| | |
06.08.2012 12:24 -
Re: Setrvačník
|
2497478
|
|
jumep
|
|
|
konstrukcia toho zotrvaku a motora sposobuje ze sa to tam zoderie a cvrlika to, nic s tym nerob a neries to
konstrukcia toho zotrvaku a motora sposobuje ze sa to tam zoderie a cvrlika to, nic s tym nerob a neries to
|
|
06.08.2012 13:11 -
|
2497500
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Tak u mně to dostihlo taky... jak jsem psal zde .link. o randálu apod, který přeel z klepání na vibrace motoru, nechal se udělat komplet repas alternátoru, dva nový silentbloky motoru, dva nový vstřiky (byly uplně KO), dva repasnutý (motor jde fakt skvěle) celá tahle sranda přila na nekřesanský peníze, přijedu dom a zvuk je zase tady.. u začal i reagovat na spojku, take jasně strvák KO dvě věci zároveň se poserou a jetě v takovéhle cenové
Tak u mně to dostihlo taky... jak jsem psal zde http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/1105500-tlumic-torzich-kmitu-/3/#.UB-lmqCjZhI o randálu apod, který přeel z klepání na vibrace motoru, nechal se udělat komplet repas alternátoru, dva nový silentbloky motoru, dva nový vstřiky (byly uplně KO), dva repasnutý (motor jde fakt skvěle) celá tahle sranda přila na nekřesanský peníze, přijedu dom a zvuk je zase tady.. u začal i reagovat na spojku, take jasně strvák KO :-( dvě věci zároveň se poserou a jetě v takovéhle cenové
|
|
06.08.2012 18:23 -
|
2497531
|
|
Zbyňa
|
|
|
.link. spoj. sada (4 070,-)
.link. setrvák (6 500,-)
Docela sluný ceny, snail jsem se dohledat dle kódu, ale jen pro jistotu, jsou to díly, který mono pouít na můj dvoulitr z roku 2004?
edit: doufám, e to není proti pravidlům fora, ale někoho by to mohlo zajímat přece O.o
http://www.mdily.cz/citroen/c5-rc-08-04/luk-624323100-spojkova-sada-sac-citroen-c4-c5-c8-peugeot-307-407-607-807-2-0-hdi-100kw-624-3231-00.html spoj. sada (4 070,-)
http://www.mdily.cz/citroen/c5-rc-08-04/luk-415022510-dvouhmotovy-setrvacnik-dmf-citroen-c4-c5-c8-peugeot-307-407-607-807-100kw-hdi-415-0225-10.html setrvák (6 500,-)
Docela sluný ceny, snail jsem se dohledat dle kódu, ale jen pro jistotu, jsou to díly, který mono pouít na můj dvoulitr z roku 2004?
edit: doufám, e to není proti pravidlům fora, ale někoho by to mohlo zajímat přece O.o
|
|
03.09.2012 20:28 -
|
2502816
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Tak hlasim, ze setrvak cestu do Italie a zpet prezil, dokonce i 3 hodinovou cukacku u Udine. Obcas se ted ale stane u studenyho motoru /zatim vyjimecne/, ze na 1ku nebo zpatecku zacne radicka vibrovat pri pousteni spojky, coz povazuju za dalsi stadium odchazejiciho setrvaku, a ze to bude delat castejs a castejs...... ted je otazka jestli kdyz ho necham zase vymenit, tak jestli nepujde po 30.000 km zase k ledu.
Jumep psal, ze u 1.6 se ma nahradit za pozmeneny setrvak. Neni to i pro 2.0 treba ? Diky
Tak hlasim, ze setrvak cestu do Italie a zpet prezil, dokonce i 3 hodinovou cukacku u Udine. Obcas se ted ale stane u studenyho motoru /zatim vyjimecne/, ze na 1ku nebo zpatecku zacne radicka vibrovat pri pousteni spojky, coz povazuju za dalsi stadium odchazejiciho setrvaku, a ze to bude delat castejs a castejs...... ted je otazka jestli kdyz ho necham zase vymenit, tak jestli nepujde po 30.000 km zase k ledu.
Jumep psal, ze u 1.6 se ma nahradit za pozmeneny setrvak. Neni to i pro 2.0 treba ? Diky
|
|
03.09.2012 20:32 -
|
2502818
|
|
jumep
|
|
|
pisal som to u 1.6 ....
u C5 1 nic take neni, skor by som skusil inu znacku (napr sachs)
pisal som to u 1.6 ....
u C5 1 nic take neni, skor by som skusil inu znacku (napr sachs)
|
|
03.09.2012 20:45 -
|
2502819
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Musím se podělit o zkuenost kterou jsem pochytil v naem servisu . Byl jsem na kontrole vozu a a na setrvačník který trochu při řazení cukne je ve o.k.
A na to téma jsem začal diskutovat s technikem, který jednoznačně pomluvil Valeo sadu .
e u bohuel měli reklamaci na tuto sadu .Kterou nakonec museli uznat,e vada byla na konec v materialu.
No docela jsem koukal,e valeo lo s kvalitou dolů. Take na tom něco bude.
A doporučil jednoznačně SACHS.
Mě to ani nepřekvapilo,protoe jsem u četl o jejich kvalitě.
Tak se budu snait abych tam měl SACHS a přijde ten čas
Musím se podělit o zkuenost kterou jsem pochytil v naem servisu . Byl jsem na kontrole vozu a a na setrvačník který trochu při řazení cukne je ve o.k.
A na to téma jsem začal diskutovat s technikem, který jednoznačně pomluvil Valeo sadu :nevim.
e u bohuel měli reklamaci na tuto sadu .Kterou nakonec museli uznat,e vada byla na konec v materialu.
No docela jsem koukal,e valeo lo s kvalitou dolů. Take na tom něco bude.
A doporučil jednoznačně SACHS.
Mě to ani nepřekvapilo,protoe jsem u četl o jejich kvalitě.
Tak se budu snait abych tam měl SACHS a přijde ten čas;-)
|
|
03.09.2012 20:50 -
|
2502821
|
|
jumep
|
|
|
pri 1.6 je to dost jednoznacne, original tam bola do nejakeho roku (nechce sa mi to hladat) davana valeo sada, ktora sa rozsypala po par km
co je davane potom ako inovovane neviem, ale to vedelo vydrzat dobre, montoval som tam sachs po vymene, skusenosti by mohol pisat ten clovek ktoremu som to montoval
ale na pohlad bolo jasne ze je to ina spojka a kvalita
pri 1.6 je to dost jednoznacne, original tam bola do nejakeho roku (nechce sa mi to hladat) davana valeo sada, ktora sa rozsypala po par km
co je davane potom ako inovovane neviem, ale to vedelo vydrzat dobre, montoval som tam sachs po vymene, skusenosti by mohol pisat ten clovek ktoremu som to montoval
ale na pohlad bolo jasne ze je to ina spojka a kvalita
|
|
03.09.2012 23:58 -
|
2502866
|
|
Zbyňa
|
|
|
Protoe to teď řeim, tak zjiuju.. a valeo mi taky nikde nedoporučili, prej nic moc
Protoe to teď řeim, tak zjiuju.. a valeo mi taky nikde nedoporučili, prej nic moc :nevim
|
|
04.09.2012 00:00 -
|
2502867
|
|
jumep
|
|
|
do faceliftu 2.0 sme davali luk (je tam aj povodny) a zatial v pohode
do faceliftu 2.0 sme davali luk (je tam aj povodny) a zatial v pohode
|
|
04.09.2012 00:05 -
|
2502868
|
|
Zbyňa
|
|
|
Ten vude chválej, dám ho tam... byl tam předtím, vydrel dost, tak není důvod něco vymýlet, je to na furt
Ten vude chválej, dám ho tam... byl tam předtím, vydrel dost, tak není důvod něco vymýlet, je to na furt
|
|
01.02.2013 23:27 -
|
2543678
|
|
jumep
|
|
|
ano, kedze valeo nevie spravit kvalitnu dvojhmotu, robia tento jednohmotny podes, neviem, ale tie inovovane sady davaju cez 200t km, takze nevidim dovod na tento paskvil
ano, kedze valeo nevie spravit kvalitnu dvojhmotu, robia tento jednohmotny podes, neviem, ale tie inovovane sady davaju cez 200t km, takze nevidim dovod na tento paskvil
|
|
01.02.2013 23:36 -
|
2543686
|
|
jumep
|
|
|
stano1 to tam mal, menili sme mu to na dvojhmotu
.link.
poznatok je ze ten zotrvak bol lahsi ako dvojhmota
stano1 to tam mal, menili sme mu to na dvojhmotu
http://www.c5club.cz/inzerce/prodej-nahradnich-dilu/2079-spojka-jednohmota
poznatok je ze ten zotrvak bol lahsi ako dvojhmota
|
|
23.03.2013 19:48 -
|
2559924
|
|
Caris
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 76 |
|
|
AHOJ kolegove, tak jsem se dostal do faze s problemem se spojkou. Auto ma najeto 175k, ale neni problem ten ze by se ozyvalo nejake cvakani pri rozjezdu, jen klasicke pedal spojka vystavuje temer az na konci a v otackach nejvetsiho kroutaku zacne prokluzovat. Nekdy vic nekdy min. Samozrejme se to bude zhorsovat. moje otazka zni, zda se da predpokladat ze dvouhmotak bude take KO nebo staci vymenit lamelu a lozisko pripadne pritlacak. Je mozne nahradit jednohmotou nebo to nedoporucujete? Nahradu pouzit radeji Sachs nebo Luk ?Dekuji za info.
AHOJ kolegove, tak jsem se dostal do faze s problemem se spojkou. Auto ma najeto 175k, ale neni problem ten ze by se ozyvalo nejake cvakani pri rozjezdu, jen klasicke pedal spojka vystavuje temer az na konci a v otackach nejvetsiho kroutaku zacne prokluzovat. Nekdy vic nekdy min. Samozrejme se to bude zhorsovat.:-p moje otazka zni, zda se da predpokladat ze dvouhmotak bude take KO nebo staci vymenit lamelu a lozisko pripadne pritlacak. Je mozne nahradit jednohmotou nebo to nedoporucujete? Nahradu pouzit radeji Sachs nebo Luk ?Dekuji za info.;-)
|
|
23.03.2013 23:16 -
|
2559941
|
|
jumep
|
|
|
dvojhmotu menit vzdy, je to nieco ako vodna pumpa v rozvodoch
co je povodne v X7 netusim, v C5 2 bol LUK a davali sme LUK, kazdopadne myslim ze aj tym SACHSom nic nepokazis
dvojhmotu menit vzdy, je to nieco ako vodna pumpa v rozvodoch
co je povodne v X7 netusim, v C5 2 bol LUK a davali sme LUK, kazdopadne myslim ze aj tym SACHSom nic nepokazis
|
|
24.03.2013 13:01 -
|
2559966
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
A je příčina klouzání jakákoliv, setrvák by se měl při výměně lamely vyměnit. I kdy by nebyl moc probrouený, stejně ho za nedlouho bude muset vyměnit a bude tě čekat znova práce a znova placení. Take se to dělá při jednom za jedny peníze a za jeden čas strávený v dílně. No a dvouhmota má svůj význam, take já bych jednohmotu nedával. Tak zdrcující rozdíl v ceně to zase není a pravděpodobně to bude poslední výměna spojky v ivotě auta.
A je příčina klouzání jakákoliv, setrvák by se měl při výměně lamely vyměnit. I kdy by nebyl moc probrouený, stejně ho za nedlouho bude muset vyměnit a bude tě čekat znova práce a znova placení. Take se to dělá při jednom za jedny peníze a za jeden čas strávený v dílně. No a dvouhmota má svůj význam, take já bych jednohmotu nedával. Tak zdrcující rozdíl v ceně to zase není a pravděpodobně to bude poslední výměna spojky v ivotě auta.
|
|
| |
|
|