| | |
07.11.2016 20:06 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
3009716
|
|
pikaso0000
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi | Počet příspěvků: 38 |
|
|
Mě ze dvou servisech Citroen také pověděli e není třeba měnit olej a ve třetím Citroenu mi jej vyměnili tak jak se má, o postup si napsali přímo do Francie a sedí to přesně jak se píe zde ve vláknech. Myslím e přede mnou olej nikdo neměnil a kupoval jsem při 160 000 Km. Ve 180 tis. jsem měnil olej a teď mám 202 tis. a zatím lape. Sem tam kubne ale prý má tato převodovka zámek hydroměniče pro zvýení účinnosti a omezení ztrát na hydroměniči a proto se občas objeví kubnutí, i kdy to znamená mení pohodlí při řazení ,prý to neznamená e musí být zrovna hydroblok v háji. Teď u asi měnit olej nebudu a počkám co a jak,snad vydrí co nejdéle. Při výměně olej nebyl spálený ani nebyl v nijak hrozném stavu, dle servisu Citroen. Tak uvidíme.
Mě ze dvou servisech Citroen také pověděli e není třeba měnit olej a ve třetím Citroenu mi jej vyměnili tak jak se má, o postup si napsali přímo do Francie a sedí to přesně jak se píe zde ve vláknech. Myslím e přede mnou olej nikdo neměnil a kupoval jsem při 160 000 Km. Ve 180 tis. jsem měnil olej a teď mám 202 tis. a zatím lape. Sem tam kubne ale prý má tato převodovka zámek hydroměniče pro zvýení účinnosti a omezení ztrát na hydroměniči a proto se občas objeví kubnutí, i kdy to znamená mení pohodlí při řazení ,prý to neznamená e musí být zrovna hydroblok v háji. Teď u asi měnit olej nebudu a počkám co a jak,snad vydrí co nejdéle. Při výměně olej nebyl spálený ani nebyl v nijak hrozném stavu, dle servisu Citroen. Tak uvidíme.
|
|
21.02.2017 20:51 -
|
3042634
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Tak chci se s Vami podělit o záitky s AM6. Utrhla volnoběka na hydroměniči, kterou zpusobil vadny hydroblok a jízda s kopající převodovkou. Hydroměnič na repas, nový hydroblok a auto prvni den chodilo jak vino a druhy den znovu nizky tlak automatu. Ve finale to způsoboval ucpaný filtr který kamarádi z Japonska umístili uprostřed převodovky. Take pokud můu doporučit vdy kdy je převodovka venku zainvestujte hodinu času převodovku rozpůlit a investici 800,- za filtr určitě udělejte. Stačí rozpůlit převodovku, sundat olejové čerpadlo a zespodu je olejový filtr.
Tak chci se s Vami podělit o záitky s AM6. Utrhla volnoběka na hydroměniči, kterou zpusobil vadny hydroblok a jízda s kopající převodovkou. Hydroměnič na repas, nový hydroblok a auto prvni den chodilo jak vino a druhy den znovu nizky tlak automatu. Ve finale to způsoboval ucpaný filtr který kamarádi z Japonska umístili uprostřed převodovky. Take pokud můu doporučit vdy kdy je převodovka venku zainvestujte hodinu času převodovku rozpůlit a investici 800,- za filtr určitě udělejte. Stačí rozpůlit převodovku, sundat olejové čerpadlo a zespodu je olejový filtr. :palec:palec:palec
Přílohy: IMG_2017.JPG ( 1918391b ) - IMG_2018.JPG ( 2238267b ) - IMG_2021.JPG ( 1796670b ) - IMG_2022.JPG ( 2245759b ) - IMG_2023.JPG ( 1988833b ) - |
|
21.02.2017 21:05 -
|
3042705
|
|
bartxm
|
|
|
Pěkně,tohle jsem si myslel e bude u mojí 4HP20 na C8,u podle toho zvuku co to dělalo,nakonec byl v háji hydroměnič,ale u 4HP20 jde filtr natěstí i vyměnit bez demontáe převodovky,jen demontovat hydroblok,sice je to vopruz ale jde to,nakonec je ale stejně lepí převodovku rozdělat a kompletně ve umýt a zrevidovat písty,lamely,loiska a podobně,dělal jsem to ted za poslední 4měsíce na dvou autech,a opravdu závady jsou pokadé někde jinde,ale hlavní důvod je větinou hydroměnič a tím odejde i ve ostatní,asi budu muset na C6 udělat ten hydroblok ne to odsere něco dalího skrz rázy při řazení kdy zapomenu přepnout do manuálu
Pěkně,tohle jsem si myslel e bude u mojí 4HP20 na C8,u podle toho zvuku co to dělalo,nakonec byl v háji hydroměnič,ale u 4HP20 jde filtr natěstí i vyměnit bez demontáe převodovky,jen demontovat hydroblok,sice je to vopruz ale jde to,nakonec je ale stejně lepí převodovku rozdělat a kompletně ve umýt a zrevidovat písty,lamely,loiska a podobně,dělal jsem to ted za poslední 4měsíce na dvou autech,a opravdu závady jsou pokadé někde jinde,ale hlavní důvod je větinou hydroměnič a tím odejde i ve ostatní,asi budu muset na C6 udělat ten hydroblok ne to odsere něco dalího skrz rázy při řazení kdy zapomenu přepnout do manuálu
|
|
21.02.2017 21:13 -
|
3042720
|
|
jumep
|
|
|
inak ad razy, vznikaju preto ze japonci nejako sa vykaslali na snimac tlaku oleja v prevodovke, cize tato netusi ze nema tlak a snazi sa radit akoby vsetko bolo ok
inak ad razy, vznikaju preto ze japonci nejako sa vykaslali na snimac tlaku oleja v prevodovke, cize tato netusi ze nema tlak a snazi sa radit akoby vsetko bolo ok
|
|
21.02.2017 22:17 -
|
3042854
|
|
kabe01
|
Město: Praha , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
hezký večer
jaký olej je potřeba AM6
hezký večer
jaký olej je potřeba AM6
|
|
21.02.2017 22:25 -
|
3042878
|
|
jumep
|
|
|
mobil atf3309 ak mas spravne vyplnene auto
mobil atf3309 ak mas spravne vyplnene auto
|
|
21.02.2017 22:26 -
|
3042879
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Já u půlím převodovku raději při kadé výměně oleje, tak těch 12 tisíc km a super, doporučuju vem, navod je na youtube...
Já u půlím převodovku raději při kadé výměně oleje, tak těch 12 tisíc km a super, doporučuju vem, navod je na youtube...:palec
|
|
22.02.2017 10:40 -
|
3043021
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
pikaso0000 napsal(a): Mě ze dvou servisech Citroen také pověděli e není třeba měnit olej a ve třetím Citroenu mi jej vyměnili tak jak se má, o postup si napsali přímo do Francie a sedí to přesně jak se píe zde ve vláknech. Myslím e přede mnou olej nikdo neměnil a kupoval jsem při 160 000 Km. Ve 180 tis. jsem měnil olej a teď mám 202 tis. a zatím lape. Sem tam kubne ale prý má tato převodovka zámek hydroměniče pro zvýení účinnosti a omezení ztrát na hydroměniči a proto se občas objeví kubnutí, i kdy to znamená mení pohodlí při řazení ,prý to neznamená e musí být zrovna hydroblok v háji. Teď u asi měnit olej nebudu a počkám co a jak,snad vydrí co nejdéle. Při výměně olej nebyl spálený ani nebyl v nijak hrozném stavu, dle servisu Citroen. Tak uvidíme.
Zamek hydromenice ti skubani delat nebude. Ja jsem vypozoroval, v momente kdy prevodovka chce radit, zejmena dolu a hrabnu mu do plynu tim ze bud nahle sundam nohu nebo pridam, tak to proste nekdy poskoci. Zamek se projevuje takovym tim pseudorazenim, kdy mas nejake otacky na motoru a litaji nahoru a dolu a tak ruzne, protoze prevodovka ten zamek tam zapina a vypina jak vztekla pomalu pri kazde rychlosti. Jde to poznat dost treba na dvojku a trojku pri popojizdeni a tak. Ale ze by to skubalo se fakt rict neda.
Zamek hydromenice ti skubani delat nebude. Ja jsem vypozoroval, v momente kdy prevodovka chce radit, zejmena dolu a hrabnu mu do plynu tim ze bud nahle sundam nohu nebo pridam, tak to proste nekdy poskoci. Zamek se projevuje takovym tim pseudorazenim, kdy mas nejake otacky na motoru a litaji nahoru a dolu a tak ruzne, protoze prevodovka ten zamek tam zapina a vypina jak vztekla pomalu pri kazde rychlosti. Jde to poznat dost treba na dvojku a trojku pri popojizdeni a tak. Ale ze by to skubalo se fakt rict neda.
|
|
21.03.2017 11:58 -
|
3052193
|
|
Lombardo
|
Město: Krhanice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 47 |
|
|
Mám C5II AM6, kdy je studená řadí pěkně, ale po zahřátí "kope" R, 3, 5 jak nahoru tak dolu. Předpokládám hydroblok. Auto jsem koupil u tam ten problém byl, výměna oleje nepomohla a ani to nezhorila. Doporučíte někoho kdo pomůe a nebo máte někdo zkuenost.
Mám C5II AM6, kdy je studená řadí pěkně, ale po zahřátí "kope" R, 3, 5 jak nahoru tak dolu. Předpokládám hydroblok. Auto jsem koupil u tam ten problém byl, výměna oleje nepomohla a ani to nezhorila. Doporučíte někoho kdo pomůe a nebo máte někdo zkuenost.
|
|
21.03.2017 12:27 -
|
3052194
|
|
ivanivan
|
|
|
Chci se zeptat, jestli můu do C5II pouít olej TOTAL FLUIDE XLD FE při výměně. Má spec JWS3309 v popisu. Mám tam MOBIL ATF3309. Díky za rady.
@Lombardo: někdo tu hydroblok kupoval na ebay, nebo Jumep to umí výměnným způsobem.
Chci se zeptat, jestli můu do C5II pouít olej TOTAL FLUIDE XLD FE při výměně. Má spec JWS3309 v popisu. Mám tam MOBIL ATF3309. Díky za rady.
@Lombardo: někdo tu hydroblok kupoval na ebay, nebo Jumep to umí výměnným způsobem.
|
|
21.03.2017 13:58 -
|
3052248
|
|
Lombardo
|
Město: Krhanice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 47 |
|
|
Luki_C5 napsal(a):
Předpokládám, e není moc ance vyměnit ten filtr na autě, ale musí ta rychlostka ven z auta.
Předpokládám, e není moc ance vyměnit ten filtr na autě, ale musí ta rychlostka ven z auta.
|
|
21.03.2017 15:29 -
|
3052279
|
|
jumep
|
|
|
Lombardo napsal(a): Mám C5II AM6, kdy je studená řadí pěkně, ale po zahřátí "kope" R, 3, 5 jak nahoru tak dolu. Předpokládám hydroblok. Auto jsem koupil u tam ten problém byl, výměna oleje nepomohla a ani to nezhorila. Doporučíte někoho kdo pomůe a nebo máte někdo zkuenost.
Na 90% hydroblok, C5 2 prevodovky trpia najma na ten
Filter jedine prevodovka z auta a rozpolit, pokial je ale zly len blok asi by som to neriesil
ivanivan napsal(a): Chci se zeptat, jestli můu do C5II pouít olej TOTAL FLUIDE XLD FE při výměně. Má spec JWS3309 v popisu. Mám tam MOBIL ATF3309. Díky za rady.
teoreticky ano, ale neviem co ti brani dat tam ten mobil
toto ma v specifikacii aj Esso LT 71141 co je stara norma a je to taka vsehochut, osobne by som to tam isto nedaval a nedoporucujem s tym experimentovat
teoreticky ano, ale neviem co ti brani dat tam ten mobil
toto ma v specifikacii aj Esso LT 71141 co je stara norma a je to taka vsehochut, osobne by som to tam isto nedaval a nedoporucujem s tym experimentovat
|
|
21.03.2017 16:40 -
|
3052287
|
|
Lombardo
|
|
|
Né To je chyba, od 2010 jsem měl C5I, tuhle mám od 2015 a přes rok jsem do teď stál s potkaným motorem , stavba baráku porala ve finančně i duevně
Né :-) To je chyba, od 2010 jsem měl C5I, tuhle mám od 2015 a přes rok jsem do teď stál s potkaným motorem ;-), stavba baráku porala ve finančně i duevně :-)
|
|
21.03.2017 16:57 -
|
3052290
|
|
pikaso0000
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi | Počet příspěvků: 38 |
|
|
Tak to jooo, hydroblok je docela drahý ne? Nebo na kolik vyjde repas?
Tak to jooo, hydroblok je docela drahý ne? Nebo na kolik vyjde repas?
|
|
22.03.2017 07:29 -
|
3052406
|
|
Venouek
|
Město: Rané, Auto: C6 | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahoj.Mohl bych nabídnout z AM6 hydroblok na repas(koupil jsem nový)a potřeboval bychhydroměnič 70A010,který bych si nechal zrepasovat.Pokud to patří do inzerce tak se moc omlouvám.
Ahoj.Mohl bych nabídnout z AM6 hydroblok na repas(koupil jsem nový)a potřeboval bych;-)hydroměnič 70A010,který bych si nechal zrepasovat.Pokud to patří do inzerce tak se moc omlouvám.
|
|
29.03.2017 16:10 -
|
3054448
|
|
ivanivan
|
|
|
Luki_C5 napsal(a):
A číslo filtru nám, prosím, řekne? Nějak mi nikde nejde najít.
A číslo filtru nám, prosím, řekne? Nějak mi nikde nejde najít.
|
|
29.03.2017 16:17 -
|
3054449
|
|
jumep
|
|
|
v rychlosti
.link.
ale najdes aj v CZ
v rychlosti
http://www.ebay.com/itm/106710AFT-AF21B-TF81SC-AF40-TF80SC-FILTER-2005-UP-FORD-VOLVO-/282239663140
ale najdes aj v CZ
|
|
16.04.2017 19:38 -
|
3059834
|
|
j.pajinek
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Ahojte zde,
jsem majitelem Citroenu ale C4 Grand Picasso Tecnospace,jsem i na jiném foru ale zde u vás to máte pěkně rozepsaný a dost jsem se dočetl ,,,od 1 a po 25 stránku,,, .
Mám prosim dotaz k mé převodovce,auto je rok 2013-14 vím e je tam Aisin AM6 je to estikvalt norma Euro-6 ,chystám se na výměnu oleje a vím e tam má bejt AW1 a chci tam dát určitě Origo od Totálu co doporučují,převodovka jede normálně,necítím nějaké problémi a sem tam náhodné cuknutí tu popisujete jako normální jev ale jak píu jen někdy.
Otázka zní e mám nájezd 200000km a nemohu nikde dohledat pokud byl olej měněn ,,,asi si myslím e ne,,, provoz auta byl hlavně po dálnicích,vím e u něco má a proto chci udělat výměnu postupem normálně roubem ve spod vypustit ,,,samo dodret onen postup co udává Citroen,,, nalít tam litry co se maj a třeba po 5-ti tisícich km to udělat znova,snad tomu neublíím ,mám pocit e kdy bych to vyměnil uplným vysátí a jetě jak někteří dávají nějaké průplachy z rozpoutědlama asi bych ji při tomto nájezdu ublíil.
Prosím máte nějaký link kde je spolehlivej prodejce Origo oleje.Já nael tohoto ale nevím.
.link.
Děkuji.
Ahojte zde,
jsem majitelem Citroenu ale C4 Grand Picasso Tecnospace,jsem i na jiném foru ale zde u vás to máte pěkně rozepsaný a dost jsem se dočetl ,,,od 1 a po 25 stránku,,, ;-).
Mám prosim dotaz k mé převodovce,auto je rok 2013-14 vím e je tam Aisin AM6 je to estikvalt norma Euro-6 ,chystám se na výměnu oleje a vím e tam má bejt AW1 a chci tam dát určitě Origo od Totálu co doporučují,převodovka jede normálně,necítím nějaké problémi a sem tam náhodné cuknutí tu popisujete jako normální jev ale jak píu jen někdy.
Otázka zní e mám nájezd 200000km a nemohu nikde dohledat pokud byl olej měněn ,,,asi si myslím e ne,,, provoz auta byl hlavně po dálnicích,vím e u něco má a proto chci udělat výměnu postupem normálně roubem ve spod vypustit ,,,samo dodret onen postup co udává Citroen,,, nalít tam litry co se maj a třeba po 5-ti tisícich km to udělat znova,snad tomu neublíím ,mám pocit e kdy bych to vyměnil uplným vysátí a jetě jak někteří dávají nějaké průplachy z rozpoutědlama asi bych ji při tomto nájezdu ublíil.:-(
Prosím máte nějaký link kde je spolehlivej prodejce Origo oleje.Já nael tohoto ale nevím.
http://www.oleje-pema.cz/prevodovy-olej-total-fluidmatic-mv-lv-1l_165527.html?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=PLA+-+Oleje&utm_content=Total&utm_term=
Děkuji.
|
|
| |
|
|