| | |
28.12.2015 18:47 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
2901650
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
K autu s AW1 sa uz nedostanem ..ale keby som ho mal, určite tam lejem Total za pár korun s normou AW1
K autu s AW1 sa uz nedostanem :) ..ale keby som ho mal, určite tam lejem Total za pár korun s normou AW1
|
|
30.12.2015 20:03 -
|
2902485
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
To je velmi veobecné pomenovanie.. mali problémy uz predtym? kedy menili ten olej? pri 200 000km? Nech sa prihlasi neaky pls
To je velmi veobecné pomenovanie.. mali problémy uz predtym? kedy menili ten olej? pri 200 000km? :) Nech sa prihlasi neaky pls
|
|
12.01.2016 08:45 -
|
2907959
|
|
Robert
|
Město: Horní Holetín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 52 |
|
|
víte někdo, jaké je originální objednací číslo oleje AW-1 ?
víte někdo, jaké je originální objednací číslo oleje AW-1 ?
|
|
12.01.2016 16:47 -
|
2908032
|
|
nVi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Měl bych takový blbý dotaz, Zda exituje propojení AM6 a deového senzoru?
Protoe kdy prí tak se mi zdá e převodovka podle deového cenzoru přepne reím a je to někde mezi normal a zimním. Rozjidí se to na 3 stejně jak u zimního modu ale zároveň tolik nebrzdí motorem.
Měl bych takový blbý dotaz, Zda exituje propojení AM6 a deového senzoru?
Protoe kdy prí tak se mi zdá e převodovka podle deového cenzoru přepne reím a je to někde mezi normal a zimním. Rozjidí se to na 3 stejně jak u zimního modu ale zároveň tolik nebrzdí motorem.
|
|
17.01.2016 16:39 -
|
2909478
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
RimmerCZ napsal(a): Co myslis tim tahle razeni? AM6 muze mit u tech nizsich kvaltu a taky dava mezistupne s otevrenym menicem, takze v realu aspon jak to clovek pozoruje na otackach motoru to vypada jak kdyz radi 1- 1.5 - 2 - 2.5 - 3 - 3.5 - 4 - 5 - 6. Kdyz je prevodovka studena (zejmena v zime), dava tam otevreny menic i pri vyssich rychlotech i treba pri 5 nebo 6tem stupni. Tak jestli to neni ono. Stal se ze mně Citroën hypochondr těmhle věcím nerozumím a v okolí asi taky nikdo, kdy mi manelka půjčí auto,asi jednou za měsíc , tak jsem spozoroval přesně takové chování, jeliko tu mám hned od baráku kopec, jako by auto řadilo s půlkama, jako u náklaďáku, řekněme na otáčkoměru pokles cca 200 otáček a u kadého kvaltu. Jinak řadí normálně, sportovní reim ve vyích otáčkách a sníh, tak nějak plynuleji, jako variátor . Podle toho co psal RimmerCZ, usuzuju, e jde o normální stav?
Stal se ze mně Citroën hypochondr :-)) těmhle věcím nerozumím a v okolí asi taky nikdo, kdy mi manelka půjčí auto,asi jednou za měsíc :palec , tak jsem spozoroval přesně takové chování, jeliko tu mám hned od baráku kopec, jako by auto řadilo s půlkama, jako u náklaďáku, řekněme na otáčkoměru pokles cca 200 otáček a u kadého kvaltu. Jinak řadí normálně, sportovní reim ve vyích otáčkách a sníh, tak nějak plynuleji, jako variátor :nevim. Podle toho co psal RimmerCZ, usuzuju, e jde o normální stav?
|
|
17.01.2016 17:27 -
|
2909499
|
|
jruze
|
|
|
mirasa napsal(a): Stal se ze mně Citroën hypochondr těmhle věcím nerozumím a v okolí asi taky nikdo, kdy mi manelka půjčí auto,asi jednou za měsíc , tak jsem spozoroval přesně takové chování, jeliko tu mám hned od baráku kopec, jako by auto řadilo s půlkama, jako u náklaďáku, řekněme na otáčkoměru pokles cca 200 otáček a u kadého kvaltu. Jinak řadí normálně, sportovní reim ve vyích otáčkách a sníh, tak nějak plynuleji, jako variátor . Podle toho co psal RimmerCZ, usuzuju, e jde o normální stav?
Neře je to OK mně to dělá také kdyby jí něco bylo řekla by ti to. A s deovím senzorem podle mne nemá řazení co dočinění (myslím)
Neře je to OK mně to dělá také;-) kdyby jí něco bylo řekla by ti to. A s deovím senzorem podle mne nemá řazení co dočinění (myslím)
|
|
02.03.2016 18:51 -
|
2924732
|
|
pikaso0000
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi | Počet příspěvků: 38 |
|
|
Dobrý den, chci se zeptat na výměnu oleje v automatické převodovce AM6C, píete zde o AM6 ale já mám AM6C a dle oddělení vztahů se zákazníky Citroen se v této převodovce olej nemění ale i mi napsali jaký je tam olej a kolik litrů.
Je nějaký rozdíl mezi převodovkou AM6 a AM6C?
Mám C5 3.0 V6 HDi BiTurbo 177 Kw.
Popřípadě můete mi doporučit někoho nebo servis ze západních čech kde lze olej vyměnit.
Děkuji velice.
Dobrý den, chci se zeptat na výměnu oleje v automatické převodovce AM6C, píete zde o AM6 ale já mám AM6C a dle oddělení vztahů se zákazníky Citroen se v této převodovce olej nemění ale i mi napsali jaký je tam olej a kolik litrů.
Je nějaký rozdíl mezi převodovkou AM6 a AM6C?
Mám C5 3.0 V6 HDi BiTurbo 177 Kw.
Popřípadě můete mi doporučit někoho nebo servis ze západních čech kde lze olej vyměnit.
Děkuji velice.
|
|
02.03.2016 18:52 -
|
2924733
|
|
pikaso0000
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi | Počet příspěvků: 38 |
|
|
mirasa napsal(a): Stal se ze mně Citroën hypochondr těmhle věcím nerozumím a v okolí asi taky nikdo, kdy mi manelka půjčí auto,asi jednou za měsíc , tak jsem spozoroval přesně takové chování, jeliko tu mám hned od baráku kopec, jako by auto řadilo s půlkama, jako u náklaďáku, řekněme na otáčkoměru pokles cca 200 otáček a u kadého kvaltu. Jinak řadí normálně, sportovní reim ve vyích otáčkách a sníh, tak nějak plynuleji, jako variátor . Podle toho co psal RimmerCZ, usuzuju, e jde o normální stav?
Mě to dělá také a je to normální
Mě to dělá také a je to normální :-)
|
|
03.03.2016 07:55 -
|
2924876
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
pikaso0000 napsal(a): To vim,ale nevim do jakeho servisu zajet aby to nezbabrali
V Citroenu mají servisní postup, kde je napsáno, e motory s normou Euro 4 mají 3309, motory Euro 5 mají AW-1... Take v podstatě libovolný Citroen servis.
Ale připrav se, e cena za ten olej je raketa... myslím, e to je nějakých 2600,- za balení 2 litry.. a potřebuje 2 balení..
V Citroenu mají servisní postup, kde je napsáno, e motory s normou Euro 4 mají 3309, motory Euro 5 mají AW-1... Take v podstatě libovolný Citroen servis.
Ale připrav se, e cena za ten olej je raketa... myslím, e to je nějakých 2600,- za balení 2 litry.. a potřebuje 2 balení..
|
|
03.03.2016 09:08 -
|
2924886
|
|
jumep
|
|
|
o tej AW1 je tu toho uz dost popisaneho
rovnako je tu postup
kazdopadne ze sa olej nemeni nie je pravda a odkaz im ze maju viacej studovat vlastne manuali
v principe maju kontrolovat olej pri nejakych km a kedze plati zasada ze stara napln sa nenalieva s5, naleju novu a tym vlastne spravia vymenu ( .link. )
o tej AW1 je tu toho uz dost popisaneho
rovnako je tu postup
kazdopadne ze sa olej nemeni nie je pravda a odkaz im ze maju viacej studovat vlastne manuali
v principe maju kontrolovat olej pri nejakych km a kedze plati zasada ze stara napln sa nenalieva s5, naleju novu a tym vlastne spravia vymenu ( http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/87468707_130299056849bac9aeacdbd.jpg )
|
|
03.03.2016 15:47 -
|
2924950
|
|
vik_33
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
U nás v Citroenu mi na dotaz k výměně oleje v převodovce ( mám sice AL4, ale to je fuk ) řekli, e je tam stálá náplň, která se nemění. Přestoe zrovna ta moje převodovka má počítadlo Kdy jsem se nedal odbýt, tak začali hledat a pak z nich vypadlo, e by mi to tedy udělali, kdy na tom budu trvat, ale e to vyjde tak asi na 7-8 tis. Kč ( jen převodovka ).
Olej mám vyměněný jinde a za odborníky do značky u nelezu.
U nás v Citroenu mi na dotaz k výměně oleje v převodovce ( mám sice AL4, ale to je fuk ) řekli, e je tam stálá náplň, která se nemění. Přestoe zrovna ta moje převodovka má počítadlo :-o Kdy jsem se nedal odbýt, tak začali hledat a pak z nich vypadlo, e by mi to tedy udělali, kdy na tom budu trvat, ale e to vyjde tak asi na 7-8 tis. Kč ( jen převodovka ).
Olej mám vyměněný jinde a za odborníky do značky u nelezu.
|
|
| |
|
|