| | |
17.05.2010 21:49 -
Motor kouří černě.
|
2345263
|
|
lubin
|
Město: Středočeský kraj, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ahoj,kdy selápnu pedál plynu(při zrychlení),tak mi z výfuku jdou saze.Pokud bych neměl filtr pevných částic,tak bych to bral jako normální.Při zaslepení EGR ventilu kouřit přestane,byl jsem v servisu(Citroën Intensys)tam zase záslepku vyndali,dali auto na diagnostiku,EGR prý O.K.,ale auto zase od té doby kouří.Kdy jedu ustálenou rychlostí,tak nic pouze,kdy mu začnu lapat na krk,tak začne,ne dramaticky,ale kouří a jak jsem u psal mám FAP nevíte náhodou někdo co by to mohlo být?
Vykon je super,proti tomu nemám nic,ale tohle mi vadí a v servisu mi tvrdí,e to je normální???
Ahoj,kdy selápnu pedál plynu(při zrychlení),tak mi z výfuku jdou saze.Pokud bych neměl filtr pevných částic,tak bych to bral jako normální.Při zaslepení EGR ventilu kouřit přestane,byl jsem v servisu(Citroën Intensys)tam zase záslepku vyndali,dali auto na diagnostiku,EGR prý O.K.,ale auto zase od té doby kouří.Kdy jedu ustálenou rychlostí,tak nic pouze,kdy mu začnu lapat na krk,tak začne,ne dramaticky,ale kouří a jak jsem u psal mám FAP nevíte náhodou někdo co by to mohlo být?
Vykon je super,proti tomu nemám nic,ale tohle mi vadí a v servisu mi tvrdí,e to je normální???:-(
|
|
17.05.2010 21:52 -
Re: Motor kouří černě.
|
2345264
|
|
jumep
|
|
|
kolko km to ma a v akom stave je ten fap?
|
|
17.05.2010 21:55 -
|
2345265
|
|
lubin
|
Město: Středočeský kraj, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
jumep napsal(a): kolko km to ma a v akom stave je ten fap?
Bylo to na diagnostice,FAP je O.K. a mám najeto 119tis.,na dolití EOLYSU jsem u také byl.
Jezdím denně cca.150 a ví km větinou po dálnici asi tak 140km/h
Mám propláchnout FAP vapkou,i kdy je podle diagnostiky O.K.?
Bylo to na diagnostice,FAP je O.K. a mám najeto 119tis.,na dolití EOLYSU jsem u také byl.
Jezdím denně cca.150 a ví km větinou po dálnici asi tak 140km/h
Mám propláchnout FAP vapkou,i kdy je podle diagnostiky O.K.?
|
|
17.05.2010 21:56 -
|
2345266
|
|
jumep
|
|
|
auto mas od novoty?
auto mas od novoty?
|
|
17.05.2010 21:59 -
|
2345269
|
|
lubin
|
|
|
jumep napsal(a): auto mas od novoty?
Ne nemám,ale podle servisních intervalů zaznamenaných v servisce a v Citroënu kilometry souhlasí.
auto mas od novoty?
Ne nemám,ale podle servisních intervalů zaznamenaných v servisce a v Citroënu kilometry souhlasí.
|
|
17.05.2010 22:03 -
|
2345270
|
|
jumep
|
|
|
aky mas posledny zaznam z citroenu (datum / km)?
sa mi nechce zdat ze exclusive ma 120t km a si druhy majitel ...
osobne by som typol na 200t a potom je fap zaneseny a moze sa takto zacat spravat
kym nevidim hodnoty tazko povedat
aky mas posledny zaznam z citroenu (datum / km)?
sa mi nechce zdat ze exclusive ma 120t km a si druhy majitel ...
osobne by som typol na 200t a potom je fap zaneseny a moze sa takto zacat spravat
kym nevidim hodnoty tazko povedat
|
|
17.05.2010 22:09 -
|
2345273
|
|
lubin
|
|
|
jumep napsal(a): aky mas posledny zaznam z citroenu (datum / km)? sa mi nechce zdat ze exclusive ma 120t km a si druhy majitel ... osobne by som typol na 200t a potom je fap zaneseny a moze sa takto zacat spravat kym nevidim hodnoty tazko povedat
Nevím,zjiovali to a prý to sedí.
Proč neukáe diagnostika,e je FAP K.O.?Myslím,e kdyby byl mení náznak,e je patný,tak ho v Citroënu hned vymění a nebudou čekat,jsou to peníze pro ně a nás etřit nebudou
To auto před tím jezdilo pouze po městě.
aky mas posledny zaznam z citroenu (datum / km)? sa mi nechce zdat ze exclusive ma 120t km a si druhy majitel ... osobne by som typol na 200t a potom je fap zaneseny a moze sa takto zacat spravat kym nevidim hodnoty tazko povedat
Nevím,zjiovali to a prý to sedí.
Proč neukáe diagnostika,e je FAP K.O.?Myslím,e kdyby byl mení náznak,e je patný,tak ho v Citroënu hned vymění a nebudou čekat,jsou to peníze pro ně a nás etřit nebudou:-)
To auto před tím jezdilo pouze po městě.
|
|
17.05.2010 22:13 -
|
2345282
|
|
jumep
|
|
|
diagnostika nevypise nic take o fape, len vidis ako casto sa to regeneruje ....
pri stoceni sa udaje vedia hodne zblbnut
a vidim ze veris velmi autorizovanemu servisu, na to si daj hodne pozor, kopa z nich o tejto problematike nema moc jasno, cest vinimkam ...
diagnostika nevypise nic take o fape, len vidis ako casto sa to regeneruje ....
pri stoceni sa udaje vedia hodne zblbnut
a vidim ze veris velmi autorizovanemu servisu, na to si daj hodne pozor, kopa z nich o tejto problematike nema moc jasno, cest vinimkam ...
|
|
17.05.2010 22:15 -
|
2345287
|
|
lubin
|
|
|
jumep napsal(a): diagnostika nevypise nic take o fape, len vidis ako casto sa to regeneruje .... pri stoceni sa udaje vedia hodne zblbnut a vidim ze veris velmi autorizovanemu servisu, na to si daj hodne pozor, kopa z nich o tejto problematike nema moc jasno, cest vinimkam ...
Myslí,e to je Fapem?
diagnostika nevypise nic take o fape, len vidis ako casto sa to regeneruje .... pri stoceni sa udaje vedia hodne zblbnut a vidim ze veris velmi autorizovanemu servisu, na to si daj hodne pozor, kopa z nich o tejto problematike nema moc jasno, cest vinimkam ...
Myslí,e to je Fapem?
|
|
17.05.2010 22:17 -
|
2345289
|
|
jumep
|
|
|
no moze byt, dalsia vec je bol si na doliati aditiva, co ti doliali?
|
|
17.05.2010 23:55 -
|
2345303
|
|
lubin
|
|
|
jumep napsal(a): no moze byt, dalsia vec je bol si na doliati aditiva, co ti doliali?
Ve faktuře mám Eolys,ale ten problém s tou kořivostí jsem měl u před tím dolitím,pokud bych neměl Fap,tak to neřeím.
Jetě jednu věc pozoruju a to,e po znovu zprovoznění EGR ventilu to začalo víc rát.
Ve faktuře mám Eolys,ale ten problém s tou kořivostí jsem měl u před tím dolitím,pokud bych neměl Fap,tak to neřeím.
Jetě jednu věc pozoruju a to,e po znovu zprovoznění EGR ventilu to začalo víc rát.
|
|
18.05.2010 00:00 -
|
2345305
|
|
jumep
|
|
|
ty tam mas elektricky EGR a ten pisava zavadu ze je zaseknuty, mechanicka blokacia, ked som ho otvoril tak sa zasekava pri otvorenom - ak je to tak, isto by bolo videt zavadu v motore
.link.
jedno aditivum je EOLYS DXP42 a druhe je EOLYS 176, v clankoch som o tom uz asi dost popisal.
bez toho zeby som to videl sa asi viac k tomu nedokazem vyjadrit ...
ty tam mas elektricky EGR a ten pisava zavadu ze je zaseknuty, mechanicka blokacia, ked som ho otvoril tak sa zasekava pri otvorenom - ak je to tak, isto by bolo videt zavadu v motore
http://www.c5club.cz/profiles/jumep.html?kod=32&ids=jumep&gal=26029245#pc
jedno aditivum je EOLYS DXP42 a druhe je EOLYS 176, v clankoch som o tom uz asi dost popisal.
bez toho zeby som to videl sa asi viac k tomu nedokazem vyjadrit ...
|
|
18.05.2010 00:03 -
|
2345306
|
|
lubin
|
|
|
jumep napsal(a): ty tam mas elektricky EGR a ten pisava zavadu ze je zaseknuty, mechanicka blokacia, ked som ho otvoril tak sa zasekava pri otvorenom - ak je to tak, isto by bolo videt zavadu v motore .link. jedno aditivum je EOLYS DXP42 a druhe je EOLYS 176, v clankoch som o tom uz asi dost popisal. bez toho zeby som to videl sa asi viac k tomu nedokazem vyjadrit ...
Děkuju
ty tam mas elektricky EGR a ten pisava zavadu ze je zaseknuty, mechanicka blokacia, ked som ho otvoril tak sa zasekava pri otvorenom - ak je to tak, isto by bolo videt zavadu v motore http://www.c5club.cz/profiles/jumep.html?kod=32&ids=jumep&gal=26029245#pc jedno aditivum je EOLYS DXP42 a druhe je EOLYS 176, v clankoch som o tom uz asi dost popisal. bez toho zeby som to videl sa asi viac k tomu nedokazem vyjadrit ...
Děkuju
|
|
18.05.2010 06:20 -
|
2345308
|
|
Mamlas
|
|
|
Bylo by videt na diagnostice, kdyby nekdo ve FAPu vykuchal vnitrek nebo ho nejak prorazil? Pokud ma auto FAP tak (aspon podle meho nazoru) prece neni mozne aby saze prosli ven to by se spis FAP ucpal.
Bylo by videt na diagnostice, kdyby nekdo ve FAPu vykuchal vnitrek nebo ho nejak prorazil? Pokud ma auto FAP tak (aspon podle meho nazoru) prece neni mozne aby saze prosli ven to by se spis FAP ucpal.
|
|
18.05.2010 09:40 -
|
2345312
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
diagnostika rekne o FAP pomerne dost informaci ktere jsou potreba (pruchodnost,potrebu regenerace,obsah )
nicmene cerny dym znaci spatne spalovani....(pomer palivo-vzduch)
diagnostika rekne o FAP pomerne dost informaci ktere jsou potreba (pruchodnost,potrebu regenerace,obsah )
nicmene cerny dym znaci spatne spalovani....(pomer palivo-vzduch)
|
|
18.05.2010 19:17 -
|
2345387
|
|
lubin
|
|
|
autodiag napsal(a): diagnostika rekne o FAP pomerne dost informaci ktere jsou potreba (pruchodnost,potrebu regenerace,obsah ) nicmene cerny dym znaci spatne spalovani....(pomer palivo-vzduch)
To je pravda,take EGR a nebo váha vzduchu(auto má,ale výkonu dost).
diagnostika rekne o FAP pomerne dost informaci ktere jsou potreba (pruchodnost,potrebu regenerace,obsah ) nicmene cerny dym znaci spatne spalovani....(pomer palivo-vzduch)
To je pravda,take EGR a nebo váha vzduchu(auto má,ale výkonu dost).
|
|
18.05.2010 20:53 -
|
2345398
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
chtelo by to poradne projit,pricin muze bejt nekolik...
chtelo by to poradne projit,pricin muze bejt nekolik...
|
|
18.05.2010 21:23 -
|
2345405
|
|
lubin
|
|
|
to u procházeli v Citroënu a nejenom tam několikrát a po elektrické části je ve v pořádku
Co mě zaráí jeto,e kdy zaslepím trubku od EGR ventilu do sání,tak je ve O.K. a ádnou závadu to nehlásí a nekouří,po vrácení to původního stavu to také nic nehlásí,ale začne to kouřit.
to u procházeli v Citroënu a nejenom tam několikrát a po elektrické části je ve v pořádku:-(
Co mě zaráí jeto,e kdy zaslepím trubku od EGR ventilu do sání,tak je ve O.K. a ádnou závadu to nehlásí a nekouří,po vrácení to původního stavu to také nic nehlásí,ale začne to kouřit.
|
|
18.05.2010 21:25 -
|
2345406
|
|
jumep
|
|
|
podla mna nevedia precitat spravne udaje, diagnostika neni len o citani zavad ...
podla mna nevedia precitat spravne udaje, diagnostika neni len o citani zavad ...
|
|
| |
|
|