| | |
10.09.2014 15:35 -
Re: Repase vstřiků HDi
|
2731719
|
|
lucky.kluk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 26 |
|
|
jumep napsal(a): toto je obycajny test s bastlenim s ultrazvukom (pricom citroen sam o sebe zakazuje cistenie ultrazvukom)
nechapem ani vyznam toho cistenia ultrazvukom ... pri tom na akom principe to funguje
tento test ta bude stat ako som uz pisal 20E / ks a nie 1000CZK / ks ak mu das tvoje striky ...
Jumep, jaký má názor na čistění vstřiků přípravkem TEC 2000? Dost pozitivně o tom mluví odborníci na Peugeot fóru, ale tady u nás moc informací ohledně této metody není. A přitom ta nae i jejich technika je stejná...
Jumep, jaký má názor na čistění vstřiků přípravkem TEC 2000? Dost pozitivně o tom mluví odborníci na Peugeot fóru, ale tady u nás moc informací ohledně této metody není. A přitom ta nae i jejich technika je stejná...
|
|
10.09.2014 15:40 -
|
2731720
|
|
jumep
|
|
|
cokolvek naliate do paliva je zarobok na pruser, to je skusenost (3 auta ked po naliati zazraku umrel vstrekovaci system, ked ho mas cisty je to relativne zbytocne, ked ho mas zaneseny, tak sa to uvolni a niekde sa to nazbiera a zalepi ....)
jedine cistenie co mozno pomoze je strojove, tj. tryska do stroja ktory cez nu zene cistiacu kvapalinu urcenu na to (nic na domace podmienky)
ked uz ide o to vo vseobecnosti, aj vif ma nejaku cistiacu schopnost
cokolvek naliate do paliva je zarobok na pruser, to je skusenost (3 auta ked po naliati zazraku umrel vstrekovaci system, ked ho mas cisty je to relativne zbytocne, ked ho mas zaneseny, tak sa to uvolni a niekde sa to nazbiera a zalepi ....)
jedine cistenie co mozno pomoze je strojove, tj. tryska do stroja ktory cez nu zene cistiacu kvapalinu urcenu na to (nic na domace podmienky)
ked uz ide o to vo vseobecnosti, aj vif ma nejaku cistiacu schopnost
|
|
10.09.2014 18:55 -
|
2731751
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
já čistil asi před rokem vstřiky na motoru LFY (1.8 16V) přípravkem od Liqui Moly a za mne i za motor dobrý
já čistil asi před rokem vstřiky na motoru LFY (1.8 16V) přípravkem od Liqui Moly a za mne i za motor dobrý:-)
|
|
10.09.2014 20:02 -
|
2731766
|
|
jumep
|
|
|
bavime sa o dieseli ...
bavime sa o dieseli ...
|
|
11.09.2014 05:52 -
|
2731853
|
|
jofo
|
Město: ilina, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 11 |
|
|
LuckyKluk. Ja som tym cistil -teda nechal som motor na to bezat. Dal som dve plechovice. Ked to prebehlo tak motor sa skludnil, isiel uplne hladko, ticho. Ale cca po dvoch tyzdnoch som bol na tom istom. Prípravok fungoval, ale efekt po cisteni trval kratko. Ale davam tomu za vinu to ze vtedy ked som to nechal na to bezat som bol v inej krajine a tam je nafta nahovno. Ale vyskusaj a uvidis.
Ale ako JUMEP pise, tak ideal je vstrek vytiahnut a dat vycistit poriadne.
LuckyKluk. Ja som tym cistil -teda nechal som motor na to bezat. Dal som dve plechovice. Ked to prebehlo tak motor sa skludnil, isiel uplne hladko, ticho. Ale cca po dvoch tyzdnoch som bol na tom istom. Prípravok fungoval, ale efekt po cisteni trval kratko. Ale davam tomu za vinu to ze vtedy ked som to nechal na to bezat som bol v inej krajine a tam je nafta nahovno. Ale vyskusaj a uvidis.
Ale ako JUMEP pise, tak ideal je vstrek vytiahnut a dat vycistit poriadne.
|
|
06.10.2014 17:15 -
|
2739556
|
|
DJCoolio
|
Město: Lanhot, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravim kolegove citronaci. Mam podobny problem,jaky tu zminovaly mnozi predemnou. Za studena mi motor startuje jakoby na 3 a 1/2 valce a vzdy aspon 2x zdechne a strasne cadi. Pote jiz vse v poradku. Pro jizde konstantni rychlosti cca 100km/h motor jakoby mirne cuka. Vstriky jsem poslal na test do power dieselu do prahy a zjistily ze davaji vic paliva na volnobeh,ale jako takove jsou v poradku. Po popsani mych problemu s autem mi borec rekl ze si nemysli ze by to tema triskama bylo. Mate nekdo nejakou radu? Diky za odpovedi
Zdravim kolegove citronaci. Mam podobny problem,jaky tu zminovaly mnozi predemnou. Za studena mi motor startuje jakoby na 3 a 1/2 valce a vzdy aspon 2x zdechne a strasne cadi. Pote jiz vse v poradku. Pro jizde konstantni rychlosti cca 100km/h motor jakoby mirne cuka. Vstriky jsem poslal na test do power dieselu do prahy a zjistily ze davaji vic paliva na volnobeh,ale jako takove jsou v poradku. Po popsani mych problemu s autem mi borec rekl ze si nemysli ze by to tema triskama bylo. Mate nekdo nejakou radu? Diky za odpovedi
|
|
06.10.2014 17:44 -
|
2739570
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Vstřikům nerozumím, ale na 2000 otáček na konstantní mení plyn tento motor jakoby kucká. A nejen tento, dělal to i můj minulý 2.2 HDi první generace. Take to není vada, to je vlastnost. Prostě je přikrcený kvůli nějakým emisním normám, spotřebě... Kolega má Kia ceed a dělalo mu to samé, nakonec mu počítačem nahráli novou mapu vstřikování. Čili opakuji - je to dáno nastavením počítače motoru a netrápit se tím.
Ale startovat za studena i tepla musí na první krtnutí.
Vstřikům nerozumím, ale na 2000 otáček na konstantní mení plyn tento motor jakoby kucká. A nejen tento, dělal to i můj minulý 2.2 HDi první generace. Take to není vada, to je vlastnost. Prostě je přikrcený kvůli nějakým emisním normám, spotřebě... Kolega má Kia ceed a dělalo mu to samé, nakonec mu počítačem nahráli novou mapu vstřikování. Čili opakuji - je to dáno nastavením počítače motoru a netrápit se tím.
|
|
06.10.2014 17:56 -
|
2739571
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
vilous napsal(a): Vstřikům nerozumím, ale na 2000 otáček na konstantní mení plyn tento motor jakoby kucká. A nejen tento, dělal to i můj minulý 2.2 HDi první generace. Take to není vada, to je vlastnost. Prostě je přikrcený kvůli nějakým emisním normám, spotřebě... Kolega má Kia ceed a dělalo mu to samé, nakonec mu počítačem nahráli novou mapu vstřikování. Čili opakuji - je to dáno nastavením počítače motoru a netrápit se tím.
neviem ja mam ten hdi140, ale mne zatial nic nekucka, ved na 2000 otacok chodim denne po dialnici. Aj 90 na 6tke sa nic nedeje. motor sa pekne odvaluje
neviem ja mam ten hdi140, ale mne zatial nic nekucka, ved na 2000 otacok chodim denne po dialnici. Aj 90 na 6tke sa nic nedeje. motor sa pekne odvaluje
|
|
06.10.2014 19:15 -
|
2739580
|
|
jumep
|
|
|
DJCoolio napsal(a): Zdravim kolegove citronaci. Mam podobny problem,jaky tu zminovaly mnozi predemnou. Za studena mi motor startuje jakoby na 3 a 1/2 valce a vzdy aspon 2x zdechne a strasne cadi. Pote jiz vse v poradku. Pro jizde konstantni rychlosti cca 100km/h motor jakoby mirne cuka. Vstriky jsem poslal na test do power dieselu do prahy a zjistily ze davaji vic paliva na volnobeh,ale jako takove jsou v poradku. Po popsani mych problemu s autem mi borec rekl ze si nemysli ze by to tema triskama bylo. Mate nekdo nejakou radu? Diky za odpovedi
kedze je to delphi, vo velkom tam blbol regulator tlaku paliva, pokuckavanie, zhasinanie atd na 3ch autach nejednoznacne v diagnostike, ale vzdy kazdy hovoril ze po vymene uplne super
kedze je to delphi, vo velkom tam blbol regulator tlaku paliva, pokuckavanie, zhasinanie atd na 3ch autach nejednoznacne v diagnostike, ale vzdy kazdy hovoril ze po vymene uplne super
|
|
06.10.2014 19:23 -
|
2739584
|
|
DJCoolio
|
Město: Lanhot, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 9 |
|
|
jumep napsal(a): kedze je to delphi, vo velkom tam blbol regulator tlaku paliva, pokuckavanie, zhasinanie atd na 3ch autach nejednoznacne v diagnostike, ale vzdy kazdy hovoril ze po vymene uplne super
Jsou tam striky siemens
Jsou tam striky siemens
|
|
06.10.2014 19:39 -
|
2739597
|
|
jumep
|
|
|
jeden z prvych ...
treba zaznamenat priebeh tlaku paliva a preventivne skusit odpojit a zapojit ventili na cerpadle
jeden z prvych ...
treba zaznamenat priebeh tlaku paliva a preventivne skusit odpojit a zapojit ventili na cerpadle
|
|
06.10.2014 19:41 -
|
2739598
|
|
DJCoolio
|
|
|
jumep napsal(a): jeden z prvych ...
Tomu nejak nerozumim. Muzes mi to napsat polopate do SZ?
|
|
06.10.2014 19:42 -
|
2739599
|
|
DJCoolio
|
|
|
jumep napsal(a): jeden z prvych ...
|
|
06.10.2014 20:12 -
|
2739610
|
|
jumep
|
|
|
zobrat diagnostiku, merane hodnoty a spustit nahravanie a potom si ten priebeh startu a problemu pozret z co sa da pomerne pekne urcit ci je to tlakom paliva alebo niecim inym
zobrat diagnostiku, merane hodnoty a spustit nahravanie a potom si ten priebeh startu a problemu pozret z co sa da pomerne pekne urcit ci je to tlakom paliva alebo niecim inym
|
|
09.12.2014 21:39 -
|
2763001
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Podle čeho se dá teda zjistit, jestli jsou vstřiky v háji, zralé na repas nebo výměnu?
Podle čeho se dá teda zjistit, jestli jsou vstřiky v háji, zralé na repas nebo výměnu? :nevim
|
|
09.12.2014 22:14 -
|
2763019
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Odhaduji e kdy je ko pička, odhalí pouze ten test na maině, ostatně jako kondici celého vstřiku, jiná ance není, jestli je nějaký patný, rád bych ho vyměnil, ale bez testu se nehnu, jiné vstřiky také nemám abych je na zkouku vyměnil a podle toho se zařídil, jak z toho ven?
Odhaduji e kdy je ko pička, odhalí pouze ten test na maině, ostatně jako kondici celého vstřiku, jiná ance není, jestli je nějaký patný, rád bych ho vyměnil, ale bez testu se nehnu, jiné vstřiky také nemám abych je na zkouku vyměnil a podle toho se zařídil, jak z toho ven? :nevim
|
|
10.12.2014 11:27 -
|
2763131
|
|
jumep
|
|
|
no jednoducho, vsetky 4 von a na stolicu (rovnako je potrebne ich testovat aj studene)
no jednoducho, vsetky 4 von a na stolicu (rovnako je potrebne ich testovat aj studene)
|
|
10.12.2014 11:34 -
|
2763132
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak po důkladném prostudování jsem zjistil, e vstřiky siemens se samozřejmě dají změřit na testovací maině, nikoli vak repasovat.
Dají se pouít vstřiky od jiné firmy nebo to je daný a nelze zaměnit? Snad jsem pročetl ve a otázka není od věci.
Tak po důkladném prostudování jsem zjistil, e vstřiky siemens se samozřejmě dají změřit na testovací maině, nikoli vak repasovat. :-((((
Dají se pouít vstřiky od jiné firmy nebo to je daný a nelze zaměnit? Snad jsem pročetl ve a otázka není od věci. :nevim
|
|
10.12.2014 11:39 -
|
2763133
|
|
jumep
|
|
|
jediny repas ktory sa da, je vymena spiciek a to len siemensom (continentalom) autorizovanym servisom
inak su treba nove a otazka o pouziti inych je uplne odveci ...
jediny repas ktory sa da, je vymena spiciek a to len siemensom (continentalom) autorizovanym servisom
inak su treba nove a otazka o pouziti inych je uplne odveci ...
|
|
| |
|
|