| | |
01.12.2008 16:48 -
Hučení spojky
|
169188
|
|
radek-cv
|
Město: Meziboří, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím mám problém,začala mně hučet spíe pískat spojka při chodu to píská a kdy selpápnu spojku dost silně to hučí,řemeny i rozvody mám nové netuím co s tím můe být.díky za odp.
Zdravím mám problém,začala mně hučet spíe pískat spojka při chodu to píská a kdy selpápnu spojku dost silně to hučí,řemeny i rozvody mám nové netuím co s tím můe být.díky za odp.
|
|
01.12.2008 20:12 -
Re: Hučení spojky
|
169189
|
|
tief
|
|
|
spojkove lozisko ?
spojkove lozisko ?
|
|
30.12.2009 09:35 -
|
1430080
|
|
Michal62
|
|
|
Mám stejný problém,mýslim e to bude to loisko.Spí mě ale dělá vrásky to ,e mám najeto teprve 130000 km a spojka je v háji.Kolik má nalítáno ty?.Měl jsem před tím Xantii a na150000 km byla spojka ok.Tak nevím.
Mám stejný problém,mýslim e to bude to loisko.Spí mě ale dělá vrásky to ,e mám najeto teprve 130000 km a spojka je v háji.Kolik má nalítáno ty?.Měl jsem před tím Xantii a na150000 km byla spojka ok.Tak nevím.
|
|
30.12.2009 10:35 -
|
1430089
|
|
Mecho
|
|
|
je jedno kolik to má najeto.má na 100% ukvařené spojkové loisko
řil jsem ten problem u mnohokrat je to prostě vada materialu to si člověk nevybere
bud vydrí nebo neje třeba vyměnit spojkovou sadu + nos na převodovku je
třeba to vyměnit co nejdřive ne prolapne přitlačak
je jedno kolik to má najeto.má na 100% ukvařené spojkové loisko
řil jsem ten problem u mnohokrat je to prostě vada materialu to si člověk nevybere
bud vydrí nebo ne:-(je třeba vyměnit spojkovou sadu + nos na převodovku je
třeba to vyměnit co nejdřive ne prolapne přitlačak:-)
|
|
30.12.2009 11:48 -
|
1430092
|
|
DOUFAK
|
|
|
Jen jestli nemáte chlapi,tkzv.OLOVÉ nohy.Mám 220000km a spojka je jako z pasu a je to 6 let taxík.Říkám stále u 30 let - nedret ZBYTEČNĚ nohu na spojce,pokud to NENÍ nezbytně nutné.Vymáčklou spojku nechte enským,ty to zvládnou za Vás.
Jen jestli nemáte chlapi,tkzv.OLOVÉ nohy.Mám 220000km a spojka je jako z pasu a je to 6 let taxík.Říkám stále u 30 let - nedret ZBYTEČNĚ nohu na spojce,pokud to NENÍ nezbytně nutné.Vymáčklou spojku nechte enským,ty to zvládnou za Vás.:-((((
|
|
30.12.2009 12:16 -
|
1430093
|
|
Darja
|
|
|
spí je to auto stočený a má nalítáno daleko víc.
spí je to auto stočený a má nalítáno daleko víc.
|
|
30.12.2009 12:24 -
|
1430094
|
|
DOUFAK
|
|
|
Darja napsal(a): spí je to auto stočený a má nalítáno daleko víc.
To bude nejpravděpodobnějí.Přidej si k tomu 100000km a to u se dá hovořit o výměně celého spojk.kompletu.
To bude nejpravděpodobnějí.Přidej si k tomu 100000km a to u se dá hovořit o výměně celého spojk.kompletu.
|
|
30.12.2009 12:29 -
|
1430095
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
DOUFAK Má pravdu ,na ivotnosti spojky se nejvíc podepisuje ten mezikus mezi pedálem a sedačkou. Znám lidi co vozí nohu spojce neustále a potom se diví nic nevydrí.
DOUFAK Má pravdu ,na ivotnosti spojky se nejvíc podepisuje ten mezikus mezi pedálem a sedačkou. Znám lidi co vozí nohu spojce neustále a potom se diví nic nevydrí.:nevim
|
|
30.12.2009 13:23 -
|
1430097
|
|
Darja
|
|
|
ivotnost spojky jako celku se dá ovlivnit, ale jako prvnotní informaci o autě je dobré si zjistit, o kolik je stočeno. Píeme to tu pořád, je to dobrá informace, u jen kvůli rovodům. Aby si pak člověk nemyslel, e má 100tis a ve skutečnosti 200tis a rozvody před smrtí.
Pak si hodně lidí stěuje, e věci na C5 odchází nějak rychle, vdy mají najeto tak málo. Přitom sedí za volantem něčeho, co má oblítanou celou Evropu. Prostě se to stáčečí svinstvo děje a dít bude...
ivotnost spojky jako celku se dá ovlivnit, ale jako prvnotní informaci o autě je dobré si zjistit, o kolik je stočeno. Píeme to tu pořád, je to dobrá informace, u jen kvůli rovodům. Aby si pak člověk nemyslel, e má 100tis a ve skutečnosti 200tis a rozvody před smrtí.
Pak si hodně lidí stěuje, e věci na C5 odchází nějak rychle, vdy mají najeto tak málo. Přitom sedí za volantem něčeho, co má oblítanou celou Evropu. Prostě se to stáčečí svinstvo děje a dít bude... :(
|
|
30.12.2009 14:08 -
|
1430098
|
|
DOUFAK
|
|
|
To je dalí téma - starí vůz - toho se bojím jako čert kříe a nikdy,tedy pokud mono nikdy, bych ojetý vůz nekoupil.Tedy a samozřejmě v rámci moností kadého.Koukám se kolem sebe během své oférské "kariéry" a kdy vidím,jak lidé s auty zacházejí,co do nich lijí atd.atd. tak představa,e bych ten vůz v naději a v dobré víře ve značku koupil je naprosto destrukční.Dřive jsme hodně jezdili s VW-VENTY a byli to i podařené vozy s dobrými motory.Někomu,jako mě, to vydrelo(u se stále chlubím) 546000 km a byli kolegové co měli i více,ale byli i tací co najeli oněch 130000 km a z auta byl ROT!Toté se dělo se spojkami,které někdo ani neměnil a jiní je dělali ob 100000 km.O brzdových destičkách ani nemluvím - máme tu některé Borce co je (brzd.destičky)mění ! kadých 10-15000 km !!! plus brzdové kotouče,jako bonus,kadých 30000km. O stáčení km o kterém píe Darja ani nemluvím - JE TO OPRAVDU VELKÝ NEVAR a kolosální podvod na budoucí OBĚT alias zákazníka.Proto i za cenu přeplacení, volím NOVÝ vůz s dvouletou zárukou a NULOVÝM stavem počítadla km....
To je dalí téma - starí vůz - toho se bojím jako čert kříe a nikdy,tedy pokud mono nikdy, bych ojetý vůz nekoupil.Tedy a samozřejmě v rámci moností kadého.Koukám se kolem sebe během své oférské "kariéry" a kdy vidím,jak lidé s auty zacházejí,co do nich lijí atd.atd. tak představa,e bych ten vůz v naději a v dobré víře ve značku koupil je naprosto destrukční.Dřive jsme hodně jezdili s VW-VENTY a byli to i podařené vozy s dobrými motory.Někomu,jako mě, to vydrelo(u se stále chlubím) 546000 km a byli kolegové co měli i více,ale byli i tací co najeli oněch 130000 km a z auta byl ROT!Toté se dělo se spojkami,které někdo ani neměnil a jiní je dělali ob 100000 km.O brzdových destičkách ani nemluvím - máme tu některé Borce co je (brzd.destičky)mění ! kadých 10-15000 km !!! plus brzdové kotouče,jako bonus,kadých 30000km. O stáčení km o kterém píe Darja ani nemluvím - JE TO OPRAVDU VELKÝ NEVAR a kolosální podvod na budoucí OBĚT alias zákazníka.Proto i za cenu přeplacení, volím NOVÝ vůz s dvouletou zárukou a NULOVÝM stavem počítadla km.... :palec:-)):-)))):-((((:-(
|
|
30.12.2009 14:16 -
|
1430099
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Darja Stáčení je veobecně velkej problém, ale spí bych řekl e na spojku má největí vliv spůsob jízdy. Není přeci to samý 100tisíc po městě a 100tisíc na dálkách.
Darja Stáčení je veobecně velkej problém, ale spí bych řekl e na spojku má největí vliv spůsob jízdy. Není přeci to samý 100tisíc po městě a 100tisíc na dálkách.;-)
|
|
01.01.2010 21:11 -
|
1430190
|
|
pepik
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 69 |
|
|
Mě spojka nehučí, ale při ranním rozjezdu se ozve zvuk- jako kdy je v háji vypínací loisko. Spojka zabírá krásně od spoda, necuká, nekloue, jen si ráno vrzne a pak celej den nic. Autu právě naběh začátek pátýho roku, najeto 180tis , myslím e na spojku můe mít nárok.
Někdo mi ,ale říkal a si spí dávam bacha na nějakej dvojitej setrvák??????
Mě spojka nehučí, ale při ranním rozjezdu se ozve zvuk- jako kdy je v háji vypínací loisko. Spojka zabírá krásně od spoda, necuká, nekloue, jen si ráno vrzne a pak celej den nic. Autu právě naběh začátek pátýho roku, najeto 180tis , myslím e na spojku můe mít nárok.
Někdo mi ,ale říkal a si spí dávam bacha na nějakej dvojitej setrvák??????
|
|
10.01.2010 20:23 -
|
1430578
|
|
pepik
|
|
|
Tak mám vyměněnou kompletně celou spojku. V háji bylo sice jen loisko, ale kdy u to kluci měli venku, nechal jsem jí vyměnit komplet i s dvojitym setrvákem (lamela měla jetě 0,9mm k nýtům). Taky mi vyměnili rozvody ,oleje (motor ,převodovka) a umělohmotný kryty rozvodů, byly malinko probrouený. Jedinný poznatek - motor rázem ztichl
Tak mám vyměněnou kompletně celou spojku. V háji bylo sice jen loisko, ale kdy u to kluci měli venku, nechal jsem jí vyměnit komplet i s dvojitym setrvákem (lamela měla jetě 0,9mm k nýtům). Taky mi vyměnili rozvody ,oleje (motor ,převodovka) a umělohmotný kryty rozvodů, byly malinko probrouený. Jedinný poznatek - motor rázem ztichl:palec
|
|
10.01.2010 20:29 -
|
1430580
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
pepik napsal(a): Tak mám vyměněnou kompletně celou spojku. V háji bylo sice jen loisko, ale kdy u to kluci měli venku, nechal jsem jí vyměnit komplet i s dvojitym setrvákem (lamela měla jetě 0,9mm k nýtům). Taky mi vyměnili rozvody ,oleje (motor ,převodovka) a umělohmotný kryty rozvodů, byly malinko probrouený. Jedinný poznatek - motor rázem ztichl
ví Pepíku takováto informace je k ničemu, má představa by byla: kluci mám to hotové dělal jsem to a to, nebo dělali mi to v servisu (případně odkaz do C.C.C.A.) byl jsem - nebyl jsem spokojený a stálo mně to X peněz
ví Pepíku takováto informace je k ničemu, má představa by byla: kluci mám to hotové dělal jsem to a to, nebo dělali mi to v servisu (případně odkaz do C.C.C.A.) byl jsem -:-d nebyl jsem spokojený a stálo mně to X peněz
|
|
10.01.2010 20:50 -
|
1430584
|
|
pepik
|
|
|
Jasně rozumim, dělali mi to kluci v nezn. servisu auto -Khek, Křiváček (p. Pyely), byli rychlí, vechno měli do předu připravený, s tím e co zbube vrátěj a stálo to - komplet rozvody (kladky,rozvoďák,plochý řemen, vodní pumpa) 5000.-
- spojka( lamela,přítlačák, loisko) 4200.-
- dvojitý setrvák 10 000.-
- kryty rozvodů ( jsou tři a druhovýroba je nevede) 1500.-
a za práci si řekli 5000.-
Jasně rozumim, dělali mi to kluci v nezn. servisu auto -Khek, Křiváček (p. Pyely), byli rychlí, vechno měli do předu připravený, s tím e co zbube vrátěj a stálo to - komplet rozvody (kladky,rozvoďák,plochý řemen, vodní pumpa) 5000.-
- spojka( lamela,přítlačák, loisko) 4200.-
- dvojitý setrvák 10 000.-
- kryty rozvodů ( jsou tři a druhovýroba je nevede) 1500.-
a za práci si řekli 5000.-
|
|
08.02.2014 20:44 -
|
2665798
|
|
DOUFAK
|
|
|
Mám najeto 12000 km po výměně spojk.kompletu. Spojka u studeného motoru dělá docela kravál (spojk.loisko)dokud se nezahřeje motor,který prohřeje i převodovku,to trvá tak cca po ujetí 10 km.Pak spojka ztichne a jde potichu,jako hodinky tie a elegantně u pak celý den do dalího vychladnutí motoru a převodovky,kdy se tento cyklus opakuje.. Není mi uplně jasné v čem,kde a jak se teplem vymezí nějaká a taková vůle,která tento hluk PRECIZNĚ utlumí,neboli odstraní.U studeného motoru,který hlučí,tak jen pouhým poloením nohy na spojk.pedál je tento hluk mení - tedy zlobí spojk.loisko. Zkouel jsem i odvzdunit spojku,čistě jen tak ze zoufalství...Nic..hluk do zahřátí trvá a takto mě to "zlobí" od začátku výměny spojk.kompletu -
Mám najeto 12000 km po výměně spojk.kompletu. Spojka u studeného motoru dělá docela kravál (spojk.loisko)dokud se nezahřeje motor,který prohřeje i převodovku,to trvá tak cca po ujetí 10 km.Pak spojka ztichne a jde potichu,jako hodinky tie a elegantně u pak celý den do dalího vychladnutí motoru a převodovky,kdy se tento cyklus opakuje.. Není mi uplně jasné v čem,kde a jak se teplem vymezí nějaká a taková vůle,která tento hluk PRECIZNĚ utlumí,neboli odstraní.U studeného motoru,který hlučí,tak jen pouhým poloením nohy na spojk.pedál je tento hluk mení - tedy zlobí spojk.loisko. Zkouel jsem i odvzdunit spojku,čistě jen tak ze zoufalství...Nic..hluk do zahřátí trvá a takto mě to "zlobí" od začátku výměny spojk.kompletu - :nevim
|
|
08.02.2014 20:55 -
|
2665807
|
|
jumep
|
|
|
zle mazivo loziska, je huste a to bude hucat, relativne na reklamaciu
zle mazivo loziska, je huste a to bude hucat, relativne na reklamaciu
|
|
08.02.2014 22:57 -
|
2665878
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
snad nebude kravina to co vyřknu, ale mám za to, e spojkové loisko a i loisko na mrkvi se točí a po selápnutí pedálu. tudí bez selápnutí pedálů nemůou hučet.
snad nebude kravina to co vyřknu, ale mám za to, e spojkové loisko a i loisko na mrkvi se točí a po selápnutí pedálu. tudí bez selápnutí pedálů nemůou hučet.
|
|
| |
|
|