| | |
08.02.2014 23:32 -
Re: Hučení spojky
|
2665918
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
děkuji za vysvětlení. na C5 jsem spojku nedělal.
děkuji za vysvětlení. na C5 jsem spojku nedělal. ;-)
|
|
09.02.2014 13:19 -
|
2666056
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
To Jurze:
Jardo, e by jednohmota? Odkaz je na ni.
To Jurze:
Jardo, e by jednohmota? Odkaz je na ni.
|
|
09.02.2014 19:51 -
|
2666144
|
|
jumep
|
|
|
RHZ a 4HX (tj. 2.2) maju tazne isto
vyhoda taznej spojky je ze ked sa rozpadne lozisko tak sa nerozpadne pritlacak, len sa toto vyvlece z vidlicky
RHZ a 4HX (tj. 2.2) maju tazne isto
vyhoda taznej spojky je ze ked sa rozpadne lozisko tak sa nerozpadne pritlacak, len sa toto vyvlece z vidlicky
|
|
09.02.2014 19:55 -
|
2666148
|
|
DOUFAK
|
|
|
Fajn.Tos MĚ UKLIDNIL.A mě to potká mezi K.Varama a Prahou,tak bych měl dojet zpět do K.V. Tot výhoda RHZ -
Fajn.Tos MĚ UKLIDNIL.A mě to potká mezi K.Varama a Prahou,tak bych měl dojet zpět do K.V. Tot výhoda RHZ - :palec
|
|
09.02.2014 20:02 -
|
2666149
|
|
jumep
|
|
|
proste pojdes bez spojky a dojdes ....
1tka a nastartujes a potom radis bez spojky
proste pojdes bez spojky a dojdes ....
1tka a nastartujes a potom radis bez spojky
|
|
10.02.2015 18:30 -
|
2785086
|
|
DOUFAK
|
|
|
Tak spojka u mi nehlučí,ale vysloveně rachtá na volnoběh - pokud přidám nad 1000 ot a výe,tak rachtat přestane.Rachotá jen na volnoběh.Selápnutí spojky na to nemá u vůbec ádný vliv,jako dříve,kdy při selápnutí ztichla.Ted rachotá na volnoběh a zvýením otáček zmizí ten hluk zřejmě s odstředivou silou ... Spojka jde mimochodem naprosto bezvadně a nikde nezadrhává,nekloue a bere krásně od půlky.TAK CO JE S TÍM ? Asi to budeme muset nechat poRŮOVAT.... Teplej-studenej motor u na to té nemá vliv. V Citroenu mi řekli,abych TO neřeil do rozpadu spojky,co se mi moc nezdá. Babo - rad...
Tak spojka u mi nehlučí,ale vysloveně rachtá na volnoběh - pokud přidám nad 1000 ot a výe,tak rachtat přestane.Rachotá jen na volnoběh.Selápnutí spojky na to nemá u vůbec ádný vliv,jako dříve,kdy při selápnutí ztichla.Ted rachotá na volnoběh a zvýením otáček zmizí ten hluk zřejmě s odstředivou silou ... Spojka jde mimochodem naprosto bezvadně a nikde nezadrhává,nekloue a bere krásně od půlky.TAK CO JE S TÍM ? :nevim Asi to budeme muset nechat poRŮOVAT.... :-( Teplej-studenej motor u na to té nemá vliv. V Citroenu mi řekli,abych TO neřeil do rozpadu spojky,co se mi moc nezdá. Babo - rad...
|
|
10.02.2015 19:23 -
|
2785110
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
To můe dělat spojkové loisko.
To můe dělat spojkové loisko. ;-)
|
|
10.02.2015 19:34 -
|
2785113
|
|
jumep
|
|
|
lozisko alebo zotrvak
lozisko alebo zotrvak
|
|
10.02.2015 20:00 -
|
2785160
|
|
DOUFAK
|
|
|
Stát by se autu nemělo nic ne? Loisko a rupne,tak vypadne z vidličky,jako tenkrát,kdy mi té odelo loisko a bloklo to vystavování spojky.... Nehrozí nějaké rázy do skříně převodovky atp doufám?...
Stát by se autu nemělo nic ne? Loisko a rupne,tak vypadne z vidličky,jako tenkrát,kdy mi té odelo loisko a bloklo to vystavování spojky.... Nehrozí nějaké rázy do skříně převodovky atp doufám?...:-(
|
|
10.02.2015 20:00 -
|
2785164
|
|
DOUFAK
|
|
|
jumep napsal(a): RHZ a 4HX (tj. 2.2) maju tazne isto
u to vidím
u to vidím
|
|
10.02.2015 20:16 -
|
2785180
|
|
jruze
|
|
|
Růa to tu má jak na srazu - začínám být psychicky labilní ,samé peky (rozvrtané auta po někom atd...),samé záhady no paráda.
Růa to tu má jak na srazu:-(((( - začínám být psychicky labilní ,samé peky (rozvrtané auta po někom atd...),samé záhady no paráda.
|
|
10.02.2015 20:34 -
|
2785206
|
|
jumep
|
|
|
to je take obdobie, aj ja to tu tak mam ....
to je take obdobie, aj ja to tu tak mam ....
|
|
10.02.2015 23:02 -
|
2785386
|
|
jruze
|
|
|
DOUFAK napsal(a): Počkej -rozvrtané po někom.... dělali mi to v naem ZNAČKOVÉM Citroenu...
Nemyslel jsem tebe , ale to co tu mám mimo viz obrázky auto po x Km prostě zhasne a musí si dát cigo a po chvíli zase normálně nastartuje a zase x Km OK a pořád dokola je buď bez hláek a nebo musí zapnout tempomat - potom sice hláka je ale absolutně nesmyslná(ten vstřik ohořel a přepad takté - biturbo)- moc dobře el ven A teď hledej - ECU,BSI - to auto se zničeho nic odhlásí(při pokusu zkontrolovat měřené hodnoty,nebo zamrznou na určitou dobu přestanou ukazovat a potom někdy vypadne diag nebo se to zase rozeběhne,dalí načaté vysokotlaké čerpadlo,váha,regulátor tlaku pal. atd...
Nemyslel jsem tebe , ale to co tu mám mimo viz obrázky auto po x Km prostě zhasne a musí si dát cigo a po chvíli zase normálně nastartuje a zase x Km OK a pořád dokola je buď bez hláek a nebo musí zapnout tempomat - potom sice hláka je ale absolutně nesmyslná;-)(ten vstřik ohořel a přepad takté - biturbo)- moc dobře el ven;-) A teď hledej - ECU,BSI - to auto se zničeho nic odhlásí(při pokusu zkontrolovat měřené hodnoty,nebo zamrznou na určitou dobu přestanou ukazovat a potom někdy vypadne diag nebo se to zase rozeběhne,dalí načaté vysokotlaké čerpadlo,váha,regulátor tlaku pal. atd...
Přílohy: 10022015039.jpg ( 824138b ) - 10022015027.jpg ( 812137b ) - 10022015036.jpg ( 604210b ) - |
|
06.01.2017 18:32 -
|
3026303
|
|
luta
|
|
|
Ahoj,
nevím zda jsem ve správném vlákně. Moje C5 1.6 hdi jezdí od koupě cca 40tis km s načatým spojkovým loiskem. Občas to při rozjezdu zahučelo (Při správném grifu lo hučení loiska docela eliminovat, jinak by hučelo na kadý rozjezd)
Dneska ovem asi dojezdilo. Při selápnuté spojce spojka výrazně pití. Mám pocit e venku cítím trochu smrad jakoby vazelíny ..take asi loisko dojelo ? řadit jde normálně.
Auto mám doma Rosicích. Mohu s tím riskovat cca 25 km do případného servisu do Brna nebo to dát někomu místnímu ? problém je, e tu bydlím krátce a se servisy nemám zkuenost. Tu moc teda nemám ani v Brně.
Poslední dotaz, jakou spojkovou sadu se setrvákem byste doporučili ? Vím, e to u někde na foru bylo, jen u nevím kde a zda to byla Sachs nebo Luk. Nerad bych měl krátce po výměně zase hvízdající setrvák. Nebo rovnou sadu s jednohmotou ?
Díky
Ahoj,
nevím zda jsem ve správném vlákně. Moje C5 1.6 hdi jezdí od koupě cca 40tis km s načatým spojkovým loiskem. Občas to při rozjezdu zahučelo (Při správném grifu lo hučení loiska docela eliminovat, jinak by hučelo na kadý rozjezd)
Dneska ovem asi dojezdilo. Při selápnuté spojce spojka výrazně pití. Mám pocit e venku cítím trochu smrad jakoby vazelíny ..take asi loisko dojelo ? řadit jde normálně.
Auto mám doma Rosicích. Mohu s tím riskovat cca 25 km do případného servisu do Brna nebo to dát někomu místnímu ? problém je, e tu bydlím krátce a se servisy nemám zkuenost. Tu moc teda nemám ani v Brně.
Poslední dotaz, jakou spojkovou sadu se setrvákem byste doporučili ? Vím, e to u někde na foru bylo, jen u nevím kde a zda to byla Sachs nebo Luk. Nerad bych měl krátce po výměně zase hvízdající setrvák. Nebo rovnou sadu s jednohmotou ?
Díky
|
|
| |
|
|