| | |
11.11.2019 10:34 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
3247213
|
|
Klusee
|
Město: Brno, Auto: Citroën XM 2,1 Turbo D (80 kW) | Počet příspěvků: 36 |
|
|
BobS napsal(a): Zdravím místní klubaře,
sháním tip na mechanika/servis, který by byl schopen dát tu moji AM6 do latě. Ve zkratce - kope při řazení směrem dolů (nejvíce kolem 3.-4. stupně), celé se to zintenzivňuje s tím, jak se skříň s jízdou zahřívá. Dokáe to dojít i do stavu, kdy se na mi za jízdy objeví hláka "Gearbox faulty", v diagnostice se uloí chyba P0741. K tomu vemu se mi navíc občas stane, e po nastartování zařadím páku do D, nebo R a auto se ani nehne. Můj laický tip - mechatronika
Nechci s tím tedy absolvovat ádné brutální přesuny, take kdybyste věděli o někom ideálně v Ústeckém kraji, popř. v Praze a blízkém okolí, budu moc rád za jakýkoli tip
Ahoj, s klidnym svedomim mohu doporucit Davida Patocku. Zabyva se servisem automatickych prevodovek na prevazne na Volvo, ale AM6 by mela byt totozna prevodovka s temi volvimi. Zkus si zavolat.
.link.
Ahoj, s klidnym svedomim mohu doporucit Davida Patocku. Zabyva se servisem automatickych prevodovek na prevazne na Volvo, ale AM6 by mela byt totozna prevodovka s temi volvimi. Zkus si zavolat.
https://svedskedily.cz/#1559936674775-247c1033-ed16
|
|
11.11.2019 10:38 -
|
3247215
|
|
BobS
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Klusee napsal(a): Ahoj, s klidnym svedomim mohu doporucit Davida Patocku. Zabyva se servisem automatickych prevodovek na prevazne na Volvo, ale AM6 by mela byt totozna prevodovka s temi volvimi. Zkus si zavolat.
.link.
Díky za tip. S panem Patočkou u jsem volal, vím o něm, bohuel je velmi vytíen (to bude asi platit pro vechny...), tak se poohlíím dál. Nicméně jetě jednou díky za něj, mám na něj taky jen pozitivní reference.
Díky za tip. S panem Patočkou u jsem volal, vím o něm, bohuel je velmi vytíen (to bude asi platit pro vechny...), tak se poohlíím dál. Nicméně jetě jednou díky za něj, mám na něj taky jen pozitivní reference.
|
|
03.03.2020 01:05 -
Výmena oleja v automatickej prevodovke
|
3261869
|
|
marwl
|
Město: Skelmersdale, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Chcem sa opýta na nutnos výmeny oleja v automatickej prevodovke lebo dostal som informácie e je tam doivotná náplň a naopak e to nie je pravda a e treba olej meni. Ja mám anglickú servisnú kniku a tam nie je uvedené e treba meni olej. Vie mi niekto poveda ako to je? Ak áno aký olej treba poui ak má s tým niekto skúsenos.Tie mi bolo povedané e má prevodovka svoj samostatný filter oleja. Za odpovede vopred Ďakujem.
Chcem sa opýta na nutnos výmeny oleja v automatickej prevodovke lebo dostal som informácie e je tam doivotná náplň a naopak e to nie je pravda a e treba olej meni. Ja mám anglickú servisnú kniku a tam nie je uvedené e treba meni olej. Vie mi niekto poveda ako to je? Ak áno aký olej treba poui ak má s tým niekto skúsenos.Tie mi bolo povedané e má prevodovka svoj samostatný filter oleja. Za odpovede vopred Ďakujem.
|
|
19.07.2020 08:26 -
|
3277240
|
|
Leonidas.1
|
Město: Pohorská Ves, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Ahoj, prosím o radu - automat mi začíná při řazení kubat a i při řazení z "P" to jde občas ztuha. Vozidlo C5 III 6s Automat rv. 2012, najeto něco přes 180 tkm. Děkuji za případné rady co s tím.
Ahoj, prosím o radu - automat mi začíná při řazení kubat a i při řazení z "P" to jde občas ztuha. Vozidlo C5 III 6s Automat rv. 2012, najeto něco přes 180 tkm. Děkuji za případné rady co s tím.
|
|
05.08.2020 18:32 -
|
3279188
|
|
jumep
|
|
|
najskor hydroblok, ale ono to chce vidiet, to sa moc podla takehoto popisu neda
najskor hydroblok, ale ono to chce vidiet, to sa moc podla takehoto popisu neda
|
|
29.08.2020 17:02 -
|
3281882
|
|
Lombardo
|
Město: Krhanice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 47 |
|
|
Ahoj, nevíte někdo kde sehnat simeringy k poloosám na AM6? Nějak se mi nedaří dopátrat.
Díky Lombardo
Ahoj, nevíte někdo kde sehnat simeringy k poloosám na AM6? Nějak se mi nedaří dopátrat.
Díky Lombardo
|
|
01.09.2020 19:26 -
|
3282348
|
|
jumep
|
|
|
3121 63
38,5 X 63 -8,6 (.link.
3121 51
38,2 X 55 - 13,9
3121 63
38,5 X 63 -8,6 (https://www.autokelly.sk/Product/CO-19026317B/12210101)
3121 51
38,2 X 55 - 13,9
|
|
09.02.2021 20:10 -
|
3300215
|
|
Vlado
|
|
|
Dobrý večer.
Chcel by som poradi kde si dávate/ máte dobrú skúsenos, meni olej v automatickej prevodovke?
Bol som v troch servisoch Citroën a pozerali na mňa ako na mimozemana, e prečo a načo a keď sa vymení tak prevodovka môe ís horie atď. Kadý si asi tie reči vypočul. Nakoniec mi povedali e áno, tak to bude len statická výmena, v ďalom servise, e dynamická výmena, no mal som s nich taký pocit e sa im do toho moc nechce. Ete spomenuli e 1l oleja stojí 96 EUR. Údajne tam ide asi 7l. Super, no skoro 700 EUR bez práce, no neviem. Keď som zisoval ceny olejov tak je tu priepastný rozdiel, nie ako u filtrov alebo iných súčiastok kde je rozdiel rádovo len pár EUR.
Na údrbe mojich Citroënov som nikdy neetril, no ak mám da 800 EUR za výmenu oleja s pocitom viny, e budem asi prvý zákazník čo takéto niečo chce, tak je to otázne.
Ďakujem.
Dobrý večer.
Chcel by som poradi kde si dávate/ máte dobrú skúsenos, meni olej v automatickej prevodovke?
Bol som v troch servisoch Citroën a pozerali na mňa ako na mimozemana, e prečo a načo a keď sa vymení tak prevodovka môe ís horie atď. Kadý si asi tie reči vypočul. Nakoniec mi povedali e áno, tak to bude len statická výmena, v ďalom servise, e dynamická výmena, no mal som s nich taký pocit e sa im do toho moc nechce. Ete spomenuli e 1l oleja stojí 96 EUR. Údajne tam ide asi 7l. Super, no skoro 700 EUR bez práce, no neviem. Keď som zisoval ceny olejov tak je tu priepastný rozdiel, nie ako u filtrov alebo iných súčiastok kde je rozdiel rádovo len pár EUR.
Na údrbe mojich Citroënov som nikdy neetril, no ak mám da 800 EUR za výmenu oleja s pocitom viny, e budem asi prvý zákazník čo takéto niečo chce, tak je to otázne.
Ďakujem.
|
|
09.02.2021 20:33 -
|
3300217
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Olej:
.link.
Náplň je 7 litrů. Doporučuju jet někam, kde na to mají stroj a vymění celou náplň, bude ale potřeba vzít 14 litrů oleje, aby se to dobře propláchlo. Filtr tam ádnej není.
Olej:
https://www.automoto-eshop.cz/TOTAL-FLUIDMATIC-MV-LV-1L-d2999.htm
Náplň je 7 litrů. Doporučuju jet někam, kde na to mají stroj a vymění celou náplň, bude ale potřeba vzít 14 litrů oleje, aby se to dobře propláchlo. Filtr tam ádnej není.
|
|
09.02.2021 20:59 -
|
3300218
|
|
jumep
|
|
|
filter tam je, ale vymenit sa da len ked sa rozobere prevodovka
a olej pouzivam AISIN ATF-91005 (AISIN ATF 6+ FE)
filter tam je, ale vymenit sa da len ked sa rozobere prevodovka
a olej pouzivam AISIN ATF-91005 (AISIN ATF 6+ FE)
|
|
10.02.2021 15:24 -
|
3300287
|
|
Vlado
|
|
|
Páni, ďakujem Vám za rady.
Páni, ďakujem Vám za rady.
|
|
11.02.2021 08:20 -
|
3300326
|
|
operatorXM
|
Město: Hrotovice, Auto: Citroen C6 2.7 HDi | Počet příspěvků: 138 |
|
|
Já jsem byl s AM6 tady:
.link.
Není zatím ádný problém. Dělali mi to na počkání v Brně, ale jsou i v Kojetíně u Kroměříe. Cenu si nepamatuju, ale řekl bych e cca 6 tis. Kč.
Já jsem byl s AM6 tady:
https://www.kaps.cz/
Není zatím ádný problém. Dělali mi to na počkání v Brně, ale jsou i v Kojetíně u Kroměříe. Cenu si nepamatuju, ale řekl bych e cca 6 tis. Kč.
|
|
11.02.2021 17:25 -
|
3300376
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Já to dělal vdycky u Jumepa a vůbec jsem cesty do Piean nelitoval... Bohuel u C5 nemám, ale kdyby měl někdo na prodej limuzínu exclusive v bílé metalíze tak bych si ji klidně zase koupil, cena není rozhodující..
Já to dělal vdycky u Jumepa a vůbec jsem cesty do Piean nelitoval... Bohuel u C5 nemám, ale kdyby měl někdo na prodej limuzínu exclusive v bílé metalíze tak bych si ji klidně zase koupil, cena není rozhodující.. :-p
|
|
12.02.2021 10:40 -
|
3300457
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Kompletní výměna oleje zde: .link.
Cena 6900Kč
Ve v pohodě.
Kompletní výměna oleje zde: http://www.zp-automatic.cz/
Cena 6900Kč
Ve v pohodě.
|
|
15.07.2021 15:21 -
|
3316424
|
|
Hagrid_cZ
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Zdravím,
chystáme se s kolegou na vyndání AM6 z C5 II, chtěl bych se zeptat zde zkuenějích zda se musí vyndat i nápravnice nebo se to zvládne bez sundání a jetě zda si dát na něco nestandartního pozor? Díky
Zdravím,
chystáme se s kolegou na vyndání AM6 z C5 II, chtěl bych se zeptat zde zkuenějích zda se musí vyndat i nápravnice nebo se to zvládne bez sundání a jetě zda si dát na něco nestandartního pozor? Díky :-)
|
|
26.10.2021 23:03 -
|
3325731
|
|
marsalek
|
Město: Köln, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 35 |
|
|
Vlado napsal(a): ... Ete spomenuli e 1l oleja stojí 96 EUR. Údajne tam ide asi 7l. Super, no skoro 700 EUR bez práce, no neviem. Keď som zisoval ceny olejov tak je tu priepastný rozdiel, nie ako u filtrov alebo iných súčiastok kde je rozdiel rádovo len pár EUR.
Vlado, do AM6 jsem daval jednou
Total Fluidmatic MV LV - v D se da koupit v litrovkach za 7/l
a po dvou letech jsem si koupil 20 litru MANNOL 8217 za 4,50/litr.
Oba oleje splnuji normu Aisin Warner JWS3324.
Vlado, do AM6 jsem daval jednou
Total Fluidmatic MV LV - v D se da koupit v litrovkach za 7/l
a po dvou letech jsem si koupil 20 litru MANNOL 8217 za 4,50/litr.
Oba oleje splnuji normu Aisin Warner JWS3324.
|
|
29.01.2022 19:40 -
|
3332914
|
|
sladechek
|
Město: Trenčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravím,
take rád by som sa podelil o moju skúsenos s prvou výmenou oleja v automatickej prevodovke Aisin AM6 v mojej C5. Najskôr som sa snail ohžadom výmeny zisti čo najviac informácií a tak som písal do autorizovaných servisov Citroen, kde mi vedeli ponúknu iba statickú výmenu oleja s tým, e starý olej sa pri takejto výmene nedá úplne vypusti a preto by sa potom následne tento zostatkový opotrebovaný olej zmieal s novým, čo sa mi moc nepozdávalo. Potom som kontaktoval niekožko servisov, ktoré ponúkali dynamickú výmenou oleja, ale vzhžadom na vysoký nájazd auta cca 220000km mi to u niektoré servisy moc neodporúčali a e mám radej počka do repasu prevodovky. Nakoniec som sa rozhodol pre dynamickú výmenu olejom značky Ravenol v jednom servise na západnom Slovensku, kde sa na to pecializovali a celý preplach prevodovky spravili cca za 3 hodiny na počkanie. Jediný problém pri výmene, na ktorý si treba da pozor je, e počas výmeny oleja sa musí auto natartova a preradova rýchlostné stupne v polohe D. Keďe ale bolo auto na zdviháku a hydropneumatický podvozok bol v najvyej servisnej polohe, tak práve počas preraďovania stupňov sa podvozok začal sám zniova a vytiekla z neho hydraulická kvapalina, take výmenu oleja v prevodovke s Hydractive podvozkom je lepie robi na montánej jame. Inak po výmene ide auto super, avak ak u je prevodovka nejakým spôsobom pokodená, výmena oleja u jej nepomôe.
Zdravím,
take rád by som sa podelil o moju skúsenos s prvou výmenou oleja v automatickej prevodovke Aisin AM6 v mojej C5. Najskôr som sa snail ohžadom výmeny zisti čo najviac informácií a tak som písal do autorizovaných servisov Citroen, kde mi vedeli ponúknu iba statickú výmenu oleja s tým, e starý olej sa pri takejto výmene nedá úplne vypusti a preto by sa potom následne tento zostatkový opotrebovaný olej zmieal s novým, čo sa mi moc nepozdávalo. Potom som kontaktoval niekožko servisov, ktoré ponúkali dynamickú výmenou oleja, ale vzhžadom na vysoký nájazd auta cca 220000km mi to u niektoré servisy moc neodporúčali a e mám radej počka do repasu prevodovky. Nakoniec som sa rozhodol pre dynamickú výmenu olejom značky Ravenol v jednom servise na západnom Slovensku, kde sa na to pecializovali a celý preplach prevodovky spravili cca za 3 hodiny na počkanie. Jediný problém pri výmene, na ktorý si treba da pozor je, e počas výmeny oleja sa musí auto natartova a preradova rýchlostné stupne v polohe D. Keďe ale bolo auto na zdviháku a hydropneumatický podvozok bol v najvyej servisnej polohe, tak práve počas preraďovania stupňov sa podvozok začal sám zniova a vytiekla z neho hydraulická kvapalina, take výmenu oleja v prevodovke s Hydractive podvozkom je lepie robi na montánej jame. Inak po výmene ide auto super, avak ak u je prevodovka nejakým spôsobom pokodená, výmena oleja u jej nepomôe.
|
|
30.01.2022 13:43 -
|
3333010
|
|
mrazek
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Čus bus ,jen má malá zkuenost pro ty kteří mají obavy. I přes vysoký nájezd 250000 km jsem taky proel procedúrou kompletní výměny oleje a auto to přeilo . Vyputěný olej byl v první fázi totálně černý ,říkali e to snad jetě nikdo neměnil.
Take za mě určitě doporučuji v případě e převodovka nevykazuje zjevné známky poruchy.
Čus bus ,jen má malá zkuenost pro ty kteří mají obavy. I přes vysoký nájezd 250000 km jsem taky proel procedúrou kompletní výměny oleje a auto to přeilo :-)))). Vyputěný olej byl v první fázi totálně černý ,říkali e to snad jetě nikdo neměnil.
Take za mě určitě doporučuji v případě e převodovka nevykazuje zjevné známky poruchy.
|
|
05.07.2022 20:30 -
|
3343627
|
|
Pedro
|
Město: Ostrava , Auto: Citroën Xantia Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 127 |
|
|
Zdravím, mám automat EAT8 a zajímá mě jak odblokovat auto v případě poruchy motoru. Pří vypnutí motoru automaticky naskočí P a převodovka je bloknutá, samozřejmě k tomu se zatáhne park. brzda. Brzdu jde odbrzdit ale nevím jak odblokovat převodovku aby bylo moné auto natáhnout na odtah.
Zdravím, mám automat EAT8 a zajímá mě jak odblokovat auto v případě poruchy motoru. Pří vypnutí motoru automaticky naskočí P a převodovka je bloknutá, samozřejmě k tomu se zatáhne park. brzda. Brzdu jde odbrzdit ale nevím jak odblokovat převodovku aby bylo moné auto natáhnout na odtah.
|
|
| |
|
|