí 10let. Proto shánim jen to gumové loisko. pokud se dá někde koupit. Myslel jsem, e u jste to někdo řeil.
|
|
14.11.2015 15:16 -
|
2886711
|
|
Valdauf63
|
|
|
Je to ten správný? označený číslem 20.
Je to ten správný? označený číslem 20.
Přílohy: Výstřiek.PNG ( 263610b ) - |
|
14.11.2015 15:42 -
|
2886728
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Poradím ti, aby ses podíval sem - .link.
Můe tam napsat zprávu, nebo zatelefonovat a vysvětlit jim, e hledá SILENTBLOK (a ne gumový loisko ). Dá jim VIN, napíe, e nechce celý drák, ale jen ten silentblok a oni mají zkuenosti a monosti si to poměřit a nabídnou ti za slunou cenu přesný díl. Pokud teda existuje.
Ten gumový silentblok se dá po sundání dráku z motoru buď vylisovat, nebo noem přezříznout gumu, střed vyhodit a pilkou na elezo rozříznout uvnitř toho dráku jeho plechový věnec, vyndat a nový silentblok tam snadno ve svěráku natlačí zpátky. Jen si musí zapamatovat, jak byl ten původní natočený a ten nový tam dát stejně.
Poradím ti, aby ses podíval sem - http://citroeny.eu/
Můe tam napsat zprávu, nebo zatelefonovat a vysvětlit jim, e hledá SILENTBLOK (a ne gumový loisko :-d). Dá jim VIN, napíe, e nechce celý drák, ale jen ten silentblok a oni mají zkuenosti a monosti si to poměřit a nabídnou ti za slunou cenu přesný díl. Pokud teda existuje.
Ten gumový silentblok se dá po sundání dráku z motoru buď vylisovat, nebo noem přezříznout gumu, střed vyhodit a pilkou na elezo rozříznout uvnitř toho dráku jeho plechový věnec, vyndat a nový silentblok tam snadno ve svěráku natlačí zpátky. Jen si musí zapamatovat, jak byl ten původní natočený a ten nový tam dát stejně.
|
|
14.11.2015 16:00 -
|
2886729
|
|
Valdauf63
|
|
|
Děkuji. Odesláno.
Děkuji. Odesláno.
|
|
14.11.2015 18:01 -
|
2886776
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No teoreticky je to on, ale já bez zkueností bych si netroufl říct, e rozměry jsou ty správný. Vím jen, e biturbo má jiný ne třeba 2.0 HDi, ale jak je to s 1.8i nevím. Proto radím, aby se domluvil na tom e-shopu. Tam budou vědět, kdy to tady nikdo neupřesnil včas.
No teoreticky je to on, ale já bez zkueností bych si netroufl říct, e rozměry jsou ty správný. Vím jen, e biturbo má jiný ne třeba 2.0 HDi, ale jak je to s 1.8i nevím. Proto radím, aby se domluvil na tom e-shopu. Tam budou vědět, kdy to tady nikdo neupřesnil včas.
|
|
14.11.2015 18:18 -
|
2886782
|
|
jumep
|
|
|
vsetky tie silenty su rovnake, preto som tam dal cislo
iny ma teda akurat bitrubo a ako bolo spomenute 3.0i
normalne to maju len ako drziak cely, ale normalne sa to da aj na aute s vhodnym pripravkom prelisovat
vsetky tie silenty su rovnake, preto som tam dal cislo
iny ma teda akurat bitrubo a ako bolo spomenute 3.0i
normalne to maju len ako drziak cely, ale normalne sa to da aj na aute s vhodnym pripravkom prelisovat
|
|
14.11.2015 18:48 -
|
2886790
|
|
Mikra
|
|
|
OK, take podle obrázku od jruze se dají opsat rozměry a vichni kromě biturba a třílitrů budou mít jasno.
OK, take podle obrázku od jruze se dají opsat rozměry a vichni kromě biturba a třílitrů budou mít jasno. :palec
|
|
14.11.2015 19:05 -
|
2886800
|
|
jumep
|
|
|
od toho som tam hned napisal objednacie cislo, ostatne tu je tliachanie onicom ....
od toho som tam hned napisal objednacie cislo, ostatne tu je tliachanie onicom ....
|
|
| |
|
|