| | |
13.01.2010 20:48 -
Spojka / C5 I / C5 II
|
1802086
|
|
tomanhonza
|
|
|
Prosím můete mi někdo poradit? Dnes se mi stalo na C5, e jsem při řazení zmáčkl spojku a najednou jsem prolápl spojku a na podlahu a pedál zůstal na podlaze. Vypadalo to jako by prasklo lanko i kdy tady lanko asi není. Tak jsem pedál rukou zvednul, el lehce, teď je nahoře, ale betonovej. Řadit bez motoru jde normálně.Chvilku před tím, jsem při řazení měl pocit, jako by ten pedál el nějak divně. Poradíte, co to asi můe být?
Prosím můete mi někdo poradit? Dnes se mi stalo na C5, e jsem při řazení zmáčkl spojku a najednou jsem prolápl spojku a na podlahu a pedál zůstal na podlaze. Vypadalo to jako by prasklo lanko i kdy tady lanko asi není. Tak jsem pedál rukou zvednul, el lehce, teď je nahoře, ale betonovej. Řadit bez motoru jde normálně.Chvilku před tím, jsem při řazení měl pocit, jako by ten pedál el nějak divně. Poradíte, co to asi můe být?
|
|
13.01.2010 20:53 -
Re: Spojka / C5 I / C5 II
|
1802089
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze ti rupla spojka, lozisko, pritlacak
je to hydraulicka spojka, ziadne lanko, takze - smer servis a radsej nestartuj motor, ked sa tam nieco rozpadlo aby nenarobilo este viac paseky ...
myslim ze ti rupla spojka, lozisko, pritlacak
je to hydraulicka spojka, ziadne lanko, takze - smer servis a radsej nestartuj motor, ked sa tam nieco rozpadlo aby nenarobilo este viac paseky ...
|
|
15.01.2010 18:26 -
|
1802333
|
|
Michal62
|
|
|
Muu ti říct na 100% e má v háji přitlačák a loisko,moná i lamelu.Jetě pro vechny co s tim váhaj jít včas,Kdy začíná hučet loisko,nevájte a jedte co nejdřív do opravny.Dnes jsem s tímto problémem přijel ze servisu a cena 8800 kč. Tak hodně tastných kilometrů.
Muu ti říct na 100% e má v háji přitlačák a loisko,moná i lamelu.Jetě pro vechny co s tim váhaj jít včas,Kdy začíná hučet loisko,nevájte a jedte co nejdřív do opravny.Dnes jsem s tímto problémem přijel ze servisu a cena 8800 kč. Tak hodně tastných kilometrů.
|
|
16.01.2010 06:01 -
|
1802356
|
|
tomc
|
|
|
jo jo i muj otec jezdil s piskáním loiska,a se propadlořeči,e mu spojku udělám nebral váně
jo jo i muj otec jezdil s piskáním loiska,a se propadlo:-))))řeči,e mu spojku udělám nebral váně:-))
|
|
17.01.2010 17:05 -
|
1802424
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Jó kdy prosvití loisko zkrz přítlačák tak to je konečná ! Koukejte na to z té lepí stránky : spojka se udělá a těch kilometrů před váma no paráda.
Ta spojka by se stejně musela dělat a přítlačák by byl stejně potřeba tak co? Já teda větinou dělal celou sadu.
Jó kdy prosvití loisko zkrz přítlačák tak to je konečná ! Koukejte na to z té lepí stránky : spojka se udělá a těch kilometrů před váma no paráda.
:palec Ta spojka by se stejně musela dělat a přítlačák by byl stejně potřeba tak co? Já teda větinou dělal celou sadu.;-);-)
|
|
30.04.2010 15:32 -
|
2343710
|
|
vydraX
|
|
|
Tak já měl ten samej problem, doslova. Oprava mě vyjde na nějakých 25 000kc, jelikoz mam v riti celou spojku + setrvak, aby toho nebylo malo, mam deravou prevodovku, takze super. Nejak zacinam opovrhovat Citroenem, jelikoz se mi tam akzdy tyden neco zesere a oprava nejde nikdy pod 20 000kc....
Tak já měl ten samej problem, doslova. Oprava mě vyjde na nějakých 25 000kc, jelikoz mam v riti celou spojku + setrvak, aby toho nebylo malo, mam deravou prevodovku, takze super. :-( Nejak zacinam opovrhovat Citroenem, jelikoz se mi tam akzdy tyden neco zesere a oprava nejde nikdy pod 20 000kc....
|
|
01.05.2010 09:39 -
|
2343756
|
|
vydraX
|
|
|
PPotřebuju radu, kdyz necham vymenit celou spojku, ale necham tam stary setrvak, s tim, ze ho vymenim pozdeji, v jinym servisu, muze se stat, ze by to zlikvidovalo zase tu spjku, nebo neco takoveho???
PPotřebuju radu, kdyz necham vymenit celou spojku, ale necham tam stary setrvak, s tim, ze ho vymenim pozdeji, v jinym servisu, muze se stat, ze by to zlikvidovalo zase tu spjku, nebo neco takoveho???
|
|
01.05.2010 11:26 -
|
2343760
|
|
tomc
|
|
|
ne jen praci zaplatí dvakrát
ne jen praci zaplatí dvakrát:-((((
|
|
23.07.2010 13:56 -
|
2350864
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Jak dlouho trvá ikovnému mechanikovi výměna spojky? Díky za informaci.
Jak dlouho trvá ikovnému mechanikovi výměna spojky? Díky za informaci.
|
|
23.07.2010 14:27 -
|
2350865
|
|
jumep
|
|
|
podla toho ako je sikovny a ma pripravky a ci uz to robil
podla toho ako je sikovny a ma pripravky a ci uz to robil :)
|
|
23.07.2010 18:18 -
|
2350890
|
|
alud
|
|
|
Má vechno a je (doufám) dostatečně zručný zkuený. Potřebuji toti výměnu a poprvé při předběném domlouvání řekl den, kdy jsme se byl zeptat nyní - u dva dny. Tak nevím.
Má vechno a je (doufám) dostatečně zručný zkuený. Potřebuji toti výměnu a poprvé při předběném domlouvání řekl den, kdy jsme se byl zeptat nyní - u dva dny. Tak nevím.
|
|
23.07.2010 18:53 -
|
2350894
|
|
jumep
|
|
|
no tak ako som pisal ... zalezi na tych okolnostiach, ak to na takom aute robil, ma to tak na den, mozno menej, lebo vie co a ako ... ak nerobil, mozu to byt 2 lebo musi skumat co a ako ....
no tak ako som pisal ... zalezi na tych okolnostiach, ak to na takom aute robil, ma to tak na den, mozno menej, lebo vie co a ako ... ak nerobil, mozu to byt 2 lebo musi skumat co a ako ....
|
|
23.07.2010 19:17 -
|
2350897
|
|
alud
|
|
|
Díky. Beru to tak, e si dává dva dny s rezervou, kdyby se něco dělo.
Díky. Beru to tak, e si dává dva dny s rezervou, kdyby se něco dělo.
|
|
24.07.2010 06:11 -
|
2350919
|
|
tomc
|
|
|
nejhorí je převodovku odmalit od počítaču a vech pi..vin okolo.C5 není tak patná jako XA která má hadice s LHM nad převodovkou.pokud jde vechno jak má tak pul dne a je hotovo kdy se nedaří tak není problém aby auto zavazelo na dílně dva dny
nejhorí je převodovku odmalit od počítaču a vech pi..vin okolo.C5 není tak patná jako XA která má hadice s LHM nad převodovkou:-p.pokud jde vechno jak má tak pul dne a je hotovo:palec kdy se nedaří tak není problém aby auto zavazelo na dílně dva dny:-((((
|
|
24.07.2010 14:46 -
|
2350935
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
na mém autě to dělali 2dny
na mém autě to dělali 2dny:-(
|
|
27.04.2014 07:36 -
|
2690708
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Hledal jsem pátral jsem, ale nenael jsem. Mám dotaz, má ovládání spojky samostav, nebo se to dá seřizovat ručně, mám záběr spojky na pedálu ji docela vysoko a tak nějak začínám tuit e je lamela na konci svého ivota .
Hledal jsem pátral jsem, ale nenael jsem. Mám dotaz, má ovládání spojky samostav, nebo se to dá seřizovat ručně, mám záběr spojky na pedálu ji docela vysoko a tak nějak začínám tuit e je lamela na konci svého ivota .
|
|
27.04.2014 16:35 -
|
2690822
|
|
jumep
|
|
|
neni tam nic na nastavenie
skus odvzdusnit, ak nepomoze - je lamela zodrata - riesil by som to az ked zacne smykat
neni tam nic na nastavenie
skus odvzdusnit, ak nepomoze - je lamela zodrata - riesil by som to az ked zacne smykat
|
|
28.04.2014 13:24 -
|
2691062
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Příbuzný - 2.2HDi. Cca 3.000km po výměně spojky, pedál zabíral hned nahoře. Odvzduněno (ádné bublinky, jen čistá kapalina), po 800 - 1000km stejná závada i odstranění. To samé jetě 2x. Pak vyměněn hlavní válec a ji 2 roky v pohodě.
Příbuzný - 2.2HDi. Cca 3.000km po výměně spojky, pedál zabíral hned nahoře. Odvzduněno (ádné bublinky, jen čistá kapalina), po 800 - 1000km stejná závada i odstranění. To samé jetě 2x. Pak vyměněn hlavní válec a ji 2 roky v pohodě.
|
|
28.04.2014 22:24 -
|
2691222
|
|
czpepikcz
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 75 |
|
|
jumep napsal(a): inak kvoli spojke bola upravovana mapa
kazdemu s RHR odporucam ist do citroenu a trvat na upgrade jednotky, bolo tam hodne modifikacii pre tieto pripady (egr, spojka, fap ....)
Uf, to jsou věci - spojku jsem měnil chvíli po koupi, kdy to mělo 115 na tacháku. Dle Roberta v Holetíně to asi stáčený nebylo. Teď tam mám 220 a spojka znova začíná zlobit. O upgradu jaké jednotky se tu jedná? Pokud bude spojka hotová, určitě bych o tom uvaoval, na tom autě chci najet jetě minimálně 100k a pokud by se podařilo ivotnost spojky prodlouit, byl bych jen rád. Díky předem!
Uf, to jsou věci - spojku jsem měnil chvíli po koupi, kdy to mělo 115 na tacháku. Dle Roberta v Holetíně to asi stáčený nebylo. Teď tam mám 220 a spojka znova začíná zlobit. O upgradu jaké jednotky se tu jedná? Pokud bude spojka hotová, určitě bych o tom uvaoval, na tom autě chci najet jetě minimálně 100k a pokud by se podařilo ivotnost spojky prodlouit, byl bych jen rád. Díky předem! :palec
|
|
| |
|
|