| | |
09.04.2010 07:29 -
Podivná spojka při prudké akceleraci
|
2341340
|
|
mingees
|
Město: Tappernoje, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 69 |
|
|
podivně.. nemáte někdo zkuenost s tím, e by jste prudce přidali plyn, ale reakce auta by byla spíe opačná? Ja jsem jel asi před týdnem skrz Německo a kdy jsem chtěl prudce přidat plyn, tak mi začala jakoby prokluzovat spojka. Otáčky při selápnutém plynu paradoxně spadly o 500 otaček z 2500 na 2000. Pak se to zase srovnalo a auto začalo zrychlovat tak jak má. Stalo se to asi třikrát, vdycky kdy jsem se chtěl prudce rozject. Byl jsem v servisu a tam na dia nic nenali a jeliko v malých rychlostech se nic neprojevuje, tak mě poslali domu s tím, e auto je naprosto v pořádku... ale ono není
podivně.. nemáte někdo zkuenost s tím, e by jste prudce přidali plyn, ale reakce auta by byla spíe opačná? Ja jsem jel asi před týdnem skrz Německo a kdy jsem chtěl prudce přidat plyn, tak mi začala jakoby prokluzovat spojka. Otáčky při selápnutém plynu paradoxně spadly o 500 otaček z 2500 na 2000. Pak se to zase srovnalo a auto začalo zrychlovat tak jak má. Stalo se to asi třikrát, vdycky kdy jsem se chtěl prudce rozject. Byl jsem v servisu a tam na dia nic nenali a jeliko v malých rychlostech se nic neprojevuje, tak mě poslali domu s tím, e auto je naprosto v pořádku... ale ono není :-(
|
|
09.04.2010 08:16 -
Re: Podivná spojka při prudké akceleraci
|
2341341
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Kdyby ti proklouzla spojka ,otáčky by se zvýily nebo by maximálně zůstaly stejné.............
Problém bych hledal jinde.
Kdyby ti proklouzla spojka ,otáčky by se zvýily nebo by maximálně zůstaly stejné.............
Problém bych hledal jinde.:nevim
|
|
09.04.2010 08:22 -
|
2341342
|
|
mingees
|
Město: Tappernoje, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 69 |
|
|
nemue to být autopilotem? kadopádně to byl zvuk, jako bych chtěl zrychlit a pomáhal si při tom spojkou. Ale ja se ji ani nedotknul. Stalo se to jen při zařazení pátého nebo estého převodového stupně a pouze při prudkém selápnutí p. pedálu.
nemue to být autopilotem? kadopádně to byl zvuk, jako bych chtěl zrychlit a pomáhal si při tom spojkou. Ale ja se ji ani nedotknul. Stalo se to jen při zařazení pátého nebo estého převodového stupně a pouze při prudkém selápnutí p. pedálu.
|
|
09.04.2010 08:25 -
|
2341343
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
"Autopilotem" nemyslí tempomatem.............
"Autopilotem" nemyslí tempomatem.............:nevim
|
|
09.04.2010 08:49 -
|
2341345
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Pokles otáček z 2500 na 2000 bez stisku spojky a bez řazení? To by ti auto zpomalilo o 15-20km/h, tomu se nechce věřit.
Spojkou to není určitě (to by se ti otáčky zvedly a auto by nezrychlilo) spí nějaká zmatená řídící jednotka motoru - moná dostane patné údaje z některého čidla.
Tohle asi jedině měřit diagnostikou v jedoucím autě.
Pokles otáček z 2500 na 2000 bez stisku spojky a bez řazení? To by ti auto zpomalilo o 15-20km/h, tomu se nechce věřit.
Spojkou to není určitě (to by se ti otáčky zvedly a auto by nezrychlilo) spí nějaká zmatená řídící jednotka motoru - moná dostane patné údaje z některého čidla.
Tohle asi jedině měřit diagnostikou v jedoucím autě.
|
|
09.04.2010 09:47 -
|
2341351
|
|
jumep
|
|
|
zla spojka =
otacky vybehnu hore a auto nezrychluje alebo len pomaly
toto co popisujes je skor akoby padlo do nudzaku a prebralo sa
alebo - spinac na pedaly (je tam mikrospinac reagujuci na plne zoslapnutie plynu)
alebo ma samotny pedal nejaky problem,
pedal je vo svojej podstate rezistor (aspon to tak bolo) a ked je nacaty tak si moze v kombinacii s tym spinacom myslet ze si stupil na plny plyn (spinac) a potom si ho prudko pustil
zla spojka =
otacky vybehnu hore a auto nezrychluje alebo len pomaly
toto co popisujes je skor akoby padlo do nudzaku a prebralo sa
alebo - spinac na pedaly (je tam mikrospinac reagujuci na plne zoslapnutie plynu)
alebo ma samotny pedal nejaky problem,
pedal je vo svojej podstate rezistor (aspon to tak bolo) a ked je nacaty tak si moze v kombinacii s tym spinacom myslet ze si stupil na plny plyn (spinac) a potom si ho prudko pustil
|
|
09.04.2010 10:02 -
|
2341353
|
|
mingees
|
|
|
no ono to auto moc ani nezpomalilo, ale ani nezrychlilo i pres to, ze jsem intenzivne pridaval... otacky spadly o cca 500 ot.. to se projevilo paradoxne narustem hluku z motoru.. po nejakejch 30 sekundach se akcelerace i zvuk vratili k normalu.. zahada.
Ja jsem s tim autem ujel za posledni rok pres 50 tis km bez problemu a tohle se stalo asi trikrat za posledni tyden a to jen pri prudkem seslapnuti plynu az na podlahu.
no ono to auto moc ani nezpomalilo, ale ani nezrychlilo i pres to, ze jsem intenzivne pridaval... otacky spadly o cca 500 ot.. to se projevilo paradoxne narustem hluku z motoru.. po nejakejch 30 sekundach se akcelerace i zvuk vratili k normalu.. zahada.
Ja jsem s tim autem ujel za posledni rok pres 50 tis km bez problemu a tohle se stalo asi trikrat za posledni tyden a to jen pri prudkem seslapnuti plynu az na podlahu.
|
|
09.04.2010 10:19 -
|
2341357
|
|
jumep
|
|
|
ten spinac ma za ulohu napr vyradit obmedzovac
ked ides v meste napr a potrebujes zrychlit nad hranicu obmedzenia rychlosti staci na doraz stupit na plyn a obmedzovas sa vypne
obdobne by som to videl tu
ale co si myslim zeby tam mal byt zaznam o zaseknutom plyne alebo podobne a diagnostikou sa da skontrolovat ci funguje pedal ok
ale skus si to nasimulovat, ci sa to zopakne ked stupis na plny plyn
ten spinac ma za ulohu napr vyradit obmedzovac
ked ides v meste napr a potrebujes zrychlit nad hranicu obmedzenia rychlosti staci na doraz stupit na plyn a obmedzovas sa vypne
obdobne by som to videl tu
ale co si myslim zeby tam mal byt zaznam o zaseknutom plyne alebo podobne a diagnostikou sa da skontrolovat ci funguje pedal ok
ale skus si to nasimulovat, ci sa to zopakne ked stupis na plny plyn
|
|
09.04.2010 16:26 -
|
2341397
|
|
BERY
|
|
|
něco takového mi dělala stará hujda (hyundai Lantra) bylo to palivovým čerpadlem a filtrem
něco takového mi dělala stará hujda (hyundai Lantra) bylo to palivovým čerpadlem a filtrem
|
|
10.04.2010 15:09 -
|
2341432
|
|
mingees
|
|
|
diky moc za Vase nazory.. pristi tyden se zastavim v servisu. Tedy pokud se to zase projevi. Ted uz to ad te doby nezlobi
diky moc za Vase nazory.. pristi tyden se zastavim v servisu. Tedy pokud se to zase projevi. Ted uz to ad te doby nezlobi
|
|
17.05.2010 15:28 -
|
2345200
|
|
mingees
|
|
|
tak u je to tu zase... při prudkém selápnutí plynu (zatim se mi to stávalo při zařazeném 4,5 a 6 převodovém stupni) vyskočí otačky a motor začne byt hlučnějí. Auto začne zrychlovat, ale jakoby s přilápnutou spojkou... ale ja ji nepřilapávám. Dneska se na to koukal jeden známej mechanik a potvrdil, e je to spojka, ale neví, proč se to neprojevuje u od jedničky....
Nemáte s tim někdo zkuenost? Auto stejně bude muset za 14 dnů do servisu na výměnu oleje atd., ale já bych rád dopředu věděl, co to můe být.. dík
tak u je to tu zase... při prudkém selápnutí plynu (zatim se mi to stávalo při zařazeném 4,5 a 6 převodovém stupni) vyskočí otačky a motor začne byt hlučnějí. Auto začne zrychlovat, ale jakoby s přilápnutou spojkou... ale ja ji nepřilapávám. Dneska se na to koukal jeden známej mechanik a potvrdil, e je to spojka, ale neví, proč se to neprojevuje u od jedničky....:nevim :nevim:nevim
Nemáte s tim někdo zkuenost? Auto stejně bude muset za 14 dnů do servisu na výměnu oleje atd., ale já bych rád dopředu věděl, co to můe být.. dík
|
|
17.05.2010 16:11 -
|
2345201
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Moná je to tim, e na malej převod ta spojka dokáe přenést a větí/těí začne prokluzovat. Třeba kdyby bylo auto zapalkovaný, tak proklouzne i ta jednička...
Moná je to tim, e na malej převod ta spojka dokáe přenést a větí/těí začne prokluzovat. Třeba kdyby bylo auto zapalkovaný, tak proklouzne i ta jednička...
|
|
17.05.2010 17:54 -
|
2345205
|
|
jumep
|
|
|
bezna chyba C5 2, bohuzial (vid prilohu)
vymenit spojku ta nemine
bezna chyba C5 2, bohuzial (vid prilohu)
vymenit spojku ta nemine
Přílohy: spojka_c52.pdf ( 84384b ) - |
|
17.05.2010 22:10 -
|
2345274
|
|
mingees
|
|
|
aha.. koukám, e u se s tim tady někdo potkal
a výměnou myslí celou spojku a nebo jenom obloení?
PS: ten link nefunguje.
aha.. koukám, e u se s tim tady někdo potkal :-)
a výměnou myslí celou spojku a nebo jenom obloení?
PS: ten link nefunguje.
|
|
17.05.2010 22:11 -
|
2345278
|
|
mingees
|
|
|
opravuji.. funguje
opravuji.. funguje :-))
|
|
17.05.2010 22:14 -
|
2345284
|
|
jumep
|
|
|
cela spojka a na 99% aj zotrvak
cela spojka a na 99% aj zotrvak
|
|
17.05.2010 22:15 -
|
2345285
|
|
mingees
|
|
|
hm.. tak to bylo stručně a jasně řečeno a teď je u jenom otázka, kolik to bude stát diky za pomoc.
hm.. tak to bylo stručně a jasně řečeno a teď je u jenom otázka, kolik to bude stát :-o diky za pomoc.
|
|
17.05.2010 22:16 -
|
2345288
|
|
jumep
|
|
|
vyhni sa autorizovanemu servisu a obides asi lacnejsie ...
pozri napr sadu u boba ... zistis ..
vyhni sa autorizovanemu servisu a obides asi lacnejsie ...
pozri napr sadu u boba ... zistis ..
|
|
| |
|
|