| | |
07.09.2011 11:09 -
Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II
|
2412279
|
|
pepik
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 69 |
|
|
Ahoj..............tak neska jela manelka do práce ,ujela pár kiláků a motor zdechnul. Neel natočit a tak jsem jí odtáhnul do citroena. Tam zjistili e točí nějak divně lehce......????............před chvílí volali e je zadřený turbo a moná je i něco s motorem, ale myslím si e i bez turba by měl motor naskočit
Ahoj..............tak neska jela manelka do práce ,ujela pár kiláků a motor zdechnul. Neel natočit a tak jsem jí odtáhnul do citroena. Tam zjistili e točí nějak divně lehce......????............před chvílí volali e je zadřený turbo a moná je i něco s motorem, ale myslím si e i bez turba by měl motor naskočit:nevim
|
|
07.09.2011 12:55 -
|
2412298
|
|
jumep
|
|
|
bez turba motor normalne nabehne, akurat nebude mat vykon
ak toci lahko, tak mohol prdnut rozvodovy remen alebo spojovacia retaz na vacke
bez turba motor normalne nabehne, akurat nebude mat vykon
ak toci lahko, tak mohol prdnut rozvodovy remen alebo spojovacia retaz na vacke
|
|
07.09.2011 13:02 -
|
2412301
|
|
pepik
|
|
|
Díky za info...........motor opravdu nenaskočí, teď je v citroenu na diagnostice a pak ho povezem ke kamarádovi do servizu. Jen doufam e nebudu muset shánět celej motor.
Díky za info...........motor opravdu nenaskočí, teď je v citroenu na diagnostice a pak ho povezem ke kamarádovi do servizu. Jen doufam e nebudu muset shánět celej motor.
|
|
07.09.2011 15:48 -
|
2412329
|
|
pepik
|
|
|
Chtěl bych se zeptat kde sehnat turbo jiné, popřípadě ho nechat repasovat. V citroenu mi doporučili Turbo-Tec z Brna, ale prý je to na mě, kde si ho pořídím, ale upozorňovali mě na nekvalitní polské náhrady. Za případné postřehy předem děkuju
Na diagnostice se ukázali tři závady, něco s fapem- prej je to normální, něco s topením- to je podle technika nějaká blbost a jako třetí se ukázal problém s mazáním, ale na palubce se nic neukázalo a podle techniků by i musel počítač hlásit problém a pískat.........a to se nestalo, tak nevim co s tim jetě můe bejt
Chtěl bych se zeptat kde sehnat turbo jiné, popřípadě ho nechat repasovat. V citroenu mi doporučili Turbo-Tec z Brna, ale prý je to na mě, kde si ho pořídím, ale upozorňovali mě na nekvalitní polské náhrady. Za případné postřehy předem děkuju
Na diagnostice se ukázali tři závady, něco s fapem- prej je to normální, něco s topením- to je podle technika nějaká blbost a jako třetí se ukázal problém s mazáním, ale na palubce se nic neukázalo a podle techniků by i musel počítač hlásit problém a pískat.........a to se nestalo, tak nevim co s tim jetě můe bejt
|
|
07.09.2011 17:15 -
|
2412343
|
|
jumep
|
|
|
1. turbo-tec je aj tu na slovensku, sice drahsie, ale aspon tu davaju 24 mesiacov zaruku na ten repas
2. zavady - fap - je normalne, nakolko ti netlacilo turbo dostatocne tak to dymilo a zanasalo fap, problem s regeneraciou
neco s topenim - moze byt problem s hdi rezistorom, kontakty, alebo posiel ohrievac
mazanie - tu tazko povedat, otazka je, kade jazdis a ako casto menis olej?
to ze nemozes nastartovat stale nemas pricinu z toho co si popisal, jedine zeby to bolo zadrete ...
edit: ak mas auto s opr do 10370 - tak interval na fap je 100000km
1. turbo-tec je aj tu na slovensku, sice drahsie, ale aspon tu davaju 24 mesiacov zaruku na ten repas
2. zavady - fap - je normalne, nakolko ti netlacilo turbo dostatocne tak to dymilo a zanasalo fap, problem s regeneraciou
neco s topenim - moze byt problem s hdi rezistorom, kontakty, alebo posiel ohrievac
mazanie - tu tazko povedat, otazka je, kade jazdis a ako casto menis olej?
to ze nemozes nastartovat stale nemas pricinu z toho co si popisal, jedine zeby to bolo zadrete ...
edit: ak mas auto s opr do 10370 - tak interval na fap je 100000km
|
|
07.09.2011 17:55 -
|
2412349
|
|
pepik
|
|
|
Ty roblémy s fapem byly u asi rok, vdycky něco napsal počítač, zapípala výzva k zastavení a za chvilku ve OK.
Zadřený??? to nevím, normálně točí a chvilkama jako by chtěl naskočit, ale nic
A tomu s 10370...........nerozumím........
Ty roblémy s fapem byly u asi rok, vdycky něco napsal počítač, zapípala výzva k zastavení a za chvilku ve OK.
Zadřený??? to nevím, normálně točí a chvilkama jako by chtěl naskočit, ale nic
A tomu s 10370...........nerozumím........
|
|
07.09.2011 18:00 -
|
2412350
|
|
jumep
|
|
|
hmm ... tak ako vidim "zapípala výzva k zastavení a za chvilku ve OK" - dlhodobe ignorovanie nejakeho problemu ....
edit: STOP sa rozsvieti aj napr ked je nizky mazaci tlak ...
aka bola ta hlaska?
hmm ... tak ako vidim "zapípala výzva k zastavení a za chvilku ve OK" - dlhodobe ignorovanie nejakeho problemu ....
edit: STOP sa rozsvieti aj napr ked je nizky mazaci tlak ...
aka bola ta hlaska?
|
|
07.09.2011 18:12 -
|
2412354
|
|
pepik
|
|
|
přesně to nevim, ale myslim něco jako " air filter........"
Poprvé jsem zastavil, ale pak stačilo na chvilku přidat a zase ve OK
A to s tlakem oleje je něco nového, v květnu to bylo na diagnostice kvůli porue chlazení ( neela sahara) a nic s olejem se neukázalo
přesně to nevim, ale myslim něco jako " air filter........"
Poprvé jsem zastavil, ale pak stačilo na chvilku přidat a zase ve OK
A to s tlakem oleje je něco nového, v květnu to bylo na diagnostice kvůli porue chlazení ( neela sahara) a nic s olejem se neukázalo
|
|
07.09.2011 19:02 -
|
2412387
|
|
jruze
|
|
|
No já mám pocit z toho co jsem si přečetl e je to obdoba toho co jsem nedavno dělal: turbo,rozpadlej ponovák,skočený na rozvoďáku= 30000,-
No já mám pocit z toho co jsem si přečetl e je to obdoba toho co jsem nedavno dělal: turbo,rozpadlej ponovák,skočený na rozvoďáku= 30000,-:-((((
|
|
07.09.2011 19:12 -
|
2412389
|
|
pepik
|
|
|
Rozpadlej ponovák????...........dělali mi rozvody před cca 25 tis..............neděs mě, u tak jsem v prdeli s nervama
A kdy bylo skočený na rozvodech, potkalo se to??????
Rozpadlej ponovák????...........dělali mi rozvody před cca 25 tis..............neděs mě, u tak jsem v prdeli s nervama:-(
A kdy bylo skočený na rozvodech, potkalo se to??????
|
|
07.09.2011 19:38 -
|
2412392
|
|
Mamlas
|
|
|
Pokud jak pises, ze to toci nejak moc lehce - lze rict jakoby bez tlaku, tak bych pocital i s tim skocenym rozvodakem.
Pokud jak pises, ze to toci nejak moc lehce - lze rict jakoby bez tlaku, tak bych pocital i s tim skocenym rozvodakem.
|
|
07.09.2011 20:21 -
|
2412406
|
|
jumep
|
|
|
nie rozvodak, ale vacky su spojene retazou a ta je napinana sponovakom, tento sa rad rozpadne a potom skoci alebo sa az rozpadne retaz atd .... = potkany motor ...
nie rozvodak, ale vacky su spojene retazou a ta je napinana sponovakom, tento sa rad rozpadne a potom skoci alebo sa az rozpadne retaz atd .... = potkany motor ...
|
|
07.09.2011 22:02 -
|
2412453
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Abys byl v obraze - levá část 13 je ten napínák a 10 řetěz, který ti mohl poskočit.
Abys byl v obraze - levá část 13 je ten napínák a 10 řetěz, který ti mohl poskočit.
|
|
13.09.2011 11:35 -
|
2413260
|
|
pepik
|
|
|
Tak u mam motor rozhozenej. Nejen turbo, ale i voda v oleji, na spodku vany jsou kovový piliny a po několika dnech kdy stál , nejde ani protočit.............. ......................začínám pomalu shánět motor.
Tak u je to rozhozený celý a jímá mě hrůza. Upadlo sedlo ventilu a to na druhym válci rosekala píst, stěnu válce, hlavu i vstřik..............
Tak u mam motor rozhozenej. Nejen turbo, ale i voda v oleji, na spodku vany jsou kovový piliny a po několika dnech kdy stál , nejde ani protočit.............. :-(((( ......................začínám pomalu shánět motor. :-(
Tak u je to rozhozený celý a jímá mě hrůza. Upadlo sedlo ventilu a to na druhym válci rosekala píst, stěnu válce, hlavu i vstřik.............. :-((((
|
|
13.09.2011 18:01 -
|
2413455
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Tak to tě opravdu nejlevněji vyjde koupit jiný motor - koukal jsem, nabídky jsou kolem 15-20.000,-
A starý ti zůstane na náhradní díly.
Tak to tě opravdu nejlevněji vyjde koupit jiný motor - koukal jsem, nabídky jsou kolem 15-20.000,-
A starý ti zůstane na náhradní díly.
|
|
13.09.2011 22:02 -
|
2413547
|
|
TomasT
|
|
|
jruze napsal(a): No ze starého mu moc nezůstane protoe to jsou holé motory
U jsem viděl prodávat komplet motor i bez odmontovaného turba .link.
Jen tohle je zrovna 9HX = 66kW
U jsem viděl prodávat komplet motor i bez odmontovaného turba http://www.i-bazar.cz/1838709-motor-1-6hdi-peugeot-307-206-207-citroen-c3-c4/
Jen tohle je zrovna 9HX = 66kW
|
|
14.09.2011 09:25 -
|
2413574
|
|
pepik
|
|
|
Ahoj............chtěl bych se zeptat. Sehnal jsem motor z novýho partnera typ 9H02...........údajně jsou vechny bloky a hlavy stejný . Neví prosím jak to je?........ten partner má 66kw a na mých 80kw se to honí jen turbem a elektronikou. Dík pepík
Ahoj............chtěl bych se zeptat. Sehnal jsem motor z novýho partnera typ 9H02...........údajně jsou vechny bloky a hlavy stejný . Neví prosím jak to je?........ten partner má 66kw a na mých 80kw se to honí jen turbem a elektronikou. Dík pepík:nevim
|
|
| |
|
|