| | |
18.03.2016 17:13 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
2929825
|
|
jumep
|
|
|
obavam sa ze hydroblok bude nacaty
obavam sa ze hydroblok bude nacaty
|
|
18.03.2016 17:38 -
|
2929830
|
|
jumep
|
|
|
ano, lebo ta prevodovka bola "naucena" na to
resetom sa to uci znova, mozno sa to zlepsi, ale to neznamena ze je to 100% ok
ano, lebo ta prevodovka bola "naucena" na to
resetom sa to uci znova, mozno sa to zlepsi, ale to neznamena ze je to 100% ok
|
|
18.03.2016 18:18 -
|
2929838
|
|
jruze
|
|
|
pikaso0000 napsal(a): Kadopádně uvidím a po druhé výměně a a najezdím nějaké kilometry, v pondělí řeknu v servisu e trojka řadí hůře ne předtím aby byli v obraze. Nevíte jak kolik přiblině kilometrů trvá ne se to opět naučí?
No mně to dělá to e jednou za čas kopne , ale opravdu kopne - kdy se podívám do hodnot tak je tam nějaká anomálie třeby nií tlak turba,chyba snímače natočení volantu(větinou to napíe jen tempomat) jinými slovy motor v ten moment nemá poadovaný výkon(blbnou ventily ovládání turba),předtím to dělala klapka na sání občas. Udělá to náhodně třeba jednou za 200Km, někdy za 1000Km prostě náhodně.I to můe být příčinou - tohle musí být na motoru OK (můe zablbnout třeba EGR)a nemusí to ani vyhodit chybu na palubáku protoe to můe být jen krátkodobé e to nepovauje diag za chybu.V kadém případě po 50Km by se měla u usadit - dělá to i kdy jede pod zátěí nebo jen volně?,teplé i studené?
No mně to dělá to e jednou za čas kopne , ale opravdu kopne - kdy se podívám do hodnot tak je tam nějaká anomálie třeby nií tlak turba,chyba snímače natočení volantu(větinou to napíe jen tempomat) jinými slovy motor v ten moment nemá poadovaný výkon(blbnou ventily ovládání turba),předtím to dělala klapka na sání občas. Udělá to náhodně třeba jednou za 200Km, někdy za 1000Km prostě náhodně.I to můe být příčinou - tohle musí být na motoru OK (můe zablbnout třeba EGR)a nemusí to ani vyhodit chybu na palubáku protoe to můe být jen krátkodobé e to nepovauje diag za chybu.V kadém případě po 50Km by se měla u usadit - dělá to i kdy jede pod zátěí nebo jen volně?,teplé i studené?
|
|
18.03.2016 18:31 -
|
2929840
|
|
pikaso0000
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi | Počet příspěvků: 38 |
|
|
jruze napsal(a): No mně to dělá to e jednou za čas kopne , ale opravdu kopne - kdy se podívám do hodnot tak je tam nějaká anomálie třeby nií tlak turba,chyba snímače natočení volantu(větinou to napíe jen tempomat) jinými slovy motor v ten moment nemá poadovaný výkon(blbnou ventily ovládání turba),předtím to dělala klapka na sání občas. Udělá to náhodně třeba jednou za 200Km, někdy za 1000Km prostě náhodně.I to můe být příčinou - tohle musí být na motoru OK (můe zablbnout třeba EGR)a nemusí to ani vyhodit chybu na palubáku protoe to můe být jen krátkodobé e to nepovauje diag za chybu.V kadém případě po 50Km by se měla u usadit - dělá to i kdy jede pod zátěí nebo jen volně?,teplé i studené?
No udělalo to hned jak jsem vyjel ze servisu, tak e by trochu ohřátá být měla, ale nekubne to pokadé stejně, na manuál skoro vůbec,přilo mi to jako rychle putěná spojka. Před tím to občas taky kublo ale ne jen při řazení 2-3 ale i při jiných převodech.Tak jsem jel pro přítelkyni a vypozoroval jsem,e to při řazení 2-3 rychle 2x za sebou kubne,není to nic velkého ale nedělalo to před výměnou oleje.
No udělalo to hned jak jsem vyjel ze servisu, tak e by trochu ohřátá být měla, ale nekubne to pokadé stejně, na manuál skoro vůbec,přilo mi to jako rychle putěná spojka. Před tím to občas taky kublo ale ne jen při řazení 2-3 ale i při jiných převodech.Tak jsem jel pro přítelkyni a vypozoroval jsem,e to při řazení 2-3 rychle 2x za sebou kubne,není to nic velkého ale nedělalo to před výměnou oleje.
|
|
18.03.2016 20:07 -
|
2929860
|
|
pikaso0000
|
|
|
A neni mozne ze by se stala chyba pri inicializaci?
A neni mozne ze by se stala chyba pri inicializaci?
|
|
18.03.2016 20:29 -
|
2929863
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Bud v klidu...myslim ze nam to delalo skoro vsem stejne po vymene a vzdycky ta trojka...ja na dvou autech po sobe...ale casem se to vrati do starych koleji...
Bud v klidu...myslim ze nam to delalo skoro vsem stejne po vymene a vzdycky ta trojka...ja na dvou autech po sobe...ale casem se to vrati do starych koleji...
|
|
18.03.2016 21:17 -
|
2929866
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Kamarad si ho ve volvu XC 60 meni uz kazdou druhou vymenu oleje, takze ca po 30 tisicich a neni problem....myslim ze je tam taky aisin...
Kamarad si ho ve volvu XC 60 meni uz kazdou druhou vymenu oleje, takze ca po 30 tisicich a neni problem....myslim ze je tam taky aisin...
|
|
19.03.2016 10:11 -
|
2929961
|
|
pikaso0000
|
|
|
A nevite nekdo co znamena to C na konci?am6C.Dekuji
A nevite nekdo co znamena to C na konci?am6C.Dekuji
|
|
19.03.2016 11:09 -
|
2929974
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
podle me vubec nic nebo soucast obchodniho oznaceni prevodovky ktere si kazdy automobila udela dle sveho
prevodovka ma tovarni oznaceni AWTF-80 SC
podle me vubec nic nebo soucast obchodniho oznaceni prevodovky ktere si kazdy automobila udela dle sveho
prevodovka ma tovarni oznaceni AWTF-80 SC
|
|
22.03.2016 22:00 -
|
2930916
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jen pro zajímavost: .link.
Nějak jsem včera nemohl spát a nael jsem tohle: .link. Samozřejmě to není na to koupit si domu a udělat si sám,ale moná by to mohlo pomoct...
Jen pro zajímavost: http://www.atraonline.com/gears/2008/2008-08/2008_8_6.pdf
Nějak jsem včera nemohl spát a nael jsem tohle: http://www.aupetshop.cz/sktf80sc+shift+kit+transgo+transgo-382371/ Samozřejmě to není na to koupit si domu a udělat si sám,ale moná by to mohlo pomoct...
|
|
23.03.2016 21:43 -
|
2931302
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): Jen pro zajímavost: .link.
Nějak jsem včera nemohl spát a nael jsem tohle: .link. Samozřejmě to není na to koupit si domu a udělat si sám,ale moná by to mohlo pomoct...
Hezky, ale bez pripravecku to nezvladne .link. ja to resil za 15,5 komplet novy hydrobpok z e-bay, rocni zaruka a prace v citroenu 2500, vlatni olej. Prevodovoka slape jak hodinky uz pres rok.
Hezky, ale bez pripravecku to nezvladne https://youtu.be/gv8xH_jWSTk, ja to resil za 15,5 komplet novy hydrobpok z e-bay, rocni zaruka a prace v citroenu 2500, vlatni olej. Prevodovoka slape jak hodinky uz pres rok.
|
|
23.03.2016 22:30 -
|
2931320
|
|
Hanz 397
|
|
|
toskey napsal(a): Hezky, ale bez pripravecku to nezvladne .link. ja to resil za 15,5 komplet novy hydrobpok z e-bay, rocni zaruka a prace v citroenu 2500, vlatni olej. Prevodovoka slape jak hodinky uz pres rok.
Nevím,jestli přípravky jsou nebo nejsou potřeba,neřeil jsem to a zatím ani řeit jetě nepotřebuju... Ten tvůj link nefunguje
Nevím,jestli přípravky jsou nebo nejsou potřeba,neřeil jsem to a zatím ani řeit jetě nepotřebuju... Ten tvůj link nefunguje
|
|
23.03.2016 22:46 -
|
2931324
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
.link.
Asi omylem tam přiuknul čárku do odkazu..
https://www.youtube.com/watch?v=gv8xH_jWSTk&feature=youtu.be
Asi omylem tam přiuknul čárku do odkazu.. ;)
|
|
01.05.2016 21:09 -
|
2947864
|
|
Petras
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Prosím o radu. V pátek a dnes, při nájezdu na dálnici- tedy kdy tomu lápnu na krk- se nezařadila 6. Zařadil jsem sekvencí. Pokud jedu svou pohodvou jízdu, ve v pohodě.
Co jsem se zde dočetl.
Při přezouvání kol, bylo prasklé čidlo, druhé také, take 2 ventilky obyčejné, dva se snímačem, a to jetě na kadé nápravě jeden a jeden.
Javon napsal:
...jetě si dovolím syntetický dovětek:
Příčina - na zadní nápravě jedno kolo s tlakovým čidlem, druhé kolo bez čidla.
Chyba - SW (část hlídání tlaku) vyhodnotil nesoulad a jeliko je funkce hlídání tlaku vypnutá, ádná kontrolka se nerozsvítila.
Výsledek - SW (nějaká jiná část) situaci vyhodnotil tak, e omezil funkčnost AM6, čili jedná se o chybičku v SW. Jinými slovy, za ve, jako vdy, můou ajáci
K tomu dodal Jumep:
snimace tlaku s tymto teraz nemaju uplne nic spolocne, problem je v senzoroch abs kde to detekovalo velku odchylku v otackach kolies a soft sa s tym nevedel vyrovnat
Čidla byla deaktivována u Jardy Růičky.
Olej v převodovce byl měněn před 6tisíci km.
Je moné, e dvě kola s obyčejným ventilkem a dvě s tlakovým snímačem mohou mít vliv na řazení převodovky konkrétně 6 stupně. Stalo se to poprvé.
Díky vem za odpověď.
Prosím o radu. V pátek a dnes, při nájezdu na dálnici- tedy kdy tomu lápnu na krk- se nezařadila 6. Zařadil jsem sekvencí. Pokud jedu svou pohodvou jízdu, ve v pohodě.
Co jsem se zde dočetl.
Při přezouvání kol, bylo prasklé čidlo, druhé také, take 2 ventilky obyčejné, dva se snímačem, a to jetě na kadé nápravě jeden a jeden.
Javon napsal:
...jetě si dovolím syntetický dovětek:
Příčina - na zadní nápravě jedno kolo s tlakovým čidlem, druhé kolo bez čidla.
Chyba - SW (část hlídání tlaku) vyhodnotil nesoulad a jeliko je funkce hlídání tlaku vypnutá, ádná kontrolka se nerozsvítila.
Výsledek - SW (nějaká jiná část) situaci vyhodnotil tak, e omezil funkčnost AM6, čili jedná se o chybičku v SW. Jinými slovy, za ve, jako vdy, můou ajáci
K tomu dodal Jumep:
snimace tlaku s tymto teraz nemaju uplne nic spolocne, problem je v senzoroch abs kde to detekovalo velku odchylku v otackach kolies a soft sa s tym nevedel vyrovnat
Čidla byla deaktivována u Jardy Růičky.
Olej v převodovce byl měněn před 6tisíci km.
Je moné, e dvě kola s obyčejným ventilkem a dvě s tlakovým snímačem mohou mít vliv na řazení převodovky konkrétně 6 stupně. Stalo se to poprvé.
Díky vem za odpověď.
|
|
| |
|
|