| | |
24.10.2016 11:11 -
Vymena naftoveho filtru
|
3005620
|
|
Eattheday
|
Město: Ceska Lipa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 49 |
|
|
Zdravim. Vymena naftoveho filtru. Meni se jen ciste filtr ( vlozka ) nebo se meni komplet i s ulozenim? Diky za info. C5 X7 2.0 hdi
Zdravim. Vymena naftoveho filtru. Meni se jen ciste filtr ( vlozka ) nebo se meni komplet i s ulozenim? Diky za info. C5 X7 2.0 hdi
|
|
24.10.2016 13:11 -
Re: Vymena naftoveho filtru
|
3005679
|
|
Eattheday
|
Město: Ceska Lipa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 49 |
|
|
Diky za info. A O krouzek je soucasti fltru?
Diky za info. A O krouzek je soucasti fltru?
|
|
14.03.2017 08:00 -
Re: Výměna palivového filtru
|
3049408
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Tak jsem o víkendu měnil filtry (vzduchový a palivový) a lo to vcelku dobře. 2.0hdi 16V 103kW. Dám pár informací pro úplné začátečníky.
Přístup je k tomu úplně ukázkový a u výměny palivového filtru dost pomohl přítel internet .link. Rozhodně doporučuji pořídit 27tku ořech, protoe pak je povolování plastového víčka bezproblémové a neokouete si tu plastovou matičku.
Starý filtr jsem vytáhl, odsál zbytek nafty v nádobce filtru a zkontroloval, jestli nic nezůstalo na dně nádobky. Tankuju Vervu od Benziny a nádobka byla úplně čistá (tak moná má cenu připlácet za "lepí" naftu). Nový filtr byl od Purfluxu a trochu mě zarazilo, e hrdlo filtru není ve víčku nádobky nijak zajitěné. Nesnail jsem se filtr zarvat do víčka na sílu, ale přilo mi, e tyhle dva díly (filtr a víčko nádobky) by mohli být k sobě přidělané lépe. Vyměnil jsem gumové těsnění na víčku a přes balónek jsem půl nádrky zalil naftou. Nasadil víčko s novým filtrem a polehoučku dotáhnul a po plastový doraz. Pak jsem povolil odvzduňovák na vrchní straně víčka a balónem pomalu dočerpal naftu a z odvzduňováku vytíkala nafta. Odvzduňovák jsem přitáhl zpět, a nastartoval motor, který po dvou sekundách chcípnul. Tak jsem jetě třikrát zapumpoval balónkem (a byl balónek úplně tvrdý) a motor naskočil. Tentokrát ve OK. Jetě jsem nechal motor chvíli běet, abych se přesvědčil, jestli to někde neteče a snad je ve v pořádku.
Po výměně filtru jede auto určitě líp (mám auto od léta a nevím,kdy měnil filtry předchozí majitel). Semtam jsem míval problém s jemným kytnutím (cuknutím) motoru při jemném přidání plynu (při normální akceleraci na třetinu plynu to nedělalo) a po výměně filtrů to jede plynule, bez cuknutí. Jetě je brzo hodnotit, ale troufnu si říct, e výměnu palivového filtru na RHF zvládne skoro kadý
Tak jsem o víkendu měnil filtry (vzduchový a palivový) a lo to vcelku dobře. 2.0hdi 16V 103kW. Dám pár informací pro úplné začátečníky.
Přístup je k tomu úplně ukázkový a u výměny palivového filtru dost pomohl přítel internet https://www.youtube.com/watch?v=juGjw1LUPfc. Rozhodně doporučuji pořídit 27tku ořech, protoe pak je povolování plastového víčka bezproblémové a neokouete si tu plastovou matičku.
Starý filtr jsem vytáhl, odsál zbytek nafty v nádobce filtru a zkontroloval, jestli nic nezůstalo na dně nádobky. Tankuju Vervu od Benziny a nádobka byla úplně čistá (tak moná má cenu připlácet za "lepí" naftu). Nový filtr byl od Purfluxu a trochu mě zarazilo, e hrdlo filtru není ve víčku nádobky nijak zajitěné. Nesnail jsem se filtr zarvat do víčka na sílu, ale přilo mi, e tyhle dva díly (filtr a víčko nádobky) by mohli být k sobě přidělané lépe. Vyměnil jsem gumové těsnění na víčku a přes balónek jsem půl nádrky zalil naftou. Nasadil víčko s novým filtrem a polehoučku dotáhnul a po plastový doraz. Pak jsem povolil odvzduňovák na vrchní straně víčka a balónem pomalu dočerpal naftu a z odvzduňováku vytíkala nafta. Odvzduňovák jsem přitáhl zpět, a nastartoval motor, který po dvou sekundách chcípnul. Tak jsem jetě třikrát zapumpoval balónkem (a byl balónek úplně tvrdý) a motor naskočil. Tentokrát ve OK. Jetě jsem nechal motor chvíli běet, abych se přesvědčil, jestli to někde neteče a snad je ve v pořádku.
Po výměně filtru jede auto určitě líp (mám auto od léta a nevím,kdy měnil filtry předchozí majitel). Semtam jsem míval problém s jemným kytnutím (cuknutím) motoru při jemném přidání plynu (při normální akceleraci na třetinu plynu to nedělalo) a po výměně filtrů to jede plynule, bez cuknutí. Jetě je brzo hodnotit, ale troufnu si říct, e výměnu palivového filtru na RHF zvládne skoro kadý :-o
|
|
14.03.2017 16:06 -
|
3049577
|
|
jruze
|
|
|
Někdy se to přilepí,nebo divná gumička a jde to mizerně - udělal jsem si úpravu
Někdy se to přilepí,nebo divná gumička a jde to mizerně - udělal jsem si úpravu ;-)
Přílohy: 14032017635.jpg ( 578785b ) - |
|
23.04.2017 14:03 -
|
3061514
|
|
Bandura
|
Město: Duchcov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Zdravím, po koupi tohoto auta jsem se dal na výměnu vech filtrů a oleje a nemuu přijít na to jak vyndat u palivové filtru tu bílou pojistku která zajiuje koncovku hadičky. Při pokusu jí povytáhnout mám pocit, e mi zůstane pod rukou tak mám strach jí vytáhnout. Poradí mi někdo jak na to? děkuji
Zdravím, po koupi tohoto auta jsem se dal na výměnu vech filtrů a oleje a nemuu přijít na to jak vyndat u palivové filtru tu bílou pojistku která zajiuje koncovku hadičky. Při pokusu jí povytáhnout mám pocit, e mi zůstane pod rukou tak mám strach jí vytáhnout. Poradí mi někdo jak na to? děkuji
|
|
23.04.2017 14:09 -
|
3061525
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
plastové hadičky majú koncovku ktorú z oboch strán stlačí prstami (tá "biela" čas).. a tým ju uvolní..
plastové hadičky majú koncovku ktorú z oboch strán stlačí prstami (tá "biela" čas).. a tým ju uvolní..
|
|
23.04.2017 16:08 -
|
3061569
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tou hadičkou můe do nádoby vypustit naftu z filtru.
Ten bílý prouek zatlač, tím se odjistí a vysune koncovku, vysouváním ji neodjistí.
Tou hadičkou můe do nádoby vypustit naftu z filtru. ;-)
Ten bílý prouek zatlač, tím se odjistí a vysune koncovku, vysouváním ji neodjistí. ;-)
|
|
23.04.2017 16:23 -
|
3061574
|
|
Bandura
|
Město: Duchcov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Díky za radu zkusí to a snad se podaří
Díky za radu zkusí to a snad se podaří:-))))
|
|
01.07.2017 13:13 -
|
3079205
|
|
Marsiano
|
Město: Sokolov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Ahoj potřeboval bych radu. K čemu je na palivovém filtru dole ten konektor, kdy není do filtru zapojený, přitom tam vedou drátky?
Ahoj potřeboval bych radu. K čemu je na palivovém filtru dole ten konektor, kdy není do filtru zapojený, přitom tam vedou drátky?
|
|
01.07.2017 16:36 -
|
3079224
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Vrchní konektor je ohřev, spodní konektor voda v palivu.
Vrchní konektor je ohřev, spodní konektor voda v palivu.
;-)
|
|
16.08.2017 10:01 -
|
3089280
|
|
Pavel123
|
Město: Beneov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
Drtivá větina odpovědí se týká palivového filtru pro diesely.Chtěl bych se zeptat, jak postupovat při výměně pal.filtru u C5 I benzín 2.0 .A také kde je umístěn.Je nějaké foto? Děkuji.
Drtivá větina odpovědí se týká palivového filtru pro diesely.Chtěl bych se zeptat, jak postupovat při výměně pal.filtru u C5 I benzín 2.0 .A také kde je umístěn.Je nějaké foto? Děkuji.
|
|
16.08.2017 12:55 -
|
3089306
|
|
Pavel123
|
Město: Beneov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
Tak u nic.U jsem to nael.Zjistil jsem podle VIN e filtr ádný není....
Tak u nic.U jsem to nael.Zjistil jsem podle VIN e filtr ádný není....
|
|
16.08.2017 15:08 -
|
3089334
|
|
ivanivan
|
|
|
U benzínu se dávaly přídavné papírové na hadičku. Pro jistotu.
U benzínu se dávaly přídavné papírové na hadičku. Pro jistotu.
|
|
11.09.2017 17:57 -
Re: Palivový filtr - diesel
|
3094460
|
|
Johny
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Ahojte, aj ja by som chcel vymeni palivový filter na C5 2011 1.6 HDi ale tie ho neviem najs. Nemáte niekto foto kde by sa mal nachádza? Dík
Ahojte, aj ja by som chcel vymeni palivový filter na C5 2011 1.6 HDi ale tie ho neviem najs. Nemáte niekto foto kde by sa mal nachádza? Dík
|
|
11.09.2017 18:03 -
Re: Palivový filtr - benzín
|
3094465
|
|
jumep
|
|
|
pod tou trubkou co ide do vzduchoveho filtra
pod tou trubkou co ide do vzduchoveho filtra
|
|
11.09.2017 18:06 -
Re: Palivový filtr - benzín
|
3094467
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..a meni se cely
..a meni se cely
|
|
| |
|
|