| | |
22.06.2016 17:44 -
Re: Turbo 1.6 HDi / C5 II
|
2965027
|
|
jozz
|
Město: Zilina, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Ahojte, chcem sa spytat, zacalo mi piskat turbo -sanitka a skusal som len ci niekde netesni alebo podobne tak som trochu nastriekal jar na miest pod srob ako je turbka mazania a buble to tam, neviem ci to moze byt ta podlozka pod srobom pripadne este nieco ine a ci to moze sposobovat aj to piskanie?
Dakujem
Ahojte, chcem sa spytat, zacalo mi piskat turbo -sanitka a skusal som len ci niekde netesni alebo podobne tak som trochu nastriekal jar na miest pod srob ako je turbka mazania a buble to tam, neviem ci to moze byt ta podlozka pod srobom pripadne este nieco ine a ci to moze sposobovat aj to piskanie?
Dakujem
Přílohy: WP_20160622_17_18_29_Pro.jpg ( 1694486b ) - |
|
22.06.2016 18:57 -
|
2965111
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Olejová mazací trubička pískat nebude - buď je u opotřebené, nebo je někde netěsnost na sání vzduchu.
Olejová mazací trubička pískat nebude - buď je u opotřebené, nebo je někde netěsnost na sání vzduchu.
|
|
22.06.2016 19:58 -
|
2965146
|
|
jozz
|
|
|
Mysli tu hadicu od turba s tym cerveným tesnením?
Mysli tu hadicu od turba s tym cerveným tesnením?
|
|
22.06.2016 21:32 -
|
2965206
|
|
jumep
|
|
|
ked chytis vrtulku tak bude mat velku volu
ta sanitka je to ze sa hriadelka opiera o slimak, repas/vymena turba - je to uplne normalne
samozrejme treba k tomu vsetky nalezitosti spravit
ked chytis vrtulku tak bude mat velku volu
ta sanitka je to ze sa hriadelka opiera o slimak, repas/vymena turba - je to uplne normalne
samozrejme treba k tomu vsetky nalezitosti spravit
|
|
22.06.2016 21:34 -
|
2965209
|
|
jozz
|
|
|
Praveze nejak velka vola tam nieje, len mala ale to je myslim v poho to tam trochu musi byt... Tak preto neviem ze kde moze byt problem....
Praveze nejak velka vola tam nieje, len mala ale to je myslim v poho to tam trochu musi byt... Tak preto neviem ze kde moze byt problem....
|
|
22.06.2016 21:57 -
|
2965224
|
|
jumep
|
|
|
je axialna alebo len radialna ta vola?
je axialna alebo len radialna ta vola?
|
|
22.06.2016 22:20 -
|
2965247
|
|
jozz
|
|
|
Ked sa ju pokusim zatlacit do vnutra tak nejde volu ma ked sa snazim s tym pohnut hore dole
Ked sa ju pokusim zatlacit do vnutra tak nejde volu ma ked sa snazim s tym pohnut hore dole
|
|
22.06.2016 22:23 -
|
2965249
|
|
jumep
|
|
|
a cim si s tym hybal, prsty ci si to mal v kliestach?
ako moc tam nema byt co ine, ak by to podfukovalo na vyfuku tak to je cele odymene a ak niekde sanie fucalo tak je to masne
pripadne sa stav cez vikend v jasnej a mozeme na to pozret tam .link.
a cim si s tym hybal, prsty ci si to mal v kliestach?
ako moc tam nema byt co ine, ak by to podfukovalo na vyfuku tak to je cele odymene a ak niekde sanie fucalo tak je to masne
pripadne sa stav cez vikend v jasnej a mozeme na to pozret tam http://www.c5club.cz/diskuze/srazy/2965243-re-letni-c5-sraz-2016-informace-diskuze/#last
|
|
22.06.2016 22:53 -
|
2965262
|
|
Hanz 397
|
|
|
Měl jsem tu jednu 1,6,která hodně výrazně pískala,a dopískala-praskla membrána v odlučovači oleje (ta pískala) a turbo jí pak seralo A bylo po pískání... No a samozřejmě i po turbu...
Měl jsem tu jednu 1,6,která hodně výrazně pískala,a dopískala-praskla membrána v odlučovači oleje (ta pískala) a turbo jí pak seralo A bylo po pískání... ;-) No a samozřejmě i po turbu...
|
|
22.06.2016 22:53 -
|
2965263
|
|
jozz
|
|
|
Jesine kde je trochu oleja je ako je turbo pripojene na rezonator sania v prilohe tak po jednom srobe som si vsimol ze mi trochu presakoval olej tak neviem ci to moze by ten problem s piskanim ..
Jesine kde je trochu oleja je ako je turbo pripojene na rezonator sania v prilohe tak po jednom srobe som si vsimol ze mi trochu presakoval olej tak neviem ci to moze by ten problem s piskanim ..
Přílohy: rezonator-sani-pro-motory-citroen-peugeot-16hdi-144061.jpg ( 10145b ) - |
|
22.06.2016 23:07 -
|
2965270
|
|
jozz
|
|
|
A ten odlucovac olej sa nachadza kde?alebo aspon obrazok...
A ten odlucovac olej sa nachadza kde?alebo aspon obrazok...
|
|
22.06.2016 23:19 -
|
2965276
|
|
jumep
|
|
|
tam to presakuje uplne bezne ked gumicka nesadne
1.6 turbo je proste uplne normalne ze odide, kolko mas nabehanych km?
tam to presakuje uplne bezne ked gumicka nesadne
1.6 turbo je proste uplne normalne ze odide, kolko mas nabehanych km?
|
|
22.06.2016 23:28 -
|
2965283
|
|
jozz
|
|
|
170000 km
170000 km
|
|
22.06.2016 23:31 -
|
2965285
|
|
Hanz 397
|
|
|
jozz napsal(a): A ten odlucovac olej sa nachadza kde?alebo aspon obrazok...
.link.
Na jedný straně je punt na dolití oleje,to druhý "kolečko" je on.
Jinak nech turbo zkontrolovat od někoho,kdo ví,co kontrolovat. Pokud za něj vezme moc,tak ho můe zničit,i kdyby bylo původně ok A to,e 1,6 turba odchází je smutný fakt...
https://www.google.cz/search?q=ventilov%C3%A9+v%C3%ADko+1,6+hdi&espv=2&biw=1242&bih=585&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwigy7f3ybzNAhUGXhoKHcCcAGUQ_AUIBigB#imgrc=FuXG89ahORc-oM%3A
Na jedný straně je punt na dolití oleje,to druhý "kolečko" je on.
Jinak nech turbo zkontrolovat od někoho,kdo ví,co kontrolovat. Pokud za něj vezme moc,tak ho můe zničit,i kdyby bylo původně ok ;-) A to,e 1,6 turba odchází je smutný fakt...
|
|
22.06.2016 23:43 -
|
2965286
|
|
jozz
|
|
|
Ok, a ako zistim ze je zly..rsp. Ako sa da opravit..? Alebo len kupit novy , cena?
Ok, a ako zistim ze je zly..rsp. Ako sa da opravit..? Alebo len kupit novy , cena?
|
|
24.06.2016 11:52 -
|
2965600
|
|
jozz
|
|
|
A robi to to hukanie/piskanie ked klesaju otacky okolo 1500 - 1000 inak auto taha vnormalne, len ten zvuk
A robi to to hukanie/piskanie ked klesaju otacky okolo 1500 - 1000 inak auto taha vnormalne, len ten zvuk:)
|
|
24.06.2016 14:13 -
|
2965627
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jumep napsal(a): 1.6 turbo je proste uplne normalne ze odide, kolko mas nabehanych km?
ano odchazi jen je to z 90% dane uzivatelem a tim kdo mu auto servisuje
pokud se o to auto staras jak mas resp davas mu co potrebuje turbina vydrzi (samozdrejme stat se muze)
je ale pravda ze 1.6HDi ma docela blbe udelane chlazeni a jeste tam pod turbem topi FAP proto je potreba po cca 50 000 sundat vanu vycistit saci kos,mit vyndane sitko v olejove trubce,menit olej nejlepe po 10 000 a davat ho kvalitni,..dobre je i po dojezdu turbo chvilku dochladit,to je takovej malej zaklad
piskat to muze jak psal Jump na svodu nebo i na sani (hadice cooler,klapky,egr) staci mala dirka/netesnost
ano odchazi jen je to z 90% dane uzivatelem a tim kdo mu auto servisuje
pokud se o to auto staras jak mas resp davas mu co potrebuje turbina vydrzi (samozdrejme stat se muze)
je ale pravda ze 1.6HDi ma docela blbe udelane chlazeni a jeste tam pod turbem topi FAP proto je potreba po cca 50 000 sundat vanu vycistit saci kos,mit vyndane sitko v olejove trubce,menit olej nejlepe po 10 000 a davat ho kvalitni,..dobre je i po dojezdu turbo chvilku dochladit,to je takovej malej zaklad
piskat to muze jak psal Jump na svodu nebo i na sani (hadice cooler,klapky,egr) staci mala dirka/netesnost
|
|
16.12.2016 13:59 -
|
3020589
|
|
Fred007
|
|
|
Ahoj vem, jako nováček tohoto fóra přicházím pro radu, případně pomoc. 20 let jsem věrný citroenům (BX, Xsara, Xantia, C5...) - nicméně poslední problém měl rozhodil. O trablech s turby na 1.6 HDi jsem u několikrát tady četl. Teď jsem do toho zapadl a po ui a nevím kudy kam.
Konkrétně: Motor přestal táhnout (165000 km) - výměna turba (repas). Po 3000 km opětovná výměna - prý moná patné turbo - zdarma vyměněno. 3 turbo vydrelo 1000 km - ze servisu mi volali, e toto ji není turbem, ale e nali karbonové usazeniny v trubkách. Problémem je pravděpodobně nějaký otěr - klika, rozvody, hlavy, olejové čerpadlo, příp. něco jiného. Dle jejich názoru by se musel rozebrat celý motor, vyčistit, odstranit případný problém (pokud by na něho přili...) a znovu sloit. Jejich odhad je minimálně oprava za 30.000 Kč - spíe více. Podle nich je to nerentabilní a spíe by auto prodali s nefunkčním motorem na ND. Pro mě je ta C5 srdcovka (hlavně kvůli hydraulice), chtěl bych si ji nechat, ale musím taky myslet ekonomicky.
Vím, e to je hodně obecné - nejsem odborník na tyto věci. Ve, co píi, jsou názory servisu (mám tam kamaráda, tak mi snad nele). Přemýlel jsem nad tím celé dopoledne, obracím se na Vás vechny a děkuji předem za názory...
Ahoj vem, jako nováček tohoto fóra přicházím pro radu, případně pomoc. 20 let jsem věrný citroenům (BX, Xsara, Xantia, C5...) - nicméně poslední problém měl rozhodil. O trablech s turby na 1.6 HDi jsem u několikrát tady četl. Teď jsem do toho zapadl a po ui a nevím kudy kam.
Konkrétně: Motor přestal táhnout (165000 km) - výměna turba (repas). Po 3000 km opětovná výměna - prý moná patné turbo - zdarma vyměněno. 3 turbo vydrelo 1000 km - ze servisu mi volali, e toto ji není turbem, ale e nali karbonové usazeniny v trubkách. Problémem je pravděpodobně nějaký otěr - klika, rozvody, hlavy, olejové čerpadlo, příp. něco jiného. Dle jejich názoru by se musel rozebrat celý motor, vyčistit, odstranit případný problém (pokud by na něho přili...) a znovu sloit. Jejich odhad je minimálně oprava za 30.000 Kč - spíe více. Podle nich je to nerentabilní a spíe by auto prodali s nefunkčním motorem na ND. Pro mě je ta C5 srdcovka (hlavně kvůli hydraulice), chtěl bych si ji nechat, ale musím taky myslet ekonomicky.
Vím, e to je hodně obecné - nejsem odborník na tyto věci. Ve, co píi, jsou názory servisu (mám tam kamaráda, tak mi snad nele). Přemýlel jsem nad tím celé dopoledne, obracím se na Vás vechny a děkuji předem za názory...
|
|
16.12.2016 14:17 -
|
3020590
|
|
jruze
|
|
|
Fred007 napsal(a): Ahoj vem, jako nováček tohoto fóra přicházím pro radu, případně pomoc. 20 let jsem věrný citroenům (BX, Xsara, Xantia, C5...) - nicméně poslední problém měl rozhodil. O trablech s turby na 1.6 HDi jsem u několikrát tady četl. Teď jsem do toho zapadl a po ui a nevím kudy kam.
Do práce výměny turba spadá přinejmením výměna mazací trubky a vyčitění mazacího kanálu(myslím e i vyčitění koe čerpadla),mimo to musí nové turbo zalít olejem (můe se přidřít ne ho namae motor) - postupovali podle prac. postupu a udělali z těchto úkonů ve jak by se mělo?(účtovali trubku mazání a dali novou? - pokud ne nemohou se divit e se toto stalo - ta trubka se musí vyměnit právě z tohoto důvodu
Do práce výměny turba spadá přinejmením výměna mazací trubky a vyčitění mazacího kanálu(myslím e i vyčitění koe čerpadla),mimo to musí nové turbo zalít olejem (můe se přidřít ne ho namae motor) - postupovali podle prac. postupu a udělali z těchto úkonů ve jak by se mělo?(účtovali trubku mazání a dali novou? - pokud ne nemohou se divit e se toto stalo - ta trubka se musí vyměnit právě z tohoto důvodu;-)
|
|
16.12.2016 14:30 -
|
3020591
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..a jeste z te nove trubky vytahnout sitko
musi se sundat vana vycistit a to same i olejove cerpadlo(lepe vymenit)
..a jeste z te nove trubky vytahnout sitko
musi se sundat vana vycistit a to same i olejove cerpadlo(lepe vymenit)
|
|
| |
|
|