| | |
01.12.2014 11:30 -
Re: Automatická převodovka AL4 v C5 I/II
|
2759627
|
|
Podivous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Díky za rady. Něco jsem pročetl, ale zatím, jsem se moc nerozhodl, zda to má cenu řeit - dokud se to vyskytuje vdy jen pár km... svoji C5 mám rád, ale přecijen u nemá moc velikou hodnotu, tak se mi nechce poutět do nákladných a nejistých oprav. Také mě napadlo, e se to děje vdy, kdy se teplota blíí nule a auto stálo více dní. Jinak včera jsem jel po dálnici a přestoe jsem akceleroval celkem mírně, tak auto jelo stále na 3. rychl. st. a to při rychlosti asi 120km/h - po několika kilometrech ale přeřadilo na 4 st. a u to bylo OK.
No nevim, budu rád za kadý názor. Díky, J.
Díky za rady. Něco jsem pročetl, ale zatím, jsem se moc nerozhodl, zda to má cenu řeit - dokud se to vyskytuje vdy jen pár km... svoji C5 mám rád, ale přecijen u nemá moc velikou hodnotu, tak se mi nechce poutět do nákladných a nejistých oprav. Také mě napadlo, e se to děje vdy, kdy se teplota blíí nule a auto stálo více dní. Jinak včera jsem jel po dálnici a přestoe jsem akceleroval celkem mírně, tak auto jelo stále na 3. rychl. st. a to při rychlosti asi 120km/h - po několika kilometrech ale přeřadilo na 4 st. a u to bylo OK.
No nevim, budu rád za kadý názor. Díky, J.
|
|
01.12.2014 17:29 -
|
2759817
|
|
Majkles
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ahoj. Dělá mi úplně to samé. Ráno (při cca 5 stupních a mene) prvních cca 800 metrů převodovka v prokluzu. Kdy prepnu na manuál tak pri 40km/h zařazen 4 rychlostni stupeň. Predtím jsem měl Xantii 2.0. 97kw taky Al4 ročník 98 a dělala to stejne. Kapalinu v prevodovce mam vymenenou a rozdíl zadny. Jinak radi hladce. Jen podrazení z 2 na 1 je citit e zadrhne(přibrzdi motor) Michal
Ahoj. Dělá mi úplně to samé. Ráno (při cca 5 stupních a mene) prvních cca 800 metrů převodovka v prokluzu. Kdy prepnu na manuál tak pri 40km/h zařazen 4 rychlostni stupeň. Predtím jsem měl Xantii 2.0. 97kw taky Al4 ročník 98 a dělala to stejne. Kapalinu v prevodovce mam vymenenou a rozdíl zadny. Jinak radi hladce. Jen podrazení z 2 na 1 je citit e zadrhne(přibrzdi motor) Michal
|
|
01.12.2014 20:00 -
|
2759880
|
|
jumep
|
|
|
no to ze tam zaradi 4 za studena je dane programom, snazi sa trenim zohriat olej
to by som neriesil, pokial viem tu sa riesi ze to auto nechce ist
no to ze tam zaradi 4 za studena je dane programom, snazi sa trenim zohriat olej
|
|
01.12.2014 20:30 -
|
2759890
|
|
Majkles
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 2 |
|
|
jumep napsal(a): no to ze tam zaradi 4 za studena je dane programom, snazi sa trenim zohriat olej
Ano. Při tom prokluzu auto vůbec nejede. Letí nahoru jen otacky ale rychlost se takřka nezvyuje. I rozjeti na 50 mu dělá problemy. Pak je najednou cítit jak se zamkne měnič a auto jede normálně.
Ano. Při tom prokluzu auto vůbec nejede. Letí nahoru jen otacky ale rychlost se takřka nezvyuje. I rozjeti na 50 mu dělá problemy. Pak je najednou cítit jak se zamkne měnič a auto jede normálně.
|
|
01.12.2014 20:40 -
|
2759896
|
|
jumep
|
|
|
mno, skusit tie ventili, ak nepomozu, tak prevodovku von a minimalne menic bude na vymenu, kazdopadne ju uz otvorit a skontrolovat vsetko
mno, skusit tie ventili, ak nepomozu, tak prevodovku von a minimalne menic bude na vymenu, kazdopadne ju uz otvorit a skontrolovat vsetko
|
|
02.12.2014 10:20 -
|
2760235
|
|
Podivous
|
|
|
Majkles napsal(a): Ahoj. Dělá mi úplně to samé. Ráno (při cca 5 stupních a mene) prvních cca 800 metrů převodovka v prokluzu. Kdy prepnu na manuál tak pri 40km/h zařazen 4 rychlostni stupeň. Predtím jsem měl Xantii 2.0. 97kw taky Al4 ročník 98 a dělala to stejne. Kapalinu v prevodovce mam vymenenou a rozdíl zadny. Jinak radi hladce. Jen podrazení z 2 na 1 je citit e zadrhne(přibrzdi motor) Michal
Tak to rád slyím, jak dlouho ti to dělá? Já mám C5 teprve od léta, take jsem to objevil a teď, kdy začala být větí zima a měl jsem starost, aby se to třeba nezačalo nějak rychle zhorovat a pak mě to třeba někde nenechalo (za týden mám namířeno na Slovensko...). Jinak mě to dělá určitě na delí vzdálenost, ale ne více jak 2-4 km a pak to řadí plynule a na občasné zadrhnutí při podřazení - ve přesně jak píe. Olej mám měněný při 100 tis. km a teď mám najeto 160 tis. km. Jirka P.
Tak to rád slyím, jak dlouho ti to dělá? Já mám C5 teprve od léta, take jsem to objevil a teď, kdy začala být větí zima a měl jsem starost, aby se to třeba nezačalo nějak rychle zhorovat a pak mě to třeba někde nenechalo (za týden mám namířeno na Slovensko...). Jinak mě to dělá určitě na delí vzdálenost, ale ne více jak 2-4 km a pak to řadí plynule a na občasné zadrhnutí při podřazení - ve přesně jak píe. Olej mám měněný při 100 tis. km a teď mám najeto 160 tis. km. Jirka P.
|
|
02.12.2014 10:30 -
|
2760245
|
|
jumep
|
|
|
tie km by som povedal ze su vrchol optimizmu
kazdopadne mas zasa najvyssi cas vymenit zasa olej
tie km by som povedal ze su vrchol optimizmu
kazdopadne mas zasa najvyssi cas vymenit zasa olej
|
|
02.12.2014 11:25 -
|
2760281
|
|
Podivous
|
|
|
km budou reálné, mám to od kolegy z práce a ten neměl důvod to stáčet. Jinak jetě k tomu vyřazování na N během jízdy jsem zapomněl uvést, e se to stane vdy, kdy se úplně uvolní plyn; jakmile člověk přidá, tak opět otáčky stoupnou a auto "jede" na st. 4 rychlostí do 40 km/h v prokluzu - no... moná to je opravdu z toho důvodu, aby se zahřál olej - jak jsi psal a pak se to vrátí k normálu, přijde mi to i celkem logické, ale v ivotě by mě nenapadlo, e je to řeené tímto způsobem... J.
km budou reálné, mám to od kolegy z práce a ten neměl důvod to stáčet. Jinak jetě k tomu vyřazování na N během jízdy jsem zapomněl uvést, e se to stane vdy, kdy se úplně uvolní plyn; jakmile člověk přidá, tak opět otáčky stoupnou a auto "jede" na st. 4 rychlostí do 40 km/h v prokluzu - no... moná to je opravdu z toho důvodu, aby se zahřál olej - jak jsi psal a pak se to vrátí k normálu, přijde mi to i celkem logické, ale v ivotě by mě nenapadlo, e je to řeené tímto způsobem... J.
|
|
02.12.2014 15:06 -
|
2760358
|
|
martinST
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Připojuji se, taky mi AL4 ted v zimě prokluzuje prvních pár set metrů, poté ok. Přijde mi to logické, e si převodovka chce prokluzem zahřát olej... Mi za automat za studena i trochu kubne při prvním rozjezdu při řazení z 1 na 2jku. Pak u nekube a jede v prokluzu.. Po zahřátí je skoro vdy řazení plynulé. Sem tam mi ale převodovka kubne, kdy jedu z kopce a lehkým plynem ji chci "povzbudit" k přeřazení na vyí stupen at nebrzdím zbytecne moc motorem...
Připojuji se, taky mi AL4 ted v zimě prokluzuje prvních pár set metrů, poté ok. Přijde mi to logické, e si převodovka chce prokluzem zahřát olej... Mi za automat za studena i trochu kubne při prvním rozjezdu při řazení z 1 na 2jku. Pak u nekube a jede v prokluzu.. Po zahřátí je skoro vdy řazení plynulé. Sem tam mi ale převodovka kubne, kdy jedu z kopce a lehkým plynem ji chci "povzbudit" k přeřazení na vyí stupen at nebrzdím zbytecne moc motorem...
|
|
19.02.2015 00:01 -
|
2788559
|
|
ceeert
|
Město: Beneov, Auto: Saxo | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Oivím toto téma s dotazem na AL4. Kolik točí motor, kdy jedete cca 130km/h na dálnici? Předpokládám, e si tam AL4 dala u 4ku....
Díky
Oivím toto téma s dotazem na AL4. Kolik točí motor, kdy jedete cca 130km/h na dálnici? Předpokládám, e si tam AL4 dala u 4ku....
Díky
|
|
19.02.2015 20:49 -
|
2789092
|
|
virus.spam
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Po dálnici ve 130 km/hod mi to točí na 4 stupeň automat tak kolem 3200 - 3200 otáček. A někdy při ostřejím rozjezdu (hlavně u studené převodovky) to při řazení z 1 na 2 stupeň také cukne. Řeím to jemnějím plynem a pak u to dále z 2 na 3 atd. nekube. Z kopce to normálně podřazuje bez výrazného kubnutí.
Po dálnici ve 130 km/hod mi to točí na 4 stupeň automat tak kolem 3200 - 3200 otáček. A někdy při ostřejím rozjezdu (hlavně u studené převodovky) to při řazení z 1 na 2 stupeň také cukne. Řeím to jemnějím plynem a pak u to dále z 2 na 3 atd. nekube. Z kopce to normálně podřazuje bez výrazného kubnutí.
|
|
24.02.2015 00:37 -
|
2790890
|
|
martinST
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Mi automat točí při 130 km/h cca 3500 ot... (3000 ot při rovných 110 km/h)
Mi automat točí při 130 km/h cca 3500 ot... (3000 ot při rovných 110 km/h)
|
|
24.02.2015 10:27 -
|
2791040
|
|
Podivous
|
|
|
Mně to u C5 I 2.0i točí obdobně, se vzrůstající rychlostí otáčky pak rostou relativně pomalu při 160-170 Km/h točí kolem 4000 ot. na 4 st. (4 st. je dost dlouhý, za určitých podmínek ho tam automat řadí u při 50 km/h a vydrí a do 210 km/h...)
Mně to u C5 I 2.0i točí obdobně, se vzrůstající rychlostí otáčky pak rostou relativně pomalu při 160-170 Km/h točí kolem 4000 ot. na 4 st. (4 st. je dost dlouhý, za určitých podmínek ho tam automat řadí u při 50 km/h a vydrí a do 210 km/h...)
|
|
24.03.2015 20:08 -
|
2801612
|
|
jirka75
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Dobrý den vem na fóru, jsem tu nový, kolikrát jsem u na tyto stránky zavítal a hledal návod na opravu svého vozu. Vdy se mi to podařilo zde najìt nějakou radu a problém jsem vyřeil. Vlastním vozidlo C5 break 2.0 Hdi s automatem AL4. Dnes mě potkal problém a obracím se na vás o pomoc. Dnes automat na displeji oznámil poruchu. Kontrolky na přístrojovce začaly blikat jako o ivot (jen ty, co jsou na převodovku). Páku jsem měl na P a motor neel natočit. Po chvilce chytil, zařadil jsem R a na přístrojovce se rozsvítí N. Při D zase svítí N. Celé se to rozbliká (vločka, R, D, N, P). Neví co to má zařazeno, ale jede. Jinak před dvěma týdny výměna oleje a ve bez problémů. A od převodovky se ozývá el.bzučení. Zřejmě el. Problém, ale po čem jít? Dìky za vae rady.
Dobrý den vem na fóru, jsem tu nový, kolikrát jsem u na tyto stránky zavítal a hledal návod na opravu svého vozu. Vdy se mi to podařilo zde najìt nějakou radu a problém jsem vyřeil. Vlastním vozidlo C5 break 2.0 Hdi s automatem AL4. Dnes mě potkal problém a obracím se na vás o pomoc. Dnes automat na displeji oznámil poruchu. Kontrolky na přístrojovce začaly blikat jako o ivot (jen ty, co jsou na převodovku). Páku jsem měl na P a motor neel natočit. Po chvilce chytil, zařadil jsem R a na přístrojovce se rozsvítí N. Při D zase svítí N. Celé se to rozbliká (vločka, R, D, N, P). Neví co to má zařazeno, ale jede. Jinak před dvěma týdny výměna oleje a ve bez problémů. A od převodovky se ozývá el.bzučení. Zřejmě el. Problém, ale po čem jít? Dìky za vae rady.:nevim
|
|
01.02.2016 00:49 -
|
2913373
|
|
vik_33
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Můe mi někdo prozradit, kde a jak se dozvím, kdy vyměnit olej v AL4? Nejde mi o interval, jde mi o zobrazení oil counteru ... kde ho najdu? Jde nějak vyvolat na palubce? Nebo je to jen záleitost diagnostiky? Tohle mi není jasný ...
Můe mi někdo prozradit, kde a jak se dozvím, kdy vyměnit olej v AL4? Nejde mi o interval, jde mi o zobrazení oil counteru ... kde ho najdu? Jde nějak vyvolat na palubce? Nebo je to jen záleitost diagnostiky? Tohle mi není jasný ...
|
|
01.02.2016 12:58 -
|
2913461
|
|
jumep
|
|
|
idealne je ignorovat tie kontrolky, nevidel som nikdy zeby to signalizovalo vcas - menit kazdych 60000km
v navode sa pise ze bude blikat kontrolka sneh/sport
v diagnostike je pocitadlo, ale ani to nepovie moc
idealne je ignorovat tie kontrolky, nevidel som nikdy zeby to signalizovalo vcas - menit kazdych 60000km
v navode sa pise ze bude blikat kontrolka sneh/sport
v diagnostike je pocitadlo, ale ani to nepovie moc
|
|
01.01.2017 23:30 -
|
3024982
|
|
HonzaXM
|
Město: Písek, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Prosím vás, moná to tu někde je, ale nenael jsem to. Při úplně studeném motoru po jednodenní odstávce se při rozjezdu ozývá kvílení z automatu. Po mírném zahřátí ve ok, převodovka řadí hladce. Teď po výměně oleje řadí precizně, ale studené to pořád bzučí. U ne tak dlouho, ale je to tam. Nesetkal se s tím u někdo? Děkuju
Prosím vás, moná to tu někde je, ale nenael jsem to. Při úplně studeném motoru po jednodenní odstávce se při rozjezdu ozývá kvílení z automatu. Po mírném zahřátí ve ok, převodovka řadí hladce. Teď po výměně oleje řadí precizně, ale studené to pořád bzučí. U ne tak dlouho, ale je to tam. Nesetkal se s tím u někdo? Děkuju
|
|
16.01.2017 20:20 -
|
3029071
|
|
ret33
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 162 |
|
|
Zdravím,
myi si pochutnaly na kabelái automatické převodovky, zatím to funguje, ale chci to vyřeit včas.
Měly by to být svazek, který vede od elektronické jednotky AP.
Jaký vechny svazky jsou pouité k automatické převodovce ?
Na servis.citroen jsem nael pouze KABEL SVAZ HYDRAUL BLOKU 2529 26, nevím, jestli to je zrovna ono.
Ideální by bylo elektrický schéma, abych pochopil co odkud a kam vede.
Děkuji.
Zdravím,
myi si pochutnaly na kabelái automatické převodovky, zatím to funguje, ale chci to vyřeit včas.
Měly by to být svazek, který vede od elektronické jednotky AP.
Jaký vechny svazky jsou pouité k automatické převodovce ?
Na servis.citroen jsem nael pouze KABEL SVAZ HYDRAUL BLOKU 2529 26, nevím, jestli to je zrovna ono.
Ideální by bylo elektrický schéma, abych pochopil co odkud a kam vede.
Děkuji.
|
|
| |
|
|