| | |
16.12.2016 15:23 -
Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II
|
3020600
|
|
Fred007
|
|
|
Při první opravě vechno neproběhlo - olejová vana, sítko jenom čistili. Pi druhé u vyměnili vechno dle postupu - trubky, vana, sítka... Pro ně to je problém mimo turbo...
Při první opravě vechno neproběhlo - olejová vana, sítko jenom čistili. Pi druhé u vyměnili vechno dle postupu - trubky, vana, sítka... Pro ně to je problém mimo turbo...
|
|
16.12.2016 15:32 -
|
3020601
|
|
jumep
|
|
|
v citroene rovno hovoria vymenit cerpadlo, inak sa to vrati
v citroene rovno hovoria vymenit cerpadlo, inak sa to vrati
|
|
16.12.2016 15:45 -
|
3020607
|
|
Fred007
|
|
|
Postupovali podle nějakého postupu, který byl součástí turba. Brali ho přes Auto Kelly - jsou jejich smluvní partner. Čerpadlo neměnili - postup prý to neobsahoval...
Postupovali podle nějakého postupu, který byl součástí turba. Brali ho přes Auto Kelly - jsou jejich smluvní partner. Čerpadlo neměnili - postup prý to neobsahoval...
|
|
16.12.2016 15:47 -
|
3020610
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
podle me jsou problemy 2.
1. za kazdou cenu usetrit a delat "repas" turba a samozdrejme co nejlevneji...
2. nedodrzeni postupu pri vymene
tada je jasny priklad toho jak se z nejlevnejsiho nakonec stava to nejdrazzsi
podle me jsou problemy 2.
1. za kazdou cenu usetrit a delat "repas" turba a samozdrejme co nejlevneji...
2. nedodrzeni postupu pri vymene
tada je jasny priklad toho jak se z nejlevnejsiho nakonec stava to nejdrazzsi
|
|
16.12.2016 16:06 -
|
3020626
|
|
Fred007
|
|
|
ANO, souhlasím... Bohuel já jsem jim věřil a znám je dlouho.
Ale teď si to musím nějak vyřeit sám. Proto se na Vás tady obracím s prosíkem. Jestli jít do opravy, jestli to raději prodat. Vím, e se to blbě radí od stolu, ale rád si vyslechnu jiný názor.
Co bylo blbě u nezměním...
ANO, souhlasím... Bohuel já jsem jim věřil a znám je dlouho.
Ale teď si to musím nějak vyřeit sám. Proto se na Vás tady obracím s prosíkem. Jestli jít do opravy, jestli to raději prodat. Vím, e se to blbě radí od stolu, ale rád si vyslechnu jiný názor.
Co bylo blbě u nezměním...
|
|
16.12.2016 16:25 -
|
3020632
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
zalezi v cem je problem a co se deje..takhle po internetu ti nikdo nerekne prodej nebo oprav
kdy se to dela jak by melo.tj turbo,trubka,holendry,tesneni,olejove cerpadlo je to kolem 21-22000.- odhadem
zalezi v cem je problem a co se deje..takhle po internetu ti nikdo nerekne prodej nebo oprav
kdy se to dela jak by melo.tj turbo,trubka,holendry,tesneni,olejove cerpadlo je to kolem 21-22000.- odhadem
|
|
16.12.2016 17:00 -
|
3020633
|
|
Fred007
|
|
|
Dle nich je problém mimo turbo - výměnu klidně znovu udělají, ale tvrdí, e se zničí znovu. Podle jejich názoru je problém pravděpodobně v motoru - posuzovali to podle těch karbonových otěrů v trubce. Buď je prý chycená klika nebo problém v hlavě nebo ventily apod. Jejich návrh řeení byl vyndat celý motor, rozebrat ho, vyčistit, najít případný zdroj nečistot a pak to opravit a sloit zpátky. Cenově 30000 - 50000 Kč, kdy se vechno bude dařit a najdou závadu, která nebude cenově drahá. U teď mi nadhazují, kdo zaplatí ta 2 turba, která odela po první opravě... Nevím, jestli to je tak finančně náročné. Oni zase tolik zkueností s tímto typem vozidla nemají.
Dle nich je problém mimo turbo - výměnu klidně znovu udělají, ale tvrdí, e se zničí znovu. Podle jejich názoru je problém pravděpodobně v motoru - posuzovali to podle těch karbonových otěrů v trubce. Buď je prý chycená klika nebo problém v hlavě nebo ventily apod. Jejich návrh řeení byl vyndat celý motor, rozebrat ho, vyčistit, najít případný zdroj nečistot a pak to opravit a sloit zpátky. Cenově 30000 - 50000 Kč, kdy se vechno bude dařit a najdou závadu, která nebude cenově drahá. U teď mi nadhazují, kdo zaplatí ta 2 turba, která odela po první opravě... Nevím, jestli to je tak finančně náročné. Oni zase tolik zkueností s tímto typem vozidla nemají.
|
|
16.12.2016 17:01 -
Re: Turbo 1.6 HDi
|
3020634
|
|
autodiag
|
|
|
pokud ti muzu radit,zmen servis
pokud ti muzu radit,zmen servis
|
|
16.12.2016 20:28 -
|
3020668
|
|
jruze
|
|
|
Mne by zajímalo co společného má hlava s mazáním turba ? Kdy turbo je mazane z hlavního kanálu a ani z kliky by se tam nic nemělo dostat - z čerpadla a trubky ano.Ale třeba se pletu.
Mne by zajímalo co společného má hlava s mazáním turba ? Kdy turbo je mazane z hlavního kanálu a ani z kliky by se tam nic nemělo dostat - z čerpadla a trubky ano.Ale třeba se pletu.;-)
|
|
16.12.2016 22:56 -
|
3020702
|
|
Fred007
|
|
|
autodiag napsal(a): pokud ti muzu radit,zmen servis
Toto jsem ji provedl, přesněji hledám nový - vsetínsko, zlínsko... Chci se jít poradit do autorizovaného...
Toto jsem ji provedl, přesněji hledám nový - vsetínsko, zlínsko... Chci se jít poradit do autorizovaného...
|
|
16.12.2016 23:11 -
|
3020705
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jestli trvají na tom,e turbo odejde kvůli tomu,e motor nemae,tak bych shodil ventilové víko (celou překladovou desku) a pokud nebudou utřený loiska vaček,tak motor problém s mazáním nemá-tohle a turbo je první,co se mázne.
Pokud to bude OK,tak postupovat, jak psali ostatní-nový turbo (origo repas 11200),nové trubky (přívod i vratku),nový holendry (ze spodního vyndat sítko),nový čerpadlo,při jeho výměně vyčistit vanu a zkontrolovat kanály a nevidím důvod,proč by to nemělo fungovat.
Jo a pokud by mi umřelo druhý turbo,tak bych začal tím,e bych na něm asi změřil mazací tlak,ne e prostě namontuju třetí...
Jestli trvají na tom,e turbo odejde kvůli tomu,e motor nemae,tak bych shodil ventilové víko (celou překladovou desku) a pokud nebudou utřený loiska vaček,tak motor problém s mazáním nemá-tohle a turbo je první,co se mázne.
Pokud to bude OK,tak postupovat, jak psali ostatní-nový turbo (origo repas 11200),nové trubky (přívod i vratku),nový holendry (ze spodního vyndat sítko),nový čerpadlo,při jeho výměně vyčistit vanu a zkontrolovat kanály a nevidím důvod,proč by to nemělo fungovat.
Jo a pokud by mi umřelo druhý turbo,tak bych začal tím,e bych na něm asi změřil mazací tlak,ne e prostě namontuju třetí...:nevim
|
|
17.12.2016 09:45 -
|
3020765
|
|
autodiag
|
|
|
to auto nema tlak oleje,nebo tam souudruzi nechaly starej holendr..dit na nem nic neni resp ten saci kos spolecne s cerpadlem bude asi taky KO
to Hanz 397: v lidlu (auto kelly) maji repas za 12 a novy garet za 14..hadej po cem sahnu pokud bych tam kupovat...on nepotrebuje ovsem jen cerpadlo
to auto nema tlak oleje,nebo tam souudruzi nechaly starej holendr..dit na nem nic neni :) resp ten saci kos spolecne s cerpadlem bude asi taky KO
to Hanz 397: v lidlu (auto kelly) maji repas za 12 a novy garet za 14..hadej po cem sahnu pokud bych tam kupovat...on nepotrebuje ovsem jen cerpadlo:nevim
|
|
17.12.2016 10:11 -
|
3020784
|
|
jruze
|
|
|
Já jsem se dostal v Citroenu s RHR turbem na cenu 8500,- s repasem (bylo ale nové - citroen kdy nemá repas pole třeba nové - byl povinen dodat díl do 3. dnů) ale byla to cena pro mne
Já jsem se dostal v Citroenu s RHR turbem na cenu 8500,- s repasem (bylo ale nové - citroen kdy nemá repas pole třeba nové - byl povinen dodat díl do 3. dnů) ale byla to cena pro mne;-)
|
|
17.12.2016 10:20 -
|
3020787
|
|
autodiag
|
|
|
..ach jo Jardo...
..ach jo Jardo...
|
|
17.12.2016 12:39 -
|
3020849
|
|
Fred007
|
|
|
autodiag napsal(a): to auto nema tlak oleje,nebo tam souudruzi nechaly starej holendr..dit na nem nic neni resp ten saci kos spolecne s cerpadlem bude asi taky KO
to Hanz 397: v lidlu (auto kelly) maji repas za 12 a novy garet za 14..hadej po cem sahnu pokud bych tam kupovat...on nepotrebuje ovsem jen cerpadlo
Popsáno velmi přesně - garret mi byl nabídnut a po 2 úmrtí turba z kelly s tím, e to je hodně drahé... Jinak napoprvé to fakt zmrili. Kdy jsem si to jetě ověřoval, tak napoprvé neměnili ani sací ko, nečistili čerpadlo. Olej vyměnili na moji intervenci - prý byl čistý. Teď mi ukazovali zanesené trubky karbonem - byly původní...
Popsáno velmi přesně - garret mi byl nabídnut a po 2 úmrtí turba z kelly s tím, e to je hodně drahé... Jinak napoprvé to fakt zmrili. Kdy jsem si to jetě ověřoval, tak napoprvé neměnili ani sací ko, nečistili čerpadlo. Olej vyměnili na moji intervenci - prý byl čistý. Teď mi ukazovali zanesené trubky karbonem - byly původní...
|
|
17.12.2016 13:02 -
|
3020867
|
|
autodiag
|
|
|
pri vymene turba se zakaznika neptam,menim automaticky....ja beru turbinu v Citroenu..kelly jsem uvedl jen jako priklad...nicmene o kolik bylo to co ti tam dali "levnejsi" kdyz to ted spocitas ?..
pri vymene turba se zakaznika neptam,menim automaticky....ja beru turbinu v Citroenu..kelly jsem uvedl jen jako priklad...nicmene o kolik bylo to co ti tam dali "levnejsi" kdyz to ted spocitas ?..
|
|
| |
|
|