| | |
13.08.2010 15:53 -
Silentblok motoru
|
2352880
|
|
Mamlas
|
|
|
Ahoj, nemenil jste uz nekdo zadni silenblok motoru? Myslel jsem, ze to bude jednoduchy - sundam drzak a nalisuju novy silenblok. Jenze jsem vlezl pod auto a koukam, ze soucasti toho drzaku je i ulozeni s loziskem pro poloosu. Musi se kvuli tomu vyndavat poloosa, abych dostal ten drzak ven nebo to jde i jinym zpusobem?
Dik
Ahoj, nemenil jste uz nekdo zadni silenblok motoru? Myslel jsem, ze to bude jednoduchy - sundam drzak a nalisuju novy silenblok. Jenze jsem vlezl pod auto a koukam, ze soucasti toho drzaku je i ulozeni s loziskem pro poloosu. Musi se kvuli tomu vyndavat poloosa, abych dostal ten drzak ven nebo to jde i jinym zpusobem?
Dik
|
|
13.08.2010 20:33 -
Re: Silentblok motoru
|
2352920
|
|
jumep
|
|
|
bohuzial, len s poloosu, alebo byt pan zazracnik a vylisovat / nalisovat novy silentblok
ps. ked menis silentblok, vymen aj lozisko na tej poloosy
bohuzial, len s poloosu, alebo byt pan zazracnik a vylisovat / nalisovat novy silentblok :)
ps. ked menis silentblok, vymen aj lozisko na tej poloosy
|
|
13.08.2010 20:48 -
|
2352929
|
|
Mamlas
|
|
|
Nasel bys k tomu nejaky postup?
Nasel bys k tomu nejaky postup?
|
|
13.08.2010 20:52 -
|
2352932
|
|
jumep
|
|
|
eh, co tam, povolit a vybrat poloos, odmontovat silentblok, vymlatit a nalisovat novy, ale pozrem ti nieco
eh, co tam, povolit a vybrat poloos, odmontovat silentblok, vymlatit a nalisovat novy, ale pozrem ti nieco
Přílohy: dm_poloos.pdf ( 306635b ) - silentbloky_22hdi.pdf ( 133565b ) - |
|
14.08.2010 06:39 -
|
2352982
|
|
tomc
|
|
|
já mám připravek na principu roubu a ve dělám pod autem.starý rozříznu a nový nalisuju,je to kolikrát honička,ale ne vyhazovat poloosu
já mám připravek na principu roubu a ve dělám pod autem.starý rozříznu a nový nalisuju,je to kolikrát honička,ale ne vyhazovat poloosu:-))
|
|
14.08.2010 12:10 -
|
2353011
|
|
Mamlas
|
|
|
Diky za ty postupy.
No jestli je tam kolem trochu mista tak je to asi rychlejsi udelat na aute.
Ja nez bych na to vyrobil nejaky funkcni pripravek na nalisovani tak budu mit rychleji venku poloosu a kdyz uz to budu delat tak rovnou vymenim to lozisko poloosy.
Diky za ty postupy.
No jestli je tam kolem trochu mista tak je to asi rychlejsi udelat na aute.
Ja nez bych na to vyrobil nejaky funkcni pripravek na nalisovani tak budu mit rychleji venku poloosu a kdyz uz to budu delat tak rovnou vymenim to lozisko poloosy.
|
|
05.04.2012 13:27 -
|
2466154
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Ahojte, měl bych takový hypotetický dotaz: Při vypnutí motoru se mi motor celkem dost zatřese a s ním i celá kastle. Předpokládám, e je KO některý ze silentbloků. Uvědomil jsem si, e +- od té doby se to děje, se zhorilo i řazení a celkově je auto i hlučnějí. Můe mít patný silentblok motoru vliv i na kvalitu řazení? e je motor ve patné pozici vůči těm táhlům od páky. Díky
Ahojte, měl bych takový hypotetický dotaz: Při vypnutí motoru se mi motor celkem dost zatřese a s ním i celá kastle. Předpokládám, e je KO některý ze silentbloků. Uvědomil jsem si, e +- od té doby se to děje, se zhorilo i řazení a celkově je auto i hlučnějí. Můe mít patný silentblok motoru vliv i na kvalitu řazení? e je motor ve patné pozici vůči těm táhlům od páky. Díky
|
|
05.04.2012 13:47 -
|
2466172
|
|
duff74
|
|
|
Poffa, Karneval
A sledujete taky to zhorené řazení a hlučnějí chod?
Poffa, Karneval
A sledujete taky to zhorené řazení a hlučnějí chod?
|
|
05.04.2012 13:59 -
|
2466176
|
|
jruze
|
|
|
Teoreticky můe,ale posunutí motoru vzhledem k umístění syletbloků a táhel nebude tak markantní aby zhorilo řazení to spí syletblok převodovky . Teď bych se zeptal já při prudí akceleraci nerozvybruje se auto? (vím nepatří to sem,ale mohlo by to souviset)
Teoreticky můe,ale posunutí motoru vzhledem k umístění syletbloků a táhel nebude tak markantní aby zhorilo řazení to spí syletblok převodovky . Teď bych se zeptal já při prudí akceleraci nerozvybruje se auto? (vím nepatří to sem,ale mohlo by to souviset)
|
|
05.04.2012 14:09 -
|
2466178
|
|
duff74
|
|
|
jruze
Ne, při akceleraci nic nevibruje. Jen při nastartování je motor troku hlučnějí ne býval. Ten zvuk není tak "hladký". Ale při vypnutí se motor solidně zatřese, tak jsem usuzoval na ty silentbloky.
Zeptám se tě, čistě statisticky, který silentblok odchází nejčastěji. A kde prosím tě najdu ten silentblok převodovky?
jruze
Ne, při akceleraci nic nevibruje. Jen při nastartování je motor troku hlučnějí ne býval. Ten zvuk není tak "hladký". Ale při vypnutí se motor solidně zatřese, tak jsem usuzoval na ty silentbloky.
Zeptám se tě, čistě statisticky, který silentblok odchází nejčastěji. A kde prosím tě najdu ten silentblok převodovky?
|
|
05.04.2012 15:20 -
|
2466196
|
|
duff74
|
|
|
jruze: Nedalo mi to a byl jsem v autě podívat na ty silenty. Ty dva levé se na pohled zdají OK (i kdy co asi zjistí okem, e...). Ten spodní je ten, který je moné vyměnit jenom po demontái poloosy? Na ten jsem se onehdy díval a je mastný, protoe při vypoutění oleje na něm trochu oleje zůstane. Take mi vychází, e celý motor s převod. drí na 4 silentblocích. Ten na převodovce jsem zahlédl, ale jak říká, přístup je chatrný. Je nějaký amatérský způsob jak zjistit stav silentbloků, kdy nemám jamu abych to pákou zapáčil?
jruze: Nedalo mi to a byl jsem v autě podívat na ty silenty. Ty dva levé se na pohled zdají OK (i kdy co asi zjistí okem, e...). Ten spodní je ten, který je moné vyměnit jenom po demontái poloosy? Na ten jsem se onehdy díval a je mastný, protoe při vypoutění oleje na něm trochu oleje zůstane. Take mi vychází, e celý motor s převod. drí na 4 silentblocích. Ten na převodovce jsem zahlédl, ale jak říká, přístup je chatrný. Je nějaký amatérský způsob jak zjistit stav silentbloků, kdy nemám jamu abych to pákou zapáčil?
|
|
05.04.2012 20:11 -
|
2466267
|
|
jumep
|
|
|
odchadzava to priecne tiahlo, pri rozvodoch co som robil ho mala polovica aut KO
je krasne vidiet ako je odprasknuta a odtrhnuta ta guma
dalsi najviac namahany je ten spodny, takisto staci zahybat motorom a vidis aky je (oba na mojom aute su KO)
prevodovkovy som KO este nemal
a trasenie motoru ... neviem panove, ja by som typoval na striky ...
odchadzava to priecne tiahlo, pri rozvodoch co som robil ho mala polovica aut KO
je krasne vidiet ako je odprasknuta a odtrhnuta ta guma
dalsi najviac namahany je ten spodny, takisto staci zahybat motorom a vidis aky je (oba na mojom aute su KO)
prevodovkovy som KO este nemal
a trasenie motoru ... neviem panove, ja by som typoval na striky ...
|
|
05.04.2012 20:20 -
|
2466270
|
|
duff74
|
|
|
jumep: Myslí tohle .link. . Tak to by bylo fajn, protoe je k němu asi nejlepí přístup. Dneska jsem to obhlíel a nejeví to známky nějakého pokození. Ale to se uvidí a to dám dolu. Vstřiky můou způsobovat vibraci s autem za chodu motoru, co není můj případ. Motor se zachvěje jen při vypnutí klíče při doběhu. Aspoň tak to chápu.
jumep: Myslí tohle http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBpzY/uwUPbN+8f9TwBPWwDlBEmlyZdkdTR91xlTemTJRU1tJ5gcO3XeQuiD7LeRnnP48zPWnk26l5x9FAC2BVb6ro0PRTxncYk10omljR0OnqzYHsFCkgauN+3FOZ/5cFEoctS7RxjAesb8lXXRAeKHjqqXHDIqcPz/wIAcieD1vo6AKBbsCIIzk6z4UGjWR6OJT+s7+yRXX9Rq0W4oxilyn0zqOsZeaeBfO8lXC5ivpeuUnCzBD3WMNYod3+r0x4UXOjwQ9v+imvYdPEDJnTnqsGt+f4WRALWvw7L2HWCivPBZhs+FrhrPfweYV5ss75mJI3bvkNR+BDj10NAWUuuRk= . Tak to by bylo fajn, protoe je k němu asi nejlepí přístup. Dneska jsem to obhlíel a nejeví to známky nějakého pokození. Ale to se uvidí a to dám dolu. Vstřiky můou způsobovat vibraci s autem za chodu motoru, co není můj případ. Motor se zachvěje jen při vypnutí klíče při doběhu. Aspoň tak to chápu.
|
|
05.04.2012 20:24 -
|
2466274
|
|
jumep
|
|
|
ano - je to ten silent co si poslal, meni sa docela lahko, akurat nadrzku musis uvolnit a podvihnut aby si vydoloval srob
ano aj to spravia striky ktore prepustaju ...
silenty mozes prehodit (na ten spodny je pripravok a da sa aj bez demontaze poloosi) a uvidis, ale osobne to skor bohuzial typujem na tie striky
ano - je to ten silent co si poslal, meni sa docela lahko, akurat nadrzku musis uvolnit a podvihnut aby si vydoloval srob
ano aj to spravia striky ktore prepustaju ...
silenty mozes prehodit (na ten spodny je pripravok a da sa aj bez demontaze poloosi) a uvidis, ale osobne to skor bohuzial typujem na tie striky
|
|
05.04.2012 20:30 -
|
2466280
|
|
duff74
|
|
|
Nestra!. Ale to by se ty vstřiky nějak projevovaly i za chodu motoru, ne?
Nestra!:-o. Ale to by se ty vstřiky nějak projevovaly i za chodu motoru, ne?
|
|
| |
|
|