| | |
11.08.2011 20:17 -
Re: Setrvačník
|
2406537
|
|
vydraX
|
|
|
TheOne napsal(a): vydraX napsal(a): Mám také vyměněnou spojku, najeto asi 20 000km, dali mi tam VALEO KIT4P a ted to přenáí vibrace jako svina, je to dost nepříjemný a pěkně mě to tve, jeliko jsem za tu spojku vč práce dal 22 000kč a nevím co ted s tím... Kdy jedu, tak ten setrvák i dost hučí a vubec se mi to nelíbí, hlavně ty vibrace na volnoběh, je to ani ne týden, co se měnil komplet blok motoru a kontrolovali se i vechny silentbloky apod, take se zjistilo, e ty vibrace přenáí setrvák. Nemáte nějaké rady,zkuenosti? Je to cca 15měs, co se to dělalo...
zbýva ti jen reklamace práce, nic víc buď bude volný, nebo tam nesedí jak má. Mám LUK a jsem spokojen.
Jakoe to tam ted blbě udělali při výměně toho bloku motoru?
Jakoe to tam ted blbě udělali při výměně toho bloku motoru?
|
|
11.08.2011 20:36 -
|
2406549
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
jo, přesně tak, výměna bloku, ma hodně součístí, buď na něco zapoměli, nebo málo utáhli, popi jim to co ti to dělá, uvidí co ti řeknou oni.
jo, přesně tak, výměna bloku, ma hodně součístí, buď na něco zapoměli, nebo málo utáhli, popi jim to co ti to dělá, uvidí co ti řeknou oni.
|
|
11.08.2011 21:21 -
|
2406557
|
|
Mamlas
|
|
|
Vstrikovani, cerpadlo uz asi nekdo kontroloval pripadne remenice.
Cirou nahodou neni tahle spojkova sada s jednohmotou?
Vstrikovani, cerpadlo uz asi nekdo kontroloval pripadne remenice.
|
|
11.08.2011 21:58 -
|
2406564
|
|
vydraX
|
|
|
Mamlas napsal(a): Vstrikovani, cerpadlo uz asi nekdo kontroloval pripadne remenice.
Je to jednhmotná spojka. Řemenice nová je, čerpadlo je kontrolované a vstřiky taky, vesměs to bylo vechno před rokem měněné a ted mi k otmu bloku dali novou řemenici a vodní pumpu. Kontrolovali to oni sami, odvezl jsem jim to asi 2 dny po tom, co to dělali a zjistili, e to dělá setrvačník, udajně.
Je to jednhmotná spojka. Řemenice nová je, čerpadlo je kontrolované a vstřiky taky, vesměs to bylo vechno před rokem měněné a ted mi k otmu bloku dali novou řemenici a vodní pumpu. Kontrolovali to oni sami, odvezl jsem jim to asi 2 dny po tom, co to dělali a zjistili, e to dělá setrvačník, udajně.
|
|
11.08.2011 22:07 -
|
2406565
|
|
jumep
|
|
|
preto sa tam dava dvojhmota .... ona vydrzi zivotnost spojky .. hlavne pri 2.2, takze fakt nechapem zmysel jednohmoty ....
otazka je ako su zladene vyvazovacie hriadele
preto sa tam dava dvojhmota .... ona vydrzi zivotnost spojky .. hlavne pri 2.2, takze fakt nechapem zmysel jednohmoty ....
otazka je ako su zladene vyvazovacie hriadele
|
|
11.08.2011 22:12 -
|
2406566
|
|
vydraX
|
|
|
loni se mi ta spojka komplet rozsypala, měnila se a dal mi tam, tu jednohmotnou, s tím, e je prý lepí, to dělal nějaký technik z Ostravy... je tam konkrétně VALEO KIT 4P, nebo něco takového a bylo to měněné komplet - celá sada. Opravdu bych nerad kupoval zase spojku...
loni se mi ta spojka komplet rozsypala, měnila se a dal mi tam, tu jednohmotnou, s tím, e je prý lepí, to dělal nějaký technik z Ostravy... je tam konkrétně VALEO KIT 4P, nebo něco takového a bylo to měněné komplet - celá sada. Opravdu bych nerad kupoval zase spojku...
|
|
11.08.2011 22:18 -
|
2406567
|
|
jumep
|
|
|
tak to tomu technikovi teraz privez ....
a pozri este na tie hriadele vyvazovacie
tak to tomu technikovi teraz privez ....
a pozri este na tie hriadele vyvazovacie
|
|
11.08.2011 22:40 -
|
2406568
|
|
vydraX
|
|
|
docela těko, kdy je z Ostravy a já z Č.Budějovice . cca 300 - 400km...
docela těko, kdy je z Ostravy a já z Č.Budějovice . cca 300 - 400km...
|
|
12.08.2011 08:09 -
|
2406588
|
|
Mamlas
|
|
|
Pak bych se asi zameril na ty vyvazovaci hridele. Koukal jsem na sestaveni motoru a to uz jen tak na koleni asi neudelas bez nekterych pripravku.
Pak bych se asi zameril na ty vyvazovaci hridele. Koukal jsem na sestaveni motoru a to uz jen tak na koleni asi neudelas bez nekterych pripravku.
|
|
12.08.2011 15:58 -
|
2406622
|
|
TheOne
|
|
|
vydraX napsal(a): loni se mi ta spojka komplet rozsypala, měnila se a dal mi tam, tu jednohmotnou, s tím, e je prý lepí, to dělal nějaký technik z Ostravy... je tam konkrétně VALEO KIT 4P, nebo něco takového a bylo to měněné komplet - celá sada. Opravdu bych nerad kupoval zase spojku...
ono se taky davali do C5 jednohmoty? A e je to lepí, to musel být amatér z koncernu nebo co!!! Jednohmotu nikdy, ztrtí tím komfort jízdy! Jednohmota by tam neměla co dělat..
ono se taky davali do C5 jednohmoty? A e je to lepí, to musel být amatér z koncernu nebo co!!! Jednohmotu nikdy, ztrtí tím komfort jízdy! Jednohmota by tam neměla co dělat..:-((((
|
|
12.08.2011 18:07 -
|
2406633
|
|
Mamlas
|
|
|
Uz se to tu myslil resilo.
2.2HDI mela od vyroby vzdy dvouhmotu. Nekdo v ramci setreni dava jednohmotu - sadu nabizi treba autokelly. Akorat kdyz porovnam ceny tak levneji sezenu sadu s dvouhmotou nez tu sadu s jednohmotou. Mozna pri dalsi vymene spojky by si uz usetril za setrvak. Ale kdyz vezmu zivotnost spojky tak ji vickrat jak jednou nikdo menit nebude. Otazkou je co na to rekne zbytek motoru - remenice, klika ...
Uz se to tu myslil resilo.
2.2HDI mela od vyroby vzdy dvouhmotu. Nekdo v ramci setreni dava jednohmotu - sadu nabizi treba autokelly. Akorat kdyz porovnam ceny tak levneji sezenu sadu s dvouhmotou nez tu sadu s jednohmotou. Mozna pri dalsi vymene spojky by si uz usetril za setrvak. Ale kdyz vezmu zivotnost spojky tak ji vickrat jak jednou nikdo menit nebude. Otazkou je co na to rekne zbytek motoru - remenice, klika ...
|
|
12.08.2011 18:20 -
|
2406636
|
|
TheOne
|
|
|
No jo nechapu jak někdo můe u takoveho auta etřit... Při dalí???... tohle se mění tak jednou za ivot auta ne jak arovky, jednohmotu u nikdy, radi se zeptat odborníků, a radoby chytrolinů
No jo nechapu jak někdo můe u takoveho auta etřit... Při dalí???... tohle se mění tak jednou za ivot auta ne jak arovky, jednohmotu u nikdy, radi se zeptat odborníků, a radoby chytrolinů
|
|
02.01.2012 14:45 -
|
2436641
|
|
Stealhead
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
ahoj. při studeném motoru a vyjídění z řady aut (dopředu, dozadu, dopředu...), častém vylápnutí spojky, ozve se jakoby několik uknutí, vylápnutím spojky to zmizí. za jízdy je taky slyet slabé hučení, spí bzučení, při vyřazení to po pár vteřinách utichne. mám auto krátce a koupil jsem ho na zimních kolech, tak jsem to přičítal gumám, ne jsem zkusil vyřadit za jízdy. po přečtení diskuse mám podezření na setrvák. zatím je to poměrně málo znatelné.
co je vá názor? díky
ahoj. při studeném motoru a vyjídění z řady aut (dopředu, dozadu, dopředu...), častém vylápnutí spojky, ozve se jakoby několik uknutí, vylápnutím spojky to zmizí. za jízdy je taky slyet slabé hučení, spí bzučení, při vyřazení to po pár vteřinách utichne. mám auto krátce a koupil jsem ho na zimních kolech, tak jsem to přičítal gumám, ne jsem zkusil vyřadit za jízdy. po přečtení diskuse mám podezření na setrvák. zatím je to poměrně málo znatelné.
co je vá názor? díky
|
|
02.01.2012 19:22 -
|
2436659
|
|
Mamlas
|
|
|
To spis uslysis pri chcipnuti motoru nebo nastartovani jak se setrvak zaklepe - kovove rany, pokud by mel uz tak velkou vuli.
To spis uslysis pri chcipnuti motoru nebo nastartovani jak se setrvak zaklepe - kovove rany, pokud by mel uz tak velkou vuli.
|
|
02.01.2012 19:25 -
|
2436660
|
|
DOUFAK
|
|
|
Zkontroluj si olej v rychlostce a jinak čekej co to bude dál dělat.Moc se s tím dělat nedá.
Zkontroluj si olej v rychlostce a jinak čekej co to bude dál dělat.Moc se s tím dělat nedá.:-(
|
|
03.01.2012 11:55 -
|
2436735
|
|
frape
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 27 |
|
|
Mě to začalo úplně stejně. A byl to setrvák. Najel jsem na tom jetě asi 10 tis. ne jsem musel měnit.
Mě to začalo úplně stejně. A byl to setrvák. Najel jsem na tom jetě asi 10 tis. ne jsem musel měnit.
|
|
04.01.2012 11:02 -
|
2436899
|
|
ancitrus
|
Město: Havířov umbark, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 5 |
|
|
CHci se přidat do diskuse já jsem mněl ten sám problém ,první jsem to řeil výměnou spojky ,která u pomalu byla na výměnu ,ale sloil jsem to a opět stejný problém.Lechce jsem přidrel spojku a dělalo to kravál,jetě jsem taky najel asi 10000km ne jsem to rozebral a opravdu setrvák ,sehnal jsem ho za 10000kč,vymněnil a bylo po probléméch .Auto mnělo asi130000km najeto ,ale to není jisté. Opravdu je vadný setrvak,kadý se tomu chce vyhnout poněvad to není levné,ale bohuel.
CHci se přidat do diskuse já jsem mněl ten sám problém ,první jsem to řeil výměnou spojky ,která u pomalu byla na výměnu ,ale sloil jsem to a opět stejný problém.Lechce jsem přidrel spojku a dělalo to kravál,jetě jsem taky najel asi 10000km ne jsem to rozebral a opravdu setrvák ,sehnal jsem ho za 10000kč,vymněnil a bylo po probléméch .Auto mnělo asi130000km najeto ,ale to není jisté. Opravdu je vadný setrvak,kadý se tomu chce vyhnout poněvad to není levné,ale bohuel.
|
|
04.01.2012 14:12 -
|
2436904
|
|
jumep
|
|
|
uz som to pisal X krat, nevymenit zotrvak pri vymene spojky su vyhodene peniaze a cas za robotu
dvojhmotu menit VZDY
uz som to pisal X krat, nevymenit zotrvak pri vymene spojky su vyhodene peniaze a cas za robotu
dvojhmotu menit VZDY
|
|
| |
|
|