| | |
02.05.2015 13:08 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
2816600
|
|
jruze
|
|
|
Tak dobrá - jsem zvědav na výsledek ( příčinu problému) ?? To jako e kdy někdo začne jezdit třeba z důvodu kdy budě pospíchat kříem přes Prahu , nebo ucpaném okolí se potom bude muset zastavit v servisu?? - tak jak se naučí na jeden reim se sama naučí na jiný.
Ohledně pneu a nahutění souhlasím,ale pokud změní sadu tak to auto vůbec nepozná.(jen radar můe být problém - z meních na větí)
Ty 120Kw jsou fakt dost citlivé na výkon motoru a fukci ostatního.
4HP20 při nesouladu v pneu řadila patně z 2. na 3.-4.
AM6 kope
A v x7 a obzvá 120Kw je náchylná na soulad výkonu motoru .
Necháme se překvapit
Tak dobrá - jsem zvědav na výsledek ( příčinu problému) ?? To jako e kdy někdo začne jezdit třeba z důvodu kdy budě pospíchat kříem přes Prahu , nebo ucpaném okolí se potom bude muset zastavit v servisu?? - tak jak se naučí na jeden reim se sama naučí na jiný.
Ohledně pneu a nahutění souhlasím,ale pokud změní sadu tak to auto vůbec nepozná.(jen radar můe být problém - z meních na větí)
Ty 120Kw jsou fakt dost citlivé na výkon motoru a fukci ostatního.
4HP20 při nesouladu v pneu řadila patně z 2. na 3.-4.
AM6 kope
A v x7 a obzvá 120Kw je náchylná na soulad výkonu motoru .;-)
Necháme se překvapit:-o
|
|
02.05.2015 21:13 -
|
2816703
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
bluemotion napsal(a): Na to nemusis mit medoura, radi tak kazdy automat, kdyz mu davas radi ve vysokych otackach, kdyz jedes pohodu da ti to sestku i v sedmdesatce, ale ten kluk pise ze mu to nepreradi ze ctverky vubec...
Jo a ze ucite auta radit je taky dobre...nenaucili by jste to moje za me chodit do prace?
Měl jsem jediného automata a zrovna to byl meďour.
Psal jsem, jak má správně řadit automat, e je víc druhů řazení a pokud se tak nechová, je někde chyba, snail jsem se to vysvětlit, stačí pořádně číst.
Měl jsem jediného automata a zrovna to byl meďour. :-p
Psal jsem, jak má správně řadit automat, e je víc druhů řazení a pokud se tak nechová, je někde chyba, snail jsem se to vysvětlit, stačí pořádně číst. ;-)
|
|
03.05.2015 20:11 -
|
2816979
|
|
javon
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Díky vem za příspěvky k řazení (neřazení) AM6. Nakonec byla chyba mezi volantem a sedadlem...
Měl jsem defekt, a namísto letní 17ky jsem na pravé zadní nasadil zimní 16ku.
V ivotě by mě nenapadlo, e to řídící jednotka pozná. 17ka má nií profilové číslo ne 16ka, čili obvod kola je a na pár milimetrů stejný a hlídání tlaku v pneu je vypnuté. Kadopádně po vrácení opraveného kola auto opět řadí jako divé...
Díky vem za příspěvky k řazení (neřazení) AM6. Nakonec byla chyba mezi volantem a sedadlem...
Měl jsem defekt, a namísto letní 17ky jsem na pravé zadní nasadil zimní 16ku.
V ivotě by mě nenapadlo, e to řídící jednotka pozná. 17ka má nií profilové číslo ne 16ka, čili obvod kola je a na pár milimetrů stejný a hlídání tlaku v pneu je vypnuté. Kadopádně po vrácení opraveného kola auto opět řadí jako divé... :-)
|
|
03.05.2015 21:20 -
|
2817015
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Předseda má vdycky pravdu.
Předseda má vdycky pravdu. :palec
|
|
04.05.2015 10:56 -
|
2817155
|
|
javon
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
...jetě si dovolím syntetický dovětek:
Příčina - na zadní nápravě jedno kolo s tlakovým čidlem, druhé kolo bez čidla.
Chyba - SW (část hlídání tlaku) vyhodnotil nesoulad a jeliko je funkce hlídání tlaku vypnutá, ádná kontrolka se nerozsvítila.
Výsledek - SW (nějaká jiná část) situaci vyhodnotil tak, e omezil funkčnost AM6, čili jedná se o chybičku v SW. Jinými slovy, za ve, jako vdy, můou ajáci
...jetě si dovolím syntetický dovětek:
Příčina - na zadní nápravě jedno kolo s tlakovým čidlem, druhé kolo bez čidla.
Chyba - SW (část hlídání tlaku) vyhodnotil nesoulad a jeliko je funkce hlídání tlaku vypnutá, ádná kontrolka se nerozsvítila.
Výsledek - SW (nějaká jiná část) situaci vyhodnotil tak, e omezil funkčnost AM6, čili jedná se o chybičku v SW. Jinými slovy, za ve, jako vdy, můou ajáci ;-)
|
|
04.05.2015 13:26 -
|
2817217
|
|
jumep
|
|
|
snimace tlaku s tymto teraz nemaju uplne nic spolocne, problem je v senzoroch abs kde to detekovalo velku odchylku v otackach kolies a soft sa s tym nevedel vyrovnat
snimace tlaku s tymto teraz nemaju uplne nic spolocne, problem je v senzoroch abs kde to detekovalo velku odchylku v otackach kolies a soft sa s tym nevedel vyrovnat
|
|
09.05.2015 14:53 -
|
2819044
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Ahoj vem,
Chystám se koupit C5 II 2.0 HDi s AP AM6. Podle mnoha lidí tady na fóru je to jedna z nejlepích voleb. Tak jsem si tady pročítal toto vlákno a celkem se děsím představy, e mi odejde hydroblok a já budu muset investovat do nového. Jak pravděpodobná je monost, e hydroblok odejde, dělala-li se na AP pravidelná údrba?
Je nějaký rozdíl mezi označením AM6 a AM6B? Toto označeni (AM6B) mi to vypsalo na stránce service.citroen.com po zadání VIN.
Díky vem za rady.
Ahoj vem,
Chystám se koupit C5 II 2.0 HDi s AP AM6. Podle mnoha lidí tady na fóru je to jedna z nejlepích voleb. Tak jsem si tady pročítal toto vlákno a celkem se děsím představy, e mi odejde hydroblok a já budu muset investovat do nového. Jak pravděpodobná je monost, e hydroblok odejde, dělala-li se na AP pravidelná údrba?
Je nějaký rozdíl mezi označením AM6 a AM6B? Toto označeni (AM6B) mi to vypsalo na stránce service.citroen.com po zadání VIN.
Díky vem za rady.
|
|
09.05.2015 17:34 -
|
2819094
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Jsou tady jiní odborníci ne já, ale něco jsem se tady u taky naučil/vyčetl . Tak pro začátek :
Dočetl jsem se zde, e do nějakého roku 2005 nebo 2006 měli ty převodovky problémy s tím hydroblokem. To můe být i třeba ta verze A/B,
Já mám R.v.2007 auto mám 3.roky, najel jsem 50tis.(celkem to má 176 000km a řadí to bez problémů.
Chce to měnit olej,já u jsem to nechal dělat 2x,jestli to dělal první majitel nevím. Spí asi ne, nebo v autorizovaných servisních uvádí, e náplň je doivotní. Ale nikdo nemluví jak ten ivot má být dlouhý...
Myslím e s manuální by si určitě dělal někdy spojku a to je okolo 20tis.Kč Automat by mohl vydret a kdy ne, tak ta repase je okolo 30? Je to sice o 10 víc ale třeba to nikdy nebude třeba -spojka u manuální určitě jo...
A ten komfort jízdy za to stojí. Já u chci jen automat
Jsou tady jiní odborníci ne já, ale něco jsem se tady u taky naučil/vyčetl . Tak pro začátek :
Dočetl jsem se zde, e do nějakého roku 2005 nebo 2006 měli ty převodovky problémy s tím hydroblokem. To můe být i třeba ta verze A/B, :nevim
Já mám R.v.2007 auto mám 3.roky, najel jsem 50tis.(celkem to má 176 000km a řadí to bez problémů.
Chce to měnit olej,já u jsem to nechal dělat 2x,jestli to dělal první majitel nevím. Spí asi ne, nebo v autorizovaných servisních uvádí, e náplň je doivotní. Ale nikdo nemluví jak ten ivot má být dlouhý... :-(;-)
Myslím e s manuální by si určitě dělal někdy spojku a to je okolo 20tis.Kč Automat by mohl vydret a kdy ne, tak ta repase je okolo 30? Je to sice o 10 víc ale třeba to nikdy nebude třeba -spojka u manuální určitě jo...
A ten komfort jízdy za to stojí. Já u chci jen automat :palec
|
|
09.05.2015 18:00 -
|
2819110
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Takhle nějak si to myslím taky, nebo spí doufám, e to tak je. Z logiky věci by to tak být i mohlo. Auto je dle VIN vyrobeno 06/2006 a původní majitel tvrdí, e převodovka je v super stavu a řadí krásně, tak doufám, e to tak bude Přítí pondělí si pro něj jedu, tak sháním a vstřebávám vechny moné i nemoné informace
Takhle nějak si to myslím taky, nebo spí doufám, e to tak je. Z logiky věci by to tak být i mohlo. Auto je dle VIN vyrobeno 06/2006 a původní majitel tvrdí, e převodovka je v super stavu a řadí krásně, tak doufám, e to tak bude :-)) Přítí pondělí si pro něj jedu, tak sháním a vstřebávám vechny moné i nemoné informace :-d
|
|
09.05.2015 21:22 -
|
2819200
|
|
jruze
|
|
|
HELLMUT napsal(a): Se nudí? Málo práce?
No, tak pane Vitaeidel, být tebou hned se toho chytím a hned se s ním domluvím. Těko bude hledat někoho, kdo je(C5) zná lépe ne Jruze
Jestli to byla otázka na mne - tak nenudím - teď tu máme na dílně mooooc prýma autíčko C5 I třílitr + plyn a AP - no tak dosrané auto jsem snad jetě neviděl - u se to blíí ke konci (práce) - sice jsem to nefotil ale takové drobnosti jako neutaené rouby na dráku silentu AP,které se vytrhly tak ,e prasknul obal AP (take jiný + GO AP),řídící jednotka LPG v torpédu v igelitce plné vody, kabelá motoru na komplet přebalení a spoustu jiného fakt bomba - u jenom ten motor (výměna za jiný) stojí za to + poshánět rouby co tam vude patří za ty co tam byly.No zítra snad u bude ,,spanilka"
Jestli to byla otázka na mne - tak nenudím - teď tu máme na dílně mooooc prýma autíčko C5 I třílitr + plyn a AP - no tak dosrané auto jsem snad jetě neviděl - u se to blíí ke konci (práce) - sice jsem to nefotil ale takové drobnosti jako neutaené rouby na dráku silentu AP,které se vytrhly tak ,e prasknul obal AP (take jiný + GO AP),řídící jednotka LPG v torpédu v igelitce plné vody, kabelá motoru na komplet přebalení a spoustu jiného:-(((( fakt bomba - u jenom ten motor (výměna za jiný) stojí za to + poshánět rouby co tam vude patří za ty co tam byly.No zítra snad u bude ,,spanilka":-o
|
|
09.05.2015 21:26 -
|
2819202
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
HELLMUT napsal(a): Se nudí? Málo práce?
No, tak pane Vitaeidel, být tebou hned se toho chytím a hned se s ním domluvím. Těko bude hledat někoho, kdo je(C5) zná lépe ne Jruze
Typ na prohlídku a diagnostiku u dostal na někoho, kdo to má u nosu, jestli se domluvili, není co řeit, také C5tky zná a diagnostiku ovládá.
Typ na prohlídku a diagnostiku u dostal na někoho, kdo to má u nosu, jestli se domluvili, není co řeit, také C5tky zná a diagnostiku ovládá. ;-)
|
|
09.05.2015 21:41 -
|
2819207
|
|
jruze
|
|
|
Mi kdy si chceme a potřebujeme si odpočinout tak jedem na ,,výlet" třeba do jiných servisů dát do kupy to s čím si nevědí rady (externí pracovitě ) - takové přeprogramování,zjitění závad,popř i oprava na místě v jiném servisu,nebo na cestách je pro nás odpočinková činnost
Mi kdy si chceme a potřebujeme si odpočinout tak jedem na ,,výlet" třeba do jiných servisů dát do kupy to s čím si nevědí rady (externí pracovitě:-)))) ) - takové přeprogramování,zjitění závad,popř i oprava na místě v jiném servisu,nebo na cestách je pro nás odpočinková činnost;-)
|
|
09.05.2015 21:57 -
|
2819221
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Jruze: A co mas v te C5 I 3L za prevodovku, pokud AL4 tak tady mam jednu temer kompletni ale rozebranou.
Jruze: A co mas v te C5 I 3L za prevodovku, pokud AL4 tak tady mam jednu temer kompletni ale rozebranou.
|
|
09.05.2015 22:11 -
|
2819241
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
No jo vlastne pravdu mas
Na inzerat dlabu, neni na prodej ale na vypomoc
No jo vlastne pravdu mas :-)
Na inzerat dlabu, neni na prodej ale na vypomoc :-)
|
|
| |
|
|