| | |
27.02.2019 22:14 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
3209609
|
|
fox
|
|
|
cjeky napsal(a): Vítejte vichni v novém roce.
Měl bych teď na vás jeden dotaz či prosbu o radu.
Má převodovka řadí dobře (podle mého názoru), nekope, kvalty mění plynule. ALE. Začal jsem pozorovat jeden zvukový projev, který se za jízdu ozve pouze jednou,ve stejnou dobu, za stejné situace. Nastartuji, zařadím D, rozjedu se. Přeřadí na dvojku v pohodě a při dosaení otáček cca 1800 se ozve kovový zvuk, rupnutí, který by lo přirovnat k pruině, jako e se něco přestavilo. Udělá to jen jednou na druhém stupni ve stejných otáčkách a nezáleí jestli mám D, nebo manuální řazení. Objevilo se to i po odstavení při tankování na benzince, kdy vozidlo bylo ji teplé a při stejných podmínkách. Upřímně nevím co si mám o tom myslet na na co nejhorího se připravit.
Nesetkal se u s tímto někdo?
Děje se to přesně při 20km/h ?
Něco podobného dělá i mě - já kdy se jen dotknu brzdového pedálu (neselápnu - aby se nesepl brzdový spínač) tak přesně s tím zvukem je citelné kopnutí do pedálu. Ozve se to jen po nastartování při prvním rozjezdu přesně při těch 20km/h, poté u ne. Teploty ani počasí nemají vliv . Dokonce ani nemusí běet motor, na neutral z kopce se zaplým zapalováním to udělá taky.
Děje se to přesně při 20km/h ?
Něco podobného dělá i mě - já kdy se jen dotknu brzdového pedálu (neselápnu - aby se nesepl brzdový spínač) tak přesně s tím zvukem je citelné kopnutí do pedálu. Ozve se to jen po nastartování při prvním rozjezdu přesně při těch 20km/h, poté u ne. Teploty ani počasí nemají vliv :). Dokonce ani nemusí běet motor, na neutral z kopce se zaplým zapalováním to udělá taky. :nevim
|
|
27.02.2019 23:40 -
|
3209627
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
fildaxi napsal(a): Mluvil jsem s opravářem převodovek a říkal
A ked vymena nepomoze, tak ti tych 8000 vrati, vsak?
A ked vymena nepomoze, tak ti tych 8000 vrati, vsak?
|
|
28.02.2019 14:41 -
|
3209684
|
|
fildaxi
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 13 |
|
|
To asi nevráti. Nechám ho projet autem, aby zhodnotil stav a sám se utvrdil ve svém názoru. Mám jetě v rezervě nákup převodovky za 8 tisíc s pulroční zárukou, v připadě nezdaru s olejem, tak je přehodi za 4 tisíce. Zkusil jsem jiného opraváře a ten chtěl 4-5 tis. za sundáni staré převodovky a 4-5 tis. za namontováni jiné převodovky plus asi proplachy s olejem. Neskutočné.
To asi nevráti. Nechám ho projet autem, aby zhodnotil stav a sám se utvrdil ve svém názoru. Mám jetě v rezervě nákup převodovky za 8 tisíc s pulroční zárukou, v připadě nezdaru s olejem, tak je přehodi za 4 tisíce. Zkusil jsem jiného opraváře a ten chtěl 4-5 tis. za sundáni staré převodovky a 4-5 tis. za namontováni jiné převodovky plus asi proplachy s olejem. Neskutočné.
|
|
28.02.2019 15:08 -
|
3209685
|
|
tief
|
|
|
tyhle prevodovky uz maji davno elektronickou regulaci vnitrniho tlaku ...
tyhle prevodovky uz maji davno elektronickou regulaci vnitrniho tlaku ...
|
|
28.02.2019 18:59 -
|
3209727
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
Ked ti po skusobnej jazde bude tvrdit, ze preplach, vymena ileja pomoze, tak sa ho opytaj, ze ti ti vrati plnu sumu, ak to nepomoze
Trdit zakaznikovy, ze vymena to zachrani, a byt si isty, pracou, ziskom a nijakou reklamaciou, je naj , ale iba pre servisaka. Nevuem co teda riesis, ked mas na ruke druhu prevodovku. Vypmen ju, otestuj a v nej vymen olej
Ked ti po skusobnej jazde bude tvrdit, ze preplach, vymena ileja pomoze, tak sa ho opytaj, ze ti ti vrati plnu sumu, ak to nepomoze
Trdit zakaznikovy, ze vymena to zachrani, a byt si isty, pracou, ziskom a nijakou reklamaciou, je naj , ale iba pre servisaka. Nevuem co teda riesis, ked mas na ruke druhu prevodovku. Vypmen ju, otestuj a v nej vymen olej
|
|
28.02.2019 19:41 -
|
3209745
|
|
jumep
|
|
|
v tej prevodovke nie je ziadny snimac tlaku, ona nevie aky tlak je tam realne
a uz som tu tych prevodoviek s tymto mal dost, staci vymenit hydroblok a jazdi to normalne dalej
(a samozrejme utrhane silentbloky motora)
olej nicomu nepomoze
v tej prevodovke nie je ziadny snimac tlaku, ona nevie aky tlak je tam realne
a uz som tu tych prevodoviek s tymto mal dost, staci vymenit hydroblok a jazdi to normalne dalej
(a samozrejme utrhane silentbloky motora)
olej nicomu nepomoze
|
|
01.03.2019 10:06 -
|
3209815
|
|
fildaxi
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Pánove, děkuji. Jsem přesvědčený o tom, e máte pravdu, a tak to udělám. Na co si mám dát pozor při koupi té pouité převodovky? Nějaké označení, nebo co z ní vytéka - spálený olej. Jetě, kde najdu títek s označenim převodovky. Děkuji.
Pánove, děkuji. Jsem přesvědčený o tom, e máte pravdu, a tak to udělám. Na co si mám dát pozor při koupi té pouité převodovky? Nějaké označení, nebo co z ní vytéka - spálený olej. Jetě, kde najdu títek s označenim převodovky. Děkuji.
|
|
01.03.2019 12:46 -
|
3209821
|
|
eisy811
|
|
|
fildaxi napsal(a):
Mám jetě v rezervě nákup převodovky za 8 tisíc s pulroční zárukou
Tak tomu nerozumiem
Tak tomu nerozumiem
|
|
01.03.2019 14:54 -
|
3209829
|
|
fildaxi
|
|
|
co nerozumí,
co nerozumí,
|
|
01.03.2019 20:14 -
|
3209839
|
|
jumep
|
|
|
to ci je ta prevodovka zistis az po montazi
a mala by byt z rovnakej motorizacie
osobne by som radsej riesil ten hydroblok
to ci je ta prevodovka zistis az po montazi
a mala by byt z rovnakej motorizacie
osobne by som radsej riesil ten hydroblok
|
|
02.03.2019 20:55 -
|
3209931
|
|
fildaxi
|
|
|
řeení hydrobloku je rychlejí a levnějí?
řeení hydrobloku je rychlejí a levnějí?
|
|
02.03.2019 21:03 -
|
3209932
|
|
jumep
|
|
|
hydroblok je sundanie vane na pevodovke, 7 srobov a zasa zalepenie vane
samotny blok sa da okolo 500 eur zohnat novy
hydroblok je sundanie vane na pevodovke, 7 srobov a zasa zalepenie vane
samotny blok sa da okolo 500 eur zohnat novy
|
|
04.03.2019 13:19 -
|
3210238
|
|
cjeky
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 133 |
|
|
fox napsal(a): Děje se to přesně při 20km/h ?
Něco podobného dělá i mě - já kdy se jen dotknu brzdového pedálu (neselápnu - aby se nesepl brzdový spínač) tak přesně s tím zvukem je citelné kopnutí do pedálu. Ozve se to jen po nastartování při prvním rozjezdu přesně při těch 20km/h, poté u ne. Teploty ani počasí nemají vliv . Dokonce ani nemusí běet motor, na neutral z kopce se zaplým zapalováním to udělá taky.
Rychlost jsem přesně nesledoval. Spíe jsem koukal na otáčky motoru, jestli to dělá stále při stejných. Nedávno to ale udělali u i na trojku. Teda převodovka dala trojku relativně hodně brzo , take to udělalo při niích otáčkách,ale v jaké rychlosti to bylo netuím. . Zkusím se na to zaměřit a zjistit
Ostatní tvé případy jsem nezkouel. S vypnutým motorem nejezdím a na brzdu taky nelapu, protoe se rozjídím
Rychlost jsem přesně nesledoval. Spíe jsem koukal na otáčky motoru, jestli to dělá stále při stejných. Nedávno to ale udělali u i na trojku. Teda převodovka dala trojku relativně hodně brzo , take to udělalo při niích otáčkách,ale v jaké rychlosti to bylo netuím. :nevim. Zkusím se na to zaměřit a zjistit :palec
Ostatní tvé případy jsem nezkouel. S vypnutým motorem nejezdím a na brzdu taky nelapu, protoe se rozjídím :nevim
|
|
12.03.2019 22:06 -
|
3211557
|
|
fox
|
|
|
cjeky napsal(a): Rychlost jsem přesně nesledoval....
Rozumím, zkus mrknout na tu rychlost a napsat
S vyplým motorem taky nejezdím, ale při hledání z čeho ten zvuk jde jsem vyzkouel úplně ve, včetně tohoto - kdy jsem zjistil, e to jde z těch brzd. Na brzdový pedál lapat nemusí, stačí na něj poloit nohu tak, aby jsi ho neselápnul, ale aby si cítil, jestli do toho pedálu něco kopne. Pokud jej selápne, by jen kousek a sepne brzdový spínač, tak by se zvuk neměl ozvat - aspoň u mě to tak je.
Ideální, kdybys měl monost zůstat stát směrem z kopce, tak aby se auto dokázalo rozjet i bez toho, ani bys lapal na plyn. Pak můe pravou nohu (kvůli citu) opřít o tu brzdu a to u ucítí určitě.
Rozumím, zkus mrknout na tu rychlost a napsat :)
S vyplým motorem taky nejezdím, ale při hledání z čeho ten zvuk jde jsem vyzkouel úplně ve, včetně tohoto - kdy jsem zjistil, e to jde z těch brzd. Na brzdový pedál lapat nemusí, stačí na něj poloit nohu tak, aby jsi ho neselápnul, ale aby si cítil, jestli do toho pedálu něco kopne. Pokud jej selápne, by jen kousek a sepne brzdový spínač, tak by se zvuk neměl ozvat - aspoň u mě to tak je.
Ideální, kdybys měl monost zůstat stát směrem z kopce, tak aby se auto dokázalo rozjet i bez toho, ani bys lapal na plyn. Pak můe pravou nohu (kvůli citu) opřít o tu brzdu a to u ucítí určitě.
|
|
13.03.2019 08:54 -
|
3211609
|
|
jruze
|
|
|
fox napsal(a): Rozumím, zkus mrknout na tu rychlost a napsat
Tak si zkus deaktivovat automatické brzdění rozjezdu (kdy zastaví v mírném svahu a lápne na brzdu tak se auto zabrzdí a po +-dvou vteřinách auto odbrzdí a rozjede (bez zařazené rychlosti a i s ní) - nevím jestli je to cítit na pedálu ale pokud jsi přesvědčený e je to z brzd mohlo by to být toto.
Já mám jinou zvlátnost = mně se auto zabrzdí a zůstane kdy mám plný rejd doleva - odbrzdí se a kdy pootočím kola o +- půl otáčky z plného rejdu - jinak automatický rozjezd funguje , kola se nehřejí, brzdy fungují , v diag závada není (zatím jsem to neřeil - ničemu to nevadí ) jediné co mne napadá je překalibrovat snímač natočení volantu - nezkouel jsem to řeit .(není to automat)
Tak si zkus deaktivovat automatické brzdění rozjezdu (kdy zastaví v mírném svahu a lápne na brzdu tak se auto zabrzdí a po +-dvou vteřinách auto odbrzdí a rozjede (bez zařazené rychlosti a i s ní) - nevím jestli je to cítit na pedálu ale pokud jsi přesvědčený e je to z brzd mohlo by to být toto.:nevim
Já mám jinou zvlátnost = mně se auto zabrzdí a zůstane kdy mám plný rejd doleva - odbrzdí se a kdy pootočím kola o +- půl otáčky z plného rejdu - jinak automatický rozjezd funguje , kola se nehřejí, brzdy fungují , v diag závada není (zatím jsem to neřeil - ničemu to nevadí ) jediné co mne napadá je překalibrovat snímač natočení volantu - nezkouel jsem to řeit .(není to automat)
|
|
13.03.2019 18:24 -
|
3211707
|
|
cjeky
|
|
|
Tak jsem koukal na tu rychlost. Ta dvacítka sedí. Udělá to cca v té 20. Přesně rychlost nevím, z toho rychlomeěru to přesně odečíst nejde. Stálo by moná za to zjistit nějakou "logiku" převodovky, jestli třeba v těch 20ti ventilem nesepne nějakou spojku, nebo nepředstavuje nějaké převody. To se mi nikde najít nepodařilo. Z kopce jsem to jetě nezkouel, nemám tady nikde monost. Ale zkusím to s tou brzkou, e pro rozjezdu třeba na 15 zkusím přibrzdit a pak pokračovat v jízdě. Podle tvého by to udělat nemělo pokud to chápu dobře.
Jardo on má i facelift nějaký brzdění rozjezdu?? To předpokládám e je asi nějaká funkce am6. neznám
Tak jsem koukal na tu rychlost. Ta dvacítka sedí. Udělá to cca v té 20. Přesně rychlost nevím, z toho rychlomeěru to přesně odečíst nejde. Stálo by moná za to zjistit nějakou "logiku" převodovky, jestli třeba v těch 20ti ventilem nesepne nějakou spojku, nebo nepředstavuje nějaké převody. To se mi nikde najít nepodařilo. Z kopce jsem to jetě nezkouel, nemám tady nikde monost. Ale zkusím to s tou brzkou, e pro rozjezdu třeba na 15 zkusím přibrzdit a pak pokračovat v jízdě. Podle tvého by to udělat nemělo pokud to chápu dobře.
Jardo on má i facelift nějaký brzdění rozjezdu?? To předpokládám e je asi nějaká funkce am6. :nevim neznám
|
|
13.03.2019 19:31 -
|
3211708
|
|
fox
|
|
|
cjeky napsal(a): Tak jsem koukal na tu rychlost. Ta dvacítka sedí....
Jasně, je to +- 2km/h. Podle mě toto nemá s automatem nic, já - mám 2.0 hdi + 6q manuál. Myslím si, e to je něco s nějakou aktivací ESP jednotky při té rychlosti - prostě jak kdyby natlačilo do LP kola. Někdy při prudím rozjezdu s vytočenýma kolama doleva je citelné kopnutí i do volantu - záleí na úhlu natočení kol...
S Jumepem jsme zkoueli za jízdy s diag, měření rychlosti jednotlivých kol - kde se nic zajímavého neprojevilo.
Mě se asi 2x stalo, e při hodně velkém deti jakoby začalo cvakat abs i bez brdění - ozýval se ten samý zvuk co při těch 20, akorát při cca 80 a lehce bylo cítit cukání - jakoby to lo z toho LP kola. ABS vdy bez chyby - za celou dobu co mám auto. Parkrát mi vypadlo ASR/ESP a natáčení světel - kde diag psala nějakou chybu se snímačem úhlu volantu - toto se objeví úplně náhodně např v křiovatce, po rozjezdu, v horím případě po dalím nastartování to zmizí a ve funguje dál, co mě vedlo k dalí monosti, jestli to spolu nesouvisí....
Jasně, je to +- 2km/h. Podle mě toto nemá s automatem nic, já - mám 2.0 hdi + 6q manuál. Myslím si, e to je něco s nějakou aktivací ESP jednotky při té rychlosti - prostě jak kdyby natlačilo do LP kola. Někdy při prudím rozjezdu s vytočenýma kolama doleva je citelné kopnutí i do volantu - záleí na úhlu natočení kol...
S Jumepem jsme zkoueli za jízdy s diag, měření rychlosti jednotlivých kol - kde se nic zajímavého neprojevilo.
Mě se asi 2x stalo, e při hodně velkém deti jakoby začalo cvakat abs i bez brdění - ozýval se ten samý zvuk co při těch 20, akorát při cca 80 a lehce bylo cítit cukání - jakoby to lo z toho LP kola. ABS vdy bez chyby - za celou dobu co mám auto. Parkrát mi vypadlo ASR/ESP a natáčení světel - kde diag psala nějakou chybu se snímačem úhlu volantu - toto se objeví úplně náhodně např v křiovatce, po rozjezdu, v horím případě po dalím nastartování to zmizí a ve funguje dál, co mě vedlo k dalí monosti, jestli to spolu nesouvisí....
|
|
13.03.2019 20:51 -
|
3211712
|
|
cjeky
|
|
|
Take Jumep ten zvuk a jeho projev tedy té slyel. Pokud na nic opravdu nepřiel ani on tak nevím
Take Jumep ten zvuk a jeho projev tedy té slyel. Pokud na nic opravdu nepřiel ani on tak nevím :nevim
|
|
13.03.2019 21:07 -
|
3211713
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
cjeky napsal(a): Take Jumep ten zvuk a jeho projev tedy té slyel. Pokud na nic opravdu nepřiel ani on tak nevím
vubec si nedokazu predstavit kdyby se Jumepovi nedej boze neco stalo,to by byl konec citroenu v cechach ,na slovensku a mozna i na svete .. sorry musel jsem
stava se hodne casto ,ze i kdyz vypada na diagnostice vse ok ,tak neni (mysleno snimace ABS nebo uhlu volantu)..seriova diagnostika je na tohle pomerne pomala a nezachyti vse
jinak asistent rozjezdu do kopce je funkce ABS nebo el.brzdy,urcite ne prevodovky
vubec si nedokazu predstavit kdyby se Jumepovi nedej boze neco stalo,to by byl konec citroenu v cechach ,na slovensku a mozna i na svete ;) .. sorry musel jsem :D
stava se hodne casto ,ze i kdyz vypada na diagnostice vse ok ,tak neni (mysleno snimace ABS nebo uhlu volantu)..seriova diagnostika je na tohle pomerne pomala a nezachyti vse :(
jinak asistent rozjezdu do kopce je funkce ABS nebo el.brzdy,urcite ne prevodovky
|
|
| |
|
|