| | |
19.10.2013 12:45 -
Re: Auto ztrácí výkon / C5 I 2.0 HDi
|
2628343
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Díky,nedávno jsem se chtěl na něj podívat,jetě e jsem tam nehrabal,jednou jsem se díval té u jiného francouze,musel jsem vyrábět klíč a e jsem nevyměnil těsnění,tak my to slzelo,akorát mně udivuje,e to je v nabídce v kelly.
Díky,nedávno jsem se chtěl na něj podívat,jetě e jsem tam nehrabal,jednou jsem se díval té u jiného francouze,musel jsem vyrábět klíč a e jsem nevyměnil těsnění,tak my to slzelo,akorát mně udivuje,e to je v nabídce v kelly.
|
|
19.10.2013 15:21 -
|
2628366
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Proč tě to udivuje? Jetě jsi neviděl v nabídkách zapalovací svíčky pro diesela a havící svíčky na plyn? Málo kouká po e-shopech. A kdy bude trpělivej a bude se hodně snait, tak i v kamenným krámě dostane třeba volant na motorku a rezervu na sněnej skůtr.
Proč tě to udivuje? Jetě jsi neviděl v nabídkách zapalovací svíčky pro diesela a havící svíčky na plyn? Málo kouká po e-shopech. A kdy bude trpělivej a bude se hodně snait, tak i v kamenným krámě dostane třeba volant na motorku a rezervu na sněnej skůtr. :-))))
|
|
19.10.2013 21:50 -
|
2628505
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
navisl napsal(a): Prosím o rady porady. Včera mě moje 2.0 Hdi, nechala ve tychu. po nastartování vdy zhasnul motor, po chvíli se mi ho podsařilo "ukecat" ale nebylo to ono, motor nedával výkon a z výfuku el bílý kouř. Pokud se mi podařilo udret motor v chodu, co se chvíli dařilo, el i do otáček, ale kdy jsem chtěl popojet, li otáčky okamitě dolů. Diagnostika vozu nehlásila ádnou závadu motoru. Při četných pokusech se startováním se myslím asi jednou nebo dvakrát objevila hláčka o chybě ESP/ASP. Myslel jsem, e mám nějaký svinstvo v naftě, take jsem upustil naftu z filtrace a posunul nově natankovanou. A tím jsem skončil, bylo deset večer a zavolal si odvoz.
Podža mňa ti odiiel egr do večných lovi.
Podža mňa ti odiiel egr do večných lovi.
|
|
19.10.2013 23:11 -
|
2628516
|
|
navisl
|
|
|
Mikra napsal(a): Myslím, e tohle auto nemá čerpadlo v nádri, ale podávací čerpadlo je součástí vysokotlakýho čerpadla.
Čerpadlo v nádri není, jak jsem zjistil, to je u jedničkový.
Čerpadlo v nádri není, jak jsem zjistil, to je u jedničkový.
|
|
19.10.2013 23:15 -
|
2628517
|
|
navisl
|
|
|
jumep napsal(a): presne, RHR nema v nadrzi cerpadlo
necvakotalo tie nieco predtym v motore?
neuvědomuji si , e bych slyel nejaké zacvakání
neuvědomuji si , e bych slyel nejaké zacvakání
|
|
19.10.2013 23:26 -
|
2628520
|
|
jumep
|
|
|
bez diagnostiky toho moc nezistis
bez diagnostiky toho moc nezistis
|
|
19.10.2013 23:49 -
|
2628522
|
|
navisl
|
|
|
tak to je v pr..., hlavně kvůli práci. No nedá se nic dělat, v pondélí namířím do servisu.
Díky vem zůčastněným v akci rady, porady. No a kdyby někoho napadla nějaká spásná mylenka, jsem na příjmu.
tak to je v pr..., hlavně kvůli práci. No nedá se nic dělat, v pondélí namířím do servisu.
Díky vem zůčastněným v akci rady, porady. No a kdyby někoho napadla nějaká spásná mylenka, jsem na příjmu.
|
|
20.10.2013 20:24 -
|
2628560
|
|
kleki
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ako napísal Zhrado , mohol by to by vadný egr ventil. Mne sa to isté stalo v lete , na vožnobeh som to ako tak dostal do otáčok ale po zaradení D-čka na automate to zhasínalo a nedalo sa stým ís. Na displeji sa neobjavila iadna hláka. Na skúku som egr zaslepil a hneď auto lapalo. Egr sa mechanicky pokodil a stále bol otvorený na 100%. Na skúku doporučujem zaslepi egr .
Ako napísal Zhrado , mohol by to by vadný egr ventil. Mne sa to isté stalo v lete , na vožnobeh som to ako tak dostal do otáčok ale po zaradení D-čka na automate to zhasínalo a nedalo sa stým ís. Na displeji sa neobjavila iadna hláka. Na skúku som egr zaslepil a hneď auto lapalo. Egr sa mechanicky pokodil a stále bol otvorený na 100%. Na skúku doporučujem zaslepi egr .
|
|
23.10.2013 08:15 -
|
2629420
|
|
navisl
|
|
|
Zdravim vechny, od včerejka ji jezdím, byl to opravdu egr ventil, oprava mě stála 7.943,- korun, jen egr ventil stál 6.178,- korun (doporučená cena citroen). Opravu jsem svěřil značkovému servisu v Jeniově u K.Varů. Opravu mě udělali ze dne na den, take OK. Navíc, dostanu za opravu v ceně nad 7 tisíc, dálniční známku na rok 2014, jako bonus. Citroen má teď nějakou akci.
Vymontovaný ventil jsem si vzal na prozkoumání. Tak jsem zvědav.
Zdravim vechny, od včerejka ji jezdím, byl to opravdu egr ventil, oprava mě stála 7.943,- korun, jen egr ventil stál 6.178,- korun (doporučená cena citroen). Opravu jsem svěřil značkovému servisu v Jeniově u K.Varů. Opravu mě udělali ze dne na den, take OK. Navíc, dostanu za opravu v ceně nad 7 tisíc, dálniční známku na rok 2014, jako bonus. Citroen má teď nějakou akci.
Vymontovaný ventil jsem si vzal na prozkoumání. Tak jsem zvědav.
|
|
02.10.2014 21:11 -
|
2738458
|
|
tommi33
|
Město: Stupava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Zdravim.Moc som tu toho nacital,ale k odpovedi môjho problemu som sa nedostal.Mam C5 I 2,0HDi 80KW rocnik2003 a mam problem s tym,ze auto pri 3.a4. prevodovom stupni nejde ako ma.Pri presiahnuti 2000 otaciek sa nemozu dostat otacky na 2500 ako keby ho nieco dusilo a pri preslapnuti spojky s plynom sa rozbehne.tak isto na dialnici pri 5ke sa vysplhal ledva na 140 km/h a viac nie a zase za pomoci spojky a plynu ma zatlacil do sedadla.taktiez turbo citit az pri 2000 otackach.Auto nijako nedymi.neviem ci to je problem s turbom alebo intercooler alebo co.Vsetky filtre,kvapaliny su poctivo menene.Dakujem za odpoved
Zdravim.Moc som tu toho nacital,ale k odpovedi môjho problemu som sa nedostal.Mam C5 I 2,0HDi 80KW rocnik2003 a mam problem s tym,ze auto pri 3.a4. prevodovom stupni nejde ako ma.Pri presiahnuti 2000 otaciek sa nemozu dostat otacky na 2500 ako keby ho nieco dusilo a pri preslapnuti spojky s plynom sa rozbehne.tak isto na dialnici pri 5ke sa vysplhal ledva na 140 km/h a viac nie a zase za pomoci spojky a plynu ma zatlacil do sedadla.taktiez turbo citit az pri 2000 otackach.Auto nijako nedymi.neviem ci to je problem s turbom alebo intercooler alebo co.Vsetky filtre,kvapaliny su poctivo menene.Dakujem za odpoved
|
|
02.10.2014 21:44 -
|
2738490
|
|
jumep
|
|
|
toto je tazko povedat, bez diagnostiky moc nezistis, kazdopadne by to malo zaznamenat aj chybu
moze to byt turbo, ovladanie turba, klapka, egr .... a nakoniec aj vaha vzduchu
toto je tazko povedat, bez diagnostiky moc nezistis, kazdopadne by to malo zaznamenat aj chybu
moze to byt turbo, ovladanie turba, klapka, egr .... a nakoniec aj vaha vzduchu
|
|
02.10.2014 22:28 -
|
2738509
|
|
tommi33
|
|
|
Diagnostika povedala,ze je vsetko ok,ziadnu chybu nevyhodila a bola to original citroen diagnostika.vsimol som si ze to robi pri zohriatom motore
Diagnostika povedala,ze je vsetko ok,ziadnu chybu nevyhodila a bola to original citroen diagnostika.vsimol som si ze to robi pri zohriatom motore
|
|
03.10.2014 00:36 -
|
2738513
|
|
jumep
|
|
|
mno to ze to tam nenapisalo je sice divne, kazdopadne ked sa to pouzilo ako citacka chyb tak sa moc neodhalilo asi
zohriaty studeny motor je asi jedno - robi to stale, nie?
mno to ze to tam nenapisalo je sice divne, kazdopadne ked sa to pouzilo ako citacka chyb tak sa moc neodhalilo asi
zohriaty studeny motor je asi jedno - robi to stale, nie?
|
|
03.10.2014 09:54 -
|
2738550
|
|
tommi33
|
|
|
Praveze to robi pri zohriatom motore,pri studenom neviem lebo ho tak nevytacam.a nerobi to stale,niekedy ano a niekedy nie
Praveze to robi pri zohriatom motore,pri studenom neviem lebo ho tak nevytacam.a nerobi to stale,niekedy ano a niekedy nie
|
|
03.10.2014 13:17 -
|
2738572
|
|
jumep
|
|
|
ked to spravi, chcelo by ho to dusit aspon minutu tak aby sa objavila pripadne chyba
ked to spravi, chcelo by ho to dusit aspon minutu tak aby sa objavila pripadne chyba
|
|
03.10.2014 21:05 -
|
2738722
|
|
tommi33
|
|
|
Skusal som ho dusit
Skusal som ho dusit
|
|
03.10.2014 22:21 -
|
2738745
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Skús odpoji a zaslepi podtlakovú hadičku, ktorá vedie ku klapke a ku EGR. Tým nechá zapojené len ovládanie turba. Bude potom múdrejí.
Skús odpoji a zaslepi podtlakovú hadičku, ktorá vedie ku klapke a ku EGR. Tým nechá zapojené len ovládanie turba. Bude potom múdrejí.
|
|
04.10.2014 08:50 -
|
2738820
|
|
tommi33
|
|