| | |
09.11.2010 20:24 -
Re: teplota chladící kapaliny
|
2361890
|
|
jumep
|
|
|
masna je vporiadku, zlozenie tej chladiacej zmesy je take ze je to masne ...
masna je vporiadku, zlozenie tej chladiacej zmesy je take ze je to masne ...
|
|
10.11.2010 07:38 -
|
2361936
|
|
Barlow
|
|
|
No, ale tohle vypada , ze je to porad zavzdusneny. Ty jsi jenom dolival, ze? Predtim ti to delalo takovy psi kusy?
No, ale tohle vypada , ze je to porad zavzdusneny. Ty jsi jenom dolival, ze? Predtim ti to delalo takovy psi kusy?
|
|
10.11.2010 08:40 -
|
2361938
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Barlow napsal(a): No, ale tohle vypada , ze je to porad zavzdusneny. Ty jsi jenom dolival, ze? Predtim ti to delalo takovy psi kusy?
Vytahl jsem spodní hadici u chladice, vyteklo mi tak 4,5L a dolil postupne cca 5L nemrzky..je to tak 14 dni, ale ta rucicka takhle cvici cca 3 mesice...teda predtim tak kazdou treti cestu...po vymene kazdou cestu Je nějaka finta jak to pořádně odvzdunit? Hadice do a z chladice jsem mel mekke, jakoby tam byla z pulky voda a z pulky vzduch, ale ted po vymene nemrzky jsou po stisku pevnejsi a kladou mi "odpor"
Vytahl jsem spodní hadici u chladice, vyteklo mi tak 4,5L a dolil postupne cca 5L nemrzky..je to tak 14 dni, ale ta rucicka takhle cvici cca 3 mesice...teda predtim tak kazdou treti cestu...po vymene kazdou cestu :nevim Je nějaka finta jak to pořádně odvzdunit? Hadice do a z chladice jsem mel mekke, jakoby tam byla z pulky voda a z pulky vzduch, ale ted po vymene nemrzky jsou po stisku pevnejsi a kladou mi "odpor" :-))
|
|
10.11.2010 15:55 -
|
2361995
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
před odvzduněním ohřej motor na maximum. To znamená, nechat nastartováno, dokud nesepne větrák chladiče. Klimatizace MUSÍ být vypnutá!!!!! Tím bude mít jistotu, e má otevřený velký okruh a ve správně odvzduní.
před odvzduněním ohřej motor na maximum. To znamená, nechat nastartováno, dokud nesepne větrák chladiče. Klimatizace MUSÍ být vypnutá!!!!! Tím bude mít jistotu, e má otevřený velký okruh a ve správně odvzduní.
|
|
10.11.2010 17:51 -
|
2361999
|
|
timik2001
|
|
|
tomikm napsal(a): před odvzduněním ohřej motor na maximum. To znamená, nechat nastartováno, dokud nesepne větrák chladiče. Klimatizace MUSÍ být vypnutá!!!!! Tím bude mít jistotu, e má otevřený velký okruh a ve správně odvzduní.
Klimu mam vypnutou, ohrat na maximum a nechat bezet, sepne vetrak a povolim odvzdusnovaky a promackam hadice ok? Expanzka zavrena, a cekat na vytékající nemrzku z ventilku a plast. roubu na chladiči a mělo by byt hotovo, ok? Diky vem. Napíu jak to dopadlo, zda bude problém vyřeen.
Klimu mam vypnutou, ohrat na maximum a nechat bezet, sepne vetrak a povolim odvzdusnovaky a promackam hadice ok? Expanzka zavrena, a cekat na vytékající nemrzku z ventilku a plast. roubu na chladiči a mělo by byt hotovo, ok? :-)) Diky vem. Napíu jak to dopadlo, zda bude problém vyřeen. :-p
|
|
10.11.2010 19:03 -
|
2362012
|
|
jumep
|
|
|
zajdi na diagnostiku nech vidis hodnoty a potom ries, mozno nemas nic zavzdusnene ale skutocne blbne cidlo alebo kontakt na cidle alebo nieco ine
zajdi na diagnostiku nech vidis hodnoty a potom ries, mozno nemas nic zavzdusnene ale skutocne blbne cidlo alebo kontakt na cidle alebo nieco ine
|
|
16.01.2011 20:10 -
|
2369934
|
|
DOUFAK
|
|
|
Jak je v motoru nasazen snímač teploty vody? Je naroubován,nebo natlačen do bloku ? Budu ho muset vyměnit a nerad bych něco utrhl. Ukazatel teploty mi během jízdy spadne a pak zase naběhne apod... díky
Jak je v motoru nasazen snímač teploty vody? Je naroubován,nebo natlačen do bloku ? Budu ho muset vyměnit a nerad bych něco utrhl. Ukazatel teploty mi během jízdy spadne a pak zase naběhne apod... :-( díky
|
|
16.01.2011 20:25 -
|
2369935
|
|
jumep
|
|
|
pokial viem vzdy bolo klasicky srobovane
a ked kupis nove, tak uvidis ako vypada a nebudes muset klast otazky
pokial viem vzdy bolo klasicky srobovane
a ked kupis nove, tak uvidis ako vypada a nebudes muset klast otazky :)
|
|
01.02.2011 19:39 -
|
2371870
|
|
DOUFAK
|
|
|
timik2001 napsal(a): Ahoj klubáci Poslední dobou (cca 3měsíce zpět) se mi stává, e mi ručička teploty během jízdy ukazuje cca 4mm pod vodorovnou úroveň, po ujetí tak 20km začne klesat a tak na 2-3mm nad studeno-modry ukazatel..takhle jedu tak 2km a pak píííp, rozvítí se STOP, hlaseni na palubním pocitaci o vysoke teplote chladici kapaliny a ručička zprudka vyletí do červeného. Zastavim (sahara hučí naplno) vypnu motor (sahara hučí, ale u ne tolik), po 4minutach nastartuju a rucicka je 1cm nad studenym bez hláení závady.Kde hledat problem? Termostat? Vadné čidlo teploty? System mam odvzdusneny, auto normalne topí jak má. Mám Lpg a ted 14 dni po vyměně nemrzky (dolil jsem cca 5L) vic to nelo Diky a ahoj
Dneska jsem měl přesně to samé,ty samé potíe i chování a hláení.Ručička mi taky občas cvičí u pár měsíců,ale dnes to vyvrcholilo.Mám odvzduněno i vody dost.U před časem jsem to typoval na TEPLOTNÍ ČIDLO. Tak se ptám -timík2001- jak jsi dopadl? Nikde u jsi se pak nezminoval.Díky za info
Dneska jsem měl přesně to samé,ty samé potíe i chování a hláení.Ručička mi taky občas cvičí u pár měsíců,ale dnes to vyvrcholilo.Mám odvzduněno i vody dost.U před časem jsem to typoval na TEPLOTNÍ ČIDLO. Tak se ptám -timík2001- jak jsi dopadl? Nikde u jsi se pak nezminoval.Díky za info;-)
|
|
03.02.2011 19:28 -
|
2372018
|
|
DOUFAK
|
|
|
Koupil jsem dnes NOVÉ teplotní čidlo a těsnící gumičku v origo Citroen cca 900 kč.V sobotu to asi vyměním,tak se pak pochlubím,jestli se něco změnilo...
Koupil jsem dnes NOVÉ teplotní čidlo a těsnící gumičku v origo Citroen cca 900 kč.V sobotu to asi vyměním,tak se pak pochlubím,jestli se něco změnilo... ;-)
|
|
05.02.2011 20:41 -
|
2372187
|
|
DOUFAK
|
|
|
Dnes jsem vyměnil teplotní čidlo za NOVÉ je po potíích.Odvzdunil jsem a dolil destilku.Na starém čidle bylo vidět na jednom ze dvou kontaktů opal.To byla ta příčina padání ručky teploměru.Nyní se packa nehne a po zahřátí motoru na provozní teplotu se "utrůní" uprostřed modrého a červeného pole. Jen ta cena....V origo Citroenu i s novou gumičkou a DPH za 800 Kč a Bob má tu samou za 419 Kč bez gumičky... jen pro porovnání...jednou tak drahé a to je bída!
Dnes jsem vyměnil teplotní čidlo za NOVÉ je po potíích.Odvzdunil jsem a dolil destilku.Na starém čidle bylo vidět na jednom ze dvou kontaktů opal.To byla ta příčina padání ručky teploměru.Nyní se packa nehne a po zahřátí motoru na provozní teplotu se "utrůní" uprostřed modrého a červeného pole. Jen ta cena....V origo Citroenu i s novou gumičkou a DPH za 800 Kč a Bob má tu samou za 419 Kč bez gumičky... jen pro porovnání...jednou tak drahé a to je bída!:-(
|
|
06.02.2011 11:00 -
|
2372199
|
|
timik2001
|
|
|
DOUFAK napsal(a): Dnes jsem vyměnil teplotní čidlo za NOVÉ je po potíích.Odvzdunil jsem a dolil destilku.Na starém čidle bylo vidět na jednom ze dvou kontaktů opal.To byla ta příčina padání ručky teploměru.Nyní se packa nehne a po zahřátí motoru na provozní teplotu se "utrůní" uprostřed modrého a červeného pole. Jen ta cena....V origo Citroenu i s novou gumičkou a DPH za 800 Kč a Bob má tu samou za 419 Kč bez gumičky... jen pro porovnání...jednou tak drahé a to je bída!
Ahoj, taky jsem se ted zajimal o cidlo..taky jsem si rikal, ze je u Boba za 419kc, ale nevim jak u tebe, ale u me podle orig. objednavacich cisel tam patri uplne to prvni, a to je za 618kc. K tomu nejake postovne, pokud nemas teda cestu kolem a jsi tam kde citroen
Ahoj, taky jsem se ted zajimal o cidlo..taky jsem si rikal, ze je u Boba za 419kc, ale nevim jak u tebe, ale u me podle orig. objednavacich cisel tam patri uplne to prvni, a to je za 618kc. K tomu nejake postovne, pokud nemas teda cestu kolem :-)) a jsi tam kde citroen :-p
|
|
06.02.2011 11:30 -
|
2372200
|
|
DOUFAK
|
|
|
Čísla sedí mám to samé jako bylo origo a Bob má také stejné - JEN ! - podstatně levnějí.Koukám,e má benzína,tak se to můe liit.Nezapomen si k tomu koupit i novou těsnící gumičku a litr destilky vody nebo nemrz.směsi na dolití a odvzdunění.
Čísla sedí mám to samé jako bylo origo a Bob má také stejné - JEN ! - podstatně levnějí.Koukám,e má benzína,tak se to můe liit.Nezapomen si k tomu koupit i novou těsnící gumičku a litr destilky vody nebo nemrz.směsi na dolití a odvzdunění. :-d
|
|
06.02.2011 12:57 -
|
2372213
|
|
Pepes
|
Město: Luka nad Jihlavou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Já jsem snímač teploty u taky měnil protoe padala ručička teploměru a je tam z pravé strany v takovém domečku zasunuté a drí tam sponkou.Jinak koupeno v autoprimě za 320kč i s gumičkou a novou sponkou kterou jsem ani nepouil protoe tam nela nasadit a pak jsem zjistil e je krapet silnějí tak jsem pouil starou.Jinak jsem se stím celkem potrápil čidlo nelo vyndat tak jsem si trochu zanadával.
Já jsem snímač teploty u taky měnil protoe padala ručička teploměru a je tam z pravé strany v takovém domečku zasunuté a drí tam sponkou.Jinak koupeno v autoprimě za 320kč i s gumičkou a novou sponkou kterou jsem ani nepouil protoe tam nela nasadit a pak jsem zjistil e je krapet silnějí tak jsem pouil starou.Jinak jsem se stím celkem potrápil čidlo nelo vyndat tak jsem si trochu zanadával.
|
|
10.01.2012 23:34 -
|
2439440
|
|
zico
|
|
|
Ludia ja mam uplne opacny problem.
Rucicky teploty vody aj oleja sa ani zaboha nezdvihnu na vodorovnu uroven. Olej ma netrapi. Ale nezda sa mi normalne, aby mala voda max. 75-80 stupnov.
Ked som mal starsiu 2,2 tak ta ukazovala poctivo stred cifernika (t.j. asi 90 stupnov)
Kto ma biturbo ako ja - aku teplotu vody vam rucicky ukazuju?
Ludia ja mam uplne opacny problem.
Rucicky teploty vody aj oleja sa ani zaboha nezdvihnu na vodorovnu uroven. Olej ma netrapi. Ale nezda sa mi normalne, aby mala voda max. 75-80 stupnov.
Ked som mal starsiu 2,2 tak ta ukazovala poctivo stred cifernika (t.j. asi 90 stupnov)
Kto ma biturbo ako ja - aku teplotu vody vam rucicky ukazuju?
|
|
10.01.2012 23:36 -
|
2439441
|
|
jumep
|
|
|
tuto dilemu ries v lete, ak je kusok pod vodorvnym, je to ok
tuto dilemu ries v lete, ak je kusok pod vodorvnym, je to ok
|
|
10.01.2012 23:41 -
|
2439442
|
|
zico
|
|
|
ja som to uz v lete riesil - cize tesil som sa, ze mi nebude hrozit prehrievanie
len neviem, ci to nesuvisi s mojou priemernou dlhodobou spotrebou 9,2 .. tj. ci si motor nemysli, ze je chladnejsi ako v skutocnosti je a teda davkuje viac paliva
ja som to uz v lete riesil - cize tesil som sa, ze mi nebude hrozit prehrievanie :-))
len neviem, ci to nesuvisi s mojou priemernou dlhodobou spotrebou 9,2 .. tj. ci si motor nemysli, ze je chladnejsi ako v skutocnosti je a teda davkuje viac paliva :nevim
|
|
| |
|
|