| | |
26.05.2016 22:25 -
Re: Motor vůbec netáhne
|
2955959
|
|
jumep
|
|
|
Signál tlaku turbodmychadla : Tlak oproti poadavku příli nízký
plati to iste co som povedal predtym
Signál tlaku turbodmychadla : Tlak oproti poadavku příli nízký
plati to iste co som povedal predtym
|
|
26.05.2016 22:45 -
|
2955968
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Díky za rychlou odpověď. Je moné, e by se do motoru dostala třeba kuna a něco tam překousala? Divné toti je, e kdy jsem jel včera ráno do práce, auto jelo naprosto OK, po 24 hodinách, co stálo u stanice na parkoviti se najednou děje toto.
Díky za rychlou odpověď. Je moné, e by se do motoru dostala třeba kuna a něco tam překousala? Divné toti je, e kdy jsem jel včera ráno do práce, auto jelo naprosto OK, po 24 hodinách, co stálo u stanice na parkoviti se najednou děje toto.
|
|
26.05.2016 22:46 -
|
2955970
|
|
jumep
|
|
|
nevidim na to, mozne to je
ten kabel z toho turba uvidis
nevidim na to, mozne to je
ten kabel z toho turba uvidis
|
|
27.05.2016 06:56 -
|
2956019
|
|
jruze
|
|
|
Říká e se ti hejbe ovládání turba? Zkontroluj hadici (spodní) k interkoleru(praská větinou směrem dolů pod auto zhruba uprostřed) druhé místo je ta hadice od ypsilonky na sání co vede k té trubce sání(praská těsně u ypsilonky směrem k motoru) - ty chyby ti to vyhodí i kdy bude ostatní OK ale unikne tlak (nesoulad polohy turba vůči tlaku v sání) chce to diag a měřené hodnoty.
Říká e se ti hejbe ovládání turba? Zkontroluj hadici (spodní) k interkoleru(praská větinou směrem dolů pod auto zhruba uprostřed) druhé místo je ta hadice od ypsilonky na sání co vede k té trubce sání(praská těsně u ypsilonky směrem k motoru) - ty chyby ti to vyhodí i kdy bude ostatní OK ale unikne tlak (nesoulad polohy turba vůči tlaku v sání):nevim chce to diag a měřené hodnoty.
Přílohy: hadice od turba.jpg ( 364190b ) - |
|
28.05.2016 19:15 -
|
2956470
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Dnes jsem se konečně dostal na diagnostiku. Turbo vůbec nedává ádný tlak, ovládání turba se ani nehne. Vypadá to tedy, e by to mohla být nějaká podtlaková hadička, nebo by to údajně mohla být i jakási membrána na ovládání turba. Zajímavé ale je, e v místě za motorem kde se napojuje podtlaková hadička na tu ocelovou, podtlak je. Zítra přes den se pokusím zkontrolovat ten zbytek vedení, který vede a k turbu. Jen nevím, jak se k tomu dostanu.
Dnes jsem se konečně dostal na diagnostiku. Turbo vůbec nedává ádný tlak, ovládání turba se ani nehne. Vypadá to tedy, e by to mohla být nějaká podtlaková hadička, nebo by to údajně mohla být i jakási membrána na ovládání turba. Zajímavé ale je, e v místě za motorem kde se napojuje podtlaková hadička na tu ocelovou, podtlak je. Zítra přes den se pokusím zkontrolovat ten zbytek vedení, který vede a k turbu. Jen nevím, jak se k tomu dostanu. :-(
|
|
28.05.2016 19:30 -
|
2956472
|
|
jumep
|
|
|
tam sa neni moc kde dostavat
ide to z turba na ten ventil co je (ked pozeras odpredu na motor) vlavo hore, do toho ventilu ide hadicka kovova trubicka poza viko hlavy a potom ide dopredu kde sa to zataca na podtlakovy zasobnik - nad olejovym filtrom je taka Ylonka a ta velmi rada praskne, niekto to niekde aj fotil, ale uz si nepamatam v ktorom vlakne
tam sa neni moc kde dostavat
ide to z turba na ten ventil co je (ked pozeras odpredu na motor) vlavo hore, do toho ventilu ide hadicka kovova trubicka poza viko hlavy a potom ide dopredu kde sa to zataca na podtlakovy zasobnik - nad olejovym filtrom je taka Ylonka a ta velmi rada praskne, niekto to niekde aj fotil, ale uz si nepamatam v ktorom vlakne
|
|
28.05.2016 20:20 -
|
2956477
|
|
jruze
|
|
|
Jak píče Jumep ,ale pokud má podtlak na té kovové trubičce tak je a podsud potlak OK - zbívá hadička od el.ventilu k turbu a nebo elektroventil - zapamatuj si kde která byla a odpoj a propoj je bipas kolem el.ventilu= turbo by mělo reagovat (membrána a turbo max tlak - v diag a i na hadicích by to bylo vidět) pokud to neudělá nic tak by bylo buď turbo nebo membrána ovládání KO.(stává se e odejde elektroventil - nemá moc cenu dávat starí chce to novej.
Jak píče Jumep ,ale pokud má podtlak na té kovové trubičce tak je a podsud potlak OK - zbívá hadička od el.ventilu k turbu a nebo elektroventil - zapamatuj si kde která byla a odpoj a propoj je bipas kolem el.ventilu= turbo by mělo reagovat (membrána a turbo max tlak - v diag a i na hadicích by to bylo vidět) pokud to neudělá nic tak by bylo buď turbo nebo membrána ovládání KO.(stává se e odejde elektroventil - nemá moc cenu dávat starí chce to novej.;-)
|
|
28.05.2016 21:05 -
|
2956496
|
|
Vitaeidel
|
|
|
Zítra ráno se na to hned vrhnu a dám vědět, jak to dopadlo. Ten bypas je dobrej nápad, to by mohlo leccos objasnit. Stejně se jednou domluvíme a vypravím se do Radonic, abys mi tu káru pořádně proklepl Díky vám, chlapi.
Zítra ráno se na to hned vrhnu a dám vědět, jak to dopadlo. Ten bypas je dobrej nápad, to by mohlo leccos objasnit. Stejně se jednou domluvíme a vypravím se do Radonic, abys mi tu káru pořádně proklepl :) Díky vám, chlapi.
|
|
29.05.2016 09:30 -
|
2956558
|
|
Vitaeidel
|
|
|
Tak mám opraveno Vechno to bylo a na samém konci soustavy v místě, kde se napojuje ocelová trubička pomocí gumové hadičky na turbo. Ta gumová hadička byla podél naprasklá a nedrela pevně na turbu. Vyměněno a auto zase jezdí jako divé Jetě jednou díky za rady jumep a jruze
Tak mám opraveno :-d Vechno to bylo a na samém konci soustavy v místě, kde se napojuje ocelová trubička pomocí gumové hadičky na turbo. Ta gumová hadička byla podél naprasklá a nedrela pevně na turbu. Vyměněno a auto zase jezdí jako divé :) Jetě jednou díky za rady jumep a jruze :palec
|
|
10.07.2016 20:46 -
|
2972004
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Kolega s C5 II 100kW RHR má problém: po jednom dlhom výjazde na horský prechod (Dobiná) na vrchole hneď odstavil auto a zhasol motor. Po cca 15 minútach pokračoval, ale auto lo ako bez turba (vežmi slabý ah, ako atmo diesel). V diag chyby: nízky tlak turba, zlá adaptácia turba na poiadavok.
Je moné, e si zapiekol turbo/lopatky alebo má len ako bolo spomenuté u @Vitaeidel nejaký únik, resp. vadné ovládanie turba?
BTW: na diag som si vimol nejakú bláznivú hodnotu teploty (-46C) pri meraných hodnotách, nepamätám si u názov, nespravil som si screenshot.
Kolega s C5 II 100kW RHR má problém: po jednom dlhom výjazde na horský prechod (Dobiná) na vrchole hneď odstavil auto a zhasol motor. Po cca 15 minútach pokračoval, ale auto lo ako bez turba (vežmi slabý ah, ako atmo diesel). V diag chyby: nízky tlak turba, zlá adaptácia turba na poiadavok.
Je moné, e si zapiekol turbo/lopatky alebo má len ako bolo spomenuté u @Vitaeidel nejaký únik, resp. vadné ovládanie turba?
BTW: na diag som si vimol nejakú bláznivú hodnotu teploty (-46C) pri meraných hodnotách, nepamätám si u názov, nespravil som si screenshot.
|
|
11.07.2016 07:35 -
|
2972043
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ta teplota -46 byla ktera ?
ta teplota -46 byla ktera ?
|
|
11.07.2016 08:56 -
|
2972050
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
To auto momentalne nemam k dispozici, ale bolo to v Lexii pri meranych chodnotach sania niekde pod hodnotami tlakov. Uz aj na neutral bola merana hodnota tlaku turba (cca 700mbar) nizsia ako pozadovana (800-900 - podla vytacania na neutral). Chcel som aj merat v zatazi, ale nemali sme triezveho sofera
To auto momentalne nemam k dispozici, ale bolo to v Lexii pri meranych chodnotach sania niekde pod hodnotami tlakov. Uz aj na neutral bola merana hodnota tlaku turba (cca 700mbar) nizsia ako pozadovana (800-900 - podla vytacania na neutral). Chcel som aj merat v zatazi, ale nemali sme triezveho sofera :-(
|
|
11.07.2016 14:16 -
|
2972139
|
|
jumep
|
|
|
zla adaptacia turba predpokladam ze bude znamenat nespravna poloha kontrolneho nastavenia a v prvom rade pozret podtlaky
zla adaptacia turba predpokladam ze bude znamenat nespravna poloha kontrolneho nastavenia a v prvom rade pozret podtlaky
|
|
11.07.2016 16:44 -
|
2972188
|
|
jumep
|
|
|
uz som videl bludnych zaznamov dost a isto aj ty
predpokladam ze v meranych hodnotach bude ok
kazdopadne, ak by bol kvoli teplote nizky tlak, nastavenie turba bude vporiadku a bude tam len nizky tlak
--
ok, prehliadol som ze ta teplota bola v meranych hodnotach a nie v zazname ku chybe - tu bude mat vplyv na to, ale stale by to nemalo mat vlplyv na snimanie polohy turba
uz som videl bludnych zaznamov dost a isto aj ty
predpokladam ze v meranych hodnotach bude ok
kazdopadne, ak by bol kvoli teplote nizky tlak, nastavenie turba bude vporiadku a bude tam len nizky tlak
--
ok, prehliadol som ze ta teplota bola v meranych hodnotach a nie v zazname ku chybe - tu bude mat vplyv na to, ale stale by to nemalo mat vlplyv na snimanie polohy turba
|
|
11.07.2016 18:38 -
|
2972207
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
teplota bude mit vliv na davkovani paliva,kourivost,cukani
jasne na tlak railu urco ne
jen je to napsane tak docela zmatene se neni zrejme co je dusledek a co pricina
teplota bude mit vliv na davkovani paliva,kourivost,cukani
jasne na tlak railu urco ne
jen je to napsane tak docela zmatene se neni zrejme co je dusledek a co pricina
|
|
11.07.2016 18:58 -
|
2972211
|
|
sgt
|
|
|
Mal som málo času sa s tým autom bavi, som blbec e som si neodfotil chyby a merané hodnoty.
Auto ale necuká, nedymí len ide ako atmo diesel. Ak by bola chyba v ovládaní turba, tak pri vyích otáčkach by mal ten motor ma normálny výkon nie?
Keď som s ním chvížku iiel, tak nemal výkon ani v nízkych ani vo vysokých otáčkach.
Auto je teraz v servise, dal som pár tipov mechanikovi (kontrola podtlakov, sania) tak uvidíme.
Mal som málo času sa s tým autom bavi, som blbec e som si neodfotil chyby a merané hodnoty.
Auto ale necuká, nedymí len ide ako atmo diesel. Ak by bola chyba v ovládaní turba, tak pri vyích otáčkach by mal ten motor ma normálny výkon nie?
Keď som s ním chvížku iiel, tak nemal výkon ani v nízkych ani vo vysokých otáčkach.
Auto je teraz v servise, dal som pár tipov mechanikovi (kontrola podtlakov, sania) tak uvidíme.
|
|
| |
|
|