| | |
07.06.2017 13:43 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
3072684
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
mas v aute LPG ?
mas v aute LPG ?
|
|
07.06.2017 14:39 -
|
3072699
|
|
gliny
|
Město: Senov, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 9 |
|
|
ano je tam LPG namontovane v 12 mesici 2016.
Auto ma najeto dle cebie 135 000km a ja jsem byl prvni kdo nechal menit prevodovy olej a po vymene a najeti zhruba 1000km se mi prevodovka odvdecila prepinanim do nouzaku po ujeti 200km po dalnici. Ten stejny den po pulhodince stani po vymene auta slape od te doby bez problemu. Nevim prave jestli to byl jen nahodny kiks nebo se to bude opakovat
ano je tam LPG namontovane v 12 mesici 2016.
Auto ma najeto dle cebie 135 000km a ja jsem byl prvni kdo nechal menit prevodovy olej a po vymene a najeti zhruba 1000km se mi prevodovka odvdecila prepinanim do nouzaku po ujeti 200km po dalnici. Ten stejny den po pulhodince stani po vymene auta slape od te doby bez problemu. Nevim prave jestli to byl jen nahodny kiks nebo se to bude opakovat :(
|
|
07.06.2017 15:00 -
|
3072700
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
drtiva vetsina jednotek LPG je nastavena na prepnuti benzinu v 5000 ot/m nebo minimalne pristriku
montaznikum se nechce si pohrat s nastavenim LPG a vyladenim mapy prubehui tak nastavi pri 5000 prepnuti na benzin aby to ve vyssich otackach stihalo a to muze byt tvuj problem
drtiva vetsina jednotek LPG je nastavena na prepnuti benzinu v 5000 ot/m nebo minimalne pristriku
montaznikum se nechce si pohrat s nastavenim LPG a vyladenim mapy prubehui tak nastavi pri 5000 prepnuti na benzin aby to ve vyssich otackach stihalo a to muze byt tvuj problem
|
|
07.06.2017 21:46 -
|
3072742
|
|
gliny
|
Město: Senov, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 9 |
|
|
zajimava informace, diky.
zajimava informace, diky.
|
|
03.08.2017 12:26 -
|
3086789
|
|
luky47
|
Město: Příbram, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím,
ji delí dobu mi po delí jízdě na dálnici nebo na okresce (kdy se auto zahřeje) při poloze automatu na D, D1 (pouze při popojídění v koloně při rozjezdu auto pořádně kube), dál u řadí normálně a nekube. Za studena také ve v pohodě. V Mírném kopci auto po sundání nohy z brzdy a bez přidání plynu klidně couvne dozadu a následuje cuknutí (kopanec a rozjezd). Na rovině je cuknutí mení. Nechal jsem přehrát a aktualizovat software AT, to vak nepomohlo a nebyly zjitěny ádné závady. V cca 80 tis. km byl měněn olej v AT, tehdy auto jezdilo normálně. Nyní má najeto 124 tis. km. Jedná se o závadu AT? Nemůe zde být souvislost s poruchou elektrické brzdy? Díka za rady a postřehy .
Zdravím,
ji delí dobu mi po delí jízdě na dálnici nebo na okresce (kdy se auto zahřeje) při poloze automatu na D, D1 (pouze při popojídění v koloně při rozjezdu auto pořádně kube), dál u řadí normálně a nekube. Za studena také ve v pohodě. V Mírném kopci auto po sundání nohy z brzdy a bez přidání plynu klidně couvne dozadu a následuje cuknutí (kopanec a rozjezd). Na rovině je cuknutí mení. Nechal jsem přehrát a aktualizovat software AT, to vak nepomohlo a nebyly zjitěny ádné závady. V cca 80 tis. km byl měněn olej v AT, tehdy auto jezdilo normálně. Nyní má najeto 124 tis. km. Jedná se o závadu AT? Nemůe zde být souvislost s poruchou elektrické brzdy? Díka za rady a postřehy :).
|
|
03.08.2017 13:13 -
|
3086800
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Vechno souvisí se vím. Například elektrická brzda souvisí u C5 pouze s třetí generací, čili C5 III alias X7. Take si oprav profil. Na dalí rady si netroufám, to přenechám odborníkům.
Vechno souvisí se vím. Například elektrická brzda souvisí u C5 pouze s třetí generací, čili C5 III alias X7. Take si oprav profil. Na dalí rady si netroufám, to přenechám odborníkům. ;-)
|
|
03.08.2017 14:23 -
|
3086813
|
|
jumep
|
|
|
osobne si myslim ze je nieco automatu, podla popisu mi to pride ako nieco s menicom / jeho ovladanim
osobne si myslim ze je nieco automatu, podla popisu mi to pride ako nieco s menicom / jeho ovladanim
|
|
27.09.2017 20:02 -
|
3097821
|
|
Adamko1987
|
|
|
Nazdar chalani.. viete niekto, ze kde sa nachádza na prevodovke to teplotny cidlo? Diky za odpoveď.
Nazdar chalani.. viete niekto, ze kde sa nachádza na prevodovke to teplotny cidlo? Diky za odpoveď.
|
|
27.09.2017 20:23 -
|
3097831
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Pod tim plechovym deklem zepredu a pod hydroblokem. Ale u V6 AM6 je to vlastnost ne chyba ze neukazuje.
Pod tim plechovym deklem zepredu a pod hydroblokem. Ale u V6 AM6 je to vlastnost ne chyba ze neukazuje.
|
|
27.09.2017 20:27 -
|
3097833
|
|
jumep
|
|
|
je sucastou kablu hydrobloku, ale ako bolo povedane, ze ukazuje -50 nie je chyba
je sucastou kablu hydrobloku, ale ako bolo povedane, ze ukazuje -50 nie je chyba
|
|
20.11.2017 19:10 -
|
3111706
|
|
jogcar
|
Město: Poprad, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Ahojte pani.
Obraciam sa na vas so ziadostou o pomoc. Bohuzial sa mi nepodarilo dodnes problem s prevodovkou AM6, C5 X7 163, r.v.2013, 160tis. km vyriesit.
Popis problemu:
Normalny mod
- radenie hore dole od 3 do 6 a od 6 do 3 super. do 2 pri malom plyne hore kopcom skubuntie
- nezmyselne radenie vyssich prevodovych stupnov.
=zlepsuje sa pri jazde do kopca
=pri pridani namiesto zrychlenia napr. z 2 alebo 3 tam po pridani plynu vrazi dalsi prevodovy stupen (????????)
- podradzovanie prevodovych stupnov az po pridani takmer plneho plynu. Napriek tomu ze ma 1500 ot.
- pri zaradeni z 3 do 2 padnu otacky a pri pridani plynu skubne a buchne. (v S mode pri podobnych otackach sa tato situacia nezopakuje)
- po podradeni potrebuje dlho kym znovu prida, je to doslova niekolko sekund kym zacne pridavat plyn.
S Mod
- radenie hore a dole v podstate super
- reakcia na plyn po podradeni obcas dlhsia ale bez skubnutia
Manualny mod.
Podobne ako S
Co bolo robene:
- vymena oleja 120tis.
- vymena oleja 150tis.
-Nastaveny oil wear counter na 150000. Pri 120tis. km bol na 286000.
-v citroene tvrdia, ze softy su aktualne, aktualizovali motor, ale podstatne zlepsenie nic
Dakujem za ochotu
Ahojte pani.
Obraciam sa na vas so ziadostou o pomoc. Bohuzial sa mi nepodarilo dodnes problem s prevodovkou AM6, C5 X7 163, r.v.2013, 160tis. km vyriesit.
Popis problemu:
Normalny mod
- radenie hore dole od 3 do 6 a od 6 do 3 super. do 2 pri malom plyne hore kopcom skubuntie
- nezmyselne radenie vyssich prevodovych stupnov.
=zlepsuje sa pri jazde do kopca
=pri pridani namiesto zrychlenia napr. z 2 alebo 3 tam po pridani plynu vrazi dalsi prevodovy stupen (????????)
- podradzovanie prevodovych stupnov az po pridani takmer plneho plynu. Napriek tomu ze ma 1500 ot.
- pri zaradeni z 3 do 2 padnu otacky a pri pridani plynu skubne a buchne. (v S mode pri podobnych otackach sa tato situacia nezopakuje)
- po podradeni potrebuje dlho kym znovu prida, je to doslova niekolko sekund kym zacne pridavat plyn.
S Mod
- radenie hore a dole v podstate super
- reakcia na plyn po podradeni obcas dlhsia ale bez skubnutia
Manualny mod.
Podobne ako S
Co bolo robene:
- vymena oleja 120tis.
- vymena oleja 150tis.
-Nastaveny oil wear counter na 150000. Pri 120tis. km bol na 286000.
-v citroene tvrdia, ze softy su aktualne, aktualizovali motor, ale podstatne zlepsenie nic
Dakujem za ochotu:-((((
|
|
20.01.2018 21:03 -
|
3125704
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Mám poprvé C5 s automatem. Po dvou měsících naprosté nadení. Poprvé jsem jezdil loni 4000 mil s automatem a tam bylo jen kolečko bez manuál módu. No Chrysler 300 C měl 3,6 benzín a 290 koní a na silnicích v USA s maximem 110 km/h opravdu sekvenční řazení nikomu nechybělo.
Dnes jsem byl na letiti v Táboře učit dceru i syna a na zmrazcích jsme to testovali. Kdy se dá snow mode, tak na zastaveném autě se ukáe D3 a míň ne trojku se tam nedá dostat. Take snow mode omezuje akcelerační i brzdící účinek motoru na minimum tím, e se rozjídí na 3. Samozřejmě bez hydroměniče nelze jezdit 1200 otáček na troku při rozjezdu a to v naprosté pohodě. Při 40 u to tam dává čtyřku. U manuálu mi to auto chcípalo nebo drnčelo a ničilo dvojhmotu.
Tady je myslím přednost klasického hydroměniče před DSG, robotizací a jinými pokusy.
Mám poprvé C5 s automatem. Po dvou měsících naprosté nadení. Poprvé jsem jezdil loni 4000 mil s automatem a tam bylo jen kolečko bez manuál módu. No Chrysler 300 C měl 3,6 benzín a 290 koní a na silnicích v USA s maximem 110 km/h opravdu sekvenční řazení nikomu nechybělo.
Dnes jsem byl na letiti v Táboře učit dceru i syna a na zmrazcích jsme to testovali. Kdy se dá snow mode, tak na zastaveném autě se ukáe D3 a míň ne trojku se tam nedá dostat. Take snow mode omezuje akcelerační i brzdící účinek motoru na minimum tím, e se rozjídí na 3. Samozřejmě bez hydroměniče nelze jezdit 1200 otáček na troku při rozjezdu a to v naprosté pohodě. Při 40 u to tam dává čtyřku. U manuálu mi to auto chcípalo nebo drnčelo a ničilo dvojhmotu.
Tady je myslím přednost klasického hydroměniče před DSG, robotizací a jinými pokusy.
|
|
20.01.2018 21:52 -
|
3125713
|
|
autodiag
|
|
|
no a ja treba jedu 100 a klido si AM6 naladi 1700ot....pri 130 si naladi 2000 a je spokojena...to s dvouspojkou (dsg) nedas..resp s 6 kvaltovou ne...ty vssi rady nevim ale to uz jinde jsme
no a ja treba jedu 100 a klido si AM6 naladi 1700ot....pri 130 si naladi 2000 a je spokojena...to s dvouspojkou (dsg) nedas..resp s 6 kvaltovou ne...ty vssi rady nevim ale to uz jinde jsme :)
|
|
21.01.2018 23:47 -
|
3125978
|
|
jruze
|
|
|
Hele já mám tři manuály a dva automaty - nedělá mi to problém = kdy si chci zablbnout(zazávodit) beru manuál kdy město a nebo pohodovou jízdu jsem pro AP (obzvá Praha a ono dnes i jinde je AP k nezaplacení)
Hele já mám tři manuály a dva automaty - nedělá mi to problém = kdy si chci zablbnout(zazávodit) beru manuál kdy město a nebo pohodovou jízdu jsem pro AP (obzvá Praha a ono dnes i jinde je AP k nezaplacení);-)
|
|
22.01.2018 07:29 -
|
3125989
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Ale jo ,to tady stejě jako já píe pořád Nikdo dalí se ale nepřidá z
Já si to jen zase nemohl nechat ujít...
Černou mám u 5 let a teď v září to bylo 2 roky co není Xantia a je stříbrná pixla.
Take 2 roky neřadím,asi 2x jsem seděl v autě s klackem a teprve jsem si uvědomil jak moc je to zbytečný.
vára pořád u křiovatek musel řvát spojka,spojka abych vylápnul...
Jindy jsem raději jel pořád na trojku abych to pořád nemusel měnit 😃
Ale jo ,to tady stejě jako já píe pořád :-)) Nikdo dalí se ale nepřidá :-d z
Já si to jen zase nemohl nechat ujít...
Černou mám u 5 let a teď v září to bylo 2 roky co není Xantia a je stříbrná pixla.
Take 2 roky neřadím,asi 2x jsem seděl v autě s klackem a teprve jsem si uvědomil jak moc je to zbytečný.
vára pořád u křiovatek musel řvát spojka,spojka abych vylápnul...:-))))
Jindy jsem raději jel pořád na trojku abych to pořád nemusel měnit 😃
|
|
22.01.2018 08:52 -
|
3125997
|
|
autodiag
|
|
|
si na me zapomel
mam AP snad v kazdem aute co jsem kdy mel,az na vyjimky....kdo nebydli ve vetsich mestech jako PHA ,BRN nebo si nevyzkousel patecni jizdu ve Wien a nevyzkousel jsi prujezd 2x denne timto mestem neoceni
kdo je masochysta a vyznavacem klacku se tremi pedaly ,neoceni take
ten kdo nikdy jizdu nezkusil ,by mel alespon na par dni..a 100% zmeni nazor
si na me zapomel :-((((:-((((
mam AP snad v kazdem aute co jsem kdy mel,az na vyjimky....kdo nebydli ve vetsich mestech jako PHA ,BRN nebo si nevyzkousel patecni jizdu ve Wien a nevyzkousel jsi prujezd 2x denne timto mestem neoceni
kdo je masochysta a vyznavacem klacku se tremi pedaly ,neoceni take
ten kdo nikdy jizdu nezkusil ,by mel alespon na par dni..a 100% zmeni nazor
|
|
22.01.2018 11:35 -
|
3126018
|
|
autodiag
|
|
|
je otazka co je vice "predpotopni" jestli menic nebo spojka
je otazka co je vice "predpotopni" jestli menic nebo spojka :D
|
|
| |
|
|