| | |
22.12.2014 22:15 -
Re: Repase vstřiků HDi
|
2767343
|
|
jumep
|
|
|
hmmm, stolicu aku? staru pal pumpu?
a ultrazvukom sa cistia tak zvonku aby nezasrali masinu ...
hmmm, stolicu aku? staru pal pumpu?
a ultrazvukom sa cistia tak zvonku aby nezasrali masinu ...
|
|
22.12.2014 22:23 -
|
2767352
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
hm, my nejsme nějakej soukromníček o maximálně dvou zaměstnancích co pouíva nařadí a stroje z první světové války nebo baloj mainy z dálného východu.
Jsme dost velký podnik, který je soběstačný a pouívající moderní stroje. To na úvod, k druhému řádku se ani vyjadřovat nebudu, čekal jsem normální odpověď, to jsi ani nemusel reagovat.
hm, my nejsme nějakej soukromníček o maximálně dvou zaměstnancích co pouíva nařadí a stroje z první světové války nebo baloj mainy z dálného východu.
Jsme dost velký podnik, který je soběstačný a pouívající moderní stroje. To na úvod, k druhému řádku se ani vyjadřovat nebudu, čekal jsem normální odpověď, to jsi ani nemusel reagovat. :-p
|
|
22.12.2014 22:47 -
|
2767357
|
|
jumep
|
|
|
mno, lebo si to napisal ako keby sa vam tam len tak valala draha masina
co sa tyka toho cistenia
1. citroen zakazuje ultrazvuk na vysokotlake striky
2. ked nosim striky chlanom, cistia sa len spicky a zvonku aby sa nezaniesla masina - tester, cize sa nemaca cela do kvapaliny (rovnako to asi neni dobre pre ten magnet atd.)
dalsia vec je co za kvapalinu je v tej ultrazvukovej vani?
3. existuje potom chemicke cistenie, je na to pripravok ktory ta masina cez tu trysku zene
v neposlednej rade, ten co ovlada tu masinu by mal mat skolenia a vedet co a ako ...
mno, lebo si to napisal ako keby sa vam tam len tak valala draha masina
co sa tyka toho cistenia
1. citroen zakazuje ultrazvuk na vysokotlake striky
2. ked nosim striky chlanom, cistia sa len spicky a zvonku aby sa nezaniesla masina - tester, cize sa nemaca cela do kvapaliny (rovnako to asi neni dobre pre ten magnet atd.)
dalsia vec je co za kvapalinu je v tej ultrazvukovej vani?
3. existuje potom chemicke cistenie, je na to pripravok ktory ta masina cez tu trysku zene
v neposlednej rade, ten co ovlada tu masinu by mal mat skolenia a vedet co a ako ...
|
|
22.12.2014 23:10 -
|
2767364
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Takovou odpověď beru, drahá maina se nám tady opravdu jenom neválí, podnik vlastní mnoho aut různých značek, od osobních, dodávek, traktorů, demprů, nákladních, cisternových, byl by hodně dlouhý seznam kdybych je měl vyjmenovat vechny a proto vlastníme dopravu, která se stará o údrbu a opravy těchto vozidel, neustále se kadým rokem modernizuje, v takovémto mnoství se nedá opravovat někde v garái na koleni nebo ponku. K tomu čitění ultrazvukem jsem myslel konkrétně v mých podmínkách čitění chemickou cestou, je tam jedna lázeň s ohřátou destilovanou vodou a druhá lázeň je v misce opět zahřátá na dané stupně, samozřejmě i s materiálem, který chceme čistit, pak jsou různé chemické 1 - 5% roztoky s danou dobou čítění ultrazvukem, je toho víc, snail jsem se to popsat hodně zjednodueně, to mohu udělat sám na svém pracoviti, pak jsou samozřejmě ty moderní testovací stolice, kde je to u o něčem jiném, tu máme na zmiňované dopravě, to byla má původní otázka, zda lze nebo nelze pouít ultrazvuk a kdy, tak jaká lázeň a zda celí vstřik nebo pička, víc jsem vědět nechtěl.
Takovou odpověď beru, drahá maina se nám tady opravdu jenom neválí, podnik vlastní mnoho aut různých značek, od osobních, dodávek, traktorů, demprů, nákladních, cisternových, byl by hodně dlouhý seznam kdybych je měl vyjmenovat vechny a proto vlastníme dopravu, která se stará o údrbu a opravy těchto vozidel, neustále se kadým rokem modernizuje, v takovémto mnoství se nedá opravovat někde v garái na koleni nebo ponku. K tomu čitění ultrazvukem jsem myslel konkrétně v mých podmínkách čitění chemickou cestou, je tam jedna lázeň s ohřátou destilovanou vodou a druhá lázeň je v misce opět zahřátá na dané stupně, samozřejmě i s materiálem, který chceme čistit, pak jsou různé chemické 1 - 5% roztoky s danou dobou čítění ultrazvukem, je toho víc, snail jsem se to popsat hodně zjednodueně, to mohu udělat sám na svém pracoviti, pak jsou samozřejmě ty moderní testovací stolice, kde je to u o něčem jiném, tu máme na zmiňované dopravě, to byla má původní otázka, zda lze nebo nelze pouít ultrazvuk a kdy, tak jaká lázeň a zda celí vstřik nebo pička, víc jsem vědět nechtěl.
|
|
22.12.2014 23:23 -
|
2767365
|
|
jumep
|
|
|
co viem cely strik nema v ziadnom pripade ist do toho, len spicka a teda spodok, ostatne sa ma ocistit klasicky
kazdopadne pozor pri povolovani aby sa nepretocili pripojky a tiez ked ich budes vracat, treba nove podlozky a vycistit dieru
co viem cely strik nema v ziadnom pripade ist do toho, len spicka a teda spodok, ostatne sa ma ocistit klasicky
kazdopadne pozor pri povolovani aby sa nepretocili pripojky a tiez ked ich budes vracat, treba nove podlozky a vycistit dieru
|
|
23.12.2014 21:35 -
|
2767851
|
|
63zdenda
|
|
|
Díky za rady, na přípojky dám pozor, vím o nich, nové podloky samozřejmostí a na tu díru bych asi opravdu zapomněl, v lednu tam zajedu a snad to dopadne, vude jsou kamerové systémy a ve se hlídá, ten ultrazvuk nechám na nich, jestli vůbec bude potřeba, jsou odborníci tak se jim do toho nebudu montovat, chtěl jsem jim to pouze připravit, aby měli ve čisté a připravené na test, ale ve tam mají, tak to je zbytečné.
Díky za rady, na přípojky dám pozor, vím o nich, nové podloky samozřejmostí a na tu díru bych asi opravdu zapomněl, v lednu tam zajedu a snad to dopadne, vude jsou kamerové systémy a ve se hlídá, ten ultrazvuk nechám na nich, jestli vůbec bude potřeba, jsou odborníci tak se jim do toho nebudu montovat, chtěl jsem jim to pouze připravit, aby měli ve čisté a připravené na test, ale ve tam mají, tak to je zbytečné. ;-)
|
|
29.12.2014 12:34 -
|
2769049
|
|
lucky.kluk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Zdravím, asi mě čeká a zřejmě nemine repase vstřiků na RHR (obecně hrubí chod na volnoběh a pod -10 to chytá na 3,5 válce a havky to nejsou, ty jsem měnil...) a tak se chci zeptat, zda mám nechat rovnu repásnout i vysokotlaké čerpadlo. To se tuím zatím nijakou vadou neprojevuje, jen jsem při výměně naftového filtru nael na dně 2-3 malé zlatavé upinky, o kterých nevím, zda nejsou z naftového čerpadla nebo i od pumpaře ze stojanu (tankuju v podstatě na jedné pumpě u několik let a i v mém předchozím P 406 2,2 hdi byly na dně filtru stejné zlatavé upinky...)
Zdravím, asi mě čeká a zřejmě nemine repase vstřiků na RHR (obecně hrubí chod na volnoběh a pod -10 to chytá na 3,5 válce a havky to nejsou, ty jsem měnil...) a tak se chci zeptat, zda mám nechat rovnu repásnout i vysokotlaké čerpadlo. To se tuím zatím nijakou vadou neprojevuje, jen jsem při výměně naftového filtru nael na dně 2-3 malé zlatavé upinky, o kterých nevím, zda nejsou z naftového čerpadla nebo i od pumpaře ze stojanu (tankuju v podstatě na jedné pumpě u několik let a i v mém předchozím P 406 2,2 hdi byly na dně filtru stejné zlatavé upinky...)
|
|
29.12.2014 12:50 -
|
2769053
|
|
jumep
|
|
|
63zdenda: ak ti to inak startuje v pohode v tychto mrazoch tak sa tych strikov nechytaj ...
lucky.kluk: tieto striky nejdu repasovat, nedodavaju sa diely (okrem par continentalom autorizovanych servisov kde im vedia dodat spicky) - takze ta caka najskor kupa repasov z citroenu (automotive si to posiela vyrobcovi)
63zdenda: ak ti to inak startuje v pohode v tychto mrazoch tak sa tych strikov nechytaj ...
lucky.kluk: tieto striky nejdu repasovat, nedodavaju sa diely (okrem par continentalom autorizovanych servisov kde im vedia dodat spicky) - takze ta caka najskor kupa repasov z citroenu (automotive si to posiela vyrobcovi)
|
|
29.12.2014 13:00 -
|
2769065
|
|
lucky.kluk
|
|
|
Já vím, ty siemensy se nedají řeit obvyklým diesel servisem, čeká mě citroen repas...Jen co s těma zlatejma upinkama ve filtru? Můe to být z toho naftového čerpadla, jsou v něm nějaké bronzové futra, odkud by to mohlo být? Já se dobrovolně do jeho preventivní výměny moc neenu, u i tak to bude raketa, ale mám strach, abych hned neoddělal nové vstřiky...
Já vím, ty siemensy se nedají řeit obvyklým diesel servisem, čeká mě citroen repas...Jen co s těma zlatejma upinkama ve filtru? Můe to být z toho naftového čerpadla, jsou v něm nějaké bronzové futra, odkud by to mohlo být? Já se dobrovolně do jeho preventivní výměny moc neenu, u i tak to bude raketa, ale mám strach, abych hned neoddělal nové vstřiky...
|
|
29.12.2014 13:46 -
|
2769117
|
|
jumep
|
|
|
no z principu tu neni ziadne cerpadlo v nadrzi, takze to moze byt len zo strikov alebo samotneho cerpadla a rovnako ta caka precistenie nadrze a systemu, bez toho nemen nic
no z principu tu neni ziadne cerpadlo v nadrzi, takze to moze byt len zo strikov alebo samotneho cerpadla a rovnako ta caka precistenie nadrze a systemu, bez toho nemen nic
|
|
29.12.2014 14:27 -
|
2769150
|
|
lucky.kluk
|
|
|
to jumep: Jak by se ty upinky od vstřiků nebo od čerpadla mohly dostat do filtru? Přes přepady ze vstřiků? Já myslel, e to jde zpátky rovnou zpátky do nádre... u jsi se se zlatýma upinkama v naftovým filtru setkal? Mě je právě divné, e stejné upinky byly i tom mém předchozím 2,2 hdi 98kw...
to jumep: Jak by se ty upinky od vstřiků nebo od čerpadla mohly dostat do filtru? Přes přepady ze vstřiků? Já myslel, e to jde zpátky rovnou zpátky do nádre... u jsi se se zlatýma upinkama v naftovým filtru setkal? Mě je právě divné, e stejné upinky byly i tom mém předchozím 2,2 hdi 98kw...
|
|
29.12.2014 14:31 -
|
2769165
|
|
jumep
|
|
|
zalezi od systemu, biturbo ma napr. naftu na kratkom okruhu s termostatom a az ked sa zohreje tak to nevracia do filtra ale do nadrze ...
ale ked to vojde do nadrze, tak sa to aj z tej nadrze nasaje, preto hovorim ze je nutne vycistit tu nadrz, bude plna pilin
zalezi od systemu, biturbo ma napr. naftu na kratkom okruhu s termostatom a az ked sa zohreje tak to nevracia do filtra ale do nadrze ...
ale ked to vojde do nadrze, tak sa to aj z tej nadrze nasaje, preto hovorim ze je nutne vycistit tu nadrz, bude plna pilin
|
|
29.12.2014 14:44 -
|
2769176
|
|
lucky.kluk
|
|
|
...moná hloupá otázka, ale dá se vůbec s jistotou blíící se 100% vyčistit hlavně ta vysokotlaká část systému plus ty vecky naftové trubky kolem? Je to samá plastová spojka a úchytka, jak na to sáhnu, to vechno mi zůstane v ruce...Nepochytá ty piliny naftový filtr, kdybych ho třeba z počátku měnil co cca 5-10 tis. km...jak říkám, dosud jsem ve filtru nael 2-3ks upinek...
...moná hloupá otázka, ale dá se vůbec s jistotou blíící se 100% vyčistit hlavně ta vysokotlaká část systému plus ty vecky naftové trubky kolem? Je to samá plastová spojka a úchytka, jak na to sáhnu, to vechno mi zůstane v ruce...Nepochytá ty piliny naftový filtr, kdybych ho třeba z počátku měnil co cca 5-10 tis. km...jak říkám, dosud jsem ve filtru nael 2-3ks upinek...
|
|
29.12.2014 14:48 -
|
2769177
|
|
jumep
|
|
|
tak na 100% nevycistis vsetko, ale aspon co sa da a co najviac, ostatne uz sa treba spoliehat na filter
tak na 100% nevycistis vsetko, ale aspon co sa da a co najviac, ostatne uz sa treba spoliehat na filter
|
|
29.12.2014 14:58 -
|
2769191
|
|
lucky.kluk
|
|
|
Díky ti za rady, po novém roce to asi nechám někde udělat... Přeji astný a úspěný nový rok.
Díky ti za rady, po novém roce to asi nechám někde udělat... Přeji astný a úspěný nový rok.
|
|
10.05.2015 11:07 -
|
2819337
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
Jen pro upresneni , jestli to dobre chapu...
C5 II 04-08
2.0HDi 100 kw vstriky nejdou repasovat
2.0HDi 103 kw vstriky jdou repasovat
2.2HDi 125kw vstriky nejdou repasovat
Jen pro upresneni , jestli to dobre chapu...
C5 II 04-08
2.0HDi 100 kw vstriky nejdou repasovat
2.0HDi 103 kw vstriky jdou repasovat
2.2HDi 125kw vstriky nejdou repasovat
|
|
10.05.2015 11:44 -
|
2819364
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): zalezi od systemu, biturbo ma napr. naftu na kratkom okruhu s termostatom a az ked sa zohreje tak to nevracia do filtra ale do nadrze ...
Tak pročítám starí přízpěvky - biturbo má na naftě termostat a nevrací do filtru vrací do nádre? Pokud se jedná o ,,váleček" na přepadech tak to je přetlakovej ventil,zpátečka je jak z vys.čerpadla tak z lity a vstřiků vedena do filtru a z něj do nádre kde je termostat na okruhu nafty? Váleček(přetlakovej ventil na přepadech) je tam proto e vstřiky musí být pod tlakem i na přepadech - jinak nefungují jak mají a proto se nedají správně otestovat(ádná maina toto neumí) a z tohoto důvodu je nikdo nerepasuje a ani nemění pičky(údajně by se zavzdunil-tomu sice nerozumím ale... )
Tak pročítám starí přízpěvky - biturbo má na naftě termostat a nevrací do filtru vrací do nádre? Pokud se jedná o ,,váleček" na přepadech tak to je přetlakovej ventil,zpátečka je jak z vys.čerpadla tak z lity a vstřiků vedena do filtru a z něj do nádre :nevim kde je termostat na okruhu nafty? Váleček(přetlakovej ventil na přepadech) je tam proto e vstřiky musí být pod tlakem i na přepadech - jinak nefungují jak mají a proto se nedají správně otestovat(ádná maina toto neumí) a z tohoto důvodu je nikdo nerepasuje a ani nemění pičky(údajně by se zavzdunil-tomu sice nerozumím ale... )
|
|
10.05.2015 12:41 -
|
2819387
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Není náhodou v hlavě filtru u biturba termostatický ventilek/membránka, který buď poutí naftu do vracečky a nebo do filtru, podle její teploty?
Není náhodou v hlavě filtru u biturba termostatický ventilek/membránka, který buď poutí naftu do vracečky a nebo do filtru, podle její teploty?
|
|
| |
|
|