| | |
03.03.2012 17:28 -
Re: Slaby vykon 2,2hdi
|
2455676
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Tak jsem dneska vyměnil olej + filtry, zdemontoval jsem intercooler, byl mastný asi jen do jedné čtvrtiny od spodu z jedné strany. Umyl jsem ho a natlakoval, těsní dobře. Jeden otvor jsem ucpal rukou a na druhý jsem si vyrobil dekl z víčka od nějakého krému, který pasoval na fest, kam jsem udělal díru a do něho dal ventilek. Připojil kompresor a pustil. Pokud jsem neupustil tlak rukou, tak vyrazil to víčko. Nikde jsem ádnou díru nanael. Při příleitosti, e mám dole ten spodní dekl, jsem čelovkou posvítil na okolí turba a co jsem viděl, tak vechny hadice a spony jsou OK. Kdy jsem to vechno poskládal a udělal zkuební jízdu, tak to jede dobře. Moná fakt povauju za závadu něco, co je asi vlastnost. A asi podvědomě pořád srovnávám s VW a kodovkou, kterýma jezdím v práci a jsou to auta 2 a 3 roky staré. Prostě je třeba na ten plyn lapat trochu víc a se turbo točí. Kadopádně se stavím k jumepovi, preventivní diagnostika nemůe ukodit.
Tak jsem dneska vyměnil olej + filtry, zdemontoval jsem intercooler, byl mastný asi jen do jedné čtvrtiny od spodu z jedné strany. Umyl jsem ho a natlakoval, těsní dobře. Jeden otvor jsem ucpal rukou a na druhý jsem si vyrobil dekl z víčka od nějakého krému, který pasoval na fest, kam jsem udělal díru a do něho dal ventilek. Připojil kompresor a pustil. Pokud jsem neupustil tlak rukou, tak vyrazil to víčko. Nikde jsem ádnou díru nanael. Při příleitosti, e mám dole ten spodní dekl, jsem čelovkou posvítil na okolí turba a co jsem viděl, tak vechny hadice a spony jsou OK. Kdy jsem to vechno poskládal a udělal zkuební jízdu, tak to jede dobře. Moná fakt povauju za závadu něco, co je asi vlastnost. A asi podvědomě pořád srovnávám s VW a kodovkou, kterýma jezdím v práci a jsou to auta 2 a 3 roky staré. Prostě je třeba na ten plyn lapat trochu víc a se turbo točí. Kadopádně se stavím k jumepovi, preventivní diagnostika nemůe ukodit.
|
|
03.03.2012 17:33 -
|
2455679
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
To je chyba porovnávat s Oktávkou 1.9TDI.
O té přece vichni víme, e brutálně táhne vodspodu
To je chyba porovnávat s Oktávkou 1.9TDI.
O té přece vichni víme, e brutálně táhne vodspodu :-d
|
|
03.03.2012 17:45 -
|
2455690
|
|
Mamlas
|
|
|
Pokud si mel ten intercooler mastny na spodni casti, tak tam dira nekde bude. Je to dost bezny problem. Muj ma taky nekde diru.
Pokud si mel ten intercooler mastny na spodni casti, tak tam dira nekde bude. Je to dost bezny problem. Muj ma taky nekde diru.
|
|
03.03.2012 17:53 -
|
2455695
|
|
Trumpetist
|
Město: Pí, Auto: C6 2,7HDI | Počet příspěvků: 128 |
|
|
Já mám taky mastný Intercooler, pomalu u koukám po jiném a zatím jsem nael za nejlepí cenu Valeo z Polska
.link.
Nevíte o lepí ceně u nás?
Já mám taky mastný Intercooler, pomalu u koukám po jiném a zatím jsem nael za nejlepí cenu Valeo z Polska
http://allegro.pl/chlodnica-intercooler-citroen-c5-peugeot-406-607-i2155627340.html
Nevíte o lepí ceně u nás?
|
|
03.03.2012 18:30 -
|
2455726
|
|
Mamlas
|
|
|
Jetě je monost nechat ten intercooler opravit, akorat bys musel mít v okolí někoho kdo to dělá. Někdo to tu psal i s fotkama.
Jetě je monost nechat ten intercooler opravit, akorat bys musel mít v okolí někoho kdo to dělá. Někdo to tu psal i s fotkama.
|
|
03.03.2012 19:39 -
|
2455752
|
|
Hanz 397
|
|
|
duff74 napsal(a): A asi podvědomě pořád srovnávám s VW a kodovkou, kterýma jezdím v práci a jsou to auta 2 a 3 roky staré. Prostě je třeba na ten plyn lapat trochu víc a se turbo točí. Kadopádně se stavím k jumepovi, preventivní diagnostika nemůe ukodit.
Taky to denně srovnávám se sluební 1,9tdi a Citrou mi pořád tak nějak vychází,jako absolutní vítěz A to i s tím automatem... VW do 2200 nic,Pak nějaký zátah a 2800 zase nic. Kdy chci předjídět a mám 2000 otáček(=cca 95 km/h),tak ani nemá cenu podřazovat,protoe ho dostanu zas nad otáčky,ve kterých jede. Tak radi předjídím jen rekreační cyklisty a stavební stroje .
Taky to denně srovnávám se sluební 1,9tdi a Citrou mi pořád tak nějak vychází,jako absolutní vítěz ;-) A to i s tím automatem... VW do 2200 nic,Pak nějaký zátah a 2800 zase nic. Kdy chci předjídět a mám 2000 otáček(=cca 95 km/h),tak ani nemá cenu podřazovat,protoe ho dostanu zas nad otáčky,ve kterých jede. Tak radi předjídím jen rekreační cyklisty a stavební stroje :-d.
|
|
03.03.2012 21:50 -
|
2455792
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Postup na demontá,montá intercooleru včetně potřebného nářadí atd. mám v profilu. Fotky + postup zde:
.link.
Jo ten intercooler mi tenkrát chtěli dopravit z Polska, nakonec ale stačilo jen "zalepit" ve spodní části celkem 3 rohy ze 4. To 4.místo ale opravář u raději preventivně taky pojistil. Tlaková zkouka pak prokázala e je v pořádku. Od té doby je suchý.
Ten intercooler opravdu jen rosil, pokles tlaku v něm nebyl, kdyby byl, tak by tlakové čidlo toto mohlo vyhodnotit jako chybu a rozsvítilo by hláku "Antipollution fault".
Pro zajímavost... ta hláka v souvislosti s čidlem tlaku a intercoolerem se rozsvítila jinému majiteli C5 HDi v Petřvaldě... jel do servisu, napíchli to na Lexiu a řekli e má nízký tlak turba, e je zřejmě v háji (to turbo)... Doma pak nael jednu uvolněnou hadici od intercooleru kudy utíkal tlak pryč. Hadici správně nasadil utáhl a O.K.
Postup na demontá,montá intercooleru včetně potřebného nářadí atd. mám v profilu. Fotky + postup zde:
http://www.c5club.cz/profiles/Jirka%D8.html?kod=32&ids=Jirka%D8&gal=1153100#pc
Jo ten intercooler mi tenkrát chtěli dopravit z Polska, nakonec ale stačilo jen "zalepit" ve spodní části celkem 3 rohy ze 4. To 4.místo ale opravář u raději preventivně taky pojistil. Tlaková zkouka pak prokázala e je v pořádku. Od té doby je suchý. :palec
Ten intercooler opravdu jen rosil, pokles tlaku v něm nebyl, kdyby byl, tak by tlakové čidlo toto mohlo vyhodnotit jako chybu a rozsvítilo by hláku "Antipollution fault".
Pro zajímavost... ta hláka v souvislosti s čidlem tlaku a intercoolerem se rozsvítila jinému majiteli C5 HDi v Petřvaldě... jel do servisu, napíchli to na Lexiu a řekli e má nízký tlak turba, e je zřejmě v háji (to turbo)... Doma pak nael jednu uvolněnou hadici od intercooleru kudy utíkal tlak pryč. Hadici správně nasadil utáhl a O.K. :-o
|
|
04.03.2012 00:26 -
|
2455811
|
|
jumep
|
|
|
presne, ak je intercooler masny ako si pisal, ten test si robil ako?
musis s nim pod vodu a natlacit aspon na 2.5 bar, inak ten unik nejako nenajdes
ja som svoj tiez zbadal ze je masny, tak som ho vymenil (04/2001), moj bude zavaritelny, takze ho vycistim a dam spravit, bude nahradny
presne, ak je intercooler masny ako si pisal, ten test si robil ako?
musis s nim pod vodu a natlacit aspon na 2.5 bar, inak ten unik nejako nenajdes
ja som svoj tiez zbadal ze je masny, tak som ho vymenil (04/2001), moj bude zavaritelny, takze ho vycistim a dam spravit, bude nahradny
|
|
04.03.2012 09:36 -
|
2455889
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Tomá T: neříkám, e je C5 patná, ale jiná...
...a co týče to cooleru: pokud tam přesto nějaká dírka je, tak bude takové velikosti, tak to bude tak jak píe jruze a nemůe to mít zásadní vliv. Jedna strana byla jak nová a z druhé byl mastný jen takový pásek na spodu. Určitě to nevypadalo jak má JirkaŘ na fotkách. Natěstí demontá cooleru je tak jednoduchá, e není problém ho kdykoliv vytáhnout a otestovat v bečce s vodou. Ceny nových jsou jaktak v normě, ale já jsem si případnou opravu zajistil u tchána, který jakoto letecký mechanik má na to vercajk.
Tomá T: neříkám, e je C5 patná, ale jiná...;-)
...a co týče to cooleru: pokud tam přesto nějaká dírka je, tak bude takové velikosti, tak to bude tak jak píe jruze a nemůe to mít zásadní vliv. Jedna strana byla jak nová a z druhé byl mastný jen takový pásek na spodu. Určitě to nevypadalo jak má JirkaŘ na fotkách. Natěstí demontá cooleru je tak jednoduchá, e není problém ho kdykoliv vytáhnout a otestovat v bečce s vodou. Ceny nových jsou jaktak v normě, ale já jsem si případnou opravu zajistil u tchána, který jakoto letecký mechanik má na to vercajk.
|
|
04.08.2012 06:39 -
|
2496891
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Měl jsem po koupi typický problém s lankem plynu a to omezí výkon fakt sluně a oprava je zdarma. Vyvinul jsem jednoduchý test. Na dálnici vydímat z auta nějakou vyí rychlost a dát ji do tempomatu. Pak klepnutím na brzdu ubrat o dost a opětovně zapnout tempomat. Kdy zrychlování pomocí tempomatu je silnějí ne zrychlování s vypnutým tempomatem a plynem na podlaze - tak jasně lanko plynu.
Jetě k FAP - měl jsem plný na 80% a jruze mi dal čistý. Klesla spotřeba asi o 0.3 - 0.5, ale nárůst výkonu je spí symbolický.
Měl jsem po koupi typický problém s lankem plynu a to omezí výkon fakt sluně a oprava je zdarma. Vyvinul jsem jednoduchý test. Na dálnici vydímat z auta nějakou vyí rychlost a dát ji do tempomatu. Pak klepnutím na brzdu ubrat o dost a opětovně zapnout tempomat. Kdy zrychlování pomocí tempomatu je silnějí ne zrychlování s vypnutým tempomatem a plynem na podlaze - tak jasně lanko plynu.
Jetě k FAP - měl jsem plný na 80% a jruze mi dal čistý. Klesla spotřeba asi o 0.3 - 0.5, ale nárůst výkonu je spí symbolický.
|
|
09.08.2013 22:48 -
|
2606745
|
|
zbirka
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Mám uplně stejný problém, v Lexii jsem zjistil e je o dost nií poadovaná hodnota plnícího tlaku o proti poadovaný udělaná repase turba a furt stejný,nová váha a furt stejný, zejtra du řeit pdtlaky, mysli e je patnej ventil na ovládání turba,
Mám uplně stejný problém, v Lexii jsem zjistil e je o dost nií poadovaná hodnota plnícího tlaku o proti poadovaný:-o udělaná repase turba a furt stejný,nová váha a furt stejný:-((((, zejtra du řeit pdtlaky, mysli e je patnej ventil na ovládání turba,
|
|
09.08.2013 23:04 -
|
2606760
|
|
zbirka
|
|
|
...no ten repas jsem musel udělat, turbo začalo chlejstat olej, a pak jsem se tady dočet e to je váha a tak jsem ji vyměnil a je to stejný, ale výkon jsem neměl u před repasem turba...
...no ten repas jsem musel udělat, turbo začalo chlejstat olej, a pak jsem se tady dočet e to je váha a tak jsem ji vyměnil a je to stejný, ale výkon jsem neměl u před repasem turba...
|
|
09.08.2013 23:05 -
|
2606761
|
|
jumep
|
|
|
turbo na 2.2 je vypinane podtlakom, osobne si skor myslim ze mas niekde sakra dieru za turbom
(z coho by aj vyplivalo to ze ti zacalo pustat olej, stale vytacane do nepricetna a nahanalo tlak, cim odpalilo hriadel, ak to nespravis - mozno intercooler, taka bezna vec, tak si ten repas robil zbytocne)
turbo na 2.2 je vypinane podtlakom, osobne si skor myslim ze mas niekde sakra dieru za turbom
(z coho by aj vyplivalo to ze ti zacalo pustat olej, stale vytacane do nepricetna a nahanalo tlak, cim odpalilo hriadel, ak to nespravis - mozno intercooler, taka bezna vec, tak si ten repas robil zbytocne)
|
|
09.08.2013 23:10 -
|
2606768
|
|
zbirka
|
|
|
taky jsem si to myslel ale hadice do sání normálně ztvrdne a nikde nic nefouká. Celý sem to prolejzal na zvedáku....
taky jsem si to myslel ale hadice do sání normálně ztvrdne a nikde nic nefouká. Celý sem to prolejzal na zvedáku....;-)
|
|
10.08.2013 07:30 -
|
2606821
|
|
zbirka
|
|
|
....jak poznám e fungujou? protoe na vypnutý motor bude je cvakat podtlakový ventil...to nepoznám nic
....jak poznám e fungujou? protoe na vypnutý motor bude je cvakat podtlakový ventil...to nepoznám nic
|
|
10.08.2013 11:23 -
|
2606899
|
|
jumep
|
|
|
ak by mu nesli klapky (Ylonka) tak to tlak turba mera na intercoolery a ten by bol dostatocny a len na vahe vzduchu by to pisalo nizky prietok vzduchu
este ma napadlo ze ma pridrety egr a ostal mu stale pootvoreny, ale skor si stale myslim ze mu niekde proste uchadza tlak za turbom
ak by mu nesli klapky (Ylonka) tak to tlak turba mera na intercoolery a ten by bol dostatocny a len na vahe vzduchu by to pisalo nizky prietok vzduchu
este ma napadlo ze ma pridrety egr a ostal mu stale pootvoreny, ale skor si stale myslim ze mu niekde proste uchadza tlak za turbom
|
|
10.08.2013 22:02 -
|
2607123
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): ak by mu nesli klapky (Ylonka) tak to tlak turba mera na intercoolery a ten by bol dostatocny a len na vahe vzduchu by to pisalo nizky prietok vzduchu
...třeba přes ten otevřenej EGR...
Jinak to,e je turbo repasovaný u Huga s Béďou neznamená,e je stoprocentně dobrý... U jsem móóóóckrát řeil to,e si zákazník přivezl repas turbo a auto buď nejelo,nebo to dělalo úplný nesmysly...
...třeba přes ten otevřenej EGR...
Jinak to,e je turbo repasovaný u Huga s Béďou neznamená,e je stoprocentně dobrý... U jsem móóóóckrát řeil to,e si zákazník přivezl repas turbo a auto buď nejelo,nebo to dělalo úplný nesmysly...
|
|
| |
|
|