| | |
24.10.2010 03:34 -
Re: Výměna palivového filtru
|
2359781
|
|
jumep
|
|
|
na to ci je voda v naftovom filtry sluzi detektor vody v nafte, v nemeckych autach bezne nebol montovany, vo vsetkych u nas kupenych standartne bol (a ze vodu hlasi nemusim asi pisat), preto sa tam uvadza ze sa ma odkalit, lenze ta vlozka do toho filtru stoji 15E, z mojho pohladu nespekulujem, proste ho vymenim ... zaroven so vzduchovym a pelovym (aj ked manual tiez hovori o 60t km)
ako je to u C5 3 2.0HDi je tiez len vlozka, takze by som to tiez asi menil zakazdym pri servisnej prehliadke (tj. vymene oleja)
na to ci je voda v naftovom filtry sluzi detektor vody v nafte, v nemeckych autach bezne nebol montovany, vo vsetkych u nas kupenych standartne bol (a ze vodu hlasi nemusim asi pisat), preto sa tam uvadza ze sa ma odkalit, lenze ta vlozka do toho filtru stoji 15E, z mojho pohladu nespekulujem, proste ho vymenim ... zaroven so vzduchovym a pelovym (aj ked manual tiez hovori o 60t km)
ako je to u C5 3 2.0HDi je tiez len vlozka, takze by som to tiez asi menil zakazdym pri servisnej prehliadke (tj. vymene oleja)
|
|
24.10.2010 08:16 -
|
2359802
|
|
citen
|
Město: Neslovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Děkuji tetka ja to u super .Jetě jednou dík.
Děkuji tetka ja to u super .Jetě jednou dík.
|
|
24.10.2010 08:17 -
|
2359804
|
|
CC5
|
Město: Praha-Modřany, Auto: Citroën Xantia II Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 372 |
|
|
jak se ta nádobka otevírá?? ja to na závit ??
jak se ta nádobka otevírá?? ja to na závit ??
|
|
24.10.2010 08:25 -
|
2359807
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
vysroubujes vicko...vlouzis filtr a rukou dotahnes....je taky dobre vymenit oba o-klouzky dle typu filtru a maznout silikonovym mazadlem (ne tmelem )
jen me udivuje s jakou mirou znalosti se tu snazite neco delat na motoru ...
i obycejna vymena pal.filtru se muze promenit ve zbytecnou nocni muru
vysroubujes vicko...vlouzis filtr a rukou dotahnes....je taky dobre vymenit oba o-klouzky dle typu filtru a maznout silikonovym mazadlem (ne tmelem :) )
jen me udivuje s jakou mirou znalosti se tu snazite neco delat na motoru ...:nevim
|
|
24.10.2010 08:27 -
|
2359808
|
|
CC5
|
Město: Praha-Modřany, Auto: Citroën Xantia II Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 372 |
|
|
autodiag napsal(a): vysroubujes vicko...vlouzis filtr a rukou dotahnes....je taky dobre vymenit oba o-klouzky dle typu filtru a maznout silikonovym mazadlem (ne tmelem )
jen me udivuje s jakou mirou znalosti se tu snazite neco delat na motoru ...
ono to není o míře znalosti ale o tom e bych nerad něco zkurvil na druhou stranu kdo nic nedělá nic nezkazí, a já se radi 2x zeptám ne jednou něco zkurvit
|
|
24.10.2010 08:32 -
|
2359810
|
|
CC5
|
|
|
a s ptákovinama jako výměna palivového filtru do servisu nepojedu radi budu za neumětela co se musí zeptat jak na to ,na motorech si toho imím udělat dost ale do teď jsem měl jiné znaky proto se ptám
a s ptákovinama jako výměna palivového filtru do servisu nepojedu radi budu za neumětela co se musí zeptat jak na to ,na motorech si toho imím udělat dost ale do teď jsem měl jiné znaky proto se ptám :-d
|
|
24.10.2010 08:34 -
|
2359812
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nechci nekoho urazit nebo se posmivat ale slova koupil jsem palivovy filtr ,chci ho vymenit ale nevim kde je a nasledne jak ho mam otevrit mi pri jdou hodne o mire znalosti ...navic vse ma vetsinou svuj rad...nemani se jen tak palivovy filtr ptoze ho meni druzi...dela se to v ramci prohlidky kdy se meni VSECHNY filtry,naplne a podobne...
nechci nekoho urazit nebo se posmivat ale slova koupil jsem palivovy filtr ,chci ho vymenit ale nevim kde je a nasledne jak ho mam otevrit mi pri jdou hodne o mire znalosti ...navic vse ma vetsinou svuj rad...nemani se jen tak palivovy filtr ptoze ho meni druzi...dela se to v ramci prohlidky kdy se meni VSECHNY filtry,naplne a podobne...
|
|
24.10.2010 08:35 -
|
2359813
|
|
Jeffrey
|
|
|
Jen doplním, pokud vloka nebyla pravidelně měněná, je dost moné, e víko (krouek) nepůjde povolit. Potom lepí povolit celou bandu a vyjmout celé ven. Tam si s tím potom opatrně pohrát. (hlavně to neulomte!)
jinak, souhlas s autodiag
Jen doplním, pokud vloka nebyla pravidelně měněná, je dost moné, e víko (krouek) nepůjde povolit. :-(Potom lepí povolit celou bandu a vyjmout celé ven. Tam si s tím potom opatrně pohrát. (hlavně to neulomte!);-)
jinak, souhlas s autodiag
|
|
24.10.2010 08:41 -
|
2359815
|
|
autodiag
|
|
|
presne..je to dane i tim ze ze ten vrchni o-krouzek nenamaze....vyndavat nevim..me to slo povolit na aute ...precejenom v aute celek drzi a potrebujes jen otocit vicko,venku ho musis stejne nekam upnout...tezko rict nemam zkusenost
presne..je to dane i tim ze ze ten vrchni o-krouzek nenamaze....vyndavat nevim..me to slo povolit na aute ...precejenom v aute celek drzi a potrebujes jen otocit vicko,venku ho musis stejne nekam upnout...tezko rict nemam zkusenost
|
|
24.10.2010 08:45 -
|
2359817
|
|
CC5
|
|
|
při představe odpojování vech hadiček a drátů to půjde na autě
při představe odpojování vech hadiček a drátů to půjde na autě
|
|
24.10.2010 09:00 -
|
2359818
|
|
autodiag
|
|
|
CC5 napsal(a): při představe odpojování vech hadiček a drátů to půjde na autě
to prameni z toho ze nevis jak je filtr umisteny...vytahnout to neni problem ,radove 5 min ?..to, ze se tu pise, ze to muzes ulomit se nemysli vicko ale drzacky tela filtru..to,jak Pise Jumep,jen na okraj
to prameni z toho ze nevis jak je filtr umisteny...vytahnout to neni problem ,radove 5 min ?..to, ze se tu pise, ze to muzes ulomit se nemysli vicko ale drzacky tela filtru..to,jak Pise Jumep,jen na okraj :-d
|
|
24.10.2010 09:31 -
|
2359823
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Jetě takový tip na povolení víčka tělesa naftového filtru.... nejprve áhni rukou dolů na spodek tělesa - je tam roub s hadičkou na odputění vody. Ten roub povol, aby se vypustila voda, třeba i s naftou která je ve filtru - klesne ti tak tlak - vyrovná se s okolím a pak jde víčko lépe povolit. Víčko si před povolením označ (jeho polohu třeba barvou, fixem ) kde a byl dotaen. Na tu samu značku pak po výměně filtru víčko dotáhne zpět.
Jetě takový tip na povolení víčka tělesa naftového filtru.... nejprve áhni rukou dolů na spodek tělesa - je tam roub s hadičkou na odputění vody. Ten roub povol, aby se vypustila voda, třeba i s naftou která je ve filtru - klesne ti tak tlak - vyrovná se s okolím a pak jde víčko lépe povolit. Víčko si před povolením označ (jeho polohu třeba barvou, fixem ) kde a byl dotaen. Na tu samu značku pak po výměně filtru víčko dotáhne zpět.
|
|
24.10.2010 09:50 -
|
2359830
|
|
Jeffrey
|
|
|
osobní zkuenost: Za boha to nelo povolit, na autě bych zcela jistě ulomil drák. Vyhodil jsem celé těleso ven a rvali jsme to ve dvou....zase nic. Take nakonec poloit, jeden drel a druhý tupým předmětem klepnul do dráky krouku a hurá. Bylo to zarvané jako kráva, těsnění taky asi předchozí majitel nemáznul a vloku evidentně dloooouho nikdo neměnil. Byla tvrdá jako utr, e by s tím jeden mohl kriket hrát.
Tak asi takhle.
osobní zkuenost: Za boha to nelo povolit, na autě bych zcela jistě ulomil drák.:-( Vyhodil jsem celé těleso ven a rvali jsme to ve dvou....zase nic. :-( Take nakonec poloit, jeden drel a druhý tupým předmětem klepnul do dráky krouku a hurá.:-) Bylo to zarvané jako kráva, těsnění taky asi předchozí majitel nemáznul a vloku evidentně dloooouho nikdo neměnil. Byla tvrdá jako utr, e by s tím jeden mohl kriket hrát.:-o
Tak asi takhle.;-)
|
|
24.10.2010 15:27 -
|
2359879
|
|
citen
|
Město: Neslovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Tak o těch znalostech .Kadý kdo se snaí tak si opraví sám.Já mám auto chvilku tal se radi optám dvakrát nebo třikrát ne abych něco zkurvil.Mám Xmko 10 let a muu říct e jsem je neměl jetě v servisu.Vechno si dokáu opravit sám.Take měním ten filtr a tak jak to tu píete nejde to povolit ani za prase.Mám taky obavu abych to víčko nerozlomil.Tak nevím čím to mám jetě povolit.Jdu pokračovat dneska to musí být stuj co stuj.
Tak o těch znalostech .Kadý kdo se snaí tak si opraví sám.Já mám auto chvilku tal se radi optám dvakrát nebo třikrát ne abych něco zkurvil.Mám Xmko 10 let a muu říct e jsem je neměl jetě v servisu.Vechno si dokáu opravit sám.Take měním ten filtr a tak jak to tu píete nejde to povolit ani za prase.Mám taky obavu abych to víčko nerozlomil.Tak nevím čím to mám jetě povolit.Jdu pokračovat dneska to musí být stuj co stuj.
|
|
24.10.2010 17:26 -
|
2359890
|
|
citen
|
|
|
Tak výměna paliv.filtru uspěně hotova.Podařilo se mi to povolit ,vyčistit dát nové těsnění a sloit .Je to jednoduchá oprava kdy dokáe někdo poradit a upozornit na moné komplikace na které si dát pozor.Zatím vem moc děkuji za rady.
Tak výměna paliv.filtru uspěně hotova.Podařilo se mi to povolit ,vyčistit dát nové těsnění a sloit .Je to jednoduchá oprava kdy dokáe někdo poradit a upozornit na moné komplikace na které si dát pozor.Zatím vem moc děkuji za rady.:palec
|
|
25.10.2010 08:32 -
|
2360006
|
|
Barlow
|
|
|
Ja treba vsechno poodpojoval a vymontoval teleso filtru ven.... upnul prez gumu do sveraku a pak krasne vysrouboval. Filtr se menil pravidelne a stejne to nekdo rukou utahl jak krava... priste uz to ale snad pujde dobre rukou...a kdyby ne...tak zae ven je to fakt na 5 minut....
Ja treba vsechno poodpojoval a vymontoval teleso filtru ven.... upnul prez gumu do sveraku a pak krasne vysrouboval. Filtr se menil pravidelne a stejne to nekdo rukou utahl jak krava... priste uz to ale snad pujde dobre rukou...a kdyby ne...tak zae ven je to fakt na 5 minut....
|
|
| |
|
|