| | |
25.07.2016 09:12 -
Re: Setrvačník
|
2975201
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Ahoj přátelé, tak po delí odmlce, kdy C5 lapala jako víno, mi začalo na volnoběh nepravidelně poklepávat na motoru a auto více vibruje, pokud selápnu spojku, tak to přestane. Sem tam mi pokud chci prudčeji akcelerovat na vyí stupně proklouzne spojka. Take pokud se nemýlím, tak spojka včetně setrváku odchází. Na netu se dají sehnat sady kolem 10 000,- je to v poho , nebo u je to normální cena? Díky za info
Ahoj přátelé, tak po delí odmlce, kdy C5 lapala jako víno, mi začalo na volnoběh nepravidelně poklepávat na motoru a auto více vibruje, pokud selápnu spojku, tak to přestane. Sem tam mi pokud chci prudčeji akcelerovat na vyí stupně proklouzne spojka. Take pokud se nemýlím, tak spojka včetně setrváku odchází. Na netu se dají sehnat sady kolem 10 000,- je to v poho , nebo u je to normální cena? Díky za info
|
|
25.07.2016 09:26 -
|
2975202
|
|
jumep
|
|
|
da sa to za tuto cenu zohnat, cize sa relativne da povedat ze normalna cena
istotu kvality ale nemas ani ked kupis drahu
da sa to za tuto cenu zohnat, cize sa relativne da povedat ze normalna cena
istotu kvality ale nemas ani ked kupis drahu
|
|
25.07.2016 09:43 -
|
2975206
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Jetě jsem koukal, e existují nějaké sady s pevným setrvákem. Tomu moc nerozumím. Cenově ale podobné
Jinak prosím o info. S tou dvou hmotou je to tato sada, e? .link.
Jetě jsem koukal, e existují nějaké sady s pevným setrvákem. Tomu moc nerozumím. Cenově ale podobné
Jinak prosím o info. S tou dvou hmotou je to tato sada, e? http://www.autodily-hk.cz/spojkova-sada-s-dvouhmotovym-setrvacnikem-dmf-luk-600013600_8003629.html
|
|
25.07.2016 12:54 -
|
2975295
|
|
jumep
|
|
|
jo, to je cela sada
davaniu jednohmoty moc nechapem, hlavne ked uz je to na tejto cene
jo, to je cela sada
davaniu jednohmoty moc nechapem, hlavne ked uz je to na tejto cene
|
|
25.07.2016 14:21 -
|
2975320
|
|
ivanivan
|
|
|
Dřív to bylo podstatně levnějí, pak to ztratilo smysl.
Dřív to bylo podstatně levnějí, pak to ztratilo smysl.
|
|
04.10.2016 07:55 -
|
2999599
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Ahojte vichni. Moje C5tka začíná trochu zlobit a mám podezření na spojku/setrvák.
Vozík má najeto cca 250t km a je tam původní spojka, take si myslím, e u si výměnu zaslouí. Potřeboval bych od vás potvrdit, e uvauju správně. Auto mám od června a dvakrát bylo na údrbě v autorizovaném servise (Unicars Zlín). Pokadé mi zopakovali, e auto je OK, jen e spojka u je na výměnu. Poslední týden jsem si vimnul, e je cítit více vibrací (přenos vibrací z motoru). Při běných mimoměstských přibliovačkách to není tak markantní, ale ve 130ti na dálnici to bylo u hodně citelné. Spojka zabírá v horní části a semtam je ve spojkovém pedálu cítit hrubí chod. Prokluz jsem zaznamenal jen na dálnici a to při zapnutí tempomatu a skokovému zrychlení (kdy jedu cca 110 a zapnu tempomat na kterém mám nastaveno 135).
Dneska ráno jsem si vimnul divného zvuku od předku. Auto stojí, motor běí na volnoběh a je slyet takové "chrčení". Jestli to chápu dobře, tak to chrčení by mělo zmizet s vylápnutím spojky - je tak?
Samozřejmě jedu do servisu, ale výměnou spojkové sady se setrvákem nic nezkazím, e?
Jetě mám dotaz na výběr samotné sady. Je lepí koupit celou sadu od LUKu (spojka, setrvák, rouby, cena těsně nad 9t), nebo jít do Spojkové sady od Valea a originál setrvačníku (na cit...eu to mají v akci za cca 11t).
Co vechno má cenu měnit, kdy u bude spojka pryč? Páka spojky, vodící pouzdro, těsnění poloosy?
Taky se mi nelíbí řazení jedničky a zpátečky. Jde to hodně ztuha a zpátečka se mi napoprvé podaří zařadit málokdy. Dá se něco na převodovce "potelovat"?
Díky za info a omlouvám se, e sem tu toho tolik vychrlil
Ahojte vichni. Moje C5tka začíná trochu zlobit a mám podezření na spojku/setrvák.
Vozík má najeto cca 250t km a je tam původní spojka, take si myslím, e u si výměnu zaslouí. Potřeboval bych od vás potvrdit, e uvauju správně. Auto mám od června a dvakrát bylo na údrbě v autorizovaném servise (Unicars Zlín). Pokadé mi zopakovali, e auto je OK, jen e spojka u je na výměnu. Poslední týden jsem si vimnul, e je cítit více vibrací (přenos vibrací z motoru). Při běných mimoměstských přibliovačkách to není tak markantní, ale ve 130ti na dálnici to bylo u hodně citelné. Spojka zabírá v horní části a semtam je ve spojkovém pedálu cítit hrubí chod. Prokluz jsem zaznamenal jen na dálnici a to při zapnutí tempomatu a skokovému zrychlení (kdy jedu cca 110 a zapnu tempomat na kterém mám nastaveno 135).
Dneska ráno jsem si vimnul divného zvuku od předku. Auto stojí, motor běí na volnoběh a je slyet takové "chrčení". Jestli to chápu dobře, tak to chrčení by mělo zmizet s vylápnutím spojky - je tak?
Samozřejmě jedu do servisu, ale výměnou spojkové sady se setrvákem nic nezkazím, e?
Jetě mám dotaz na výběr samotné sady. Je lepí koupit celou sadu od LUKu (spojka, setrvák, rouby, cena těsně nad 9t), nebo jít do Spojkové sady od Valea a originál setrvačníku (na cit...eu to mají v akci za cca 11t).
Co vechno má cenu měnit, kdy u bude spojka pryč? Páka spojky, vodící pouzdro, těsnění poloosy?
Taky se mi nelíbí řazení jedničky a zpátečky. Jde to hodně ztuha a zpátečka se mi napoprvé podaří zařadit málokdy. Dá se něco na převodovce "potelovat"?
Díky za info a omlouvám se, e sem tu toho tolik vychrlil :-d
|
|
04.10.2016 08:08 -
|
2999600
|
|
jruze
|
|
|
tomio napsal(a): .
Díky za info a omlouvám se, e sem tu toho tolik vychrlil
Ty repsety nejsou ádný zázrak(a za 9000 nebo 11000,- asi ....- to stojí za normálních okolností jen dvouhmota ) a samo při spojce asi i gufero na klice, gufera poloos a komínek(vodící pouzdro spoj.loiska)
Ty repsety nejsou ádný zázrak(a za 9000 nebo 11000,- asi ....- to stojí za normálních okolností jen dvouhmota :nevim) a samo při spojce asi i gufero na klice, gufera poloos a komínek(vodící pouzdro spoj.loiska);-)
|
|
04.10.2016 09:09 -
|
2999606
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Děkuji jruze:
Repset by to neměl být. Ptal jsem se přímo prodejce. Ten LUK se opravdu dá sehnat těsně nad 9t - vyhledat to jde pod označením LuK 600 0136 00 - Spojková sada.
Na druhým shopu je na prodej originál setrvačník za necelých 7t (0532X7, 0532S7, 0532Q9, 415032010 sleva z 11t ) a spojková sada Valeo pod 4t. Take by se to za 11t dalo sehnat.
Asi nemám důvod tomu nevěřit
Ano, v citroenu mi dali nabídku:
Spojková sada 9207 Kč
Setrvačník motoru 11190 Kč
Výměna spojkové sady se setrvačníkem 6000 Kč
S takovou cenou budou těko konkurovat - ale autorizovaný servis konkurovat nepotřebuje
Děkuji jruze:
Repset by to neměl být. Ptal jsem se přímo prodejce. Ten LUK se opravdu dá sehnat těsně nad 9t - vyhledat to jde pod označením LuK 600 0136 00 - Spojková sada.
Na druhým shopu je na prodej originál setrvačník za necelých 7t (0532X7, 0532S7, 0532Q9, 415032010 sleva z 11t ) a spojková sada Valeo pod 4t. Take by se to za 11t dalo sehnat.
Asi nemám důvod tomu nevěřit :nevim
Ano, v citroenu mi dali nabídku:
Spojková sada 9207 Kč
Setrvačník motoru 11190 Kč
Výměna spojkové sady se setrvačníkem 6000 Kč
S takovou cenou budou těko konkurovat - ale autorizovaný servis konkurovat nepotřebuje:-(
|
|
04.10.2016 19:22 -
|
2999711
|
|
jumep
|
|
|
spojka sa prejavuje smykanim
zotrvak trhanim a hrcanim / buchotom, vacsinou sa zvuk po vymacknuti spojky alebo zatazeni spojky zmeni
normalne kup tu sadu + dokup gufera na kluku, poloosy, hriadelku na spojkove lozisko s guferom a olej do prevodovky
radenie ries az potom, moze byt prihrdzavela lamela a preto zle vypina spojka a zle sa radi
spojka sa prejavuje smykanim
zotrvak trhanim a hrcanim / buchotom, vacsinou sa zvuk po vymacknuti spojky alebo zatazeni spojky zmeni
normalne kup tu sadu + dokup gufera na kluku, poloosy, hriadelku na spojkove lozisko s guferom a olej do prevodovky
radenie ries az potom, moze byt prihrdzavela lamela a preto zle vypina spojka a zle sa radi
|
|
04.10.2016 23:37 -
|
2999817
|
|
jruze
|
|
|
Jestli na tom setrváku bude vyraeno nějaké dlouhé hausnumero tak je to extra unt z číny, u polska je to troku sloitějí , ale za ty peníze to určitě není origo. (ta čína ..... u ostatních neznamená e nebudou fungovat)- u té číny ti do 10000Km začne vybrovat pedál při lehkém selápnutí pedálu , někdy toto dělá i PL ale ta jinak větinou funguje.(ono větinou u vech repsetů jsou cítit vybrace.
Jestli na tom setrváku bude vyraeno nějaké dlouhé hausnumero tak je to extra unt z číny, u polska je to troku sloitějí , ale za ty peníze to určitě není origo. (ta čína ..... u ostatních neznamená e nebudou fungovat)- u té číny ti do 10000Km začne vybrovat pedál při lehkém selápnutí pedálu , někdy toto dělá i PL ale ta jinak větinou funguje.(ono větinou u vech repsetů jsou cítit vybrace.;-)
|
|
05.10.2016 09:23 -
|
2999872
|
|
tomio
|
|
|
Nejspí bude problém jetě i jinde, protoe jemné vibrace jsou cítit i při stání na místě a motoru na volnoběhu. Při selapávání pedálu plynu se selápnutou spojkou to taky přenáí vibrace víc ne jsem byl zvyklý. Můe být problém v silentbloku uloení motoru? Tady je asi zakopaný pes, páč jetě před 14ti dnama se od předu ozývalo klepnutí při začátku akcelerace (stojím na místě, zařadím jedničku, poutím spojku a jak se auto pohne, klepne to. To samé na druhý rychl.st.). se sniujícíma se teplotama to ustalo
Dalí poznatek. Jedu cca 100km/h, cítím vibrace, vylápnu spojku a vibrace cítím pořád. Se sniující rychlostí to vibruje méně. No, jetě se tady můe projevovat vyváení kol. Tuhle variantu ověřím, páč budu zanedlouho přezouvat na zimní, tak uvidím.
Dalí poznatek z dneka (vypnul jsem rádio a poslouchám) - při jízdě při akceleraci slyím navíc jemné cvakání/hrčení (jako cvakání ventilů). Při vytáčení motoru na místě (zabrděné auto, vylápnutá spojka, pomalé zvyování otáček k 3t) toto slyet není. Já jen doufám, e mě nečeká i výměna vstřiků
jruze: Je to z obchodu citroeny eu. Zatím s nima mám dobré zkuenosti. Kdy tam píou, e se jedná o originální díl, tak to snad bude v pořádku. Můu ti poslat do sz odkaz na setrvák. Prase aby se v tom vyznalo. V citroenu mají setrvák za 11t, take to oproti té výhodnějí nabídce za 7t není a takový rozdíl. Bohuel mi nikdo setrvák před odesláním nanafotí - abych si ověřil výrobní číslo konkrétní součástky
Info pro vechny. Výrobky LUKu s označením RepSet nejsou repasy pouitých dílů, ale sady na opravu... Tolik info od prodejce
No, na přítí týden jsem objednaný na servis, tak snad to hoi vyřeijou a já to nějak dojezdím
Díky vem
Nejspí bude problém jetě i jinde, protoe jemné vibrace jsou cítit i při stání na místě a motoru na volnoběhu. Při selapávání pedálu plynu se selápnutou spojkou to taky přenáí vibrace víc ne jsem byl zvyklý. Můe být problém v silentbloku uloení motoru? Tady je asi zakopaný pes, páč jetě před 14ti dnama se od předu ozývalo klepnutí při začátku akcelerace (stojím na místě, zařadím jedničku, poutím spojku a jak se auto pohne, klepne to. To samé na druhý rychl.st.). se sniujícíma se teplotama to ustalo
Dalí poznatek. Jedu cca 100km/h, cítím vibrace, vylápnu spojku a vibrace cítím pořád. Se sniující rychlostí to vibruje méně. No, jetě se tady můe projevovat vyváení kol. Tuhle variantu ověřím, páč budu zanedlouho přezouvat na zimní, tak uvidím.
Dalí poznatek z dneka (vypnul jsem rádio a poslouchám) - při jízdě při akceleraci slyím navíc jemné cvakání/hrčení (jako cvakání ventilů). Při vytáčení motoru na místě (zabrděné auto, vylápnutá spojka, pomalé zvyování otáček k 3t) toto slyet není. Já jen doufám, e mě nečeká i výměna vstřiků :nevim
jruze: Je to z obchodu citroeny eu. Zatím s nima mám dobré zkuenosti. Kdy tam píou, e se jedná o originální díl, tak to snad bude v pořádku. Můu ti poslat do sz odkaz na setrvák. Prase aby se v tom vyznalo. V citroenu mají setrvák za 11t, take to oproti té výhodnějí nabídce za 7t není a takový rozdíl. Bohuel mi nikdo setrvák před odesláním nanafotí - abych si ověřil výrobní číslo konkrétní součástky
Info pro vechny. Výrobky LUKu s označením RepSet nejsou repasy pouitých dílů, ale sady na opravu... Tolik info od prodejce :nevim
No, na přítí týden jsem objednaný na servis, tak snad to hoi vyřeijou a já to nějak dojezdím
Díky vem
|
|
15.07.2018 11:14 -
|
3170846
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Zdravím, chtěl bych se podělit s ostatními co váhají, jaký díl namontovat. Můj příběh pracovně nazvu SPOJKO-STORY. Začalo to před pěti lety ,kdy jsem vyměnil dosluhující xa 1,8 za C5 2hdi. U při koupi hučelo spojkové loisko a bylo nutné s tím dřív nebo později něco udělat. Rozhodl jsem se to neodkládat a dal auto do servisu, s tím e a se to rozebere uvidí se co ve se bude měnit. Byla to samozřejmě ta horí varianta. Z dvou hmoty vypadávaly piliny a taky se loučila. Byla mi nabídnuta varianta Valeo kit s pevným setrvačníkem a odpruenou lamelou. Trochu jsem pátral, psal si s citroenem, co oni na to. Odpovědí bylo,e kvůli vybracím a hluku nedoporučují, ale jinak proti funkčnosti nic nenamítají. Mechanik měl dobré zkuenosti s tímto řeením.(bohuel u jiných vozů).Tak proč to nezkusit a zbavit se tak budoucího potencionálního problému. Bylo rozhodnuto a namontováno. Já jezdil a liboval si, jak vechno lehce chodí, ádný hluk a vybrace jsem nepozoroval.( zase zbytečně straili). Tenhle klid trval necelých 11 měsíců. Potom začala spojka klouzat, tak e neel pouívat tempomat, bylo to jak auto s variatorem. Nastala reklamace( nutno říct, e dost nepříjemná),nic méně úspěná. Na spojce nebylo nic vidět, proč by neměla fungovat.( problém s přítlačným talířem) Díl byl kompletně celý vyměněn a já dál jezdil dalí čtyři roky a na pokaenou spojku spokojeně zapomněl. A do půlky letoního června, kdy mi při předjídění spojka zkolabovala a já nezařadil a potupně se doplouil na krajnici. Spojka nerozpínala. Návtěva servisu rozborka- prasklý přítlačný talíř. Je jasný ,e tenhle system od Valea mi do auta u nesmí ( slabých 70000 km) Sehnat někoho, Kdo vám tohle vymění, kdy máte jet za týden na dovolenou tak to je opravdu fuka. A shrnutí: v autě je zpátky dvouhmota. Mám s ní momentálně najeto něco kolem 2000km a myslím si,e můu porovnávat. Hluk a vibrace, e nepoznáte rozdíl? Ale ano, auto je mnohem tií a klidnějí obzvlátě kdy někde pořádně přidáte, nebo zapnete a vypnete tempomat neozývají se podivné zvuky, které jsem přisuzoval k normálním projevům dieselů. Motor má kultivovanějí chod ve volnoběhu. Tak pro ty co jetě váhají, co namontovat bude tahle moje drahá zkuenost k něčemu(alespoň pro tuhle motorizaci) Pokud by měl někdo zájem o foto jak taková sada vypadá, můu to sem dát.
Zdravím, chtěl bych se podělit s ostatními co váhají, jaký díl namontovat. Můj příběh pracovně nazvu SPOJKO-STORY. Začalo to před pěti lety ,kdy jsem vyměnil dosluhující xa 1,8 za C5 2hdi. U při koupi hučelo spojkové loisko a bylo nutné s tím dřív nebo později něco udělat. Rozhodl jsem se to neodkládat a dal auto do servisu, s tím e a se to rozebere uvidí se co ve se bude měnit. Byla to samozřejmě ta horí varianta. Z dvou hmoty vypadávaly piliny a taky se loučila. Byla mi nabídnuta varianta Valeo kit s pevným setrvačníkem a odpruenou lamelou. Trochu jsem pátral, psal si s citroenem, co oni na to. Odpovědí bylo,e kvůli vybracím a hluku nedoporučují, ale jinak proti funkčnosti nic nenamítají. Mechanik měl dobré zkuenosti s tímto řeením.(bohuel u jiných vozů).Tak proč to nezkusit a zbavit se tak budoucího potencionálního problému. Bylo rozhodnuto a namontováno. Já jezdil a liboval si, jak vechno lehce chodí, ádný hluk a vybrace jsem nepozoroval.( zase zbytečně straili). Tenhle klid trval necelých 11 měsíců. Potom začala spojka klouzat, tak e neel pouívat tempomat, bylo to jak auto s variatorem. Nastala reklamace( nutno říct, e dost nepříjemná),nic méně úspěná. Na spojce nebylo nic vidět, proč by neměla fungovat.( problém s přítlačným talířem) Díl byl kompletně celý vyměněn a já dál jezdil dalí čtyři roky a na pokaenou spojku spokojeně zapomněl. A do půlky letoního června, kdy mi při předjídění spojka zkolabovala a já nezařadil a potupně se doplouil na krajnici. Spojka nerozpínala. Návtěva servisu rozborka- prasklý přítlačný talíř. Je jasný ,e tenhle system od Valea mi do auta u nesmí ( slabých 70000 km) Sehnat někoho, Kdo vám tohle vymění, kdy máte jet za týden na dovolenou tak to je opravdu fuka. A shrnutí: v autě je zpátky dvouhmota. Mám s ní momentálně najeto něco kolem 2000km a myslím si,e můu porovnávat. Hluk a vibrace, e nepoznáte rozdíl? Ale ano, auto je mnohem tií a klidnějí obzvlátě kdy někde pořádně přidáte, nebo zapnete a vypnete tempomat neozývají se podivné zvuky, které jsem přisuzoval k normálním projevům dieselů. Motor má kultivovanějí chod ve volnoběhu. Tak pro ty co jetě váhají, co namontovat bude tahle moje drahá zkuenost k něčemu(alespoň pro tuhle motorizaci) :-o Pokud by měl někdo zájem o foto jak taková sada vypadá, můu to sem dát.
|
|
11.06.2019 20:36 -
|
3226055
|
|
vladdo5
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Zdravim.Odisla mi spojka na mojom c5 a neviem aku mam objednat.poradte prosim. Moje vin je VF7RE9HZC76740175.DIK
Zdravim.Odisla mi spojka na mojom c5 a neviem aku mam objednat.poradte prosim. Moje vin je VF7RE9HZC76740175.DIK
|
|
12.06.2019 23:36 -
|
3226243
|
|
vladdo5
|
|
|
Tu sa asi pomoci od nikoho nedockam
Tu sa asi pomoci od nikoho nedockam
|
|
13.06.2019 07:41 -
|
3226261
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
Spojka, to siroky pojem.
Tak si vyber sam z toho, co chces
Spojka, to siroky pojem.
Tak si vyber sam z toho, co chces
Přílohy: IMG_20190613_085607.jpg ( 92439b ) - IMG_20190613_085635.jpg ( 194999b ) - IMG_20190613_073943.jpg ( 147538b ) - IMG_20190613_074020.jpg ( 298457b ) - |
|
13.06.2019 07:50 -
|
3226271
|
|
vladdo5
|
|
|
Pritlacak,lamela, lozisko,gufero na hriadeli a zotrvacnik a pritlacnu vidlicu na lozisko.
Pritlacak,lamela, lozisko,gufero na hriadeli a zotrvacnik a pritlacnu vidlicu na lozisko.
|
|
13.06.2019 10:18 -
|
3226301
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
0532 Q4(1) + 2037 08(6) + 2052 X4(1) + 2117 66 (1) + 0127 49 (1)
0532 Q4(1) + 2037 08(6) + 2052 X4(1) + 2117 66 (1) + 0127 49 (1)
|
|
13.06.2019 10:20 -
|
3226302
|
|
vladdo5
|
|
|
Dakujem velmi pekne.Dobry clovek este zije
Dakujem velmi pekne.Dobry clovek este zije
|
|
04.02.2020 08:33 -
|
3257444
|
|
mipe
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Prosím o radu.
Vyměnil při výměně spojky jsem vyměnil gufero na klice a teče. Jak správně nasazujete to gufero na plastovém dráku, postupoval jsem podle návodu a dám si to jetě jednou?
Nový přítlačák byl předepnutý, take jsem ho jen namontoval, pokud ho teď sundám, tak u musím pouít přípravek na nastavení?
Prosím o radu.
Vyměnil při výměně spojky jsem vyměnil gufero na klice a teče. Jak správně nasazujete to gufero na plastovém dráku, postupoval jsem podle návodu a dám si to jetě jednou?
Nový přítlačák byl předepnutý, take jsem ho jen namontoval, pokud ho teď sundám, tak u musím pouít přípravek na nastavení?
|
|
| |
|
|