| | |
02.06.2016 13:58 -
Re: Spolehlivost a ivotnost 2.2HDi 98kW
|
2957529
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
Kolego, u si nech poradit a jsi po tom, co ti Jumep doporučuje. Ten u za tu trpělivost musí mít svatozář ...
Kolego, u si nech poradit a jsi po tom, co ti Jumep doporučuje. Ten u za tu trpělivost musí mít svatozář ...
|
|
02.06.2016 14:00 -
|
2957530
|
|
alexko1
|
Město: Mana, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 25 |
|
|
jako v pohode, jsem mu vdecny-jen jsem napsal svuj nazor a vysvetlil proc pise "nizky tlak" je na tom snad necospatneho??
jako v pohode, jsem mu vdecny-jen jsem napsal svuj nazor a vysvetlil proc pise "nizky tlak" je na tom snad necospatneho??
|
|
02.06.2016 14:18 -
|
2957544
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
Mě to přijde, e s ním zbytečně vede polemiku. Má svůj názor, má jeho názor, stejně musí na autě zjistit který je ten pravý, nikdo nečeká, e musí ten svůj názor tady písemně obhájit. Vůbec tu nehrozí "ztráta tváře". Ale vzhledem k Jumepově reputaci, bych začal podle jeho názoru.
Mě to přijde, e s ním zbytečně vede polemiku. Má svůj názor, má jeho názor, stejně musí na autě zjistit který je ten pravý, nikdo nečeká, e musí ten svůj názor tady písemně obhájit. Vůbec tu nehrozí "ztráta tváře". Ale vzhledem k Jumepově reputaci, bych začal podle jeho názoru.
|
|
02.06.2016 15:57 -
|
2957559
|
|
alexko1
|
|
|
nechci nic obhajovat a budu jen rad kdyz nebude muset hlava dolu... a samozrejme si vazim vsechny rady-samozrejme ze je taky uplatnim ale predce jen me napadla jeste jedna vec... nemuzou to bejt pistni krouzky? pri vadnem turbu si myslim ze by motor nesel klicem vypnout
este otazka, je velky problem vymontovat turbo-kade ho vybrat: zhora ci odspodu a treba na to nejake specialne naradie?
nechci nic obhajovat a budu jen rad kdyz nebude muset hlava dolu... a samozrejme si vazim vsechny rady-samozrejme ze je taky uplatnim ale predce jen me napadla jeste jedna vec... nemuzou to bejt pistni krouzky? pri vadnem turbu si myslim ze by motor nesel klicem vypnout
este otazka, je velky problem vymontovat turbo-kade ho vybrat: zhora ci odspodu a treba na to nejake specialne naradie?
|
|
02.06.2016 16:50 -
|
2957576
|
|
autocross
|
Město: Bystřice , Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 82 |
|
|
alexko1: myslí si spoustu věcí patně...
No a nechat motor beet a do té chvíle, e u nemae, k tomu není co dodat.
Já měl takovej motor v Cliu 1.5dCi. ten kouřil víc jak studenej dvoutakt a oleje dokázal vychlastat klidně litr/100km.
Turbo jsem dělal hned, protoe při sundané hadici a volnoběhu jsem viděl okem, jak to tlačí olej. Turbo jiné, které jsem tím motorem částečně popravil a ralo to a kouřilo dál, tak gufera na ventilech a při tom jsem zjistil ostrouhanou vačku, tak jsem tam dal jinej motor. Ten původní jsem rozebral a na prvním válci od rozvodů (u Renaultu je to 4) byla vydřená ála, stejně jako ta vačka. Ten motor jsem pak dál nerozebíral, take nevím, jak na tom byly písty, válce a krouky. Ale někdo ho ode mě koupil na GO a u se nevozval, tak nevím.
Kadopádně příčina jasná, předchozí majitelka jezdila téměř bez oleje, nato ho vyměnit.
Zvlátní je, e ten motor krásně startoval, běel tie a krásně jel.
alexko1: myslí si spoustu věcí patně...
No a nechat motor beet a do té chvíle, e u nemae, k tomu není co dodat.
Já měl takovej motor v Cliu 1.5dCi. ten kouřil víc jak studenej dvoutakt a oleje dokázal vychlastat klidně litr/100km.
Turbo jsem dělal hned, protoe při sundané hadici a volnoběhu jsem viděl okem, jak to tlačí olej. Turbo jiné, které jsem tím motorem částečně popravil a ralo to a kouřilo dál, tak gufera na ventilech a při tom jsem zjistil ostrouhanou vačku, tak jsem tam dal jinej motor. Ten původní jsem rozebral a na prvním válci od rozvodů (u Renaultu je to 4) byla vydřená ála, stejně jako ta vačka. Ten motor jsem pak dál nerozebíral, take nevím, jak na tom byly písty, válce a krouky. Ale někdo ho ode mě koupil na GO a u se nevozval, tak nevím.
Kadopádně příčina jasná, předchozí majitelka jezdila téměř bez oleje, nato ho vyměnit.
Zvlátní je, e ten motor krásně startoval, běel tie a krásně jel.
|
|
02.06.2016 18:48 -
|
2957588
|
|
alexko1
|
|
|
vsechno co pisu jsou "poznatky" predchoziho majitele... ja motor zatim nestartoval ale dle tohto se s nim muzu asi rozloucit
vsechno co pisu jsou "poznatky" predchoziho majitele... ja motor zatim nestartoval ale dle tohto se s nim muzu asi rozloucit :(
|
|
02.06.2016 18:53 -
|
2957589
|
|
jumep
|
|
|
nechcem videt aky bude kat, fap a celkovo vyfuk, aj po spraveni to bude dymit jak svina
kazdopadne bez toho ze sa to otvori je tu uplne zbytocne nieco hovorit
nechcem videt aky bude kat, fap a celkovo vyfuk, aj po spraveni to bude dymit jak svina
kazdopadne bez toho ze sa to otvori je tu uplne zbytocne nieco hovorit
|
|
02.06.2016 19:12 -
|
2957594
|
|
alexko1
|
|
|
hmm, otvori co/vyfuk ci motor? co s tym mam teda robit a na co sa mam pripravit popripade nejaky dobry a lacny mechanik v okoli Nitry?
hmm, otvori co/vyfuk ci motor? co s tym mam teda robit a na co sa mam pripravit popripade nejaky dobry a lacny mechanik v okoli Nitry?
|
|
02.06.2016 21:09 -
Re: Turbo / C5 I 2,2HDi
|
2957633
|
|
vasekk2807
|
Město: Hředle, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 13 |
|
|
zdravim tak jsem dneska uplne na pohodu vyndal turbo a to tim stylem ze jsem povolil jeden sroub na silenbliku dole na motoru a vyhnul tyckou motor a turbo slo pohodlne vyndat i nandat ---zkousel jsem to i po vyndani vyfuku ale to nejde neprojde---takze dekuji za radu
zdravim tak jsem dneska uplne na pohodu vyndal turbo a to tim stylem ze jsem povolil jeden sroub na silenbliku dole na motoru a vyhnul tyckou motor a turbo slo pohodlne vyndat i nandat ---zkousel jsem to i po vyndani vyfuku ale to nejde neprojde---takze dekuji za radu
|
|
02.06.2016 22:56 -
|
2957691
|
|
Hanz 397
|
|
|
alexko1 napsal(a): vyfuk... dymi na bielo, po chvilke vypise nizky tlak oleja
Jaký tam je turbo? Nový? Repas?
Bílý kouř (pokud je to olej) není olej prolý spalovacím procesem. Byl by modrý,nebo,pokud by na něj motor běel,tak černý a věř tomu,e by to bylo i hodně slyet.
Jinak pro zajímavost v příloze 2,2HDi s prostřeleným těsněním pod hlavou (nebo prasklou hlavou-jetě nevím,zítra budu rozebírat)... Samozřejmě do vody...
Jaký tam je turbo? Nový? Repas?
Bílý kouř (pokud je to olej) není olej prolý spalovacím procesem. Byl by modrý,nebo,pokud by na něj motor běel,tak černý a věř tomu,e by to bylo i hodně slyet.
Jinak pro zajímavost v příloze 2,2HDi s prostřeleným těsněním pod hlavou (nebo prasklou hlavou-jetě nevím,zítra budu rozebírat)... Samozřejmě do vody...
Přílohy: IMG_20160602_103701.jpg ( 2529982b ) - |
|
02.06.2016 23:09 -
|
2957710
|
|
alexko1
|
|
|
cerny kour by byl v pripade ze by mel motor moc paliva... pokud by spaloval olej byl by do modra nebo bily (delam 2.t) takze vim
turbo jsem nemenil ja tak nevim ale novy tezko a co by bylo slyset? to tesneni je zajimave, hodne stesti-ja bych se chtel tomu vyhnout... jeste vymenu turba bych snad zvladl ale hlavu nebo nedej Buh motor bych opravdu menit nechtel
doufam ze nebude zadrenej... jak jsem psal zatim jsem s tim pro jistotu nic nedelal-je uplne suchej! uvazuji ze bych mu nalil olej a zkusil ho natocit ale nejdrive asi rozeberu sani a zjistim jestli neni olej i tam
cerny kour by byl v pripade ze by mel motor moc paliva... pokud by spaloval olej byl by do modra nebo bily (delam 2.t) takze vim
turbo jsem nemenil ja tak nevim ale novy tezko a co by bylo slyset? to tesneni je zajimave, hodne stesti-ja bych se chtel tomu vyhnout... jeste vymenu turba bych snad zvladl ale hlavu nebo nedej Buh motor bych opravdu menit nechtel
doufam ze nebude zadrenej... jak jsem psal zatim jsem s tim pro jistotu nic nedelal-je uplne suchej! uvazuji ze bych mu nalil olej a zkusil ho natocit ale nejdrive asi rozeberu sani a zjistim jestli neni olej i tam
|
|
02.06.2016 23:29 -
|
2957746
|
|
alexko1
|
|
|
ze spaleneho oleje cerny dym nebude... naopak kdyz tlaci turbo olej do sani a spaluje ho je kour do mora... takovych videii je i na yotubu spousta
a jednou jsem to videl i na vlastni oci a dokonce jsem ten motor zachranil pred jistou smrti
ze spaleneho oleje cerny dym nebude... naopak kdyz tlaci turbo olej do sani a spaluje ho je kour do mora... takovych videii je i na yotubu spousta
a jednou jsem to videl i na vlastni oci a dokonce jsem ten motor zachranil pred jistou smrti
|
|
03.06.2016 08:07 -
|
2957781
|
|
jruze
|
|
|
Já vám snad půjdu nastartovat a udělat záznam chodu motoru s turbem KO co tu mám.Chová se to stejně jako funkce zadymování u vojenské techniky kdy místo oleje cpou do výfuku naftu-to co je ve výfuku způsobí modro edý dým,to co udělá černý dým je nedostatek vzduchu s tím e turbo nedává, tak si vyberte A a se vám to povede v teplém stavu motoru roztočit do otáček (nekontrolovatelných) tak jsem zvědav na vae reakce jak rychle to dovedete zdusit aby se to nerozlétlo-nepřetočilo.(to je otázka vteřin)
Myslím e Hanz a Jumem májí pravdu = bude plné sání oleje(odpoj trubku od interkoleru dole a podívej se) aby el jen do výfuku je skoro nemoné - aby se tolik oleje ztratilo a sání bylo OK?
A spolehlivost? - Jumep popsal problematiku těchto motorů - já přidám jetě e jsem auto likvidoval v nějakých450000Km a motor byl OK.Co vím tak na clubu byl i ,,milionář"
Já vám snad půjdu nastartovat a udělat záznam chodu motoru s turbem KO co tu mám.Chová se to stejně jako funkce zadymování u vojenské techniky kdy místo oleje cpou do výfuku naftu-to co je ve výfuku způsobí modro edý dým,to co udělá černý dým je nedostatek vzduchu s tím e turbo nedává, tak si vyberte;-) A a se vám to povede v teplém stavu motoru roztočit do otáček (nekontrolovatelných) tak jsem zvědav na vae reakce jak rychle to dovedete zdusit aby se to nerozlétlo-nepřetočilo.(to je otázka vteřin)
Myslím e Hanz a Jumem májí pravdu = bude plné sání oleje(odpoj trubku od interkoleru dole a podívej se):-)))) aby el jen do výfuku je skoro nemoné - aby se tolik oleje ztratilo a sání bylo OK?
A spolehlivost? - Jumep popsal problematiku těchto motorů - já přidám jetě e jsem auto likvidoval v nějakých450000Km a motor byl OK.Co vím tak na clubu byl i ,,milionář"
|
|
03.06.2016 08:08 -
|
2957782
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Chlape, co pořád řeí, dva servisáci s dlouholetou praxí ti dávají rady a ty má stále svou teorii, kdy ví, v čem je problém, tak to odstraň, popsal jsi tady u dvě stránky, poradit si stejně nenechá a na ve tu jsou vlákna, sem to nepatří, viz startování, turbo, kouř z výfuku černý, bílí, modrý, jestli má jinou barvu, zalo nové vlákno, tady to je o spolehlivosti a ivotnosti, ne o turbu a kouři.
Chlape, co pořád řeí, dva servisáci s dlouholetou praxí ti dávají rady a ty má stále svou teorii, kdy ví, v čem je problém, tak to odstraň, popsal jsi tady u dvě stránky, poradit si stejně nenechá a na ve tu jsou vlákna, sem to nepatří, viz startování, turbo, kouř z výfuku černý, bílí, modrý, jestli má jinou barvu, zalo nové vlákno, tady to je o spolehlivosti a ivotnosti, ne o turbu a kouři. ;-)
|
|
03.06.2016 08:15 -
|
2957785
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
já bych jětě přidal svůj záitek.asi před 15 roky při cestě ze slovenska do ostravy nám v transitu přeskočil rozvoďák asi o 2-3zuby v ten moment ztráta výkonu,bílý dým za autem:asi jako by jsme jeli na dřevo s vodou a co pumpa tak dokoupit litr oleje.ten dým byl za náma tak hustý a bílý e auta se za náma drely tak 50m.páč nic neviděli
já bych jětě přidal svůj záitek.asi před 15 roky při cestě ze slovenska do ostravy nám v transitu přeskočil rozvoďák asi o 2-3zuby v ten moment ztráta výkonu,bílý dým za autem:asi jako by jsme jeli na dřevo s vodou a co pumpa tak dokoupit litr oleje.ten dým byl za náma tak hustý a bílý e auta se za náma drely tak 50m.páč nic neviděli :-(
|
|
03.06.2016 10:34 -
|
2957804
|
|
alexko1
|
|
|
opakuji ze vsem dekuji a nic neresim:
ale odpoved jsem nedostal...
opakuji ze vsem dekuji a nic neresim:
ale odpoved jsem nedostal...
|
|
03.06.2016 11:12 -
|
2957814
|
|
pavel1978
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) alx, 03.06.16 11:16 Důvod: offtopic, presunuto do nove diskuze | | |
|
03.06.2016 21:46 -
|
2957982
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): Chová se to stejně jako funkce zadymování u vojenské techniky kdy místo oleje cpou do výfuku naftu-to co je ve výfuku způsobí modro edý dým,to co udělá černý dým je nedostatek vzduchu s tím e turbo nedává, tak si vyberte A a se vám to povede v teplém stavu motoru roztočit do otáček (nekontrolovatelných) tak jsem zvědav na vae reakce jak rychle to dovedete zdusit aby se to nerozlétlo-nepřetočilo.(to je otázka vteřin)
Myslím e Hanz a Jumem májí pravdu = bude plné sání oleje(odpoj trubku od interkoleru dole a podívej se) aby el jen do výfuku je skoro nemoné
Motor se mi v autě roztočil na olej 2x-jednou pán spěchal a po výměně turba se nepropláchnulo vedení stlačeného vzduchu-výsledek byly upálený pičky vstřiků,ale před tím ČERNÁ dýmovnice-olej ve spalovacím prostoru je taky přebytek paliva,pokud nejde jen přes kruhy,gufera,nebo jen lehce přes sání-to pak hulí modře. A jednou byla propálená díra v sacím kanálu ve ventilovým víku a jak turbo tlačilo do motoru,tak ten olej protlačovalo přes odvětrání do sání (takový turbový perpetum mobile ) a taky to hulilo černě. Ale to aspoň reagovalo (s notným zpoděním) na ubrání plynu .
A řeil jsem i mrtvý turbo,kde sání bylo normálně mastný,auto jelo v podstatě normálně,ale dost hulilo bíle i na volnoběh. Kdy jsem turbo vyndal,bylavýfuková část plná oleje-prasklý těsnící krouek na straně u výfuku...
Tak si alexko vyber Ale začal bych,jak psal Jarda,sundáním tý trubky od cooleru-je to nejjednoduí a nejrychlejí.
Motor se mi v autě roztočil na olej 2x-jednou pán spěchal a po výměně turba se nepropláchnulo vedení stlačeného vzduchu-výsledek byly upálený pičky vstřiků,ale před tím ČERNÁ dýmovnice-olej ve spalovacím prostoru je taky přebytek paliva,pokud nejde jen přes kruhy,gufera,nebo jen lehce přes sání-to pak hulí modře. A jednou byla propálená díra v sacím kanálu ve ventilovým víku a jak turbo tlačilo do motoru,tak ten olej protlačovalo přes odvětrání do sání (takový turbový perpetum mobile :-) ) a taky to hulilo černě. Ale to aspoň reagovalo (s notným zpoděním) na ubrání plynu :-d.
A řeil jsem i mrtvý turbo,kde sání bylo normálně mastný,auto jelo v podstatě normálně,ale dost hulilo bíle i na volnoběh. Kdy jsem turbo vyndal,bylavýfuková část plná oleje-prasklý těsnící krouek na straně u výfuku...
Tak si alexko vyber ;-) Ale začal bych,jak psal Jarda,sundáním tý trubky od cooleru-je to nejjednoduí a nejrychlejí.
|
|
11.06.2016 17:03 -
|
2961554
|
|
autocross
|
Město: Bystřice , Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 82 |
|
|
Někteří si monou vzpomenou na moje hnusný pískání. Tenkrát jsem vyčistil EGR a byl klid, jene teď se to objevilo znova, tak jsem pokoupil jiný EGR (díky jruze) ale nic platné. Tak jsem se dal do rozebírání (díky za info jumepovi) a zjistil jsem, e mezi turbem a svody chybí těsnění a to mezi hlavou a svodama...
Někteří si monou vzpomenou na moje hnusný pískání. Tenkrát jsem vyčistil EGR a byl klid, jene teď se to objevilo znova, tak jsem pokoupil jiný EGR (díky jruze) ale nic platné. Tak jsem se dal do rozebírání (díky za info jumepovi) a zjistil jsem, e mezi turbem a svody chybí těsnění a to mezi hlavou a svodama...
Přílohy: 20160611_164753.jpg ( 1709452b ) - |
|
| |
|
|