| | |
15.01.2015 07:36 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
2774969
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Díky za info jumep . Starý hydroblok se někde vyskytuje nebo byl poslán pryč? Netuí prosím?
Díky za info jumep :-). Starý hydroblok se někde vyskytuje nebo byl poslán pryč? Netuí prosím?
|
|
15.01.2015 10:04 -
|
2774995
|
|
jumep
|
|
|
to je ten rozobraty, nachadza sa ...
to je ten rozobraty, nachadza sa ...
|
|
15.01.2015 10:45 -
|
2775008
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Věčná lovitě u navtívilo mnoho věcí .
Volal jsem teď s Jardou Růičkou, e bych se stavil na diag, pač jsem o víkendu v Praze. Navrhnul mi udělat adaptaci převodovky, plus chci vidět jak tam jsou tlaky atp. Co vy na to? Četl jsem tu, e adaptace to můe kapitálně rozhodit, ale Jarda říkal e by se toho nebál...
Tak si odpovím sám - adaptace je proveditelná, ale u trojky dochází k zamknutí měniče a v tomhle případě by to mohlo být i tohle. No to jsem zvědavý, jak tohle dopadne. Kadopádně ve 200 000 km má lock-up nárok na zlobení.
Věčná lovitě u navtívilo mnoho věcí :-D.
Volal jsem teď s Jardou Růičkou, e bych se stavil na diag, pač jsem o víkendu v Praze. Navrhnul mi udělat adaptaci převodovky, plus chci vidět jak tam jsou tlaky atp. Co vy na to? Četl jsem tu, e adaptace to můe kapitálně rozhodit, ale Jarda říkal e by se toho nebál...
Tak si odpovím sám - adaptace je proveditelná, ale u trojky dochází k zamknutí měniče a v tomhle případě by to mohlo být i tohle. No to jsem zvědavý, jak tohle dopadne. Kadopádně ve 200 000 km má lock-up nárok na zlobení.
|
|
19.01.2015 10:05 -
|
2776841
|
|
johnny.m
|
|
|
No tak adaptace neproběhla - manelka mě nikam nepustila . Ale aspoň od ní dostal automat pochvalu za předvídavost při řazení, e prý Kia Sorento 2,2 CRDi 145kW co má vagrová, neumí řadit... Podtáčí i přetáčí motor, musí u něj předvídat a plynem se nedá moc řídit. To AM6 dělá přesně to co se po ní chce. Holt kdy dva dělají toté, není to toté .
No tak adaptace neproběhla - manelka mě nikam nepustila :-D. Ale aspoň od ní dostal automat pochvalu za předvídavost při řazení, e prý Kia Sorento 2,2 CRDi 145kW co má vagrová, neumí řadit... Podtáčí i přetáčí motor, musí u něj předvídat a plynem se nedá moc řídit. To AM6 dělá přesně to co se po ní chce. Holt kdy dva dělají toté, není to toté :-D.
|
|
21.02.2015 22:04 -
|
2790082
|
|
Pepes
|
Město: Luka nad Jihlavou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
zdarec,
Mám jeden dotaz.Dnes jsem se byl podívat na c5 2009 s automatem a při projíďce li rychlosti nahoru hladce ale při dojídění k odbočce a sníení rychlosti z 90ti na 30 byla na ukazateli pořád zařazena 5tá rychlost.Je to normální.
zdarec,
Mám jeden dotaz.Dnes jsem se byl podívat na c5 2009 s automatem a při projíďce li rychlosti nahoru hladce ale při dojídění k odbočce a sníení rychlosti z 90ti na 30 byla na ukazateli pořád zařazena 5tá rychlost.Je to normální.
|
|
21.02.2015 22:23 -
|
2790086
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Ten displej trochu zpozduje...ale urcite jsi citil jak to radilo dolu nebo?? Jestli ne tak nevim co bych poradil
Ten displej trochu zpozduje...ale urcite jsi citil jak to radilo dolu nebo?? Jestli ne tak nevim co bych poradil :nevim
|
|
21.02.2015 22:42 -
|
2790092
|
|
Pepes
|
Město: Luka nad Jihlavou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Právě začala podřazovat a jsem za odbočkou přidal plyn a skočilo to na dvojku,3,4,5,6.Nerad bych to koupil a byl v tom za 30.
Právě začala podřazovat a jsem za odbočkou přidal plyn a skočilo to na dvojku,3,4,5,6.Nerad bych to koupil a byl v tom za 30.
|
|
21.02.2015 23:03 -
|
2790103
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
A není to normální? Asi jako já kdy dojídim k červený, tak necham zařazenou pětku dokud to jde a pokud chci přidat, tak podřadim.. Co vím, tak automat funguje vlastně stejně, snaí se tam mít co nejvyí monej zařazenej stupeň.. Samozřejmě jiný to je u nějakejch sportmódů, kde to drí otáčky a řadí ve vyích atp..
A není to normální? Asi jako já kdy dojídim k červený, tak necham zařazenou pětku dokud to jde a pokud chci přidat, tak podřadim.. Co vím, tak automat funguje vlastně stejně, snaí se tam mít co nejvyí monej zařazenej stupeň.. Samozřejmě jiný to je u nějakejch sportmódů, kde to drí otáčky a řadí ve vyích atp..
|
|
21.02.2015 23:20 -
|
2790110
|
|
Pepes
|
|
|
Teď se dívám na videa z testů a normální to není.Vechny podřazují po ubrání plynu!nejsem první kdo se byl na auto dívat a nevzali.Tak nevím jestli koupit.V pondělí zavolám do servisu ap a zeptám se.
Teď se dívám na videa z testů a normální to není.Vechny podřazují po ubrání plynu!nejsem první kdo se byl na auto dívat a nevzali.Tak nevím jestli koupit.V pondělí zavolám do servisu ap a zeptám se.
|
|
21.02.2015 23:40 -
|
2790111
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
To jsi se asi spatne zeptal....byla teda na displeji petka, nebo auto nepodřazovalo? Samozrejme pri snizeni rychlosti automat normalne radi dole a to i kdyz to mas v modu manualu...vychazel jsem z toho ze slysis kdy auto radi, meni se otacky atd...ja ti jen odpovidal, ze displej zpozduje, proste slysim jak preradi, ale chvili trva nez to preskoci na displeji, tak jsem myslel ze je to tvuj pripad...jestli proste neradi dole predtim nez auto zacne poskakovat kvuli nizkym otackam bez od toho...
Ovsem treba z kopce dolu auto neodrazuje protoze brzdi motorem...jestli jsi nikdy nemel automat je to tezke to popisovat..
To jsi se asi spatne zeptal....byla teda na displeji petka, nebo auto nepodřazovalo? Samozrejme pri snizeni rychlosti automat normalne radi dole a to i kdyz to mas v modu manualu...vychazel jsem z toho ze slysis kdy auto radi, meni se otacky atd...ja ti jen odpovidal, ze displej zpozduje, proste slysim jak preradi, ale chvili trva nez to preskoci na displeji, tak jsem myslel ze je to tvuj pripad...jestli proste neradi dole predtim nez auto zacne poskakovat kvuli nizkym otackam bez od toho...
Ovsem treba z kopce dolu auto neodrazuje protoze brzdi motorem...jestli jsi nikdy nemel automat je to tezke to popisovat..
|
|
22.02.2015 21:30 -
|
2790435
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Jak zrychlujes, radi nahoru, jak zpomalujes, adekvatne radi dolu. Zpozdeni displeje neni, protoze naopak, nejdrive tam vzdy skoci na displeji nove cislo a vzapeti clovek citi zmenu rychlosti prevodovky. Tzn. ze elektronika da pokyn, ukaze to na displeji a prevodovka s jemnym zpozdenim adekvatne preradi. Takze pokud ti ukazuje i pri rychlost treba 20-30kmh porad petku tak to podle me normalni neni. Pri 30 by mel podradit tusim tak na trojku.
Jak zrychlujes, radi nahoru, jak zpomalujes, adekvatne radi dolu. Zpozdeni displeje neni, protoze naopak, nejdrive tam vzdy skoci na displeji nove cislo a vzapeti clovek citi zmenu rychlosti prevodovky. Tzn. ze elektronika da pokyn, ukaze to na displeji a prevodovka s jemnym zpozdenim adekvatne preradi. Takze pokud ti ukazuje i pri rychlost treba 20-30kmh porad petku tak to podle me normalni neni. Pri 30 by mel podradit tusim tak na trojku.
|
|
22.02.2015 21:38 -
|
2790436
|
|
bluemotion
|
|
|
To musim zitra zkusit, mozna ze to na displeji predbiha a ja myslel ze zpomaluje... nevim, nesleduju to, jen vim ze to radi krasne a snad lip jako bych radil sam a to mi staci...
Tak vyzkouseno, Rimmer ma pravdu, displej trochu predbiha prevodovku..ale to nic nemeni na tom ze jak zpomalujest tak auto podrazuje..prijet nekam tricitkou na krizovatku na petku se mi fakt nepodarilo.
To musim zitra zkusit, mozna ze to na displeji predbiha a ja myslel ze zpomaluje...:-p nevim, nesleduju to, jen vim ze to radi krasne a snad lip jako bych radil sam a to mi staci...
Tak vyzkouseno, Rimmer ma pravdu, displej trochu predbiha prevodovku..ale to nic nemeni na tom ze jak zpomalujest tak auto podrazuje..prijet nekam tricitkou na krizovatku na petku se mi fakt nepodarilo.
|
|
20.03.2015 19:40 -
|
2800185
|
|
Pepes
|
|
|
Tak mám taky v čudu to rele shift locku.Snad na internetu bude ke koupi.Jetě e máte to fórum.Za to díky.
Tak mám taky v čudu to rele shift locku.Snad na internetu bude ke koupi.Jetě e máte to fórum.Za to díky.
|
|
20.03.2015 20:10 -
|
2800201
|
|
jumep
|
|
|
C5 1 - mas tam 4hp20 a tam by som sa skor priklonil ze sa rozpadol navadzac v pake
C5 1 - mas tam 4hp20 a tam by som sa skor priklonil ze sa rozpadol navadzac v pake
|
|
24.03.2015 23:13 -
|
2801686
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Tak to je to same co delalo i mi i ostatnim - to relatko je v haji. Nekdy to dokonce pustilo proud do elektromagnetu treba az dve vteriny se zpozdenim
Tak to je to same co delalo i mi i ostatnim - to relatko je v haji. Nekdy to dokonce pustilo proud do elektromagnetu treba az dve vteriny se zpozdenim :)
|
|
24.03.2015 23:29 -
|
2801688
|
|
bluemotion
|
|
|
Rozhodně. Rele ja to měl na minulé to samé. Jumep ti pole číslo dílu a vymenis to v pohode sam.
Rozhodně. Rele ja to měl na minulé to samé. Jumep ti pole číslo dílu a vymenis to v pohode sam.
|
|
25.03.2015 18:35 -
|
2801865
|
|
Pepes
|
|
|
bluemotion napsal(a): Rozhodně. Rele ja to měl na minulé to samé. Jumep ti pole číslo dílu a vymenis to v pohode sam.
Číslo jsem si nael 6555HJ ale přilo mi relé dvakrát větí ne tam je.
Číslo jsem si nael 6555HJ ale přilo mi relé dvakrát větí ne tam je.
|
|
25.03.2015 22:49 -
|
2801968
|
|
bluemotion
|
|
|
Je uplne stejne jen jine barvy, original cerny, nove vychytane bezporuchove rele je zlute...
Je uplne stejne jen jine barvy, original cerny, nove vychytane bezporuchove rele je zlute...;-)
|
|
| |
|
|