| | |
13.08.2014 09:27 -
Re: Spojka / C5 I / C5 II
|
2724395
|
|
miskod
|
|
|
Zrejme to sem nepatri, ale nechcel som kvoli tomu zakladat vlakno...
Mierne lupanie v spojkovom pedali. Lupnutie je citit az ked sa s pedalom priblizim k podlahe. Deje sa to ale len ked je auto v pohybe. Ked stoji, tak ide hladko...Spojka inak zabera normalne v polovici drahy pedalu a nepresmykuje.
Co vy na to? Riesit ci kaslat na to?
Zrejme to sem nepatri, ale nechcel som kvoli tomu zakladat vlakno...
Mierne lupanie v spojkovom pedali. Lupnutie je citit az ked sa s pedalom priblizim k podlahe. Deje sa to ale len ked je auto v pohybe. Ked stoji, tak ide hladko...Spojka inak zabera normalne v polovici drahy pedalu a nepresmykuje.
Co vy na to? Riesit ci kaslat na to?
|
|
19.03.2016 09:44 -
|
2929959
|
|
emta41
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Ahoj, ted mi zacala smrdet lamela, spojka pri lehkem stlaceni huci a pedal vybruje. zacala yzabirat o dost driv. Ma to najeto poctivych 260t km. Skutecne stoji oprava i s dvouhmotakem 26 000Kc?
Ahoj, ted mi zacala smrdet lamela, spojka pri lehkem stlaceni huci a pedal vybruje. zacala yzabirat o dost driv. Ma to najeto poctivych 260t km. Skutecne stoji oprava i s dvouhmotakem 26 000Kc?
|
|
19.03.2016 23:35 -
|
2930169
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
V Autorizáku jo, ale kdy to dá k někomu z místních fachmanů, tak se určitě dostane o kus ní a jetě to bude pořádně
V Autorizáku jo, ale kdy to dá k někomu z místních fachmanů, tak se určitě dostane o kus ní a jetě to bude pořádně :)
|
|
20.03.2016 17:39 -
|
2930299
|
|
DOUFAK
|
|
|
emta41 napsal(a): Ahoj, ted mi zacala smrdet lamela, spojka pri lehkem stlaceni huci a pedal vybruje. zacala yzabirat o dost driv. Ma to najeto poctivych 260t km. Skutecne stoji oprava i s dvouhmotakem 26 000Kc?
Myslím,e v autorizáku to stoji i o pár tisicovek víc,ale má záruku onoho autorizáku. Pozor,at nedopadne jako já.Já koupil v neautorizáku NOVÝ DVOUHMOTÁK a komplet spojku,nechal vyměnit a u za 14 dní mi dvouhmoták hučel a skřípal.Take jsem jej musel koupit znova ale u v autorizáku kde jen originál dvouhmoták stál 14600 kč a nechal vyměnit ZNOVU. dnes cca 2 roky je pokoj a spojka je jako originál na který jsem mimochodem najel 330000 km ne se vytrhlo loisko z přítlačáku.Ve ostatní bylo zdravé a zbytečně se měnilo včetně dvouhmoty,ale dal jsem na místní media masá a nechal vyměnit čím jsem si zbytečně naběhl s penězi.Při tom ja starej trouba ten starej dvouhmoták měl v ruce a nebylo mu VŮBEC nic !!!
Myslím,e v autorizáku to stoji i o pár tisicovek víc,ale má záruku onoho autorizáku.:palec Pozor,at nedopadne jako já.Já koupil v neautorizáku NOVÝ DVOUHMOTÁK a komplet spojku,nechal vyměnit a u za 14 dní mi dvouhmoták hučel a skřípal.Take jsem jej musel koupit znova ale u v autorizáku kde jen originál dvouhmoták stál 14600 kč a nechal vyměnit ZNOVU. dnes cca 2 roky je pokoj a spojka je jako originál na který jsem mimochodem najel 330000 km ne se vytrhlo loisko z přítlačáku.Ve ostatní bylo zdravé a zbytečně se měnilo včetně dvouhmoty,ale dal jsem na místní media masá a nechal vyměnit čím jsem si zbytečně naběhl s penězi.Při tom ja starej trouba ten starej dvouhmoták měl v ruce a nebylo mu VŮBEC nic !!!
|
|
20.03.2016 22:05 -
|
2930357
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
DOUFAK napsal(a): Take jsem jej musel koupit znova ale u v autorizáku kde jen originál dvouhmoták stál 14600 kč a nechal vyměnit ZNOVU.
To má servis od servisu, já taky dělal v autorizáku za 25tis., spojka vydrela 2,5 roku a 60tis km. , dneska kloue zas. Ten konkrétní autorizák neexistuje a i tak u bych to na reklamaci neuhrál... autorizák není záruka ničeho, jen vyí ceny kadýho věc, ale já u rok a půl jezdím vude moně a dělám postupně znovu vechno, co mi v autorizovaným dělali, protoe vechno zle
To má servis od servisu, já taky dělal v autorizáku za 25tis., spojka vydrela 2,5 roku a 60tis km. , dneska kloue zas. Ten konkrétní autorizák neexistuje a i tak u bych to na reklamaci neuhrál... autorizák není záruka ničeho, jen vyí ceny :) kadýho věc, ale já u rok a půl jezdím vude moně a dělám postupně znovu vechno, co mi v autorizovaným dělali, protoe vechno zle :-)
|
|
21.03.2016 18:48 -
|
2930595
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Já jsem dával na dvě RHR tuto sadu :.link.
Ve bez problémů
Já jsem dával na dvě RHR tuto sadu :http://www.autodily-cardo.cz/spojka/spojkova-sada-s-dvouhmotovym-setrvacnikem-luk-lk-600013600/
Ve bez problémů :palec
|
|
24.05.2016 08:32 -
|
2954670
|
|
asokart
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Ahoj vem, moc prosím o vyřeení záhady. Mám C5 r.v. 2009, a poslední dobou si připadám jako kolák autokoly. Zařadím 1 a při rozjezdu začne auto hrozně cukat, jako by spojka zabírala jen na kouskách. Pak ale kdy jedu, řazení ,podřazování, ve v pohodě. Situace je o to komplikovanějí, e se mi to, co popisuji, stává jen občas - někdy ráno, kdy řadím 1, nebo - nedejboe - po ránu potřebuji vycouvat, a nejhorí je, kdy vycouvávám do kopečka, pak zase cast dne je klid, a pak najednou při rozjezdu z křiovatky stejný problem. Můete mi někdo prosím poradit, co s tím?Děkuji.
Ahoj vem, moc prosím o vyřeení záhady. Mám C5 r.v. 2009, a poslední dobou si připadám jako kolák autokoly. Zařadím 1 a při rozjezdu začne auto hrozně cukat, jako by spojka zabírala jen na kouskách. Pak ale kdy jedu, řazení ,podřazování, ve v pohodě. Situace je o to komplikovanějí, e se mi to, co popisuji, stává jen občas - někdy ráno, kdy řadím 1, nebo - nedejboe - po ránu potřebuji vycouvat, a nejhorí je, kdy vycouvávám do kopečka, pak zase cast dne je klid, a pak najednou při rozjezdu z křiovatky stejný problem. Můete mi někdo prosím poradit, co s tím?Děkuji.
|
|
24.05.2016 10:20 -
|
2954798
|
|
jruze
|
|
|
asokart napsal(a): Ahoj vem, moc prosím o vyřeení záhady. Mám C5 r.v. 2009, a poslední dobou si připadám jako kolák autokoly. Zařadím 1 a při rozjezdu začne auto hrozně cukat, jako by spojka zabírala jen na kouskách. Pak ale kdy jedu, řazení ,podřazování, ve v pohodě. Situace je o to komplikovanějí, e se mi to, co popisuji, stává jen občas - někdy ráno, kdy řadím 1, nebo - nedejboe - po ránu potřebuji vycouvat, a nejhorí je, kdy vycouvávám do kopečka, pak zase cast dne je klid, a pak najednou při rozjezdu z křiovatky stejný problem. Můete mi někdo prosím poradit, co s tím?Děkuji.
Těko poradit - je zvlátní e jen občas - nejjednoduí a nenákladné je zkusit spojku odvzdunit(jestli v ní není vzduch),zkontrolovat syletbloky motoru a nápravy,potom u by to bylo na dost velké náklady.Kolik to má najeto?
Těko poradit - je zvlátní e jen občas:nevim - nejjednoduí a nenákladné je zkusit spojku odvzdunit(jestli v ní není vzduch),zkontrolovat syletbloky motoru a nápravy,potom u by to bylo na dost velké náklady.Kolik to má najeto?
|
|
24.05.2016 10:59 -
|
2954806
|
|
asokart
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Přivezli to známí z Holandska, má to najeto 120 000, kdy to přivezli tak to mělo 100 000,mám to druhý rok, a tato záhada mně trápí asi 3 týdny.
Přivezli to známí z Holandska, má to najeto 120 000, kdy to přivezli tak to mělo 100 000,mám to druhý rok, a tato záhada mně trápí asi 3 týdny.
|
|
24.05.2016 12:22 -
|
2954823
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Já jen aby byla diskuse nad správným autem. Tvrzení majitele si asi trochu odporují.
Produkce c5 II byla ukončena tuím 2008/08. Pak dané auto nemůe mít rok výroby 2009. Nebo je blbě profil. Ale v profile se píe, e kola jsou 16" a ty tuím X7 nikdy neměl v ádném provedení. Prostě něco nehraje.
Já jen aby byla diskuse nad správným autem. Tvrzení majitele si asi trochu odporují.
Produkce c5 II byla ukončena tuím 2008/08. Pak dané auto nemůe mít rok výroby 2009. Nebo je blbě profil. Ale v profile se píe, e kola jsou 16" a ty tuím X7 nikdy neměl v ádném provedení. Prostě něco nehraje.
|
|
24.05.2016 13:49 -
|
2954834
|
|
jumep
|
|
|
v principe je to jedno, 2.0i je ten isty
a jedine co toto by podla popisu malo byt je spojka
v principe je to jedno, 2.0i je ten isty
a jedine co toto by podla popisu malo byt je spojka
|
|
24.05.2016 21:51 -
|
2955117
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
asokart napsal(a): Ahoj vem, moc prosím o vyřeení záhady. Mám C5 r.v. 2009, a poslední dobou si připadám jako kolák autokoly. Zařadím 1 a při rozjezdu začne auto hrozně cukat, jako by spojka zabírala jen na kouskách. Pak ale kdy jedu, řazení ,podřazování, ve v pohodě. Situace je o to komplikovanějí, e se mi to, co popisuji, stává jen občas - někdy ráno, kdy řadím 1, nebo - nedejboe - po ránu potřebuji vycouvat, a nejhorí je, kdy vycouvávám do kopečka, pak zase cast dne je klid, a pak najednou při rozjezdu z křiovatky stejný problem. Můete mi někdo prosím poradit, co s tím?Děkuji.
Z moji nedavne zkusenosti s dosluhujici spojkou bych to take tipnul na spojku, respektive utrzene lozisko. Stejne se to chovalo posledni cca dva tydny pred vymenou. Cukani pri rozjezdu na 1 nebo na zpatecku, pri razeni vyssich rychlosti uz se to neprojevovalo, nebo ne tak znatelne.
Z moji nedavne zkusenosti s dosluhujici spojkou bych to take tipnul na spojku, respektive utrzene lozisko. Stejne se to chovalo posledni cca dva tydny pred vymenou. Cukani pri rozjezdu na 1 nebo na zpatecku, pri razeni vyssich rychlosti uz se to neprojevovalo, nebo ne tak znatelne.
|
|
24.05.2016 22:51 -
|
2955159
|
|
Hanz 397
|
|
|
Mě tohle na XM dělal utený silentblok,ale nějak si u nemůu vybavit kterej... Jestli torzní vzpěra? Ale to fakt jen hádám,u je to docela dlouho...
Mě tohle na XM dělal utený silentblok,ale nějak si u nemůu vybavit kterej... Jestli torzní vzpěra? Ale to fakt jen hádám,u je to docela dlouho...
|
|
29.12.2017 18:21 -
Re: setrvačník
|
3121462
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Zdravím,
čeká mě výměna spojky, tak řeím jaké díly koupit. dle service.citroen.com mám psanou sadu 0532T0 která se skládá z 0532X7 (setrvačník - kupoval bych originál citroen nebo je lepí LUK?). A spojka je v té sadě psaná 2052P3, ta pasuje i kdy u spojky mám psáno číslo 2052N2? A je ideální volba Valeo - kdysi na Xantii (i na jiná auta) jsem dával sadu Valeo a neměl sem s ní problém. díky
Zdravím,
čeká mě výměna spojky, tak řeím jaké díly koupit. dle service.citroen.com mám psanou sadu 0532T0 která se skládá z 0532X7 (setrvačník - kupoval bych originál citroen nebo je lepí LUK?). A spojka je v té sadě psaná 2052P3, ta pasuje i kdy u spojky mám psáno číslo 2052N2? A je ideální volba Valeo - kdysi na Xantii (i na jiná auta) jsem dával sadu Valeo a neměl sem s ní problém. díky
|
|
05.02.2018 13:09 -
|
3129145
|
|
Mr.Kev
|
Město: Jirkov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Ahoj, tak mě asi čeká výměna spojky. Máte někdo zkuenosti s těma sadama z druhovýroby? Originál mi nacenili na 25 000 a na netu se dá sehnat za 9000. Ale nerad bych zas po 10 t. km měnil znovu
Ahoj, tak mě asi čeká výměna spojky. Máte někdo zkuenosti s těma sadama z druhovýroby? Originál mi nacenili na 25 000 a na netu se dá sehnat za 9000. Ale nerad bych zas po 10 t. km měnil znovu :nevim
|
|
05.06.2018 13:51 -
Spojka- objednani spojkove sady dle vin, ale ...
|
3161679
|
|
Airwind
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Dobry den vsem.
C5 II break, 1.6hdi, 80kw
Auto nemam od novoty a tak nevim, jestli v minulosti byla menena spojka a pokud ano, jestli je tam dvouhmota ci ne.A tak se ptam, muzu objednat dle vin kodu spojkovou sadu krome setrvacniku....aby nebyl pak problem s tim, ze sada jde pouze na dvouhmotu a v aute, ejhle, nahrazena jednohmotou.
Sedi tedy spojkova sada na obe varianty a nebo se to musi proste rozebrat, zjistit?!
Obavam se, ze diky praci ( autem jezdim denne do prace ) nebudu mit cas na ASI takovou zdlouhavou akci
Diky za rady
Dobry den vsem.
C5 II break, 1.6hdi, 80kw
Auto nemam od novoty a tak nevim, jestli v minulosti byla menena spojka a pokud ano, jestli je tam dvouhmota ci ne.A tak se ptam, muzu objednat dle vin kodu spojkovou sadu krome setrvacniku....aby nebyl pak problem s tim, ze sada jde pouze na dvouhmotu a v aute, ejhle, nahrazena jednohmotou.
Sedi tedy spojkova sada na obe varianty a nebo se to musi proste rozebrat, zjistit?!
Obavam se, ze diky praci ( autem jezdim denne do prace ) nebudu mit cas na ASI takovou zdlouhavou akci :-(
Diky za rady
|
|
| |
|
|