| | |
14.03.2019 03:29 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
3211723
|
|
jruze
|
|
|
No psal jsem já a překoukl jsem se - myslel jsem e se jedná o X7 a zamotal do toho mou anomálii s přibrděním-neodbrděním v levém plném rejdu a to drí asistent rozjezdu do kopce(funkce kterou má X7 a jde deaktivovat) a nemá nic s AP a ani s ručkou jen s ABS a elektronikou = troku jsem se zamyslel spí nad mou anomálií která sice nemá nic s AP ale projev podobný a na který nikdo nereagoval z místních odborníků u dřívějím mím dotazu
A pokud se jedná o jev čistě automatu tak v jaké rychlosti se uvede v činnost takzvané ,,plachtění" ? to mají snad vechny AM6.
cjeky: dík za upozornění na blbost co jsem napsal(překoukl jsem se o jaké auta jde) ale zas na druhou stranu kdy u na to nepřiel ani Jumep tak na to asi nepříjde nikdo (a blbosti tu píe kde kdo ale přiznat to ... ) - jetě e v C5 není moc robotickejch převodovek se samostavem.= to je naráka na to kdy někdo dělá mistra z někoho kdo o elektronice jak robotů tak automatů moc neví protoe to bude podle mne spí elektronická záleitost ne mechanická
No psal jsem já a překoukl jsem se - myslel jsem e se jedná o X7 a zamotal do toho mou anomálii s přibrděním-neodbrděním v levém plném rejdu a to drí asistent rozjezdu do kopce(funkce kterou má X7 a jde deaktivovat) a nemá nic s AP a ani s ručkou jen s ABS a elektronikou = troku jsem se zamyslel spí nad mou anomálií která sice nemá nic s AP ale projev podobný a na který nikdo nereagoval z místních odborníků u dřívějím mím dotazu:nevim
A pokud se jedná o jev čistě automatu tak v jaké rychlosti se uvede v činnost takzvané ,,plachtění" ? to mají snad vechny AM6.
cjeky: dík za upozornění na blbost co jsem napsal:palec(překoukl jsem se o jaké auta jde) ale zas na druhou stranu kdy u na to nepřiel ani Jumep tak na to asi nepříjde nikdo :palec (a blbosti tu píe kde kdo ale přiznat to ... ) - jetě e v C5 není moc robotickejch převodovek se samostavem.= to je naráka na to kdy někdo dělá mistra z někoho kdo o elektronice jak robotů tak automatů moc neví protoe to bude podle mne spí elektronická záleitost ne mechanická
|
|
14.03.2019 19:45 -
|
3211777
|
|
fox
|
|
|
autodiag napsal(a): stava se hodne casto ,ze i kdyz vypada na diagnostice vse ok ,tak neni (mysleno snimace ABS nebo uhlu volantu)..seriova diagnostika je na tohle pomerne pomala a nezachyti vse
Má něco rychlejího, čím to ověřit ? Nebo je problém v rychlosti přenosu na straně auta ? Měli jsme to otevřené v tom custom zobrazení, které je rychlejí. Nechci na náhodu kupovat abs snímače nebo comm (pokus omyl).
Přemýlel jsem, jestli to nemůe mít jetě něco se softem v abs/esp jednotce, resp jestli není např nějaký update... S cjekym máme společné to, e auta jsou 2004, určitě se tam za dobu produkce do 2008 něco mohlo měnit...
Důleité je, e se to děje jen po prvním rozjetí, dále u ne, co na vadný snímač neukazuje. Nadruhou stranu to přelupkávání za mokra....
Btw. @cjeky - Neměnil jsi loiska vepředu ? Dělá ti to od začátku, co má auto ?
Má něco rychlejího, čím to ověřit ? Nebo je problém v rychlosti přenosu na straně auta ? Měli jsme to otevřené v tom custom zobrazení, které je rychlejí. Nechci na náhodu kupovat abs snímače nebo comm (pokus omyl).
Přemýlel jsem, jestli to nemůe mít jetě něco se softem v abs/esp jednotce, resp jestli není např nějaký update... S cjekym máme společné to, e auta jsou 2004, určitě se tam za dobu produkce do 2008 něco mohlo měnit...
Důleité je, e se to děje jen po prvním rozjetí, dále u ne, co na vadný snímač neukazuje. Nadruhou stranu to přelupkávání za mokra....
Btw. @cjeky - Neměnil jsi loiska vepředu ? Dělá ti to od začátku, co má auto ?
|
|
14.03.2019 20:40 -
|
3211778
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
tyhle veci merim kdyz je potreba paraelni diagnostikou (automotive osciloscop)
jednotky ABS v C5R pomerne odchazi
prehrati sw bych vyzkousel jako prvni
nasledne lozisko
ve snimaci neni problem urcite,ty menit nema smysl....
tyhle veci merim kdyz je potreba paraelni diagnostikou (automotive osciloscop)
jednotky ABS v C5R pomerne odchazi
prehrati sw bych vyzkousel jako prvni
nasledne lozisko
ve snimaci neni problem urcite,ty menit nema smysl....
|
|
22.03.2019 20:25 -
|
3212743
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Ahoj, víte prosím, kolik stojí originální olej do Aisin převodovky AM6 na VF7RW4HLACL521881? Potřeboval bych jako benchmark ten originální, abych měl představu, zda mi nenaúčtují za výměnu moc. Origo kód materiálu Citroënu je 9734R7. Co tam je?
Díky vám. Pak poreferuji, jak to dopadlo.
Díky
Ahoj, víte prosím, kolik stojí originální olej do Aisin převodovky AM6 na VF7RW4HLACL521881? Potřeboval bych jako benchmark ten originální, abych měl představu, zda mi nenaúčtují za výměnu moc. Origo kód materiálu Citroënu je 9734R7. Co tam je?
Díky vám. Pak poreferuji, jak to dopadlo.
Díky
|
|
23.03.2019 22:33 -
|
3212902
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Kdyby to někomu pomohlo: převodovka mi asi ve 115.000 km začala hůř podřazovat z 5 na 4 a občas cukla při řazení D po couvání. Diagnostika nic. Servis podle manuálu diagnostikoval vadu spojky C1 (v příloze). Natěstí jsem měl roční záruku po koupi v lepím bazaru. Pojiovna zaplatila výměnu komplet převodovky za repasovanou originál Citroënem. Celkem jí to stálo 123k. Na mě zůstal nový olej, který záruka nekryje. Bohuel ho autorizovaný servis, kde musela oprava na pojiovnu probíhat, natáhl na 14k; dal tam origo Citroën. Ale i tak, nová převodovka lape jak hodinky, take jsem měl těstí v netěstí.
Kdyby to někomu pomohlo: převodovka mi asi ve 115.000 km začala hůř podřazovat z 5 na 4 a občas cukla při řazení D po couvání. Diagnostika nic. Servis podle manuálu diagnostikoval vadu spojky C1 (v příloze). Natěstí jsem měl roční záruku po koupi v lepím bazaru. Pojiovna zaplatila výměnu komplet převodovky za repasovanou originál Citroënem. Celkem jí to stálo 123k. Na mě zůstal nový olej, který záruka nekryje. Bohuel ho autorizovaný servis, kde musela oprava na pojiovnu probíhat, natáhl na 14k; dal tam origo Citroën. Ale i tak, nová převodovka lape jak hodinky, take jsem měl těstí v netěstí.
Přílohy: Technická informace.pdf ( 773859b ) - Hrubí podřazení z 5 na 4 a z R na D. |
|
24.03.2019 04:58 -
|
3212920
|
|
jruze
|
|
|
Olej co do této převodovky patří stojí to co ti naúčtovali - měnil jsem několikrát a jen na výměnu(4L) stával 8000,- potom ho zlevnili na kolem 6000,- - do nové převodovky se vejde +- 8L (není to ádná náhrada jako se tu několikrát psalo e stejné paramatry ) A také po výměně se zhorilo řazení po nějaké době , ale to u jsem tu tenkrát psal - ty převodovky s origo olejem byly i přes ,,výrobní vadu" schopné fungovat na hranici kdy to větina neřeila a pokud ano tak to bylo řeeno jako v tvém případě.
Já sice nemám přímo tu co je ve 150Kw ale mámX7 s RHR a v něm AP euro5 (měněnou za původní která byla KO) do které jsem také dával tento ,,drahej olej" a o převodovce nevím (dával jsem AP která měla najeto 80000Km)
Olej co do této převodovky patří stojí to co ti naúčtovali - měnil jsem několikrát a jen na výměnu(4L) stával 8000,- potom ho zlevnili na kolem 6000,- - do nové převodovky se vejde +- 8L (není to ádná náhrada jako se tu několikrát psalo e stejné paramatry ) A také po výměně se zhorilo řazení po nějaké době , ale to u jsem tu tenkrát psal - ty převodovky s origo olejem byly i přes ,,výrobní vadu" schopné fungovat na hranici kdy to větina neřeila a pokud ano tak to bylo řeeno jako v tvém případě.
Já sice nemám přímo tu co je ve 150Kw ale mámX7 s RHR a v něm AP euro5 (měněnou za původní která byla KO) do které jsem také dával tento ,,drahej olej" a o převodovce nevím (dával jsem AP která měla najeto 80000Km)
|
|
24.03.2019 08:48 -
|
3212938
|
|
myneur
|
|
|
Chápu dobře, e říká, e do té převodovky se má dávat opravdu jen ten originální olej?
Jiný servis mi doporučoval např. Total Fluidmatic MV LV, take ten má jiné vlastnosti a nemá se tam dávat?
Co myslí hranicí, kdy to větina neřeila? Jakoe ivotnost převodovky 200.000 km nebo tak něco?
Chápu dobře, e říká, e do té převodovky se má dávat opravdu jen ten originální olej?
Jiný servis mi doporučoval např. Total Fluidmatic MV LV, take ten má jiné vlastnosti a nemá se tam dávat?
Co myslí hranicí, kdy to větina neřeila? Jakoe ivotnost převodovky 200.000 km nebo tak něco?
|
|
24.03.2019 10:52 -
|
3212980
|
|
jruze
|
|
|
myneur napsal(a): Chápu dobře, e říká, e do té převodovky se má dávat opravdu jen ten originální olej?
ádný ZN.servis ti asi nic jiného ani nedoporučí a ani tam nedá ne origo olej, některé servisy moná protoe je pro ně drahej na nákupu (a u moc nemůou hejbat s cenou aby na tom něco mněli) To e to někdo neřeil a ,,nevímal si toho" a jezdil a jezdí dál a můe to povaovat za vlastnost AP (nebo to není tak citelné) a Citroen se moc do svolávaček neene = prostě čeká kdo se přihlásí a chce řeit (myslím e několik členů přiznalo horí řazení po výměně oleje nějaké náhrady ), někdo to na radu někoho řeil výměnou hydrobloku atd... , někdo v tom vidí velké náklady (nemá pojistku, nevztahuje se záruka atd...) těch důvodů je asi víc třeba prodej auta - také ho asi nemá odnova A ano pro Citroen je ivotnost AP 200000Km a potom by měla být repasována.
ádný ZN.servis ti asi nic jiného ani nedoporučí a ani tam nedá ne origo olej, některé servisy moná protoe je pro ně drahej na nákupu (a u moc nemůou hejbat s cenou aby na tom něco mněli) To e to někdo neřeil a ,,nevímal si toho" a jezdil a jezdí dál a můe to povaovat za vlastnost AP (nebo to není tak citelné) a Citroen se moc do svolávaček neene = prostě čeká kdo se přihlásí a chce řeit (myslím e několik členů přiznalo horí řazení po výměně oleje nějaké náhrady ), někdo to na radu někoho řeil výměnou hydrobloku atd... , někdo v tom vidí velké náklady (nemá pojistku, nevztahuje se záruka atd...) těch důvodů je asi víc třeba prodej auta - také ho asi nemá odnova ;-) A ano pro Citroen je ivotnost AP 200000Km a potom by měla být repasována.
|
|
24.03.2019 15:05 -
|
3213009
|
|
myneur
|
|
|
jruze napsal(a): Ano pro Citroen je ivotnost AP 200000Km a potom by měla být repasována.
To jo. Ale místní názor se zdá být, e kdy se po 60k mění olej, tak potom nebude repas potřeba. Nebo ne?
To jo. Ale místní názor se zdá být, e kdy se po 60k mění olej, tak potom nebude repas potřeba. Nebo ne?
|
|
25.03.2019 20:02 -
|
3213233
|
|
pejdzi1
|
Město: Kosice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Ahoj,skúste mi poradi..
Mám c5 x7 rhr 2.0 a ukázala sa mi hlaska gearbox fault.A robí mi to stále hneď po tom ako prekrocil 2500 otáčok.. inak radi vetko super len nesmiem prejs nad 2500 otáčok..
ukázalo chybu p0727,u1213,p0337,p0338..
Auto je po preskocenom rozvode..bolo to opravené namontované ale táto chuj a ete robí problém.. tie chyby sú vraj nejaké čidla ktoré vymenil a aj napriek tomu chyby ostali..prosím poraďte mi,,myslim ze jeden chalan to tu pisal presne to isté, len ako to dopadlo zabudol to tu napísa 🙄
Ahoj,skúste mi poradi..
Mám c5 x7 rhr 2.0 a ukázala sa mi hlaska gearbox fault.A robí mi to stále hneď po tom ako prekrocil 2500 otáčok.. inak radi vetko super len nesmiem prejs nad 2500 otáčok..
ukázalo chybu p0727,u1213,p0337,p0338..
Auto je po preskocenom rozvode..bolo to opravené namontované ale táto chuj a ete robí problém.. tie chyby sú vraj nejaké čidla ktoré vymenil a aj napriek tomu chyby ostali..prosím poraďte mi,,myslim ze jeden chalan to tu pisal presne to isté, len ako to dopadlo zabudol to tu napísa 🙄
Přílohy: 20190320_184422.jpg ( 5011446b ) - 20190320_184431.jpg ( 5615159b ) - 20190320_184611.jpg ( 5883869b ) - 20190320_184631.jpg ( 5199369b ) - |
|
03.05.2019 08:26 -
|
3220613
|
|
marsalek
|
Město: Köln, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 35 |
|
|
Mili kolegove,
do automatickych prevodovek AISIN u 3.0 HDi predepisoval Citroen dva oleje:
JWS 3309 (pro motory EURO-4) a pozdeji AW-1 (identicke s JWS 3324) (pro EURO5).
Proc doslo ke zmene oleje pro jednu a tutez prevodovku?
Mam uz nakoupeny JWS3309, tak me zajima, jestli ho tam muzu nalit, i kdyz Citroen predepisuje JWS3324.
Diky za rady!
Kaja
Mili kolegove,
Mam uz nakoupeny JWS3309, tak me zajima, jestli ho tam muzu nalit, i kdyz Citroen predepisuje JWS3324.
Diky za rady!
Kaja
|
|
03.05.2019 10:44 -
|
3220617
|
|
jruze
|
|
|
marsalek napsal(a): Mili kolegove,
Diky za rady!
Kaja
Euro 5 (norma je norma) - ty oleje jsou nemísitelné(jak uvádí citroen) a vzhledem k tomu e nelze provést výměnu celé náplně ale jen zhruba 1/2 tak by tam měl přijít ten olej co tam patří. Pokud by se dělala repas při které je převodovka a měnič prázdný tak tam můe přijít i ten starí typ - no novějí typ oleje má asi lepí vlastnosti=převodovka by měla být odolnějí a měla by vydret víc .(neznamená e kdy se něco jmenuje stejně je stejné - můou být pouity jiné materiály,komponenty atd..)- do staré koda oktávie se lil olej s označením ,,A" a zkus ho nalejt do nové oktávky
Euro 5 ;-) (norma je norma) - ty oleje jsou nemísitelné(jak uvádí citroen) a vzhledem k tomu e nelze provést výměnu celé náplně ale jen zhruba 1/2 tak by tam měl přijít ten olej co tam patří. Pokud by se dělala repas při které je převodovka a měnič prázdný tak tam můe přijít i ten starí typ - no novějí typ oleje má asi lepí vlastnosti=převodovka by měla být odolnějí a měla by vydret víc .(neznamená e kdy se něco jmenuje stejně je stejné - můou být pouity jiné materiály,komponenty atd..)- do staré koda oktávie se lil olej s označením ,,A" a zkus ho nalejt do nové oktávky :-d
|
|
03.05.2019 11:15 -
|
3220618
|
|
marsalek
|
Město: Köln, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 35 |
|
|
Pokud vim, tak oba 3309 i 3324 jsou synteticke a misitelne. O nemisitelnosti jsem cetl pouze mezi syntetickymi a temi predchozimi oleji (mineral?).
Ja pouze podezrivam Citroen, ze kvuli splneni Euro-normy dali nejen do motoru (to je potvrzeno) ale i do prevodovky (moje spekulace) ridsi olej. A tudiz bych se nebranil tomu, dat tam to, co vyrobce prevodovek puvodne navrhnul, ale jen kvuli mensimu odporu musel se skripenim zubu zmenit.
Pokud vim, tak oba 3309 i 3324 jsou synteticke a misitelne. O nemisitelnosti jsem cetl pouze mezi syntetickymi a temi predchozimi oleji (mineral?).
Ja pouze podezrivam Citroen, ze kvuli splneni Euro-normy dali nejen do motoru (to je potvrzeno) ale i do prevodovky (moje spekulace) ridsi olej. A tudiz bych se nebranil tomu, dat tam to, co vyrobce prevodovek puvodne navrhnul, ale jen kvuli mensimu odporu musel se skripenim zubu zmenit.
|
|
03.05.2019 12:27 -
|
3220621
|
|
marsalek
|
|
|
Je jeste porad hodne veci, ktere nevim. A cim vic toho vim, tim vice poznavam, jak malo toho vim. Napriklad bych potreboval vedet, proc doslo ke zmene oleje pro jednu a tutez prevodovku? Proto se tu ptam
Nechci zde nikoho brat k zodpovednosti za to, ze si dam do prevodovky nevhodny olej
Zdravim a preju hezky vikend!
Je jeste porad hodne veci, ktere nevim. A cim vic toho vim, tim vice poznavam, jak malo toho vim. Napriklad bych potreboval vedet, proc doslo ke zmene oleje pro jednu a tutez prevodovku? Proto se tu ptam :-)
Nechci zde nikoho brat k zodpovednosti za to, ze si dam do prevodovky nevhodny olej :-)
Zdravim a preju hezky vikend!
|
|
03.05.2019 19:12 -
|
3220642
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Tak dneska je uz bezne dostupny AW1 olej od Totalu za par supu za litr, ktery ma AW1 specifickaci. Ted to bude 6 let, cca 95tis km, co pouzivam Ravenol ATF T-WS Lifetime, ktery ma taktez AW1 specifikaci, protoze tehda Total origo od Citroenu stal snad 2000/l. Ten olej 3309 nesplnuje specifikaci od vyrobce prevodovky, coz muze byt pouze umele udelane omezeni, ale proc riskovat, kdyz spravny olej, stoji prakticky stejne.
Tak dneska je uz bezne dostupny AW1 olej od Totalu za par supu za litr, ktery ma AW1 specifickaci. Ted to bude 6 let, cca 95tis km, co pouzivam Ravenol ATF T-WS Lifetime, ktery ma taktez AW1 specifikaci, protoze tehda Total origo od Citroenu stal snad 2000/l. Ten olej 3309 nesplnuje specifikaci od vyrobce prevodovky, coz muze byt pouze umele udelane omezeni, ale proc riskovat, kdyz spravny olej, stoji prakticky stejne.
|
|
| |
|
|