| | |
07.03.2016 16:12 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
2926651
|
|
pikaso0000
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi | Počet příspěvků: 38 |
|
|
Zdravím, poradili mi v jednom servisu který dělá automatické převodovky olej Tutela GI-VI, .link. ,nevíte zda jej lze do AM6C dát a smísit jej s originálním olejem v převodovce kdy se dolévá jen cca. 3 litry? Je to ATF AW-1. Děkuji
Zdravím, poradili mi v jednom servisu který dělá automatické převodovky olej Tutela GI-VI, http://www.oleje.cz/p/tutela-gi-vi-1-l--18625 ,nevíte zda jej lze do AM6C dát a smísit jej s originálním olejem v převodovce kdy se dolévá jen cca. 3 litry? Je to ATF AW-1. Děkuji
|
|
07.03.2016 16:40 -
|
2926668
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Zrovna jsem minuly tyden koupil 4l baleni Ravenolu Lifetime TWS - .link.
celkem rozumna cena. O kapanek drazsi to maji primo v ravenol shopu. Uz jsem ho tam daval minule, byla to jedina AW1 (Aisin Warmer ab 2008) co jsme nasli, pomohl mi to najit tusim Jumep. Pred 2 lety jsem za litr dal pres 4 stovky, ted je to levnejsi. Nemuzu se za to zarucit, ale ja ho tam mam, ted ho budu menit zase.
Zrovna jsem minuly tyden koupil 4l baleni Ravenolu Lifetime TWS - http://mlparts.cz/front.tec-doc.product/583577
celkem rozumna cena. O kapanek drazsi to maji primo v ravenol shopu. Uz jsem ho tam daval minule, byla to jedina AW1 (Aisin Warmer ab 2008) co jsme nasli, pomohl mi to najit tusim Jumep. Pred 2 lety jsem za litr dal pres 4 stovky, ted je to levnejsi. Nemuzu se za to zarucit, ale ja ho tam mam, ted ho budu menit zase.
|
|
07.03.2016 16:45 -
|
2926674
|
|
pikaso0000
|
|
|
Také jsem o něm četl, ale ten Tutela GI-VI by měl být kvalitou jetě lepí a té je to AW-1, tak právě nevím no, po jaké době měníte??? A doléváte jen ty 3 litry? A kde měníte? Děkuji
Také jsem o něm četl, ale ten Tutela GI-VI by měl být kvalitou jetě lepí a té je to AW-1, tak právě nevím no, po jaké době měníte??? A doléváte jen ty 3 litry? A kde měníte? Děkuji
|
|
07.03.2016 18:51 -
|
2926757
|
|
jruze
|
|
|
Drádíte kobru bosou nohou jsem zvědav jestli vám potom Jumep také opraví převodovku
Oni v Citroenu jen tak za ten olej nechtějí takovou raketu nebo jste přesvědčeni e je to totoný olej a mají takovou přiráku?- e mají třeba 200% to asi ano ale tady je to troku víc a určitě jen tak pro nic za nic e?.
Drádíte kobru bosou nohou:-d jsem zvědav jestli vám potom Jumep také opraví převodovku;-)
Oni v Citroenu jen tak za ten olej nechtějí takovou raketu nebo jste přesvědčeni e je to totoný olej a mají takovou přiráku?- e mají třeba 200% to asi ano ale tady je to troku víc a určitě jen tak pro nic za nic e?.
|
|
07.03.2016 18:59 -
|
2926759
|
|
pikaso0000
|
|
|
jruze napsal(a): Drádíte kobru bosou nohou jsem zvědav jestli vám potom Jumep také opraví převodovku
ádný strach, dnes k večeru mi volali z Citroenu e mi olej vymění, e dle manuálu z Citroenu ve Francii se olej mění na dvakrát, vymění se 3 litry oleje, pak se jezdí určitý počet Km a pak je druhá výměna opět cca. 3 litry oleje, cena za kadou výměnu 3500 Kč včetně originálního oleje AW-1, tak e celkem 7 000 Kč ale platí se to na dvakrát. Je to dost, ale lepí ne problémy s převodovkou. A dle vyjádření Citroen France je náplň doivotní, ale i tak doporučují olej vyměnit.
ádný strach, dnes k večeru mi volali z Citroenu e mi olej vymění, e dle manuálu z Citroenu ve Francii se olej mění na dvakrát, vymění se 3 litry oleje, pak se jezdí určitý počet Km a pak je druhá výměna opět cca. 3 litry oleje, cena za kadou výměnu 3500 Kč včetně originálního oleje AW-1, tak e celkem 7 000 Kč ale platí se to na dvakrát. Je to dost, ale lepí ne problémy s převodovkou. A dle vyjádření Citroen France je náplň doivotní, ale i tak doporučují olej vyměnit.
|
|
07.03.2016 20:19 -
|
2926806
|
|
jruze
|
|
|
pikaso0000 napsal(a): ádný strach, dnes k večeru mi volali z Citroenu e mi olej vymění, e dle manuálu z Citroenu ve Francii se olej mění na dvakrát, vymění se 3 litry oleje, pak se jezdí určitý počet Km a pak je druhá výměna opět cca. 3 litry oleje, cena za kadou výměnu 3500 Kč včetně originálního oleje AW-1, tak e celkem 7 000 Kč ale platí se to na dvakrát. Je to dost, ale lepí ne problémy s převodovkou. A dle vyjádření Citroen France je náplň doivotní, ale i tak doporučují olej vyměnit.
Ano doivotní je jenom s tím e podle výrobce je ivornost AP 200000Km a potom se má repasovat.(bez ohledu jestli je KO nebo funguje jak má,to samé je i s jinými komponenty jako jsou vstřiky atd.. - to proto aby měli hodnoty splňující normy)
Ano doivotní je jenom s tím e podle výrobce je ivornost AP 200000Km a potom se má repasovat.(bez ohledu jestli je KO nebo funguje jak má,to samé je i s jinými komponenty jako jsou vstřiky atd.. - to proto aby měli hodnoty splňující normy);-)
|
|
07.03.2016 23:28 -
|
2926875
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Kdyz budes jezdit do znacky tak nemas problem...na kulanci dokazou vymenit pul auta za 30 procent ceny, takze kdyz to das garaznikum tech 30 procent te to bude taky stat a budes to mit bez zaruky a casto z dilu z vrakace...
Musel jsem to tu trochu ozivit to tema, sorry za OT
Kdyz budes jezdit do znacky tak nemas problem...na kulanci dokazou vymenit pul auta za 30 procent ceny, takze kdyz to das garaznikum tech 30 procent te to bude taky stat a budes to mit bez zaruky a casto z dilu z vrakace...
Musel jsem to tu trochu ozivit to tema, sorry za OT :-))))
|
|
08.03.2016 00:00 -
|
2926876
|
|
jruze
|
|
|
bluemotion napsal(a): Kdyz budes jezdit do znacky tak nemas problem...na kulanci dokazou vymenit pul auta za 30 procent ceny, takze kdyz to das garaznikum tech 30 procent te to bude taky stat a budes to mit bez zaruky a casto z dilu z vrakace...
Musel jsem to tu trochu ozivit to tema, sorry za OT
No vidí : já jsem garáník také , dnes dělám z 30-50% z origo dílů,ostatní z důvěryhodných zdrojů a starích dílů (také z důvěryhodného zdroje) , dávám záruku i na to na co jí já nemám (u starích dílů) a mimo jiné těch 30% ceny bych chtěl vidět(je to 50% z ceny a jen u vybraného ) a to jen proto e platí plnou cenu práce (a ta je o 100% větí a dle normočasů) ne za co dělám já + vymění mnohdy x věcí navíc(aby na to mohli dát záruku jak uvádí) Mimoto se větinou toto týká oprav které by za normálního stavu patřily do svolávaček které zruili
A za dalí některou práci (u které si to mohu dovolit) pro mne dělá zn. servis a to jen jeden mechanik kterému důvěřuji(ale za mou cenu) a dost toho je v rámci ,,výměnného obchodu" mi pro ně elektroniku a oni co jim dám.
A co se týče nákupních cen dílů tak věř e mám max slevy co jdou : díky vztahům a + je ve skladě Darji kamarádka.(jako vedoucí skladu)
No vidí : já jsem garáník také , dnes dělám z 30-50% z origo dílů,ostatní z důvěryhodných zdrojů a starích dílů (také z důvěryhodného zdroje) , dávám záruku i na to na co jí já nemám (u starích dílů);-) a mimo jiné těch 30% ceny bych chtěl vidět(je to 50% z ceny a jen u vybraného ) a to jen proto e platí plnou cenu práce (a ta je o 100% větí a dle normočasů) ne za co dělám já + vymění mnohdy x věcí navíc(aby na to mohli dát záruku jak uvádí) Mimoto se větinou toto týká oprav které by za normálního stavu patřily do svolávaček které zruili;-)
A za dalí některou práci (u které si to mohu dovolit) pro mne dělá zn. servis a to jen jeden mechanik kterému důvěřuji(ale za mou cenu) a dost toho je v rámci ,,výměnného obchodu" mi pro ně elektroniku a oni co jim dám.
A co se týče nákupních cen dílů tak věř e mám max slevy co jdou : díky vztahům a + je ve skladě Darji kamarádka.(jako vedoucí skladu)
|
|
08.03.2016 11:26 -
|
2926933
|
|
jumep
|
|
|
uz sme tu o AW1 napisali toho dost, jednoznacne netusime kto je konkretny dodavatel, ale inac zopar EURO5 prevodoviek ma rovnaky hydroblok ako stare kde sa dava 3309. Cele je to o tom ze ten AW1 by mal byt podstatne kvalitnejsi
uz sme tu o AW1 napisali toho dost, jednoznacne netusime kto je konkretny dodavatel, ale inac zopar EURO5 prevodoviek ma rovnaky hydroblok ako stare kde sa dava 3309. Cele je to o tom ze ten AW1 by mal byt podstatne kvalitnejsi
|
|
08.03.2016 13:49 -
|
2926978
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
a lial uz niekto ten AW1 do starych aisinov? preco neprejst na novsiu normu?
Ja som skusil Total XLD FE s 3309 normou..a teda..nikdy viac , radilo to blbie po prebehnutí cca 2000km, tak som spravil výmenu za Mobil 3309 a natastie sa to vrátilo do starych bezproblemovych kolají
a lial uz niekto ten AW1 do starych aisinov? preco neprejst na novsiu normu? :)
Ja som skusil Total XLD FE s 3309 normou..a teda..nikdy viac , radilo to blbie po prebehnutí cca 2000km, tak som spravil výmenu za Mobil 3309 a natastie sa to vrátilo do starych bezproblemovych kolají ;-)
|
|
08.03.2016 15:00 -
|
2926994
|
|
ivanivan
|
|
|
Můe přejít na AW1, ale kompletní náplň. Tzn převodovka ven a rozdělat .
Můe přejít na AW1, ale kompletní náplň. Tzn převodovka ven a rozdělat :-)))) .
|
|
08.03.2016 22:40 -
|
2927116
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Kompletná výmena je moná aj bez demontáe, za behu prevodovky na stroji. Mali by to ma lepie servisy na automaticke prevodovky.
Kompletná výmena je moná aj bez demontáe, za behu prevodovky na stroji. Mali by to ma lepie servisy na automaticke prevodovky.
|
|
10.03.2016 23:45 -
|
2927599
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Kdy u je tady tato debata mám C5 lll s automatem. Na převodovkách se spousta problémů vyřeila výměnou filtru a oleje. Je v této převodovce vůbec filtr, nebo dá se vyměnit. Díky. J.C.
Kdy u je tady tato debata mám C5 lll s automatem. Na převodovkách se spousta problémů vyřeila výměnou filtru a oleje. Je v této převodovce vůbec filtr, nebo dá se vyměnit. Díky. J.C.
|
|
11.03.2016 09:53 -
|
2927623
|
|
jumep
|
|
|
filter je v kazdej, ale vymenit sa da len rozpolenim prevodovky
filter je v kazdej, ale vymenit sa da len rozpolenim prevodovky
|
|
13.03.2016 04:17 -
|
2928274
|
|
Delict
|
|
|
mozem to nafotit nabuduce..v akom stave je asi filter po 200 000km prevane mestskej jazdy bez vymeny oleja , mam jednu AM6 na rozoberanie
mozem to nafotit nabuduce..v akom stave je asi filter po 200 000km prevane mestskej jazdy bez vymeny oleja , mam jednu AM6 na rozoberanie :)
|
|
18.03.2016 17:04 -
|
2929820
|
|
pikaso0000
|
|
|
Tak jsem byl dnes na první výměně oleje v AT a byl pouit originální olej Citroen a převodovka inicializována a zdá se mi e při řadění z 2 na 3 to víc kubne, předtím to tak nekubalo, ostatní převody ok. V pondělí jdu na druhou výměnu tak snad se to upraví a nebude tak kubat. Nebo myslíte e ne? Děkuji
Tak jsem byl dnes na první výměně oleje v AT a byl pouit originální olej Citroen a převodovka inicializována a zdá se mi e při řadění z 2 na 3 to víc kubne, předtím to tak nekubalo, ostatní převody ok. V pondělí jdu na druhou výměnu tak snad se to upraví a nebude tak kubat. Nebo myslíte e ne? Děkuji
|
|
| |
|
|