| |  |
13.08.2014 09:27 -
Re: Spojka / C5 I / C5 II
|
2724395
|
|
miskod
|
|
|
Zrejme to sem nepatri, ale nechcel som kvoli tomu zakladat vlakno...
Mierne lupanie v spojkovom pedali. Lupnutie je citit az ked sa s pedalom priblizim k podlahe. Deje sa to ale len ked je auto v pohybe. Ked stoji, tak ide hladko...Spojka inak zabera normalne v polovici drahy pedalu a nepresmykuje.
Co vy na to? Riesit ci kaslat na to?
Zrejme to sem nepatri, ale nechcel som kvoli tomu zakladat vlakno...
Mierne lupanie v spojkovom pedali. Lupnutie je citit az ked sa s pedalom priblizim k podlahe. Deje sa to ale len ked je auto v pohybe. Ked stoji, tak ide hladko...Spojka inak zabera normalne v polovici drahy pedalu a nepresmykuje.
Co vy na to? Riesit ci kaslat na to?
|
|
19.03.2016 09:44 -
|
2929959
|
|
emta41
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Ahoj, ted mi zacala smrdet lamela, spojka pri lehkem stlaceni huci a pedal vybruje. zacala yzabirat o dost driv. Ma to najeto poctivych 260t km. Skutecne stoji oprava i s dvouhmotakem 26 000Kc?
Ahoj, ted mi zacala smrdet lamela, spojka pri lehkem stlaceni huci a pedal vybruje. zacala yzabirat o dost driv. Ma to najeto poctivych 260t km. Skutecne stoji oprava i s dvouhmotakem 26 000Kc?
|
|
19.03.2016 23:35 -
|
2930169
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
V Autorizáku jo, ale když to dáš k někomu z místních fachmanů, tak se určitě dostaneš o kus níž a ještě to bude pořádně
V Autorizáku jo, ale když to dáš k někomu z místních fachmanů, tak se určitě dostaneš o kus níž a ještě to bude pořádně :)
|
|
20.03.2016 17:39 -
|
2930299
|
|
DOUFAK
|
|
|
emta41 napsal(a): Ahoj, ted mi zacala smrdet lamela, spojka pri lehkem stlaceni huci a pedal vybruje. zacala yzabirat o dost driv. Ma to najeto poctivych 260t km. Skutecne stoji oprava i s dvouhmotakem 26 000Kc?
Myslím,že v autorizáku to stoji i o pár tisicovek víc,ale máš záruku onoho autorizáku. Pozor,at nedopadneš jako já.Já koupil v neautorizáku NOVÝ DVOUHMOTÁK a komplet spojku,nechal vyměnit a už za 14 dní mi dvouhmoták hučel a skřípal.Takže jsem jej musel koupit znova ale už v autorizáku kde jen originál dvouhmoták stál 14600 kč a nechal vyměnit ZNOVU. dnes cca 2 roky je pokoj a spojka je jako originál na který jsem mimochodem najel 330000 km než se vytrhlo ložisko z přítlačáku.Vše ostatní bylo zdravé a zbytečně se měnilo včetně dvouhmoty,ale dal jsem na místní media masáž a nechal vyměnit čímž jsem si zbytečně naběhl s penězi.Při tom ja starej trouba ten starej dvouhmoták měl v ruce a nebylo mu VŮBEC nic !!!
Myslím,že v autorizáku to stoji i o pár tisicovek víc,ale máš záruku onoho autorizáku.:palec Pozor,at nedopadneš jako já.Já koupil v neautorizáku NOVÝ DVOUHMOTÁK a komplet spojku,nechal vyměnit a už za 14 dní mi dvouhmoták hučel a skřípal.Takže jsem jej musel koupit znova ale už v autorizáku kde jen originál dvouhmoták stál 14600 kč a nechal vyměnit ZNOVU. dnes cca 2 roky je pokoj a spojka je jako originál na který jsem mimochodem najel 330000 km než se vytrhlo ložisko z přítlačáku.Vše ostatní bylo zdravé a zbytečně se měnilo včetně dvouhmoty,ale dal jsem na místní media masáž a nechal vyměnit čímž jsem si zbytečně naběhl s penězi.Při tom ja starej trouba ten starej dvouhmoták měl v ruce a nebylo mu VŮBEC nic !!!
|
|
20.03.2016 22:05 -
|
2930357
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
DOUFAK napsal(a): Takže jsem jej musel koupit znova ale už v autorizáku kde jen originál dvouhmoták stál 14600 kč a nechal vyměnit ZNOVU.
To máš servis od servisu, já taky dělal v autorizáku za 25tis., spojka vydržela 2,5 roku a 60tis km. , dneska klouže zas. Ten konkrétní autorizák neexistuje a i tak už bych to na reklamaci neuhrál... autorizák není záruka ničeho, jen vyšší ceny každýho věc, ale já už rok a půl jezdím všude možně a dělám postupně znovu všechno, co mi v autorizovaným dělali, protože všechno zle
To máš servis od servisu, já taky dělal v autorizáku za 25tis., spojka vydržela 2,5 roku a 60tis km. , dneska klouže zas. Ten konkrétní autorizák neexistuje a i tak už bych to na reklamaci neuhrál... autorizák není záruka ničeho, jen vyšší ceny :) každýho věc, ale já už rok a půl jezdím všude možně a dělám postupně znovu všechno, co mi v autorizovaným dělali, protože všechno zle :-)
|
|
21.03.2016 18:48 -
|
2930595
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|

|
Já jsem dával na dvě RHR tuto sadu :.link.
Vše bez problémů
Já jsem dával na dvě RHR tuto sadu :http://www.autodily-cardo.cz/spojka/spojkova-sada-s-dvouhmotovym-setrvacnikem-luk-lk-600013600/
Vše bez problémů :palec
|
|
24.05.2016 08:32 -
|
2954670
|
|
asokart
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Ahoj všem, moc prosím o vyřešení záhady. Mám C5 r.v. 2009, a poslední dobou si připadám jako školák autoškoly. Zařadím 1 a při rozjezdu začne auto hrozně cukat, jako by spojka zabírala jen na kouskách. Pak ale když jedu, řazení ,podřazování, vše v pohodě. Situace je o to komplikovanější, že se mi to, co popisuji, stává jen občas - někdy ráno, když řadím 1, nebo - nedejbože - po ránu potřebuji vycouvat, a nejhorší je, když vycouvávám do kopečka, pak zase cast dne je klid, a pak najednou při rozjezdu z křižovatky stejný problem. Můžete mi někdo prosím poradit, co s tím?Děkuji.
Ahoj všem, moc prosím o vyřešení záhady. Mám C5 r.v. 2009, a poslední dobou si připadám jako školák autoškoly. Zařadím 1 a při rozjezdu začne auto hrozně cukat, jako by spojka zabírala jen na kouskách. Pak ale když jedu, řazení ,podřazování, vše v pohodě. Situace je o to komplikovanější, že se mi to, co popisuji, stává jen občas - někdy ráno, když řadím 1, nebo - nedejbože - po ránu potřebuji vycouvat, a nejhorší je, když vycouvávám do kopečka, pak zase cast dne je klid, a pak najednou při rozjezdu z křižovatky stejný problem. Můžete mi někdo prosím poradit, co s tím?Děkuji.
|
|
24.05.2016 10:20 -
|
2954798
|
|
jruze
|
|

|
asokart napsal(a): Ahoj všem, moc prosím o vyřešení záhady. Mám C5 r.v. 2009, a poslední dobou si připadám jako školák autoškoly. Zařadím 1 a při rozjezdu začne auto hrozně cukat, jako by spojka zabírala jen na kouskách. Pak ale když jedu, řazení ,podřazování, vše v pohodě. Situace je o to komplikovanější, že se mi to, co popisuji, stává jen občas - někdy ráno, když řadím 1, nebo - nedejbože - po ránu potřebuji vycouvat, a nejhorší je, když vycouvávám do kopečka, pak zase cast dne je klid, a pak najednou při rozjezdu z křižovatky stejný problem. Můžete mi někdo prosím poradit, co s tím?Děkuji.
Těžko poradit - je zvláštní že jen občas - nejjednodušší a nenákladné je zkusit spojku odvzdušnit(jestli v ní není vzduch),zkontrolovat syletbloky motoru a nápravy,potom už by to bylo na dost velké náklady.Kolik to má najeto?
Těžko poradit - je zvláštní že jen občas:nevim - nejjednodušší a nenákladné je zkusit spojku odvzdušnit(jestli v ní není vzduch),zkontrolovat syletbloky motoru a nápravy,potom už by to bylo na dost velké náklady.Kolik to má najeto?
|
|
24.05.2016 10:59 -
|
2954806
|
|
asokart
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Přivezli to známí z Holandska, má to najeto 120 000, když to přivezli tak to mělo 100 000,mám to druhý rok, a tato záhada mně trápí asi 3 týdny.
Přivezli to známí z Holandska, má to najeto 120 000, když to přivezli tak to mělo 100 000,mám to druhý rok, a tato záhada mně trápí asi 3 týdny.
|
|
24.05.2016 12:22 -
|
2954823
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Já jen aby byla diskuse nad správným autem. Tvrzení majitele si asi trochu odporují.
Produkce c5 II byla ukončena tuším 2008/08. Pak dané auto nemůže mít rok výroby 2009. Nebo je blbě profil. Ale v profile se píše, že kola jsou 16" a ty tuším X7 nikdy neměl v žádném provedení. Prostě něco nehraje.
Já jen aby byla diskuse nad správným autem. Tvrzení majitele si asi trochu odporují.
Produkce c5 II byla ukončena tuším 2008/08. Pak dané auto nemůže mít rok výroby 2009. Nebo je blbě profil. Ale v profile se píše, že kola jsou 16" a ty tuším X7 nikdy neměl v žádném provedení. Prostě něco nehraje.
|
|
24.05.2016 13:49 -
|
2954834
|
|
jumep
|
|

|
v principe je to jedno, 2.0i je ten isty
a jedine co toto by podla popisu malo byt je spojka
v principe je to jedno, 2.0i je ten isty
a jedine co toto by podla popisu malo byt je spojka
|
|
24.05.2016 21:51 -
|
2955117
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1279 |
|

|
asokart napsal(a): Ahoj všem, moc prosím o vyřešení záhady. Mám C5 r.v. 2009, a poslední dobou si připadám jako školák autoškoly. Zařadím 1 a při rozjezdu začne auto hrozně cukat, jako by spojka zabírala jen na kouskách. Pak ale když jedu, řazení ,podřazování, vše v pohodě. Situace je o to komplikovanější, že se mi to, co popisuji, stává jen občas - někdy ráno, když řadím 1, nebo - nedejbože - po ránu potřebuji vycouvat, a nejhorší je, když vycouvávám do kopečka, pak zase cast dne je klid, a pak najednou při rozjezdu z křižovatky stejný problem. Můžete mi někdo prosím poradit, co s tím?Děkuji.
Z moji nedavne zkusenosti s dosluhujici spojkou bych to take tipnul na spojku, respektive utrzene lozisko. Stejne se to chovalo posledni cca dva tydny pred vymenou. Cukani pri rozjezdu na 1 nebo na zpatecku, pri razeni vyssich rychlosti uz se to neprojevovalo, nebo ne tak znatelne.
Z moji nedavne zkusenosti s dosluhujici spojkou bych to take tipnul na spojku, respektive utrzene lozisko. Stejne se to chovalo posledni cca dva tydny pred vymenou. Cukani pri rozjezdu na 1 nebo na zpatecku, pri razeni vyssich rychlosti uz se to neprojevovalo, nebo ne tak znatelne.
|
|
24.05.2016 22:51 -
|
2955159
|
|
Hanz 397
|
|

|
Mě tohle na XM dělal utžený silentblok,ale nějak si už nemůžu vybavit kterej... Jestli torzní vzpěra? Ale to fakt jen hádám,už je to docela dlouho...
Mě tohle na XM dělal utžený silentblok,ale nějak si už nemůžu vybavit kterej... Jestli torzní vzpěra? Ale to fakt jen hádám,už je to docela dlouho...
|
|
29.12.2017 18:21 -
Re: setrvačník
|
3121462
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Zdravím,
čeká mě výměna spojky, tak řeším jaké díly koupit. dle service.citroen.com mám psanou sadu 0532T0 která se skládá z 0532X7 (setrvačník - kupoval bych originál citroen nebo je lepší LUK?). A spojka je v té sadě psaná 2052P3, ta pasuje i když u spojky mám psáno číslo 2052N2? A je ideální volba Valeo - kdysi na Xantii (i na jiná auta) jsem dával sadu Valeo a neměl sem s ní problém. díky
Zdravím,
čeká mě výměna spojky, tak řeším jaké díly koupit. dle service.citroen.com mám psanou sadu 0532T0 která se skládá z 0532X7 (setrvačník - kupoval bych originál citroen nebo je lepší LUK?). A spojka je v té sadě psaná 2052P3, ta pasuje i když u spojky mám psáno číslo 2052N2? A je ideální volba Valeo - kdysi na Xantii (i na jiná auta) jsem dával sadu Valeo a neměl sem s ní problém. díky
|
|
05.02.2018 13:09 -
|
3129145
|
|
Mr.Kev
|
Město: Jirkov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Ahoj, tak mě asi čeká výměna spojky. Máte někdo zkušenosti s těma sadama z druhovýroby? Originál mi nacenili na 25 000 a na netu se dá sehnat za 9000. Ale nerad bych zas po 10 t. km měnil znovu
Ahoj, tak mě asi čeká výměna spojky. Máte někdo zkušenosti s těma sadama z druhovýroby? Originál mi nacenili na 25 000 a na netu se dá sehnat za 9000. Ale nerad bych zas po 10 t. km měnil znovu :nevim
|
|
05.06.2018 13:51 -
Spojka- objednani spojkove sady dle vin, ale ...
|
3161679
|
|
Airwind
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Dobry den vsem.
C5 II break, 1.6hdi, 80kw
Auto nemam od novoty a tak nevim, jestli v minulosti byla menena spojka a pokud ano, jestli je tam dvouhmota ci ne.A tak se ptam, muzu objednat dle vin kodu spojkovou sadu krome setrvacniku....aby nebyl pak problem s tim, ze sada jde pouze na dvouhmotu a v aute, ejhle, nahrazena jednohmotou.
Sedi tedy spojkova sada na obe varianty a nebo se to musi proste rozebrat, zjistit?!
Obavam se, ze diky praci ( autem jezdim denne do prace ) nebudu mit cas na ASI takovou zdlouhavou akci 
Diky za rady
Dobry den vsem.
C5 II break, 1.6hdi, 80kw
Auto nemam od novoty a tak nevim, jestli v minulosti byla menena spojka a pokud ano, jestli je tam dvouhmota ci ne.A tak se ptam, muzu objednat dle vin kodu spojkovou sadu krome setrvacniku....aby nebyl pak problem s tim, ze sada jde pouze na dvouhmotu a v aute, ejhle, nahrazena jednohmotou.
Sedi tedy spojkova sada na obe varianty a nebo se to musi proste rozebrat, zjistit?!
Obavam se, ze diky praci ( autem jezdim denne do prace ) nebudu mit cas na ASI takovou zdlouhavou akci :-(
Diky za rady
|
|
| |
|
|