| | |
03.05.2019 21:13 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
3220658
|
|
jruze
|
|
|
RimmerCZ napsal(a): Tak dneska je uz bezne dostupny AW1 olej od Totalu za par supu za litr, ktery ma AW1 specifickaci. Ted to bude 6 let, cca 95tis km, co pouzivam Ravenol ATF T-WS Lifetime, ktery ma taktez AW1 specifikaci, protoze tehda Total origo od Citroenu stal snad 2000/l. Ten olej 3309 nesplnuje specifikaci od vyrobce prevodovky, coz muze byt pouze umele udelane omezeni, ale proc riskovat, kdyz spravny olej, stoji prakticky stejne.
Já bych si do svého auta(převodovky) nedal nic jiného ne origo(mám ve své ,,staré" X7 měněnou AP s euro5 tak tam el ten co tam má být (četl jsem vásledky testu oleje Ravenol) - je zvlátní e na ,,opici" má kde kdo ale na ,,banány" u se nikomu nechce. ( jde o to e oleje jsou syntetické a moná i stejné ale přísady u si kadý tají a moná i úmyslně přidá něco aby se to nedalo míchat a něco to provedlo (vývoj něco stojí - jak oleje tak AP - třeba to osadí jiným materiálem atd...)
Kdysi jsem řeil pro mne ,,dostupný" olej ADS (běně byl AD a super mogul) nechal jsem udělat test a výsledek byl e je rovnocený se ,,super mogul" + sloka ,,S" je přísada na sníení pěnivosti - to se pouívalo u vysoce namáhaných drahých motorů.
Já bych si do svého auta(převodovky) nedal nic jiného ne origo(mám ve své ,,staré" X7 měněnou AP s euro5 tak tam el ten co tam má být (četl jsem vásledky testu oleje Ravenol) - je zvlátní e na ,,opici" má kde kdo ale na ,,banány" u se nikomu nechce. ( jde o to e oleje jsou syntetické a moná i stejné ale přísady u si kadý tají a moná i úmyslně přidá něco aby se to nedalo míchat a něco to provedlo (vývoj něco stojí - jak oleje tak AP - třeba to osadí jiným materiálem atd...)
Kdysi jsem řeil pro mne ,,dostupný" olej ADS (běně byl AD a super mogul) nechal jsem udělat test a výsledek byl e je rovnocený se ,,super mogul" + sloka ,,S" je přísada na sníení pěnivosti - to se pouívalo u vysoce namáhaných drahých motorů.
|
|
12.05.2019 20:50 -
|
3222289
|
|
Kingluky
|
Město: Zdice, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Dotaz na znalé automatu AM6. Před 50 tisíci byl měněn v servisu Citroen hydroblok. Je to 3 roky. Jsem nový majitel a mám od tohoto úkonu fakturu od předchozího majitele. (Citroen Michálek Beneov) Je moné e by originální hydroblok odeel tak rychle? Převodovka občas kopne, jindy na té samé rychlosti zařadí sametově. Je to 3.0i V6. Najeto 230 tisíc.
Dotaz na znalé automatu AM6. Před 50 tisíci byl měněn v servisu Citroen hydroblok. Je to 3 roky. Jsem nový majitel a mám od tohoto úkonu fakturu od předchozího majitele. (Citroen Michálek Beneov) Je moné e by originální hydroblok odeel tak rychle? Převodovka občas kopne, jindy na té samé rychlosti zařadí sametově. Je to 3.0i V6. Najeto 230 tisíc.
|
|
12.05.2019 21:36 -
|
3222306
|
|
jumep
|
|
|
ako vypada olej ked sa z nej vypusti?
ako vypada olej ked sa z nej vypusti?
|
|
12.05.2019 23:25 -
|
3222346
|
|
Kingluky
|
Město: Zdice, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Zatím nevím. Olej je tam 50 tisíc km a chystám se na výměnu.
Zatím nevím. Olej je tam 50 tisíc km a chystám se na výměnu.
|
|
16.05.2019 22:35 -
|
3222780
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Co můe způsobovat u této převodovky při zařazení P po zahřátí bouchání, jinak ve ok?
Co můe způsobovat u této převodovky při zařazení P po zahřátí bouchání, jinak ve ok? :nevim
|
|
16.05.2019 22:38 -
|
3222781
|
|
jumep
|
|
|
ako myslis buchanie?
das tam P a nieco zacne rachotat v nej?
ako myslis buchanie?
das tam P a nieco zacne rachotat v nej?
|
|
16.05.2019 22:40 -
|
3222782
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ano.
Ano.
|
|
16.05.2019 22:59 -
|
3222784
|
|
jumep
|
|
|
a aj drzi to P ked je zaradene? (tj. odbrzdene auto na P sa neda posunut?)
a aj drzi to P ked je zaradene? (tj. odbrzdene auto na P sa neda posunut?)
|
|
16.05.2019 23:09 -
|
3222789
|
|
63zdenda
|
|
|
Ve drí, jenom prostě při přeřazování při zahřátém motoru na P bouchá.
Ve drí, jenom prostě při přeřazování při zahřátém motoru na P bouchá. :nevim
|
|
21.05.2019 18:30 -
|
3223291
|
|
Leovy
|
Město: Chotěboř, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
mám prosbu, mám c5 2,0hdi s automatem a potřebuju koupit silentblok zavěení převodovky VIN mám VF7RCRHRJ76811601. nemohu nikde najít tento silentblok, dle jednoho obchodu by mělo být označení Citroen dílu 182729 a tento díl se prý u nedodává Mohl by někdo, prosím, zkontrolovat dle vinu jestli je to číslo správné a případně jestli nejde něčím nahradit.
:-(((( mám prosbu, mám c5 2,0hdi s automatem a potřebuju koupit silentblok zavěení převodovky VIN mám VF7RCRHRJ76811601. nemohu nikde najít tento silentblok, dle jednoho obchodu by mělo být označení Citroen dílu 182729 a tento díl se prý u nedodává :nevim Mohl by někdo, prosím, zkontrolovat dle vinu jestli je to číslo správné a případně jestli nejde něčím nahradit.
|
|
21.05.2019 21:14 -
|
3223296
|
|
jumep
|
|
|
co mas zle na hentej gume?
co mas zle na hentej gume?
|
|
22.05.2019 10:22 -
|
3223327
|
|
Leovy
|
Město: Chotěboř, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Celej motor sedí ní a je opřenej o tu přepáku a krycí plast pod motorem. Take musím vyměnit jak zavěení napravo u motoru, tak nalevo u převodovky. Jene ten k převodovce nemůu sehnat a nevím, jestli by tam nepasoval jiný z jiného typu. vagr ma peugeot 306 a říkal, e tam má stejný jako já, ale ten má trochu jiné číslo, ale na oko vypadají stejně
Celej motor sedí ní a je opřenej o tu přepáku a krycí plast pod motorem. Take musím vyměnit jak zavěení napravo u motoru, tak nalevo u převodovky. Jene ten k převodovce nemůu sehnat a nevím, jestli by tam nepasoval jiný z jiného typu. vagr ma peugeot 306 a říkal, e tam má stejný jako já, ale ten má trochu jiné číslo, ale na oko vypadají stejně
|
|
03.11.2019 19:26 -
|
3246388
|
|
BobS
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Zdravím místní klubaře,
sháním tip na mechanika/servis, který by byl schopen dát tu moji AM6 do latě. Ve zkratce - kope při řazení směrem dolů (nejvíce kolem 3.-4. stupně), celé se to zintenzivňuje s tím, jak se skříň s jízdou zahřívá. Dokáe to dojít i do stavu, kdy se na mi za jízdy objeví hláka "Gearbox faulty", v diagnostice se uloí chyba P0741. K tomu vemu se mi navíc občas stane, e po nastartování zařadím páku do D, nebo R a auto se ani nehne. Můj laický tip - mechatronika
Nechci s tím tedy absolvovat ádné brutální přesuny, take kdybyste věděli o někom ideálně v Ústeckém kraji, popř. v Praze a blízkém okolí, budu moc rád za jakýkoli tip
Zdravím místní klubaře,
sháním tip na mechanika/servis, který by byl schopen dát tu moji AM6 do latě. Ve zkratce - kope při řazení směrem dolů (nejvíce kolem 3.-4. stupně), celé se to zintenzivňuje s tím, jak se skříň s jízdou zahřívá. Dokáe to dojít i do stavu, kdy se na mi za jízdy objeví hláka "Gearbox faulty", v diagnostice se uloí chyba P0741. K tomu vemu se mi navíc občas stane, e po nastartování zařadím páku do D, nebo R a auto se ani nehne. Můj laický tip - mechatronika :nevim
Nechci s tím tedy absolvovat ádné brutální přesuny, take kdybyste věděli o někom ideálně v Ústeckém kraji, popř. v Praze a blízkém okolí, budu moc rád za jakýkoli tip :-)
|
|
03.11.2019 19:51 -
|
3246397
|
|
jruze
|
|
|
BobS napsal(a): Zdravím místní klubaře,
sháním tip na mechanika/servis, který by byl schopen dát tu moji AM6 do latě. Ve zkratce - kope při řazení směrem dolů (nejvíce kolem 3.-4. stupně), celé se to zintenzivňuje s tím, jak se skříň s jízdou zahřívá. Dokáe to dojít i do stavu, kdy se na mi za jízdy objeví hláka "Gearbox faulty", v diagnostice se uloí chyba P0741. K tomu vemu se mi navíc občas stane, e po nastartování zařadím páku do D, nebo R a auto se ani nehne. Můj laický tip - mechatronika
Nechci s tím tedy absolvovat ádné brutální přesuny, take kdybyste věděli o někom ideálně v Ústeckém kraji, popř. v Praze a blízkém okolí, budu moc rád za jakýkoli tip
Sháněj jinou převodovku a i to bude problém - moc jich asi nebude , tuhle oravit = komplet repas = +- 30000,-
Sháněj jinou převodovku a i to bude problém - moc jich asi nebude , tuhle oravit = komplet repas = +- 30000,-;-)
;-)
|
|
03.11.2019 21:36 -
|
3246400
|
|
operatorXM
|
Město: Hrotovice, Auto: Citroen C6 2.7 HDi | Počet příspěvků: 138 |
|
|
Hydroblok? Koupit nový ( 44 t. Kč v Citroenu) a nechat vyměnit. Údajně bez nutnosti demontáe převodovky.
Hydroblok? Koupit nový ( 44 t. Kč v Citroenu) a nechat vyměnit. Údajně bez nutnosti demontáe převodovky.
|
|
03.11.2019 23:32 -
|
3246413
|
|
Trumpetist
|
Město: Pí, Auto: C6 2,7HDI | Počet příspěvků: 128 |
|
|
BobS napsal(a): Zdravím místní klubaře,háním tip na mechanika/servis, který by byl schopen dát tu moji AM6 do latě. Ve zkratce - kope při řazení směrem dolů (nejvíce kolem 3.-4. stupně), celé se to zintenzivňuje s tím, jak se skříň s jízdou zahřívá. Dokáe to dojít i do stavu, kdy se na mi za jízdy objeví hláka \\\"Gearbox faulty\\\", v diagnostice se uloí chyba P0741. K tomu vemu se mi navíc občas stane, e po nastartování zařadím páku do D, nebo R a auto se ani nehne. Můj laický tip - mechatronika
Podívej se na allegro.pl hydroblok vyjde kolem 12500
To jetě umí udělat i to e kdy bude potřebovat couvat a zařadí R tak ucítí kopnutí, vypne motor a celé se to několikrát opakuje. Stalo se mi to na srazu u soutěe
Podívej se na allegro.pl hydroblok vyjde kolem 12500
To jetě umí udělat i to e kdy bude potřebovat couvat a zařadí R tak ucítí kopnutí, vypne motor a celé se to několikrát opakuje. Stalo se mi to na srazu u soutěe :-d
|
|
04.11.2019 04:02 -
|
3246419
|
|
jruze
|
|
|
operatorXM napsal(a): Hydroblok? Koupit nový ( 44 t. Kč v Citroenu) a nechat vyměnit. Údajně bez nutnosti demontáe převodovky.
A nikoho nenapadlo se zeptat kolik to má najeto ? - Ta převodovka je po smrti A jestli jse přsvědčený e to zpraví hydroblok tak ti dám tři Ap na opravu - jedna funguje tak 60Km jízdy bezchybně , potom začne klouzat a vyhazovat chyby, druhá ádné chyby jen se nehne z místa , třetí za studena (první dvě minuty OK a potom při zařazení rány jak z děla a pokud zařadí a zústane stát na místě to zdusí motor) - také ádné chyby. Dvě si nech a jednu mi dej opravenou (dvě RHR C5 II a III , jedna biturbo = téměř nesehnatená) - hydroblok má od PL za +- 11000,- to je dobrej obchod - tu byturbovou prodá za 20000,- , RHR tak za 10000 - 15000,-(nebo si nech vechny ale chci být u toho a je nekdo bude zkouet s novím hydroblokem ( u jedné je KO hydroměnič, na druhé moná lamely a asi čerpadlo , na třetí nevím ale asi lamely a hydroblok = jsem přesvědčenej e ani na jedné ze čtyř to hydroblok nezachrání = vyhozené peníze.
Typuji e má najeto ta 2.7 tak 250000Km a to se rovná kopletní repas(aby to mělo smysl)
A nikoho nenapadlo se zeptat kolik to má najeto ? - Ta převodovka je po smrti ;-) A jestli jse přsvědčený e to zpraví hydroblok tak ti dám tři Ap na opravu - jedna funguje tak 60Km jízdy bezchybně , potom začne klouzat a vyhazovat chyby, druhá ádné chyby jen se nehne z místa , třetí za studena (první dvě minuty OK a potom při zařazení rány jak z děla a pokud zařadí a zústane stát na místě to zdusí motor) - také ádné chyby. Dvě si nech a jednu mi dej opravenou (dvě RHR C5 II a III , jedna biturbo = téměř nesehnatená) - hydroblok má od PL za +- 11000,- to je dobrej obchod - tu byturbovou prodá za 20000,- , RHR tak za 10000 - 15000,-(nebo si nech vechny ale chci být u toho a je nekdo bude zkouet s novím hydroblokem :-d ( u jedné je KO hydroměnič, na druhé moná lamely a asi čerpadlo , na třetí nevím ale asi lamely a hydroblok = jsem přesvědčenej e ani na jedné ze čtyř to hydroblok nezachrání = vyhozené peníze.
Typuji e má najeto ta 2.7 tak 250000Km a to se rovná kopletní repas(aby to mělo smysl)
|
|
11.11.2019 07:35 -
|
3247200
|
|
BobS
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 10 |
|
|
jruze napsal(a): A nikoho nenapadlo se zeptat kolik to má najeto ? - Ta převodovka je po smrti A jestli jse přsvědčený e to zpraví hydroblok tak ti dám tři Ap na opravu - jedna funguje tak 60Km jízdy bezchybně , potom začne klouzat a vyhazovat chyby, druhá ádné chyby jen se nehne z místa , třetí za studena (první dvě minuty OK a potom při zařazení rány jak z děla a pokud zařadí a zústane stát na místě to zdusí motor) - také ádné chyby. Dvě si nech a jednu mi dej opravenou (dvě RHR C5 II a III , jedna biturbo = téměř nesehnatená) - hydroblok má od PL za +- 11000,- to je dobrej obchod - tu byturbovou prodá za 20000,- , RHR tak za 10000 - 15000,-(nebo si nech vechny ale chci být u toho a je nekdo bude zkouet s novím hydroblokem ( u jedné je KO hydroměnič, na druhé moná lamely a asi čerpadlo , na třetí nevím ale asi lamely a hydroblok = jsem přesvědčenej e ani na jedné ze čtyř to hydroblok nezachrání = vyhozené peníze.
Najeto mám 177 tis. Nemám problém nechat udělat kompletní repas, jen sháním někoho, kdo ho udělá - nějaké tipy?
Najeto mám 177 tis. Nemám problém nechat udělat kompletní repas, jen sháním někoho, kdo ho udělá - nějaké tipy? :-)
|
|
11.11.2019 08:14 -
|
3247202
|
|
jruze
|
|
|
BobS napsal(a): Najeto mám 177 tis. Nemám problém nechat udělat kompletní repas, jen sháním někoho, kdo ho udělá - nějaké tipy?
Citroen uvádí ivotnost převodovky 200000Km - ty Km je docela málo ale záleí jak se s ní zacházelo (3.0HDI má při rozjezdu omezování výkonu , 2.7 myslím nemá) Nechával jsem dělat dvě u známého (myslím uděláno dobře) jinak to řeím výměnou za jinou dobrou = je to levnějí.
Ve 270000Km jsem měnil na 2.0HDI , na jednom biturbu byla měněna ve 170000Km - né já ale ne jsem koupil , na jiném biturbu co jsem koupil teď měněna ve 400000Km, jetě mám dalí biturbo s nájezdem 200000Km vykoupeno s KO turbem tak a vyměním turbo uvidím - ta by měla být OK.
Podle citroenu by měla jít převodovka na kontrolu a případnou repas ve 200000Km - podle mne běně by měla vydret 300000Km bez problému (alespoň ty od r.v. 2007 - mají u upravený gearbox)
Citroen uvádí ivotnost převodovky 200000Km - ty Km je docela málo ale záleí jak se s ní zacházelo (3.0HDI má při rozjezdu omezování výkonu , 2.7 myslím nemá) Nechával jsem dělat dvě u známého (myslím uděláno dobře) jinak to řeím výměnou za jinou dobrou = je to levnějí.
Ve 270000Km jsem měnil na 2.0HDI , na jednom biturbu byla měněna ve 170000Km - né já ale ne jsem koupil , na jiném biturbu co jsem koupil teď měněna ve 400000Km, jetě mám dalí biturbo s nájezdem 200000Km vykoupeno s KO turbem tak a vyměním turbo uvidím - ta by měla být OK.
Podle citroenu by měla jít převodovka na kontrolu a případnou repas ve 200000Km - podle mne běně by měla vydret 300000Km bez problému (alespoň ty od r.v. 2007 - mají u upravený gearbox)
|
|
| |
|
|