| | |
08.02.2013 15:59 -
Re: teplota chladící kapaliny
|
2545395
|
|
Carlosek
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Ahoj, prosím Vás po kolika km se Vám ohřeje do provozní teploty motor? Díky za odpovědi
Ahoj, prosím Vás po kolika km se Vám ohřeje do provozní teploty motor? Díky za odpovědi
|
|
08.02.2013 17:46 -
|
2545486
|
|
.45acp
|
|
|
To taky záleí na profilu cesty, kterou jede. Kdy jedu do Liberce do práce, je to asi 12 km a je to větinou z kopce, tak se to podle teploměru ohřeje jen asi na polovinu. Ale docela to topí. Domů do kopce se to ohřívá mnohem líp.
To taky záleí na profilu cesty, kterou jede. Kdy jedu do Liberce do práce, je to asi 12 km a je to větinou z kopce, tak se to podle teploměru ohřeje jen asi na polovinu. Ale docela to topí. Domů do kopce se to ohřívá mnohem líp.
|
|
08.02.2013 21:12 -
|
2545863
|
|
Henry
|
|
|
Při -5°C venku - nastartuju - otevřu/zavřu vrata - 1km jízdy ve volném terénu bez zastávek a je nad polovinou stupnice teploměru a odtud se u nehne ani v létě. Absolutní spokojenost.
Při -5°C venku - nastartuju - otevřu/zavřu vrata - 1km jízdy ve volném terénu bez zastávek a je nad polovinou stupnice teploměru a odtud se u nehne ani v létě. Absolutní spokojenost.:palec
|
|
08.02.2013 22:17 -
|
2545928
|
|
.45acp
|
|
|
Asi bude trochu rozdíl mezi naftou a benzínem.
Asi bude trochu rozdíl mezi naftou a benzínem.;-)
|
|
09.02.2013 17:02 -
|
2546231
|
|
Carlosek
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
kdy jedu do prace a je kolem nuly tak se mě to skoro ani neohřeje a těsně před dojezdem do práce a je to 15km. Jak pustim topení tak se to neohřeje ani náhodou. Půběh cesty je 2/3 hodně z kopce a 1/3 po rovině ale za to pořád jedu 90 km/h. Pří cestě z práce se to ohřeje zhruba v půlce cesty. U tam mám druhý nový termostat a je to pořád stejný, tak se ptám jestli to je v pořádku.
kdy jedu do prace a je kolem nuly tak se mě to skoro ani neohřeje a těsně před dojezdem do práce a je to 15km. Jak pustim topení tak se to neohřeje ani náhodou. Půběh cesty je 2/3 hodně z kopce a 1/3 po rovině ale za to pořád jedu 90 km/h. Pří cestě z práce se to ohřeje zhruba v půlce cesty. U tam mám druhý nový termostat a je to pořád stejný, tak se ptám jestli to je v pořádku.
|
|
09.02.2013 17:14 -
|
2546245
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Podívej se na konektor teplotního čidla.
Mne to pořád ukazovalo nízkou teplotu. Vyměnil jsem termostat a ádná změna.
A po prostříknutí konektoru kontaktolem se to krásně srovnalo.
Jinak HDi se zahřívá pomalu a proto je v okruhu chlazení elektrický ohřev.
Podívej se na konektor teplotního čidla.
Mne to pořád ukazovalo nízkou teplotu. Vyměnil jsem termostat a ádná změna.
A po prostříknutí konektoru kontaktolem se to krásně srovnalo.
Jinak HDi se zahřívá pomalu a proto je v okruhu chlazení elektrický ohřev.
|
|
09.02.2013 18:01 -
|
2546258
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Elektrický ohřev je přesněji v okruhu topení. A nejsem si jistý, jestli to mají vechny HDi.
Elektrický ohřev je přesněji v okruhu topení. A nejsem si jistý, jestli to mají vechny HDi.
|
|
09.02.2013 18:14 -
|
2546266
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Vetky nie. Mne sa to okolo 0 stupnov a menej ohreje na prevadzkovú teplotu a po prejdení cca 15km.
Vetky nie. Mne sa to okolo 0 stupnov a menej ohreje na prevadzkovú teplotu a po prejdení cca 15km.
|
|
09.02.2013 19:02 -
|
2546292
|
|
miskod
|
|
|
Tu je ale velmi dolezite spomenut ze tie nase teplomery su silne nelinearne...Vypada ze je rucicka uz skoro na spravnom mieste a ono to ma realne 50 stupnov
Tu je ale velmi dolezite spomenut ze tie nase teplomery su silne nelinearne...Vypada ze je rucicka uz skoro na spravnom mieste a ono to ma realne 50 stupnov
|
|
09.02.2013 20:08 -
|
2546334
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
zhrado napsal(a): Vetky nie. Mne sa to okolo 0 stupnov a menej ohreje na prevadzkovú teplotu a po prejdení cca 15km. Zdravím, mě se to ohřeje na provozní teplotu po cca 5 km jízdy, po rovině, nebo mírně z kopečka. Mám ale přídavné topení Webasto, teploměr ukazuje asi tak nějak v půlce stupnice na ukazateli. Olej se ohřeje asi tak po 10 km, je to tak stále stejné od začátku co jsem auto nové koupil. Topení bez potíí, po ujeti cca 1 km, jinak poznatek je ten, e přídavné Webasto dohřívá motor i v průběhu jízdy z kopců a nebo při min. zátěi motoru a podle aktuálního poadavku na topení.
Vetky nie. Mne sa to okolo 0 stupnov a menej ohreje na prevadzkovú teplotu a po prejdení cca 15km. Zdravím, mě se to ohřeje na provozní teplotu po cca 5 km jízdy, po rovině, nebo mírně z kopečka. Mám ale přídavné topení Webasto, teploměr ukazuje asi tak nějak v půlce stupnice na ukazateli. Olej se ohřeje asi tak po 10 km, je to tak stále stejné od začátku co jsem auto nové koupil. Topení bez potíí, po ujeti cca 1 km, jinak poznatek je ten, e přídavné Webasto dohřívá motor i v průběhu jízdy z kopců a nebo při min. zátěi motoru a podle aktuálního poadavku na topení.:palec
|
|
09.02.2013 20:43 -
|
2546381
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
a ja u třetí zimu narvu na spodek do vech vstupů igelit, (ten igelit jsem tam začal dávat hlavně z důvodů, e jsem proráel závěje a pak to vechno co se narvalo do motorového prostoru roztálo v garáí a byla tam potopa) nechávám pouze vrch pod kapotou volný a cca po 5 km se začíná zvedat ručička, udělal bych i dečku, ale nejsou lidi
a ja u třetí zimu narvu na spodek do vech vstupů igelit, (ten igelit jsem tam začal dávat hlavně z důvodů, e jsem proráel závěje a pak to vechno co se narvalo do motorového prostoru roztálo v garáí a byla tam potopa) nechávám pouze vrch pod kapotou volný a cca po 5 km se začíná zvedat ručička, udělal bych i dečku, ale nejsou lidi ;-)
|
|
23.11.2013 17:51 -
|
2640499
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Dnes mi přivezl známý prase (zítra bude zabíjačka). Ale podstatné: má C5 l 2.2 r.v.2002. A syn mu tam udělal elektricky ovládanou dečku (pamětníci - staré Octávie a pod. měly před chladičem vytahovací dečku ovládanou z místa řidiče pomocí řetízku). Má ji tam druhý rok a je s tím nesmírně spokojen. Slíbil mi návod s popisem. Bude o to zájem?
Dnes mi přivezl známý prase (zítra bude zabíjačka). Ale podstatné: má C5 l 2.2 r.v.2002. A syn mu tam udělal elektricky ovládanou dečku (pamětníci - staré Octávie a pod. měly před chladičem vytahovací dečku ovládanou z místa řidiče pomocí řetízku). Má ji tam druhý rok a je s tím nesmírně spokojen. Slíbil mi návod s popisem. Bude o to zájem?
|
|
23.11.2013 18:20 -
|
2640502
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No mluvím jen za sebe, ale vcelku jsem nepochopil, proč se vracet o 50 let zpět. Měl jsem stejný motor a byl jsem spokojen i bez dečky, tak netuím, proč by měl být známý nějak více spokojen.
Mne v tuhé zimě u dieselu zajímá, zda se vůbec nastartuje a na to dečka nemá ádný vliv. Jakmile motor běí, tak se o sebe postará sám, od toho byl vynalezen termostat. Moná se motor za jízdy z počátku rychleji zahřeje, protoe na něj tolik netáhne náporovým vzduchem, ale nemyslím, e by to bylo zásadní.
Na X7 se nyní prodává nějaká venkovní deka (viz jiné vlákno), ale její účel je spí chránit dolní části předku auta.
No mluvím jen za sebe, ale vcelku jsem nepochopil, proč se vracet o 50 let zpět. Měl jsem stejný motor a byl jsem spokojen i bez dečky, tak netuím, proč by měl být známý nějak více spokojen.
Mne v tuhé zimě u dieselu zajímá, zda se vůbec nastartuje a na to dečka nemá ádný vliv. Jakmile motor běí, tak se o sebe postará sám, od toho byl vynalezen termostat. Moná se motor za jízdy z počátku rychleji zahřeje, protoe na něj tolik netáhne náporovým vzduchem, ale nemyslím, e by to bylo zásadní.
Na X7 se nyní prodává nějaká venkovní deka (viz jiné vlákno), ale její účel je spí chránit dolní části předku auta.
|
|
25.11.2013 14:04 -
|
2641061
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Při teplotě pod -2, po 20ti minutové jízdě po dálnici (130-150) mám oba teploměry v modrém poli.
Při teplotě pod -2, po 20ti minutové jízdě po dálnici (130-150) mám oba teploměry v modrém poli.
|
|
12.12.2013 22:17 -
|
2645753
|
|
Alien
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 48 |
|
|
Zdravím. Vím, e se v6 hřeje velmi pomalu, hlavně olej, ale stává se mi, e pokud jedu po městě a pomalou jízdou, teplota vody je tak jak ma být. Prostě někde v půlce a ani se nehne. Auto topí jak má. Jakmile se ale rozjedu, vyjedu z města na dálnici, teplota padne a dolů a nehne se a auto moc to netopí. Prostě dle čidla to je studené to auto. Zastavím na benzince, přijdu k autu otočím kličkem a teploměr vyjede. Rozjedu to a jde to dolů. Je viníkem termostat? Čidlo asi ne kdy ukazuje? Hlavně v diag nic o teplotě není.
Zdravím. Vím, e se v6 hřeje velmi pomalu, hlavně olej, ale stává se mi, e pokud jedu po městě a pomalou jízdou, teplota vody je tak jak ma být. Prostě někde v půlce a ani se nehne. Auto topí jak má. Jakmile se ale rozjedu, vyjedu z města na dálnici, teplota padne a dolů a nehne se a auto moc to netopí. Prostě dle čidla to je studené to auto. Zastavím na benzince, přijdu k autu otočím kličkem a teploměr vyjede. Rozjedu to a jde to dolů. Je viníkem termostat? Čidlo asi ne kdy ukazuje? Hlavně v diag nic o teplotě není.
|
|
12.12.2013 22:27 -
|
2645756
|
|
jumep
|
|
|