| | |
17.06.2015 21:27 -
Re: Auto ztrácí výkon / C5 I 2.0 HDi
|
2832484
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Děkuji za poděkování, u můe zase jezdit na plný výkon.
Děkuji za poděkování, u můe zase jezdit na plný výkon. :-d
Přílohy: Na plný výkon..mp4 ( 2040409b ) - |
|
17.06.2015 21:36 -
|
2832499
|
|
jumep
|
|
|
ja ked povolujem ten filter mam vzdy obavu ze to praskne ... je to tam take blbe a ten plast je tiez taky ze nevydrzi
ja ked povolujem ten filter mam vzdy obavu ze to praskne ... je to tam take blbe a ten plast je tiez taky ze nevydrzi
|
|
21.07.2015 18:41 -
|
2843272
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Ahoj vem. Dnes při cestě z rodinného výletu mi auto najednou z ničeho nic přestalo táhnout. Nejprve byl slabý výkon a auto jelo tak max. 60 - 70 km/h. Tak jsem zastavil, vypnul motor, znovu nastartoval a rozjel se, auto u nemělo skoro ádný výkon a po zhruba 30 metrech mi chcíplo. Na volnoběh lo normálně , jakmile jsem na AP dal D nebo R, autu klesly otáčky a okamitě chcíplo. Dokonce mi ho na volnoběh chcípla i Klimatizace. Kdy jsem jí vypnul, na volnoběh lo auto OK. Kdy jsem přidal plyn, motoru se nejprve do otáček nechtělo, ale postupně se do nich dostal a točil, ale jakmile jsem zařadil, byl konec. Taky si motor trochu černě pokouřil. Take odtah a do servisu. Nemáte někdo podezření, co by to mohlo být? Díky za kadou radu.
Ahoj vem. Dnes při cestě z rodinného výletu mi auto najednou z ničeho nic přestalo táhnout. Nejprve byl slabý výkon a auto jelo tak max. 60 - 70 km/h. Tak jsem zastavil, vypnul motor, znovu nastartoval a rozjel se, auto u nemělo skoro ádný výkon a po zhruba 30 metrech mi chcíplo. Na volnoběh lo normálně , jakmile jsem na AP dal D nebo R, autu klesly otáčky a okamitě chcíplo. Dokonce mi ho na volnoběh chcípla i Klimatizace. Kdy jsem jí vypnul, na volnoběh lo auto OK. Kdy jsem přidal plyn, motoru se nejprve do otáček nechtělo, ale postupně se do nich dostal a točil, ale jakmile jsem zařadil, byl konec. Taky si motor trochu černě pokouřil. Take odtah a do servisu. Nemáte někdo podezření, co by to mohlo být? Díky za kadou radu.
|
|
21.07.2015 21:54 -
|
2843358
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
EGR si myslím
EGR si myslím
|
|
21.07.2015 22:07 -
|
2843366
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Klapka na sání. Respektive elektroventilek, který klapku ovládá. Klapky jsou 2. Jedna ovládá studený sání a druhá teplý - vzduch nechlazený intercolerem. Ta má otevírat jen v mrazech při studených startech a při regeneraci FAP. Asi má právě v běhu regeneraci a tak se studená klapka přivře a ta teplá se díky závadě neotevře. Tak má zavřený sání. Zkus odpojit hadičku podtlaku ovládání klapky. Jedný a kdy se nic nezmění, tak tý druhý. Nevím z hlavy přesně, která je která a která je kterým ventilkem ovládaná, tak to musí vyzkouet, nebo počkat na místní odborníky. Takhle nějak to měl před časem syn. Po výměně ventilku vechno OK.
Klapka na sání. Respektive elektroventilek, který klapku ovládá. Klapky jsou 2. Jedna ovládá studený sání a druhá teplý - vzduch nechlazený intercolerem. Ta má otevírat jen v mrazech při studených startech a při regeneraci FAP. Asi má právě v běhu regeneraci a tak se studená klapka přivře a ta teplá se díky závadě neotevře. Tak má zavřený sání. Zkus odpojit hadičku podtlaku ovládání klapky. Jedný a kdy se nic nezmění, tak tý druhý. Nevím z hlavy přesně, která je která a která je kterým ventilkem ovládaná, tak to musí vyzkouet, nebo počkat na místní odborníky. Takhle nějak to měl před časem syn. Po výměně ventilku vechno OK.
|
|
21.07.2015 22:23 -
|
2843377
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Hulilo to černě. Úplně to vidím, jak za ním nevidím.
Já si za boha nemůu vzpomenout, který jsme odpojili ten podtlak. Teplou nebo studenou?
Hulilo to černě. Úplně to vidím, jak za ním nevidím. :-d
Já si za boha nemůu vzpomenout, který jsme odpojili ten podtlak. Teplou nebo studenou?
|
|
21.07.2015 22:36 -
|
2843381
|
|
Hanz 397
|
|
|
Mikra napsal(a): Hulilo to černě. Úplně to vidím, jak za ním nevidím.
No,tak teď si nejsem taky úplně jistej,ale myslím,e neotevírala studená a zavřela se bypass,ale u je to nějakej pátek -moná si vzpomene Jarda...
No,tak teď si nejsem taky úplně jistej,ale myslím,e neotevírala studená a zavřela se bypass,ale u je to nějakej pátek ;-) -moná si vzpomene Jarda...
|
|
21.07.2015 22:46 -
|
2843388
|
|
jruze
|
|
|
Mikra napsal(a): Hulilo to černě. Úplně to vidím, jak za ním nevidím.
Lidně můe odpojit obě páč jedna je zavřená a druhá otevřená - dusila to ta otevřená která se zavřela. No ale tady se jedná o C5I a ta to má jinak.
Kolik to má na rozvodech? ( příjde mi to jako skočený), asi bych začal diagnostikou - měřené hodnoty - vstřiky,tlak paliva,tlak turba,je to fapové? , kdy otevře zátku na ventildeklu tak to ,,funí" - jak moc? - asi bych to musel vidět ne budu hádat.
Lidně můe odpojit obě páč jedna je zavřená a druhá otevřená - dusila to ta otevřená která se zavřela. No ale tady se jedná o C5I a ta to má jinak.
Kolik to má na rozvodech? ( příjde mi to jako skočený), asi bych začal diagnostikou - měřené hodnoty - vstřiky,tlak paliva,tlak turba,je to fapové? , kdy otevře zátku na ventildeklu tak to ,,funí" - jak moc? - asi bych to musel vidět ne budu hádat.;-)
|
|
21.07.2015 22:50 -
|
2843389
|
|
Mikra
|
|
|
Vlákno je o C5I, ale v popisu má C5II. Jinak bych si nedovolil.
Vlákno je o C5I, ale v popisu má C5II. Jinak bych si nedovolil. :-d
|
|
21.07.2015 22:54 -
|
2843392
|
|
jruze
|
|
|
Jsem blbej - čtu nadpis a né co má za auto
Jsem blbej - čtu nadpis a né co má za auto:palec
|
|
21.07.2015 23:22 -
|
2843401
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Jde o C5 II. Tohle vlákno mi připadalo nejblíe mému problému.
Auto je 14 dní po rozvodech, olej měněn v motoru a v AP, komplet filtry, gufero na klikovce. Tak nevím, kde udělali soudruzi chybu... Vlákno jsem pročetl celé a nejblíe je tomu post, kde měl někdo problem s EGRem. Ale můe to být cokoliv.
Jde o C5 II. Tohle vlákno mi připadalo nejblíe mému problému.
Auto je 14 dní po rozvodech, olej měněn v motoru a v AP, komplet filtry, gufero na klikovce. Tak nevím, kde udělali soudruzi chybu... Vlákno jsem pročetl celé a nejblíe je tomu post, kde měl někdo problem s EGRem. Ale můe to být cokoliv.
|
|
21.07.2015 23:32 -
|
2843405
|
|
jruze
|
|
|
Vitaeidel napsal(a): Jde o C5 II. Tohle vlákno mi připadalo nejblíe mému problému.
OK má chyba - no EGR to samo být můe , ale abych to nemusel číst znovu : EGR udělá to e auto z 90% chytne na otočku a buď chcípne po már vteřinách a nebo po přidání plynu - pokud chce vyloučit EGR buď odpoj trubku od EGR(ta kovová asi 2.5cm tlustá) nebo sundej sací hadici,podívej se jestli je v ní ta klapka otevřená a odpoj podtlakovou hadičku(a zaslep hadičku) - pokud to poběí tak zkontroluj EGR popřípadě ho zaslep - sice ti to hodí chybu , ale pojede.
OK má chyba - no EGR to samo být můe , ale abych to nemusel číst znovu : EGR udělá to e auto z 90% chytne na otočku a buď chcípne po már vteřinách a nebo po přidání plynu - pokud chce vyloučit EGR buď odpoj trubku od EGR(ta kovová asi 2.5cm tlustá) nebo sundej sací hadici,podívej se jestli je v ní ta klapka otevřená a odpoj podtlakovou hadičku(a zaslep hadičku) - pokud to poběí tak zkontroluj EGR popřípadě ho zaslep - sice ti to hodí chybu , ale pojede.;-)
|
|
22.07.2015 08:29 -
|
2843442
|
|
Vitaeidel
|
|
|
Tak mechanik mi říkal, e zmáčkl nějakou trubku, přidal plyn a e to prý nedává ádný tlak vzduchu do motoru... e by turbo KO?
Tak mechanik mi říkal, e zmáčkl nějakou trubku, přidal plyn a e to prý nedává ádný tlak vzduchu do motoru... e by turbo KO?
|
|
22.07.2015 09:59 -
|
2843471
|
|
jumep
|
|
|
uz som mal pripad ze pri EGR ani nenastartoval, ostal mechanicky zaseknuty otvoreny a len to tocilo a nic
tj. neda to ani tlak turba lebo vyfukove plyny namiesto do vyfuku idu do sania a turbo sa neroztoci
uz som mal pripad ze pri EGR ani nenastartoval, ostal mechanicky zaseknuty otvoreny a len to tocilo a nic
tj. neda to ani tlak turba lebo vyfukove plyny namiesto do vyfuku idu do sania a turbo sa neroztoci
|
|
22.07.2015 11:18 -
|
2843483
|
|
jumep
|
|
|
egr je az za hadicou sania pripojeny, takze podla mna sa to dusit bude stale
osobne som to nikdy na mieste neriesil, vzdy len telefonicky a nejako si s tym potom poradili
egr je az za hadicou sania pripojeny, takze podla mna sa to dusit bude stale
osobne som to nikdy na mieste neriesil, vzdy len telefonicky a nejako si s tym potom poradili
|
|
22.07.2015 11:47 -
|
2843487
|
|
Vitaeidel
|
|
|
Auto u je v servisu, kde mi dělali 14 dní nazpět ty rozvody a olej. Jen musím počkat, a se na to mechanik dostane Má plnej dvůr aut...
V kadým případě vás budu informovat, kde byl problém.
Díky za rady a tipy.
Auto u je v servisu, kde mi dělali 14 dní nazpět ty rozvody a olej. Jen musím počkat, a se na to mechanik dostane :-( Má plnej dvůr aut...
V kadým případě vás budu informovat, kde byl problém.
Díky za rady a tipy. :palec
|
|
| |
|
|