| | |
10.09.2011 00:29 -
Re: Výměna palivového filtru
|
2412707
|
|
písař
|
Město: Cheznovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
Tak jsem zdárně vyměnil palivovej filtr.Při koupi jsem se nespletl,páč prodejce mi nael můj typ přes VIN kód.Seděl perfektně.Vodu jsem tam ádnou neměl,asi táké díky neustálému pouívání Aditiva.Filtr el povolit docela dobře.Následovalo zaplavení nalitím nafty,protoe pumpičku nemám.A start se povedl na první kubnutí.
Tak jsem zdárně vyměnil palivovej filtr.Při koupi jsem se nespletl,páč prodejce mi nael můj typ přes VIN kód.Seděl perfektně.Vodu jsem tam ádnou neměl,asi táké díky neustálému pouívání Aditiva.Filtr el povolit docela dobře.Následovalo zaplavení nalitím nafty,protoe pumpičku nemám.A start se povedl na první kubnutí.:palec
|
|
09.02.2012 20:25 -
|
2449478
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Je moný, e bych na autě taky neměl palivový filtr? Před týdnem jsem si ho chtěl nechat vyměnit, koupil jsem ho podle typu a motorizace normálně v mototechně a mechanik mi řekl, e ho nevyměnil, protoe ho vůbec nenael. Kdy tak polu VIN.
Je moný, e bych na autě taky neměl palivový filtr? Před týdnem jsem si ho chtěl nechat vyměnit, koupil jsem ho podle typu a motorizace normálně v mototechně a mechanik mi řekl, e ho nevyměnil, protoe ho vůbec nenael. Kdy tak polu VIN.
|
|
09.02.2012 20:31 -
|
2449480
|
|
jumep
|
|
|
je kludne mozne ze ho nemas
viac sa da podla vin
je kludne mozne ze ho nemas
viac sa da podla vin
|
|
09.02.2012 21:00 -
|
2449496
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
take mám jen nějaký pseudofiltr v nádri jinak nic, děkuji jumepovi za info.
take mám jen nějaký pseudofiltr v nádri jinak nic, děkuji jumepovi za info.
|
|
09.02.2012 21:13 -
|
2449505
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
a to co za filter ti predali ked si to kupoval podla motorizacie???Alebo sa v niektorych krajinách montovali?
a to co za filter ti predali ked si to kupoval podla motorizacie???Alebo sa v niektorych krajinách montovali?
|
|
09.02.2012 21:15 -
|
2449507
|
|
jumep
|
|
|
ano existuje varianta s filtrom a bez
zalezi od krajiny exportu .. kde je predpoklad bordelu v benzine a kde nie je ...
ano existuje varianta s filtrom a bez
zalezi od krajiny exportu .. kde je predpoklad bordelu v benzine a kde nie je ...
|
|
09.02.2012 21:35 -
|
2449515
|
|
Ladman
|
|
|
auto je dovoz z Německa, tam to asi neřeí. V servisce mám jen psáno něco jako, e pal. filtry od výrobců z vých. Evropy se mění po 60 000 km. O origo filtru tam není nic.
auto je dovoz z Německa, tam to asi neřeí. V servisce mám jen psáno něco jako, e pal. filtry od výrobců z vých. Evropy se mění po 60 000 km. O origo filtru tam není nic.
|
|
10.02.2012 12:02 -
|
2449595
|
|
lexx
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Zdravim,
pred casom som tiez menil palivovy filter, vsetko bolo ok, ale teraz, mozno po pol roku mi z prepadovej hadicky co je napojena na spodok filtra kvapka nafta, co predtym nikdy nerobilo (viac ako 4 roky)...nie je toho vela ale robi to bordel pod autom....neviete cim to moze byt?
Dakujem...C5 I 2.2 HDI Exclusive 12/2003
Zdravim,
pred casom som tiez menil palivovy filter, vsetko bolo ok, ale teraz, mozno po pol roku mi z prepadovej hadicky co je napojena na spodok filtra kvapka nafta, co predtym nikdy nerobilo (viac ako 4 roky)...nie je toho vela ale robi to bordel pod autom....neviete cim to moze byt?
Dakujem...C5 I 2.2 HDI Exclusive 12/2003
|
|
10.02.2012 12:17 -
|
2449596
|
|
jumep
|
|
|
mas najskor povoleny vypustak najskor, skus to pritiahnut
mas najskor povoleny vypustak najskor, skus to pritiahnut
|
|
10.04.2012 11:02 -
|
2468524
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
Prosím o radu. Mám filtr bosch: purflux C482, a nevím k čemu jsou ty spodní vývody. Nedávno mi praskla hadička co vedla z jednoho spodního do druhého spodního vývodu. Nebyla originál, tak myslím, e to byl nějaký bastl, protoe takový by-pas mi přijde zbytečný. Co si myslím jak to je: Dole boční - přívod paliva. Horní - výstup vyčitěné palivo, druhý horní - zpětný okruh, přepad. Dolní s ventilem - odvodnění. A jetě ty dva vývody co vedou dolů, co je mám propojené, nevím na co jsou, moná nějaký ohřev, předehřev?
Díky za radu.
Jo a jeden ten spodní vývod mám tak napůl ulomený, kde se dá sehnat to těleso filtru?
Prosím o radu. Mám filtr bosch: purflux C482, a nevím k čemu jsou ty spodní vývody. Nedávno mi praskla hadička co vedla z jednoho spodního do druhého spodního vývodu. Nebyla originál, tak myslím, e to byl nějaký bastl, protoe takový by-pas mi přijde zbytečný. Co si myslím jak to je: Dole boční - přívod paliva. Horní - výstup vyčitěné palivo, druhý horní - zpětný okruh, přepad. Dolní s ventilem - odvodnění. A jetě ty dva vývody co vedou dolů, co je mám propojené, nevím na co jsou, moná nějaký ohřev, předehřev?
Díky za radu.
Jo a jeden ten spodní vývod mám tak napůl ulomený, kde se dá sehnat to těleso filtru?
|
|
10.04.2012 12:36 -
|
2468543
|
|
jumep
|
|
|
ta hadica tam je original, neviem naco, je to taka konstrukcna blbost
teleso v citroene alebo starsie alebo .link.
ta hadica tam je original, neviem naco, je to taka konstrukcna blbost
teleso v citroene alebo starsie alebo http://eshop.autobenex.cz/search.asp?EXPS=1901+69&STC.x=24&STC.y=9
|
|
29.04.2012 23:32 -
|
2473110
|
|
xantik c5
|
Město: Větřní, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 35 |
|
|
Ahoj mám takový dotaz ,určitě u jste měnily naftový filtr mluvím hlavně k 1.6 HDI 16V potřebuji poradit koupil jsem filtr Delphi který nemá připojení na kontrolu vody (teda mám za to e to je na vodu!?)lépe řečeno má ale jen na zastrčení konektoru bez kontaktů.Tudí vlastně nemá.Nesetkaly jste se s tím někdy????Ten co tam mám teď od Delphi tak ten ho má.Můu ho pouít nebude se něco hádat nebo něco jiného. Koupeno přímo od Boba (Tobolík)Dík za odpovědi xantik c5
:nevimAhoj mám takový dotaz ,určitě u jste měnily naftový filtr mluvím hlavně k 1.6 HDI 16V potřebuji poradit koupil jsem filtr Delphi který nemá připojení na kontrolu vody (teda mám za to e to je na vodu!?)lépe řečeno má ale jen na zastrčení konektoru bez kontaktů.Tudí vlastně nemá.Nesetkaly jste se s tím někdy????Ten co tam mám teď od Delphi tak ten ho má.Můu ho pouít nebude se něco hádat nebo něco jiného.:-o Koupeno přímo od Boba (Tobolík)Dík za odpovědi xantik c5
|
|
30.04.2012 12:08 -
|
2473204
|
|
jumep
|
|
|
filtre su len nadoby
musis prehodit ten vyhrev (doporucujem menit gumicky - purflux filtre ich maju pribalene, delphi je original co montuju, ale musia sa dokupovat)
a ak mas snimac vody, ten je dole nasrobovany, takeze ho vysrobujes a nasrobujes do noveho filtra, inak je tam len drziak na konektor
filtre su len nadoby
musis prehodit ten vyhrev (doporucujem menit gumicky - purflux filtre ich maju pribalene, delphi je original co montuju, ale musia sa dokupovat)
a ak mas snimac vody, ten je dole nasrobovany, takeze ho vysrobujes a nasrobujes do noveho filtra, inak je tam len drziak na konektor
|
|
30.04.2012 12:35 -
|
2473207
|
|
xantik c5
|
|
|
stále jsem nepochopil co mám přehazovat ,kdy ten filtr je nerozebiratelný!!!
:nevim stále jsem nepochopil co mám přehazovat ,kdy ten filtr je nerozebiratelný!!!
|
|
30.04.2012 20:08 -
|
2473254
|
|
jumep
|
|
|
neviem, je jasne vidiet co sa s neho da dat dole a co nie
a dole sa dava ten ohrievac (je do neho vedena trubka privodna) a ak je, tak snimac vody
prikladam navod z citroenu, kto da hentaku nadobu ako tam kreslia pod ten filter s takou lahkostou ako kreslia je genius ... ale o tom potom
ak to nechapes, nerob to a nechaj si to vymenit niekomu kto vie co s tym a pripadne ti to ukaze
proste demontujes filter, das s neho dole to co sa da dat a namontujes to na novy a novy tam nacvaknes
neviem, je jasne vidiet co sa s neho da dat dole a co nie
a dole sa dava ten ohrievac (je do neho vedena trubka privodna) a ak je, tak snimac vody
prikladam navod z citroenu, kto da hentaku nadobu ako tam kreslia pod ten filter s takou lahkostou ako kreslia je genius ... ale o tom potom
ak to nechapes, nerob to a nechaj si to vymenit niekomu kto vie co s tym a pripadne ti to ukaze
proste demontujes filter, das s neho dole to co sa da dat a namontujes to na novy a novy tam nacvaknes
Přílohy: vymena_filtru_16.pdf ( 489727b ) - |
|
01.05.2012 00:39 -
|
2473291
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Kdy tohle opravdu není vyměnitelná část - jde o konektor v dolní části nádoby filtru - filtry od některých výrobců tam mají kovové konektory, jiné jen plastový ráměček, piny chybí. Byl jsem na tom při výměně úplně stejně, jen jsem to nijak neřeil.
Na obrázku je to konektor úplně dole pod tím kruhovým bazmekem.
Kdy tohle opravdu není vyměnitelná část - jde o konektor v dolní části nádoby filtru - filtry od některých výrobců tam mají kovové konektory, jiné jen plastový ráměček, piny chybí. Byl jsem na tom při výměně úplně stejně, jen jsem to nijak neřeil.
Na obrázku je to konektor úplně dole pod tím kruhovým bazmekem.
|
|
01.05.2012 19:15 -
|
2473427
|
|
jumep
|
|
|
to co je dole, neni nic len odkladacia diera na konektor, hore nad tym vidis zavit, do ktoreho sa srobuje detektor vody v nafte na ktory ten konektor das, ak ho tam mas, ak ho tam nemas, tak to das do tej prazdnej diery aby sa nehompalal kade tade ....
to co je dole, neni nic len odkladacia diera na konektor, hore nad tym vidis zavit, do ktoreho sa srobuje detektor vody v nafte na ktory ten konektor das, ak ho tam mas, ak ho tam nemas, tak to das do tej prazdnej diery aby sa nehompalal kade tade ....
|
|
02.05.2012 06:32 -
|
2473518
|
|
xantik c5
|
|
|
ahoj jumep docela u to chápu ,díky tvé příloze ,ale nejde mi do hlavy jak ten závit do kterého se roubuje detektor vody ,jak tam vlastně funguje? Kdy ta díra ze závitem nevede dovnitř ,to jen tak pro zajímavost! Já jsem ten starý jetě neměl venku tak abych nějak nebyl překvapen.Budu to dělat a v sobotu.díky za odpověď
ahoj jumep docela u to chápu ,díky tvé příloze ,ale nejde mi do hlavy jak ten závit do kterého se roubuje detektor vody ,jak tam vlastně funguje? Kdy ta díra ze závitem nevede dovnitř ,to jen tak pro zajímavost!:-p Já jsem ten starý jetě neměl venku tak abych nějak nebyl překvapen.Budu to dělat a v sobotu.díky za odpověď;-)
|
|
02.05.2012 09:20 -
|
2473529
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
jumep napsal(a): to co je dole, neni nic len odkladacia diera na konektor....
Tak to jsem netuil, díky za upřesnění.
Starý filtr tam měl i kovové piny, nový ne. Navíc v motorovém prostoru je několik volných konců kabelů, take mě nenapadlo, e by pro jeden z nich dělali odkládací díru
Tak to jsem netuil, díky za upřesnění.
Starý filtr tam měl i kovové piny, nový ne. Navíc v motorovém prostoru je několik volných konců kabelů, take mě nenapadlo, e by pro jeden z nich dělali odkládací díru :-)
|
|
02.05.2012 19:57 -
|
2473718
|
|
jumep
|
|
|
ked vysrobujes ten snimac zo stareho, uvidis ze tam je diera, ten plast je tam oslabeny a zasrobovanim si snimac prerazi dieru
TomasT: to bola len blbost vyrobcu ze ich tam daval, ten filter ma vnutry klasicku vlozku, nechapem dovod preco ho robili takto cely ... (asi aby si nevidel ten bordel ktory v nom zostane ...)
ked vysrobujes ten snimac zo stareho, uvidis ze tam je diera, ten plast je tam oslabeny a zasrobovanim si snimac prerazi dieru
TomasT: to bola len blbost vyrobcu ze ich tam daval, ten filter ma vnutry klasicku vlozku, nechapem dovod preco ho robili takto cely ... (asi aby si nevidel ten bordel ktory v nom zostane ...)
|
|
| |
|
|