| | |
18.05.2018 22:35 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
3158143
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
alx napsal(a): 650 za litr mi prijde nejak malo kdyz 2l lahev stoji cca 3000 s DPH ....
Nevím, říkal novej. e prej jsou dvě varianty té převodovky (s Euro4 a Euro5), které vypadají zvenku stejně, ale kadá má jinej olej a ten Euro5 je levnějí. Volal jsem z ulice, take jsem nevěděl VIN, take cenu mi řekl z hlavy, e je zhruba..
Nevím, říkal novej. e prej jsou dvě varianty té převodovky (s Euro4 a Euro5), které vypadají zvenku stejně, ale kadá má jinej olej a ten Euro5 je levnějí. Volal jsem z ulice, take jsem nevěděl VIN, take cenu mi řekl z hlavy, e je zhruba..
|
|
18.05.2018 22:39 -
|
3158145
|
|
jumep
|
|
|
to mas pravdu ze su 2
stary 3309 a novy 3324 (aka AW1)
o AW1 sme tu toho popisali uz dost
ten stary prave nebol problem, MOBIL made in japan ...
u toho noveho sa nevie kto je prvovyrobca / dodavatel citroenu (v specifikacii to ma TOTAL FLUIDMATIC MV LV)
to mas pravdu ze su 2
stary 3309 a novy 3324 (aka AW1)
o AW1 sme tu toho popisali uz dost
ten stary prave nebol problem, MOBIL made in japan ...
u toho noveho sa nevie kto je prvovyrobca / dodavatel citroenu (v specifikacii to ma TOTAL FLUIDMATIC MV LV)
|
|
18.05.2018 22:43 -
|
3158148
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
myneur napsal(a): Nevím, říkal novej. e prej jsou dvě varianty té převodovky (s Euro4 a Euro5), které vypadají zvenku stejně, ale kadá má jinej olej a ten Euro5 je levnějí. Volal jsem z ulice, take jsem nevěděl VIN, take cenu mi řekl z hlavy, e je zhruba..
Ano, mas pravdu, je Euro4 a Euro5, na to jsem zapomel. Ale levnejsi je Euro4, Euro5 je ten o kterem jsem psal ja a cena je ze service.citroen.com, objednaci cislo 9734 R7.
Ano, mas pravdu, je Euro4 a Euro5, na to jsem zapomel. Ale levnejsi je Euro4, Euro5 je ten o kterem jsem psal ja a cena je ze service.citroen.com, objednaci cislo 9734 R7.
|
|
18.05.2018 23:24 -
|
3158156
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
OK, dám vědět víc, a se nějak domluvíme.
Ale 3k za 2l je straná pakárna, ne? To je přes 2000 Kč za sedmičku. Tak drahý jsem jetě nikdy nekoupil ani
víno, nato olej. To zraje v dubovém sudu?
OK, dám vědět víc, a se nějak domluvíme.
Ale 3k za 2l je straná pakárna, ne? To je přes 2000 Kč za sedmičku. Tak drahý jsem jetě nikdy nekoupil ani
víno, nato olej. To zraje v dubovém sudu?:)
|
|
19.05.2018 06:07 -
|
3158180
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Me ta akce viz můj odkaz vyla na 6900,-, ale mám komplet výměnu celé náplně.
Me ta akce viz můj odkaz vyla na 6900,-, ale mám komplet výměnu celé náplně.
|
|
19.05.2018 08:33 -
|
3158182
|
|
jruze
|
|
|
Já se do té vaí debaty u nebudu moc zapojovat - jen e ti co mají euro 5.(a jiný ne origo olej) myslím vichni popisují ,,nečisté" řazení - tedy u 3.3,150Kw a i 120Kw - vichni to povaují za vlastnost - já nemám z tchto vozů ádný,ale mám biturbo v AP a staré RHR ale s převodovkou z auta s euro 5.najeto 80000Km (měněnou z bouračky která má JWS ) mohu říct e ani jedna převodovka nemá tuto ,,vlastnost". Teď jsem tu mněl jednu 150Kw(naleto +- 100000Km u které je také měněn olej (také proplach a nějaký jiný) a ta převodovka podle mne neřadí tak jako moje euro 5.ková (toho pána jsem odmítl mu měnit olej a doporučil jsem proplach - nevím jestli je to stavem AP,olejem nebo čím ale není to ono jak by se mělo chovat řazení u auta ve 100000Km ale je to 150Kw a nečisté řazení popisují tí co mají euto 5. tak je to doufejte vlastnost euro 5.ky) Myslím e jeden z těch popisovatelů je i ,,IGOK" a tomu se měnil té tento olej - po několika tisíci Km toto myslím také začal popisovat. No kdy vám příjde 0.10,- /Km jako likvidační cena ? je to vá boj
Já se do té vaí debaty u nebudu moc zapojovat - jen e ti co mají euro 5.(a jiný ne origo olej) myslím vichni popisují ,,nečisté" řazení - tedy u 3.3,150Kw a i 120Kw - vichni to povaují za vlastnost :nevim - já nemám z tchto vozů ádný,ale mám biturbo v AP a staré RHR ale s převodovkou z auta s euro 5.najeto 80000Km (měněnou z bouračky která má JWS ) mohu říct e ani jedna převodovka nemá tuto ,,vlastnost";-). Teď jsem tu mněl jednu 150Kw(naleto +- 100000Km u které je také měněn olej (také proplach a nějaký jiný) a ta převodovka podle mne neřadí tak jako moje euro 5.ková:nevim (toho pána jsem odmítl mu měnit olej a doporučil jsem proplach - nevím jestli je to stavem AP,olejem nebo čím ale není to ono jak by se mělo chovat řazení u auta ve 100000Km ale je to 150Kw a nečisté řazení popisují tí co mají euto 5. tak je to doufejte vlastnost euro 5.ky) Myslím e jeden z těch popisovatelů je i ,,IGOK" a tomu se měnil té tento olej - po několika tisíci Km toto myslím také začal popisovat. No kdy vám příjde 0.10,- /Km jako likvidační cena ? je to vá boj:palec
|
|
19.05.2018 08:52 -
|
3158183
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
artsvec napsal(a): Me ta akce viz můj odkaz vyla na 6900,-, ale mám komplet výměnu celé náplně.
Vasku cili v prekladu a reci penez mas vymenenou komplet napln v AP a menici (coz je odhadem 10-12l ,nevim presne) za 6900 ?
rekneme za praci 1-2000 a zbytek cce 5000 je za olej,dejme tomu 500,-/L ..to me se to zda umerne
jen vetsinou se na ty masine napln minimalne jednou (dle stavu oleje) obmeni a vyleje a naleje nova napln...to uz by jsme byli teoreticky na 250.-/L
pro porovnani posledni vymenu co mi tu delali u A6 vysla na cca 12 a proplach byl 2x ,cili 3 naplne
Vasku cili v prekladu a reci penez mas vymenenou komplet napln v AP a menici (coz je odhadem 10-12l ,nevim presne) za 6900 ?
rekneme za praci 1-2000 a zbytek cce 5000 je za olej,dejme tomu 500,-/L ..to me se to zda umerne
jen vetsinou se na ty masine napln minimalne jednou (dle stavu oleje) obmeni a vyleje a naleje nova napln...to uz by jsme byli teoreticky na 250.-/L
pro porovnani posledni vymenu co mi tu delali u A6 vysla na cca 12 a proplach byl 2x ,cili 3 naplne
|
|
19.05.2018 09:45 -
|
3158191
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
autodiag napsal(a): Vasku cili v prekladu a reci penez mas vymenenou komplet napln v AP a menici (coz je odhadem 10-12l ,nevim presne) za 6900 ?
Martine má pravdu, komplet výměna celé náplně byla za oněch 6900,-
Tu A6 Ti dělala ta stejná firma?
Jediné co mi tve, e soudruzi z Japonska dali filtr, tak e se kvůli jeho výměně musí rozpůlit celá převodovka.
Martine má pravdu, komplet výměna celé náplně byla za oněch 6900,-
Tu A6 Ti dělala ta stejná firma?
Jediné co mi tve, e soudruzi z Japonska dali filtr, tak e se kvůli jeho výměně musí rozpůlit celá převodovka.
|
|
19.05.2018 10:44 -
|
3158192
|
|
myneur
|
|
|
Mně teda 2.2 150kW z 2012 řadí plynule. Jen někdy ve stoje při přeřazování z R na D trochu víc cukne. Větinou to je ale OK.
Chci to ale nechat vyměnit preventivně.
Mně teda 2.2 150kW z 2012 řadí plynule. Jen někdy ve stoje při přeřazování z R na D trochu víc cukne. Větinou to je ale OK.
Chci to ale nechat vyměnit preventivně.
|
|
19.05.2018 14:05 -
|
3158215
|
|
jindra pro
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Ahoj vichni, jsem tu nový, ale fórum sleduji pasivně celkem dlouho. Měl jsem Xantii, asi 9 let C5 I, tu jsem před dvěma roky prodal, koupil si Opel Zafiru C. Velmi dobré auto, ale tvrdí podvozek nebyl pro moje záda to pravé, take jsem se letos v únoru vrátil zpátky k C5. Dovezl jsem v únoru z DE CrossTourer, 2014, 150 KW s automatem. Jsem ten, o kterém se jruze zmiňuje o pár příspěvků výe. Nemám automat s čím srovnat, vlastním jen novou dodávku Iveco Daily s 8mi stupnovym automatem od ZF. U Iveca o té převodovce, e řadí fakt nevím, je velmi dobrá... U toho Citroena mě zarazilo, e je prostě při prudí akceleraci cítit, e řadí. Není to ale nic dramatického. Auto bylo u jruze, který ho zkouel a potvrdil, e jeho auta řadí jemněji. kubnutí při změně páky z P na D nebo R pozoruji občas taky. Hned jak jsem to nechal dovézt (byl jsem si pro to v DE osobně) jsem nechal vyměnit olej vyplachem. Po hodně studování informací jsem v servise chtěl, aby mi tam nalili olej se specifikací JSW 3324. Vytiskl jsem stránku s Total olejem, který to splňuje. S pohledem na mě jako na blbce a odpovědí, e tam samozřejmě dají co těm patří jsme se rozloučili. Druhý den s radostí volali, e auto je hotové, mailem mi poslali fakturu na cca 8000. Paráda říkám si. Otevřu fakturu a málem mě trefilo. Nalili tam olej Motul Multi ATF. Hledal jsem specifikaci a zjistil jsem, e je to zřejmě olej od NASA, protoe splňuje snad úplně vechny normy. Platil jsem 14 litrů oleje, jeliko říkali, e z toho el celkem humus. Kdy jsem se ptal, proč tam dali toto, říkali, e to konzultovali se zastoupením Motulu, a ti jim potvrdili, e to tam mohou nalít. Auto řadí stejně, jako řadilo před tím. ádná změna. Mám teď dilema a zároveň sto chutí to dát zase někam a udělat výplach znovu a dát tam Tutela GI/VI, splňuje normu AW-1. S jruze jsem to kunzultoval, on mi řekl jak to dělá on, já to plně respektuji, ale z principu a selského rozumu fakt nebudu dávat 4 litry kapaliny v hodnotě cca 4000 Kč. Samozřejmě zde musím napsat, e jsem velmi spokojen se slubami jruze, udělá ve co jsem si vymyslel, případně vysvětlil, jetě jednou díky! Auto bylo v Citroenu na online diagnostice, prý se stáhla nějaká aktualizace. Kdy jsem s tím teď jezdil, mám pocit, e ta převodovka řadí líp. Ale moná je to pocit, uvidím za delí dobu. Vdy, kdy si vezmu auto ze servisu, tak mám pocit, e jede, brzdí, řadí líp... Omlouvam se za delí příspěvek.
Ahoj vichni, jsem tu nový, ale fórum sleduji pasivně celkem dlouho. Měl jsem Xantii, asi 9 let C5 I, tu jsem před dvěma roky prodal, koupil si Opel Zafiru C. Velmi dobré auto, ale tvrdí podvozek nebyl pro moje záda to pravé, take jsem se letos v únoru vrátil zpátky k C5. Dovezl jsem v únoru z DE CrossTourer, 2014, 150 KW s automatem. Jsem ten, o kterém se jruze zmiňuje o pár příspěvků výe. Nemám automat s čím srovnat, vlastním jen novou dodávku Iveco Daily s 8mi stupnovym automatem od ZF. U Iveca o té převodovce, e řadí fakt nevím, je velmi dobrá... U toho Citroena mě zarazilo, e je prostě při prudí akceleraci cítit, e řadí. Není to ale nic dramatického. Auto bylo u jruze, který ho zkouel a potvrdil, e jeho auta řadí jemněji. kubnutí při změně páky z P na D nebo R pozoruji občas taky. Hned jak jsem to nechal dovézt (byl jsem si pro to v DE osobně) jsem nechal vyměnit olej vyplachem. Po hodně studování informací jsem v servise chtěl, aby mi tam nalili olej se specifikací JSW 3324. Vytiskl jsem stránku s Total olejem, který to splňuje. S pohledem na mě jako na blbce a odpovědí, e tam samozřejmě dají co těm patří jsme se rozloučili. Druhý den s radostí volali, e auto je hotové, mailem mi poslali fakturu na cca 8000. Paráda říkám si. Otevřu fakturu a málem mě trefilo. Nalili tam olej Motul Multi ATF. Hledal jsem specifikaci a zjistil jsem, e je to zřejmě olej od NASA, protoe splňuje snad úplně vechny normy. Platil jsem 14 litrů oleje, jeliko říkali, e z toho el celkem humus. Kdy jsem se ptal, proč tam dali toto, říkali, e to konzultovali se zastoupením Motulu, a ti jim potvrdili, e to tam mohou nalít. Auto řadí stejně, jako řadilo před tím. ádná změna. Mám teď dilema a zároveň sto chutí to dát zase někam a udělat výplach znovu a dát tam Tutela GI/VI, splňuje normu AW-1. S jruze jsem to kunzultoval, on mi řekl jak to dělá on, já to plně respektuji, ale z principu a selského rozumu fakt nebudu dávat 4 litry kapaliny v hodnotě cca 4000 Kč. Samozřejmě zde musím napsat, e jsem velmi spokojen se slubami jruze, udělá ve co jsem si vymyslel, případně vysvětlil, jetě jednou díky! Auto bylo v Citroenu na online diagnostice, prý se stáhla nějaká aktualizace. Kdy jsem s tím teď jezdil, mám pocit, e ta převodovka řadí líp. Ale moná je to pocit, uvidím za delí dobu. Vdy, kdy si vezmu auto ze servisu, tak mám pocit, e jede, brzdí, řadí líp... Omlouvam se za delí příspěvek.
Přílohy: Multi-ATF-GB-0714.pdf ( 29511b ) - |
|
21.05.2018 13:56 -
|
3158844
|
|
myneur
|
|
|
Jetě mě napadá: máte nějaký konsenzus, zda je lepí nechat standardní výměnu Citroën servisu nadvakrát s updatem převodovky nebo kompletní výměnu ZP Automatic, jak posílal artsvec, nebo je to jedno, pokud se to dělá v doporučených intervalech (psali jste tu 60k, e jo).
Mají ty přístupy nějaký rizika/výhody?
Dík
Jetě mě napadá: máte nějaký konsenzus, zda je lepí nechat standardní výměnu Citroën servisu nadvakrát s updatem převodovky nebo kompletní výměnu ZP Automatic, jak posílal artsvec, nebo je to jedno, pokud se to dělá v doporučených intervalech (psali jste tu 60k, e jo).
Dík
|
|
21.05.2018 21:38 -
|
3158981
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
A me napada, jestli kdyz se dela komplet vyplach by nebylo jednodussi tam dat JWS 3309, kdyz je ta prevodovka stejna. Kdyz se meni jen ty 3 litry, tak chapu, ze to neni dobre mixovat, ale takhle? Namet k zamysleni a diskuzi
A me napada, jestli kdyz se dela komplet vyplach by nebylo jednodussi tam dat JWS 3309, kdyz je ta prevodovka stejna. Kdyz se meni jen ty 3 litry, tak chapu, ze to neni dobre mixovat, ale takhle? Namet k zamysleni a diskuzi :nevim
|
|
21.05.2018 21:40 -
|
3158983
|
|
jumep
|
|
|
3309 je prave pricina preco sa to tolko kafralo, skor opacne by som to bral
ale ono to ma aj softwarove nastavenie na nieco
3309 je prave pricina preco sa to tolko kafralo, skor opacne by som to bral
ale ono to ma aj softwarove nastavenie na nieco
|
|
22.05.2018 07:51 -
|
3158998
|
|
jruze
|
|
|
To e vypadá stejně neznamená e je stejná - je tam spoustu materiálů - brzdové destičky také vypadají stejné a s některými nezabrzdí - vechna automatické převodovky v principu pracují stejně ale pouívají různé materiály a těm asi nedělá dobře kadý olej , to e je dost druhů náplní jen kvůli nesmyslným EU norem to víme, ale stím souvisí i změna materiálů .
To e vypadá stejně neznamená e je stejná;-) - je tam spoustu materiálů - brzdové destičky také vypadají stejné a s některými nezabrzdí - vechna automatické převodovky v principu pracují stejně ale pouívají různé materiály a těm asi nedělá dobře kadý olej , to e je dost druhů náplní jen kvůli nesmyslným EU norem to víme, ale stím souvisí i změna materiálů .;-)
|
|
22.05.2018 12:42 -
|
3159007
|
|
artsvec
|
|
|
myneur napsal(a): Jetě mě napadá: máte nějaký konsenzus, zda je lepí nechat standardní výměnu Citroën servisu nadvakrát s updatem převodovky nebo kompletní výměnu ZP Automatic, jak posílal artsvec, nebo je to jedno, pokud se to dělá v doporučených intervalech (psali jste tu 60k, e jo).
Dík
Automatická převodovka je pohodlí a to holt něco stojí, co 6800Kč není tak hrozné.
Motorový olej měním také celou náplň, tak jsem k tomu tak přistoupil i u převodovky.
Automatická převodovka je pohodlí a to holt něco stojí, co 6800Kč není tak hrozné.
Motorový olej měním také celou náplň, tak jsem k tomu tak přistoupil i u převodovky.
|
|
22.05.2018 14:48 -
|
3159015
|
|
myneur
|
|
|
Jako jo, mně taky připadá logičtějí měnit celou náplň, protoe jinak se nečistoty prostě jenom zředí, ale z nějakého důvodu, jestli jsem to dobře pochopil, je běnějí postup měnit to po částech. Výměnu nabízí jen ti ZP.
Tak se zamýlím, jestli to nemá také nějaké nevýhody? Např. e je tam riziko moc velké změny vlastností oleje, které té převodovce nedělá dobře. Má s tím někdo zkuenosti?
Jako jo, mně taky připadá logičtějí měnit celou náplň, protoe jinak se nečistoty prostě jenom zředí, ale z nějakého důvodu, jestli jsem to dobře pochopil, je běnějí postup měnit to po částech. Výměnu nabízí jen ti ZP.
Tak se zamýlím, jestli to nemá také nějaké nevýhody? Např. e je tam riziko moc velké změny vlastností oleje, které té převodovce nedělá dobře. Má s tím někdo zkuenosti?
|
|
22.05.2018 15:02 -
|
3159023
|
|
artsvec
|
|
|
myneur napsal(a): Jako jo, mně taky připadá logičtějí měnit celou náplň, protoe jinak se nečistoty prostě jenom zředí, ale z nějakého důvodu, jestli jsem to dobře pochopil, je běnějí postup měnit to po částech. Výměnu nabízí jen ti ZP.
ZP tam dají olej, který tam má být.
ZP tam dají olej, který tam má být.
|
|
22.05.2018 15:52 -
|
3159024
|
|
myneur
|
|
|
artsvec napsal(a): ZP tam dají olej, který tam má být.
Jasně, to beru jako základ, e se pouije stejný olej. Změnou vlastností oleje myslím z důvodu stárnutí a vznikajících nečistot. Celkovou výměnou dojde k větímu skoku ve vlastnostech ne postupnou. Nebo proč větina nabízí postupnou výměnu. Ale nerozumím tomu, proto se ptám, jaké ty metody mají nějaké výhody/nevýhody.
Jasně, to beru jako základ, e se pouije stejný olej. Změnou vlastností oleje myslím z důvodu stárnutí a vznikajících nečistot. Celkovou výměnou dojde k větímu skoku ve vlastnostech ne postupnou. Nebo proč větina nabízí postupnou výměnu. Ale nerozumím tomu, proto se ptám, jaké ty metody mají nějaké výhody/nevýhody.
|
|
| |
|
|