| | |
19.08.2013 17:57 -
Re: Výměna palivového filtru
|
2609662
|
|
limetka
|
Město: Prievidza, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahojte, poradte mi,kde najdem palivovy filter na diesli C5 I.?
Ahojte, poradte mi,kde najdem palivovy filter na diesli C5 I.?:-o
|
|
19.08.2013 20:29 -
|
2609690
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Sundej kryt na motoru. Na boku motoru směrem k chladiči je válcová nádoba, vedou k ní černé hadičky. Větinou má takový zelený prstenec - je roubovací a drí víko palivového filtru.
Sundej kryt na motoru. Na boku motoru směrem k chladiči je válcová nádoba, vedou k ní černé hadičky. Větinou má takový zelený prstenec - je roubovací a drí víko palivového filtru.
|
|
11.10.2013 16:29 -
|
2626077
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak dnes výměna palivového filtru po 36 000 km. Fotky zde:
.link.
Filtr vypadá zevnitř jetě krásně a co je překvapující, ten filtrační papír je jetě tuhý, tzn. e to mohlo jetě nějaký ten pátek fungovat
Kdy jsem měnil naposled filtr, fotky zde:
.link.
tak byl filtr v mnohem horím stavu a papír téměř rozmočený.
Jetě ne jsem nasadil nový filtr, tak jsem motorem prohnal Diesel Clean-Up od Winnsu (taková zeleno-modrá sr....) a překvapivě se zpátky vracela jen lehce tmaví. Z toho soudím, e vstřikovače budou v gút stavu
Tak dnes výměna palivového filtru po 36 000 km. Fotky zde:
https://skydrive.live.com/?cid=F9E58E25F9E193BC&id=F9E58E25F9E193BC%2125342#cid=F9E58E25F9E193BC&id=F9E58E25F9E193BC%2130893
Filtr vypadá zevnitř jetě krásně a co je překvapující, ten filtrační papír je jetě tuhý, tzn. e to mohlo jetě nějaký ten pátek fungovat :palec
https://skydrive.live.com/?cid=F9E58E25F9E193BC&id=F9E58E25F9E193BC%2125342#cid=F9E58E25F9E193BC&id=F9E58E25F9E193BC%2125248
Jetě ne jsem nasadil nový filtr, tak jsem motorem prohnal Diesel Clean-Up od Winnsu (taková zeleno-modrá sr....) a překvapivě se zpátky vracela jen lehce tmaví. Z toho soudím, e vstřikovače budou v gút stavu :-d
|
|
11.10.2013 16:49 -
|
2626078
|
|
jruze
|
|
|
BlueSeven napsal(a): Tak dnes výměna palivového filtru po 36 000 km. Fotky zde:
.link.
Filtr vypadá zevnitř jetě krásně a co je překvapující, ten filtrační papír je jetě tuhý, tzn. e to mohlo jetě nějaký ten pátek fungovat
.link.
Jetě ne jsem nasadil nový filtr, tak jsem motorem prohnal Diesel Clean-Up od Winnsu (taková zeleno-modrá sr....) a překvapivě se zpátky vracela jen lehce tmaví. Z toho soudím, e vstřikovače budou v gút stavu
Něco podobného jsem vypreparoval z mého,ale ten byl zřejmě původní (+- 65000Km) podle data.Je zvlátní e ani garančka po dvou letech(29000Km)neměnila .
Něco podobného jsem vypreparoval z mého,ale ten byl zřejmě původní (+- 65000Km) podle data.Je zvlátní e ani garančka po dvou letech(29000Km)neměnila .
|
|
11.10.2013 19:08 -
|
2626117
|
|
jumep
|
|
|
velmi rozumne davat fuelcleanre do common railov ....
ps. je to prisne zakazane citroenom
velmi rozumne davat fuelcleanre do common railov ....
ps. je to prisne zakazane citroenom
|
|
12.10.2013 00:02 -
|
2626251
|
|
jumep
|
|
|
je to logicke, ked sa ti uvolni nejaka smietka za filtrom a dostane sa do striku tak ho rovno odpase ...
mal som tu auto kde si clovek nalial cistice do nafty a prdol regulator a asi mesiac na to cerpadlo v nadrzi a VT cerpadlo ...
je to logicke, ked sa ti uvolni nejaka smietka za filtrom a dostane sa do striku tak ho rovno odpase ...
mal som tu auto kde si clovek nalial cistice do nafty a prdol regulator a asi mesiac na to cerpadlo v nadrzi a VT cerpadlo ...
|
|
12.10.2013 10:31 -
|
2626291
|
|
jruze
|
|
|
Já zastávám názor kdo mae ten jede - přidávám občas speciální olej do sekaček- do benzínu (kdy stačí na jehlové loiska na klice - tak pomůe i v naftě) - po VIF se mi vdy zvedne spotřeba - po oleji nikoli. Nevím jestli je to to pravé ořechové , ale ádný problém jsem nezaznamenal
Já zastávám názor kdo mae ten jede - přidávám občas speciální olej do sekaček- do benzínu (kdy stačí na jehlové loiska na klice - tak pomůe i v naftě) - po VIF se mi vdy zvedne spotřeba - po oleji nikoli. Nevím jestli je to to pravé ořechové , ale ádný problém jsem nezaznamenal:nevim
|
|
12.10.2013 10:57 -
|
2626302
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Od koupě 78tis tam pravidelně v létě dávám VIF a jednou za 10 000 km jsem tam dával Liqui Moly Motor System Reiniger (do nádre).
Při výměně palivového filtru při 90tis km byly po rozebrání filtru v jeho nádobce nečistoty. Teď při druhé výměně 126tis km je nádobka bez nečistot . To mi říká, e se palivová cesta čístí respektive vyčistila a kdy se vyčistila před filterm, tak za ním by to mělo být podobné. Proto jsem zkusil ten čistič napřímo, jestli z toho jetě něco poteče.
Chápu, e u aut, kde se zanedbává údrba by mohl být problém, ale kdy se pouívají čističe v malých dávkách a dlouhodobě, tak by neměl být problém.
Od koupě 78tis tam pravidelně v létě dávám VIF a jednou za 10 000 km jsem tam dával Liqui Moly Motor System Reiniger (do nádre).
Při výměně palivového filtru při 90tis km byly po rozebrání filtru v jeho nádobce nečistoty. Teď při druhé výměně 126tis km je nádobka bez nečistot ;-). To mi říká, e se palivová cesta čístí respektive vyčistila a kdy se vyčistila před filterm, tak za ním by to mělo být podobné. Proto jsem zkusil ten čistič napřímo, jestli z toho jetě něco poteče.
Chápu, e u aut, kde se zanedbává údrba by mohl být problém, ale kdy se pouívají čističe v malých dávkách a dlouhodobě, tak by neměl být problém.
|
|
12.10.2013 11:27 -
|
2626311
|
|
jruze
|
|
|
BlueSeven napsal(a): Od koupě 78tis tam pravidelně v létě dávám VIF a jednou za 10 000 km jsem tam dával Liqui Moly Motor System Reiniger (do nádre).
Při výměně palivového filtru při 90tis km byly po rozebrání filtru v jeho nádobce nečistoty. Teď při druhé výměně 126tis km je nádobka bez nečistot . To mi říká, e se palivová cesta čístí respektive vyčistila a kdy se vyčistila před filterm, tak za ním by to mělo být podobné. Proto jsem zkusil ten čistič napřímo, jestli z toho jetě něco poteče.
Nejsem odborník na vstřikovače,neznám materiály uvnitř a co jim vadí a proč , vím jak fungují. Ale výrobce asi ví co a jak a proto určité věci zakazuje , některé nedoporučuje - doporučuje.Moná ví proč.
Jsou materiály(třeba hydraulika) u kterých vadí jiné sloení směsy - u hydrauliky ti to odrovná těsnění , olej v motoru z minerálu na syntetiku oddělá motor atd... (já koupil auto s LHM místo LDS a u mne to stálo přetěsnění pístnic,regulátor tlaku,servo) - no hydraulika jako hydraulika? palivo a příměsy jako palivo ???
Nejsem odborník na vstřikovače,neznám materiály uvnitř a co jim vadí a proč , vím jak fungují. Ale výrobce asi ví co a jak a proto určité věci zakazuje , některé nedoporučuje - doporučuje.Moná ví proč.;-)
Jsou materiály(třeba hydraulika) u kterých vadí jiné sloení směsy - u hydrauliky ti to odrovná těsnění , olej v motoru z minerálu na syntetiku oddělá motor atd... (já koupil auto s LHM místo LDS a u mne to stálo přetěsnění pístnic,regulátor tlaku,servo) - no hydraulika jako hydraulika? palivo a příměsy jako palivo ???
|
|
13.10.2013 00:36 -
|
2626500
|
|
jruze
|
|
|
I tohle se dá najít ve filtru - poslal mi to známí
I tohle se dá najít ve filtru - poslal mi to známí ;-)
Přílohy: IMG_20131012_095102.jpg ( 93176b ) - |
|
13.10.2013 01:20 -
|
2626507
|
|
jumep
|
|
|
ja som take nasiel v jednej nadrzi, obrastene cele cerpadlo
ja som take nasiel v jednej nadrzi, obrastene cele cerpadlo
|
|
10.11.2013 19:28 -
|
2636250
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Snad jsem ve správném vlákně,chtěl bych vyměnit palivový filtr a potřeboval bych poradit,mám dvě hadičky,v kelly mají starline,ten jsem zavrhl,filtron,febi,champion,mann a bosch,koda,ale purflux nemaji,v těch značkách plavu,mohl by někdo dát typ?
Snad jsem ve správném vlákně,chtěl bych vyměnit palivový filtr a potřeboval bych poradit,mám dvě hadičky,v kelly mají starline,ten jsem zavrhl,filtron,febi,champion,mann a bosch,koda,ale purflux nemaji,v těch značkách plavu,mohl by někdo dát typ?
|
|
10.11.2013 19:36 -
|
2636261
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
63zdenda napsal(a): Snad jsem ve správném vlákně,chtěl bych vyměnit palivový filtr a potřeboval bych poradit,mám dvě hadičky,v kelly mají starline,ten jsem zavrhl,filtron,febi,champion,mann a bosch,koda,ale purflux nemaji,v těch značkách plavu,mohl by někdo dát typ?
Ja som menil Champion za chvilu ho budem menit zase a dam zase Champion. Uplne bez problemov auto taha ako ma
Ja som menil Champion za chvilu ho budem menit zase a dam zase Champion. Uplne bez problemov auto taha ako ma:palec
|
|
10.11.2013 19:38 -
|
2636262
|
|
jumep
|
|
|