| | |
10.06.2010 11:35 -
teplota chladící kapaliny
|
2347765
|
|
indigos
|
Město: Stochov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Ahoj, moje otázka zní, do jaké úrovně se má zvednout ručička na ukazatelu teploty vody? Mě se zvedá téměř do třičtvrtiny - není to moc?.
Ahoj, moje otázka zní, do jaké úrovně se má zvednout ručička na ukazatelu teploty vody? Mě se zvedá téměř do třičtvrtiny - není to moc?.
|
|
10.06.2010 12:42 -
Re: teplota chladící kapaliny
|
2347770
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Hmm , uvidíme co na to ostatní... u mě se dostane i v tom vedru co je - dnes je v Havířově právě 30°C ve stínu, na slunku kdy jedu tak ukazuje venkovní teplotu od 34 - 38°C a teploměr vody je přesně v polovině pole. Jetě mě napadá... spínají ti větráky v přední části vozu ( jsou 2 rychlostní )
Hmm , uvidíme co na to ostatní... u mě se dostane i v tom vedru co je - dnes je v Havířově právě 30°C ve stínu, na slunku kdy jedu tak ukazuje venkovní teplotu od 34 - 38°C a teploměr vody je přesně v polovině pole. Jetě mě napadá... spínají ti větráky v přední části vozu ( jsou 2 rychlostní )
|
|
10.06.2010 13:03 -
|
2347771
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Ahoj, u me rucicka jde max do pulky, posledni dobou se ale deje to, ze jezdim v tom vedru a rucicka je cca 1cm nad modrym-studenym...i po dlouhe ceste se nezahreje Hadic ani chladice se neda dotknout jak je horky...tak kdo vi, mozna mam cidlo v haji....
Ahoj, u me rucicka jde max do pulky, posledni dobou se ale deje to, ze jezdim v tom vedru a rucicka je cca 1cm nad modrym-studenym...i po dlouhe ceste se nezahreje :nevim Hadic ani chladice se neda dotknout jak je horky...tak kdo vi, mozna mam cidlo v haji....:-))
|
|
10.06.2010 13:14 -
|
2347772
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
i v tomto vedru to mám uprostřed
i v tomto vedru to mám uprostřed:palec
|
|
10.06.2010 14:03 -
|
2347776
|
|
indigos
|
|
|
Ventilátor mi neel a bylo zjitěno, e byly patné obě teplotní pojistky, jak na vysoké tak na nízké otáčky. Na posledním srazu se zkouely oboje otáčky, pomalé ly a vysoké kolísaly a v paměti byla porucha. Jinak ventilátor se točí, ale stále, dříve se choval jinak, sepnul a po chvíli vypnul a po chvíli zase sepnul.
Ventilátor mi neel a bylo zjitěno, e byly patné obě teplotní pojistky, jak na vysoké tak na nízké otáčky. Na posledním srazu se zkouely oboje otáčky, pomalé ly a vysoké kolísaly a v paměti byla porucha. Jinak ventilátor se točí, ale stále, dříve se choval jinak, sepnul a po chvíli vypnul a po chvíli zase sepnul.
|
|
10.06.2010 14:05 -
|
2347777
|
|
jumep
|
|
|
pokial je takto teplo a bezi klima - ventilator pobezi - lebo kondenzuje chladivo v chladici klimatizacie ...
tj. nejde ani tak o chladenie motora ale o klimatizaciu
jo a co sa tyka zmienej teploty, v zime ide presne do polovicky, teraz v tomto teple ide milimetrik vyssie
pokial je takto teplo a bezi klima - ventilator pobezi - lebo kondenzuje chladivo v chladici klimatizacie ...
tj. nejde ani tak o chladenie motora ale o klimatizaciu
jo a co sa tyka zmienej teploty, v zime ide presne do polovicky, teraz v tomto teple ide milimetrik vyssie :)
|
|
10.06.2010 14:31 -
|
2347780
|
|
indigos
|
|
|
Aha, tak to jetě zkusím bez klimy.
Aha, tak to jetě zkusím bez klimy.
|
|
10.06.2010 14:54 -
|
2347781
|
|
Radwy
|
|
|
Ja to mam taky max na pulce
Ja to mam taky max na pulce
|
|
10.06.2010 21:50 -
|
2347800
|
|
Darja
|
|
|
kdy se mi spustí sahara, mám ručičku naprosto, ale naprosto vodorovně. za normální jízdy je tak milimetr nebo dva ní.
S mrtvým termostatem jsem měla ručičku tak v první třetině
kdy se mi spustí sahara, mám ručičku naprosto, ale naprosto vodorovně. za normální jízdy je tak milimetr nebo dva ní.
S mrtvým termostatem jsem měla ručičku tak v první třetině :D
|
|
11.06.2010 06:24 -
|
2347807
|
|
indigos
|
|
|
Mohl by to být v mým případě taky termostat?
Mohl by to být v mým případě taky termostat?
|
|
11.06.2010 06:25 -
|
2347808
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
ano
ano;-)
|
|
21.07.2010 23:25 -
|
2350743
|
|
jumep
|
|
|
vratim sa k tejto teme
pred dovolenkou som si vystriekal cez mriezku v narazniku chladice - aj intercooler wapkou, islo z toho neuveritelne mnozstvo cierneho sajrajtu .....
a zmena je totalna, ked som bol teraz v BG rucicka sa nepohla ani milimetrik vyssie a to ani pri jazde do dlheho kopca ..
cize to odporucam vsetkym ktorym sa rucicka v tomto teple pohne nad hranicu ako byva normalne + prestreknut aj intercooler
vratim sa k tejto teme
pred dovolenkou som si vystriekal cez mriezku v narazniku chladice - aj intercooler wapkou, islo z toho neuveritelne mnozstvo cierneho sajrajtu .....
a zmena je totalna, ked som bol teraz v BG rucicka sa nepohla ani milimetrik vyssie a to ani pri jazde do dlheho kopca ..
cize to odporucam vsetkym ktorym sa rucicka v tomto teple pohne nad hranicu ako byva normalne + prestreknut aj intercooler
|
|
22.07.2010 06:28 -
|
2350758
|
|
tomc
|
|
|
s tou vapkou opatrně at si nezavřete votiny na chladiči
s tou vapkou opatrně at si nezavřete votiny na chladiči:-p
|
|
22.07.2010 07:20 -
|
2350763
|
|
Mamlas
|
|
|
Taky uz jsem cistil takto chladice, ale pouzil jsem na to kompresor. Trochu jsem ho priskrtil, abych neposkodil to zebrovani. Jak pise Jumep lital z nich neuveritelny sajrajt.
Taky uz jsem cistil takto chladice, ale pouzil jsem na to kompresor. Trochu jsem ho priskrtil, abych neposkodil to zebrovani. Jak pise Jumep lital z nich neuveritelny sajrajt.
|
|
22.07.2010 08:29 -
|
2350764
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
uplne idealni je sundat naraznik a rozdelit kondenzator klimatizace od chladice vody...mezi nema dokaze byt nepropustna stena bordelu
uplne idealni je sundat naraznik a rozdelit kondenzator klimatizace od chladice vody...mezi nema dokaze byt nepropustna stena bordelu
|
|
09.11.2010 13:22 -
|
2361844
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Ahoj klubáci Poslední dobou (cca 3měsíce zpět) se mi stává, e mi ručička teploty během jízdy ukazuje cca 4mm pod vodorovnou úroveň, po ujetí tak 20km začne klesat a tak na 2-3mm nad studeno-modry ukazatel..takhle jedu tak 2km a pak píííp, rozvítí se STOP, hlaseni na palubním pocitaci o vysoke teplote chladici kapaliny a ručička zprudka vyletí do červeného. Zastavim (sahara hučí naplno) vypnu motor (sahara hučí, ale u ne tolik), po 4minutach nastartuju a rucicka je 1cm nad studenym bez hláení závady.Kde hledat problem? Termostat? Vadné čidlo teploty? System mam odvzdusneny, auto normalne topí jak má. Mám Lpg a ted 14 dni po vyměně nemrzky (dolil jsem cca 5L) vic to nelo Diky a ahoj
Ahoj klubáci :palec Poslední dobou (cca 3měsíce zpět) se mi stává, e mi ručička teploty během jízdy ukazuje cca 4mm pod vodorovnou úroveň, po ujetí tak 20km začne klesat a tak na 2-3mm nad studeno-modry ukazatel..takhle jedu tak 2km a pak píííp, rozvítí se STOP, hlaseni na palubním pocitaci o vysoke teplote chladici kapaliny a ručička zprudka vyletí do červeného. Zastavim (sahara hučí naplno) vypnu motor (sahara hučí, ale u ne tolik), po 4minutach nastartuju a rucicka je 1cm nad studenym bez hláení závady.Kde hledat problem? Termostat? Vadné čidlo teploty? System mam odvzdusneny, auto normalne topí jak má. Mám Lpg a ted 14 dni po vyměně nemrzky (dolil jsem cca 5L) vic to nelo :-)) Diky a ahoj:nevim
|
|
09.11.2010 15:17 -
|
2361846
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
a chladící kapaliny má v okruhu dost? není okruh natlakovaný?
a chladící kapaliny má v okruhu dost? není okruh natlakovaný?
|
|
09.11.2010 15:18 -
|
2361847
|
|
tief
|
|
|
Skontroluj ci ti nesmrdi plyn s vody, nam uz sa stalo ze sa poskodil tepelny vymenik a plyn bublal do vody. Delalo to hodne divne veci
Skontroluj ci ti nesmrdi plyn s vody, nam uz sa stalo ze sa poskodil tepelny vymenik a plyn bublal do vody. Delalo to hodne divne veci
|
|
09.11.2010 16:16 -
|
2361848
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Je pravda, e ručička teploměru začne takhle cvičit, kdy je v okruhu málo vody a objevují se v něm vzduchové bubliny (vlastní zkuenost ze dvou různých aut).
Ale zase píe e chladící kapaliny má dost
Je pravda, e ručička teploměru začne takhle cvičit, kdy je v okruhu málo vody a objevují se v něm vzduchové bubliny (vlastní zkuenost ze dvou různých aut).
Ale zase píe e chladící kapaliny má dost :nevim
|
|
| |
|
|