| | |
20.06.2017 22:34 -
Re: Auto ztrácí výkon / C5 I 2.0 HDi
|
3076794
|
|
jruze
|
|
|
A co třeba upečenej motor a funí jak hovado + ucpaný FAP pokouející se pořád o regeneraci , turbo to nepobere kdy má punt ve výfuku atd.. Začal bych diag ale origo a ne bůh ví čím , kontrolou aditivace aby to bylo kněčemu, kontrolou sání a ventildeklu, to e je okouřené turbo je asi to poslední.
A co třeba upečenej motor a funí jak hovado + ucpaný FAP pokouející se pořád o regeneraci , turbo to nepobere kdy má punt ve výfuku atd.. Začal bych diag ale origo a ne bůh ví čím , kontrolou aditivace aby to bylo kněčemu, kontrolou sání a ventildeklu, to e je okouřené turbo je asi to poslední.
|
|
20.06.2017 22:57 -
|
3076824
|
|
Marsiano
|
Město: Sokolov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Asi tam je více závad, nechápu, e to vyskočilo ve tak najednou. S tím, e to vaří to taky nechápu, při tak nízkých otáčkách a dělá to jen do kopce, kdy je motor zatíenej. Jak to myslí, e to bude bez sání pěkně kouřit?
Asi tam je více závad, nechápu, e to vyskočilo ve tak najednou. S tím, e to vaří to taky nechápu, při tak nízkých otáčkách a dělá to jen do kopce, kdy je motor zatíenej. Jak to myslí, e to bude bez sání pěkně kouřit?
|
|
20.06.2017 23:04 -
|
3076828
|
|
Marsiano
|
|
|
jruze napsal(a): A co třeba upečenej motor a funí jak hovado + ucpaný FAP pokouející se pořád o regeneraci , turbo to nepobere kdy má punt ve výfuku atd.. Začal bych diag ale origo a ne bůh ví čím , kontrolou aditivace aby to bylo kněčemu, kontrolou sání a ventildeklu, to e je okouřené turbo je asi to poslední.
Tak to doufám, e upečenej motor není, Co se týče FAP, tak kdy jsem byl posledně u tebe, tak jsi říkal něco, e ho mám nejspí vrtlej (vyřazenej) podle diagnostiky a aditivace mi nefunguje, odelo čidlo v nádobce a diagnostika se nechtěla na aditivaci připojit. Taky mě napadlo, jestli není ten FAP ucpanej, nepsalo by to, ale nějakou hláku? Diagnostiku tady nikdo origo nemá, dělal mi ti BOSH diagnostikou. Tady v KV zruili autorizovanej servis Citroen, tak jsem docela nahranej.
Nedalo mi to, tak jsem se projel teď, kdy auto vystydlo, jede to o poznání lépe, kdy je to studený. Ne prasklo to sání, tak to lítalo super. Dám na Vae rady, vyměním sání, těsnění na turbu a podívám se fyzicky jak vypadá FAP, pak někde zkusím sehnat někoho s origo diagnostikou.
Tak to doufám, e upečenej motor není, Co se týče FAP, tak kdy jsem byl posledně u tebe, tak jsi říkal něco, e ho mám nejspí vrtlej (vyřazenej) podle diagnostiky a aditivace mi nefunguje, odelo čidlo v nádobce a diagnostika se nechtěla na aditivaci připojit. Taky mě napadlo, jestli není ten FAP ucpanej, nepsalo by to, ale nějakou hláku? Diagnostiku tady nikdo origo nemá, dělal mi ti BOSH diagnostikou. Tady v KV zruili autorizovanej servis Citroen, tak jsem docela nahranej.
Nedalo mi to, tak jsem se projel teď, kdy auto vystydlo, jede to o poznání lépe, kdy je to studený. Ne prasklo to sání, tak to lítalo super. Dám na Vae rady, vyměním sání, těsnění na turbu a podívám se fyzicky jak vypadá FAP, pak někde zkusím sehnat někoho s origo diagnostikou.
|
|
21.06.2017 07:06 -
|
3076887
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no ja i Jarda ti radime doma z gauce takze je na miste aby jsi uvedene veci prekontroloval a ne hned vymenil ..ale pokud chces samo ze menit muzes
no ja i Jarda ti radime doma z gauce takze je na miste aby jsi uvedene veci prekontroloval a ne hned vymenil :)..ale pokud chces samo ze menit muzes ;)
|
|
21.06.2017 14:30 -
|
3076993
|
|
Marsiano
|
|
|
Překontroluji, pak vyměním. S tim turbem jsem myslel jako tesneni mezi svody, musim sundat ten dekl, aby jsem videl, kde to fouka. Jinak kdyz sundam vicko, tak malinko to funi, ale kdyz jsem to porovnaval s jinym autem bylo to nastejno. Tak bych rekl, ze to je ok. Tedy jestli to ma trochu funět?
Překontroluji, pak vyměním. S tim turbem jsem myslel jako tesneni mezi svody, musim sundat ten dekl, aby jsem videl, kde to fouka. Jinak kdyz sundam vicko, tak malinko to funi, ale kdyz jsem to porovnaval s jinym autem bylo to nastejno. Tak bych rekl, ze to je ok. Tedy jestli to ma trochu funět?
|
|
21.06.2017 14:42 -
|
3076996
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no opravdu radeji nekam zajed....to ze je turbo ofoukane mezi komorami neznamena ze budou v haji svody.. to tesneni na svodech opravdu menit nechces,ver mi
vikem to VZDY trochu foukat bude,uz z principu....
no opravdu radeji nekam zajed....to ze je turbo ofoukane mezi komorami neznamena ze budou v haji svody.. to tesneni na svodech opravdu menit nechces,ver mi ;)
|
|
21.06.2017 16:12 -
|
3077003
|
|
Marsiano
|
|
|
autodiag napsal(a): no opravdu radeji nekam zajed....to ze je turbo ofoukane mezi komorami neznamena ze budou v haji svody.. to tesneni na svodech opravdu menit nechces,ver mi
Vezu to dnes večer do servisu, sám se s tím u srát nebudu. Řeknu jim poznatky, na co se podívat. Samotného by mě, ale zajímalo odkud to fičí, poznat to půjde, a kdy se sundá ten krycí plech.
Jako jestli bude v háji i turbo tak u mě snad trefí
Vezu to dnes večer do servisu, sám se s tím u srát nebudu. Řeknu jim poznatky, na co se podívat. Samotného by mě, ale zajímalo odkud to fičí, poznat to půjde, a kdy se sundá ten krycí plech.
Jako jestli bude v háji i turbo tak u mě snad trefí :-(
|
|
21.06.2017 16:23 -
|
3077004
|
|
autodiag
|
|
|
takhle ofoukane je kazde druje...
takhle ofoukane je kazde druje...
|
|
21.06.2017 16:46 -
|
3077008
|
|
Marsiano
|
|
|
Jo děkuji, za rady mám doma toto těsnění viz. foto. Snad si s tím mechanik poradí, a to bude pojízdný, tak bych se rád stavil někdy u tebe v Praze a bude mít chvilku času, na pořádnou diagnostiku.
Jo děkuji, za rady mám doma toto těsnění viz. foto. Snad si s tím mechanik poradí, a to bude pojízdný, tak bych se rád stavil někdy u tebe v Praze a bude mít chvilku času, na pořádnou diagnostiku.
Přílohy: 0009_041004301_L.jpg ( 35987b ) - |
|
21.06.2017 20:32 -
|
3077062
|
|
Marsiano
|
|
|
Mám tu první zprávy a fotky od mechanika, s tím turbem je to přesně jak jsi říkal a i ta sada těsnění je mi k ničemu.
Jinak turbo OK.
Mám tu první zprávy a fotky od mechanika, s tím turbem je to přesně jak jsi říkal a i ta sada těsnění je mi k ničemu.
Jinak turbo OK.
Přílohy: IMG-20170621-WA0000.jpg ( 118727b ) - IMG-20170621-WA0001.jpg ( 127628b ) - |
|
23.06.2017 22:01 -
|
3077407
|
|
Marsiano
|
|
|
Tak děkuji vem za rady, auto je opravený, první se přetěsnilo turbo tou pastou, pak se vyměnilo sání, prasklina nikde viditelná nebyla, nejspí byl prý únik pod těsněním. Auto zas jede nádherně, tak doufám, e mu to vydrí. Děkuji vem za rady. Jde vidět, e C5club má nějaký smysl.
Tak děkuji vem za rady, auto je opravený, první se přetěsnilo turbo tou pastou, pak se vyměnilo sání, prasklina nikde viditelná nebyla, nejspí byl prý únik pod těsněním. Auto zas jede nádherně, tak doufám, e mu to vydrí. Děkuji vem za rady. Jde vidět, e C5club má nějaký smysl.
|
|
24.06.2017 00:39 -
Citroën C5 1.8 benzín 85kw
|
3077441
|
|
Kristian15
|
Město: Smiany , Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Caw chalani pred nedávnom som kúpil C5 a neviem vi to je v pohode ... pri 120km/h mam 3800-4000 otáčok je to v pohode alebo auto stratilo ah ?
Caw chalani pred nedávnom som kúpil C5 a neviem vi to je v pohode ... pri 120km/h mam 3800-4000 otáčok je to v pohode alebo auto stratilo ah ?
|
|
24.06.2017 07:27 -
|
3077462
|
|
autodiag
|
|
|
Marsiano napsal(a): Tak děkuji vem za rady, auto je opravený, první se přetěsnilo turbo tou pastou, pak se vyměnilo sání, prasklina nikde viditelná nebyla, nejspí byl prý únik pod těsněním. Auto zas jede nádherně, tak doufám, e mu to vydrí. Děkuji vem za rady. Jde vidět, e C5club má nějaký smysl.
tak to je dobre je to jede ..a ty uz by jsi kupoval novy turbo...
ta prasklina v tom sani 100% je..na 99% ve svaru..pres gimicky se to tolik neprojevilo ..pokud ho jeste mas poradne umejt a najdes..nebude to zadna velka dira
tak to je dobre je to jede ;) ..a ty uz by jsi kupoval novy turbo...
ta prasklina v tom sani 100% je..na 99% ve svaru..pres gimicky se to tolik neprojevilo ;) ..pokud ho jeste mas poradne umejt a najdes..nebude to zadna velka dira :palec
|
|
25.06.2017 14:44 -
|
3077992
|
|
pjotri
|
Město: Damnice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahojky, mam problem s vykonem - C5 II / 2006 / 2.0 RHR / 100kW:
normalne, bez jakychkoliv problemu jsem dojel domu, odstavil auto. Po 14 dnech nastartuju, vyjedu a motor NEMA VYKON. Neda se s tim predjet, porad plnej plyn, zrychleni bolestive pomaly az nulovy. ZADNA hlaska od pocitace, zadna kontrolka, ani FAP. To mi hlava nebere. Mate nekdo nejakej napad? Predpokladam, ze by se pri problemech s turbem neco rozlo, pripadne by komp neco napsal.. Ale nic neprichazi.. Sere me to, mam jet na dovcu do Parize, ale bylo by to o hubu.. Predem DIK.
Ahojky, mam problem s vykonem - C5 II / 2006 / 2.0 RHR / 100kW:
normalne, bez jakychkoliv problemu jsem dojel domu, odstavil auto. Po 14 dnech nastartuju, vyjedu a motor NEMA VYKON. Neda se s tim predjet, porad plnej plyn, zrychleni bolestive pomaly az nulovy. ZADNA hlaska od pocitace, zadna kontrolka, ani FAP. To mi hlava nebere. Mate nekdo nejakej napad? Predpokladam, ze by se pri problemech s turbem neco rozlo, pripadne by komp neco napsal.. Ale nic neprichazi.. Sere me to, mam jet na dovcu do Parize, ale bylo by to o hubu.. Predem DIK.
|
|
25.06.2017 18:58 -
|
3078048
|
|
autodiag
|
|
|
zajed nekam na diagnostiku,resp nekam kde tomu rozumi
zajed nekam na diagnostiku,resp nekam kde tomu rozumi
|
|
| |
|
|