| | |
15.06.2015 14:07 -
Re: Auto ztrácí výkon / C5 I 2.0 HDi
|
2831296
|
|
jumep
|
|
|
ja uz som ju mal asi 3x zanesenu a bolo treba vycistit (nema kto vymenit tie filtre na ventiloch)
ja uz som ju mal asi 3x zanesenu a bolo treba vycistit (nema kto vymenit tie filtre na ventiloch)
|
|
15.06.2015 18:34 -
|
2831400
|
|
jruze
|
|
|
Ucpanou jsem jí jetě neviděl - ulomenou fijtrem mockrát
Ucpanou jsem jí jetě neviděl - ulomenou fijtrem mockrát;-)
|
|
15.06.2015 20:25 -
|
2831441
|
|
macikm
|
|
|
Tak asi zítra přijedu, já u filtru nic nevykoukal ...
Tak asi zítra přijedu, já u filtru nic nevykoukal ...
Přílohy: WP_20150615_20_08_40_Pro.jpg ( 1647415b ) - WP_20150615_20_08_47_Pro.jpg ( 1646453b ) - WP_20150615_20_08_58_Pro.jpg ( 1420614b ) - |
|
15.06.2015 21:48 -
|
2831502
|
|
jumep
|
|
|
vidis to biele plastove na prvej fotke?
neni prasknute?
vidis to biele plastove na prvej fotke?
neni prasknute?
Přílohy: trubicka.jpg ( 148744b ) - |
|
15.06.2015 22:33 -
|
2831553
|
|
macikm
|
|
|
jumep napsal(a): vidis to biele plastove na prvej fotke?
neni prasknute?
Nevypadalo to, e by bylo, ale vyloučit to nemůu...
Nevypadalo to, e by bylo, ale vyloučit to nemůu...
|
|
15.06.2015 22:34 -
|
2831556
|
|
jumep
|
|
|
ta fotka skresluje, ale vidis tu sipku co som tam tak dokonale nakreslil?
ta fotka skresluje, ale vidis tu sipku co som tam tak dokonale nakreslil? :)
|
|
15.06.2015 22:43 -
|
2831565
|
|
macikm
|
|
|
Vidím
Rejpal jsem do toho nehtem, ale nevypadalo to jako prasklý. Zítra jetě jednou mrknu, teď u do auta nepůjdu
Ale musím se pochválit, e jsem to vůbec nael - do aut nedělám a ten kryt co je na olejovém filtru me troku matl, kdy jsem filtr hledal
Vidím :)
Rejpal jsem do toho nehtem, ale nevypadalo to jako prasklý. Zítra jetě jednou mrknu, teď u do auta nepůjdu ;-)
Ale musím se pochválit, e jsem to vůbec nael - do aut nedělám a ten kryt co je na olejovém filtru me troku matl, kdy jsem filtr hledal :D
|
|
15.06.2015 23:25 -
|
2831581
|
|
jumep
|
|
|
ja som tym cistenim myslel tu pripojku na podtlakovej pumpe a tam co su hadicky, takze sorry odo mna za missinterpretaciu
ja som tym cistenim myslel tu pripojku na podtlakovej pumpe a tam co su hadicky, takze sorry odo mna za missinterpretaciu
|
|
16.06.2015 07:54 -
|
2831628
|
|
macikm
|
|
|
jumep napsal(a): vidis to biele plastove na prvej fotke?
neni prasknute?
tak to asi prasklý bude
kdy jakoe páčím za ty dva "rozdvojený" konce, tak se rejha roziřuje
blbě na to vidím, ale asi to tak bude ...
je to běný díl skladem ?
zvládnu to vyměnit sám na ulici ?
hledám na .link. ale nějak to nikde nevidím ...
tak to asi prasklý bude
je to běný díl skladem ?
hledám na http://service.citroen.com/ ale nějak to nikde nevidím ...
|
|
16.06.2015 08:38 -
|
2831647
|
|
jruze
|
|
|
macikm napsal(a): tak to asi prasklý bude
je to běný díl skladem ?
hledám na .link. ale nějak to nikde nevidím ...
Třeba akvaristika ?
Třeba akvaristika ? ;-)
|
|
16.06.2015 09:51 -
|
2831662
|
|
jumep
|
|
|
citroen predava len cele trubicky komplet, cenu som nepozeral
co ale jednoducho vies kupit je Y na stierace a 4rku hadicku, ustrihnut to tam a prepojit
napr: .link.
citroen predava len cele trubicky komplet, cenu som nepozeral
co ale jednoducho vies kupit je Y na stierace a 4rku hadicku, ustrihnut to tam a prepojit
napr: http://ecat.elit.sk/Klipsy-1KS-3D1-SACEK-ELIT-KHR-52060/005JlJFRlBBR0U9QXJ0aWNsZUJyb3dzZXImVFQ9ZnR4JlBhcnREZXRhaWxJRD1LSFIgNTIwNjA=
|
|
16.06.2015 10:28 -
|
2831668
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Tahle u nepraskne snad nikdy .link.
Nebo si vybrat něco vhodného tady .link.
Tahle u nepraskne snad nikdy :-) http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=36052
Nebo si vybrat něco vhodného tady https://www.google.cz/search?q=plast+rozdvojka+T&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X
|
|
16.06.2015 11:44 -
|
2831677
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Gumex
.link.
Gumex
http://www.gumex.cz/ys-spojka-14378.html
|
|
16.06.2015 18:36 -
|
2831757
|
|
macikm
|
|
|
jumep napsal(a): citroen predava len cele trubicky komplet, cenu som nepozeral
napr: .link.
Ptám se blbe, ale nějaký polipoatičejí návod by nebyl? To můu koupit jakoukoliv hadičku na stěrače, k tomu přidat Y z akvaristiky - něco za 5 Kč mám, před tou stávající Y to uříznout a na zbytek převléct tu hadičku a napojit to na to nové Y?
A hotovo? ádné svorky, ádná specifikace materiálu? Je to podtlakový, tak asi nehrozí e by to prasklo nebo se to z toho Y svlikalo, ale nebude ta hadička naopak furt splaskla?
Asi se ptám jak deb*il, ale do tohohle fakt nedělám...
Ptám se blbe, ale nějaký polipoatičejí návod by nebyl? To můu koupit jakoukoliv hadičku na stěrače, k tomu přidat Y z akvaristiky - něco za 5 Kč mám, před tou stávající Y to uříznout a na zbytek převléct tu hadičku a napojit to na to nové Y?
A hotovo? ádné svorky, ádná specifikace materiálu? Je to podtlakový, tak asi nehrozí e by to prasklo nebo se to z toho Y svlikalo, ale nebude ta hadička naopak furt splaskla?
Asi se ptám jak deb*il, ale do tohohle fakt nedělám... :nevim
Přílohy: WP_20150616_001.jpg ( 1166936b ) - |
|
16.06.2015 18:50 -
|
2831764
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Materiál takový aby vydrel teplotu v okolí motoru (odhaduju 60-70°C otestovat můe třeba vroucí vodou), hadičku samozřejmě ne tu měkkou tenkou průhlednou akvaristickou, ale nějakou pevnějí a tepelně odolnějí - ale tu snad měnit nepotřebuje. Víc neřeit.
Já jsem měl kdysi kus hadičky k turbu (nová stojí asi 1500,-) zdeformovaný teplem - úplně neprůchodný - nahradil jsem ten kus opletenou gumovou na benzín a u 4 roky skouí k plné spokojenosti.
Materiál takový aby vydrel teplotu v okolí motoru (odhaduju 60-70°C otestovat můe třeba vroucí vodou), hadičku samozřejmě ne tu měkkou tenkou průhlednou akvaristickou, ale nějakou pevnějí a tepelně odolnějí - ale tu snad měnit nepotřebuje. Víc neřeit.
Já jsem měl kdysi kus hadičky k turbu (nová stojí asi 1500,-) zdeformovaný teplem - úplně neprůchodný - nahradil jsem ten kus opletenou gumovou na benzín a u 4 roky skouí k plné spokojenosti.
|
|
16.06.2015 19:24 -
|
2831794
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Vak má jenom prasklou Y, stávající hadičky má v pořádku, buď je jenom stáhni, pokud nejdou tak je nahřej a stáhni, nebo kousek nařízni a stáhni, vůle na zkrácení tam je, pak nahřát, navléct na novou Y a je hotovo.
Vak má jenom prasklou Y, stávající hadičky má v pořádku, buď je jenom stáhni, pokud nejdou tak je nahřej a stáhni, nebo kousek nařízni a stáhni, vůle na zkrácení tam je, pak nahřát, navléct na novou Y a je hotovo. ;-)
|
|
16.06.2015 19:44 -
|
2831799
|
|
TomasT
|
|
|
Tady mají dostatečnou nabídku různých rozdvojek a spojek z vhodného materiálu: .link.
Tady mají dostatečnou nabídku různých rozdvojek a spojek z vhodného materiálu: http://www.auto77.cz/hadice-a-spony/prislusenstvi8/
|
|
16.06.2015 22:39 -
|
2831905
|
|
jumep
|
|
|
original je to zatepla nalisovany plast
takze to treba ustrihnut a dat na hadicky
je tam podtlak, takze netreba nic upevnovat, musi akurat sa natesno nasunut
osobne pouzivam naftovu hadicku priemer 4mm co ma gumovy obal, nie to obalovanu handrou, ale tato ma este na tom handrovom obale gumu, je proste 2x hrubsia, co zabezpeci ze sa nescucne a rovnako aj vydrzi teplo
original je to zatepla nalisovany plast
takze to treba ustrihnut a dat na hadicky
je tam podtlak, takze netreba nic upevnovat, musi akurat sa natesno nasunut
osobne pouzivam naftovu hadicku priemer 4mm co ma gumovy obal, nie to obalovanu handrou, ale tato ma este na tom handrovom obale gumu, je proste 2x hrubsia, co zabezpeci ze sa nescucne a rovnako aj vydrzi teplo
|
|
17.06.2015 21:08 -
|
2832456
|
|
macikm
|
|
|
tak princip je mi jasný, první verze opravy proběhla a auto zase krásně jezdí a turbo spíná, ale budu muset upgradeovat
bo jsem koupil v akvaristice jediný Y co tam měli, a to se jaksi trochu roztejká
v AUTO KELLY jsem koupil metr palivový hadice (stačilo by v pohodě 15 cm, ale kratí prý neprodávají) s vnitřním průměrem 4 mm - a to pasuje na originál hadičky jak prd*l na hrnec
jenom mi tam tvrdili, e ádnou rozdvojku na ostřikovače nemaj, tak jsem jim dneska prolezl web a zítra tam jdu znovu s konkrétním objednacím číslem
take tímto pánové jumep, jruze, zhrado, TomasT, 63zdenda a PATaMAT velikánské díky za trpělivost, nápady, inspiraci a odkazy kde co koupit
a jetě bych měl jít dát pár facek servisákovi, co mi měnil olej a křupnul mi to původní Y
nebo je to zase "výrobní" vada a časem se to rozlomí i bez "servisního zásahu" ?
Fotky pro rekapitulaci v příloze (na výsledek moc nekoukejte, to Y u je trochu rozehřátý, kupuju nový )
tak princip je mi jasný, první verze opravy proběhla a auto zase krásně jezdí a turbo spíná, ale budu muset upgradeovat :-)
bo jsem koupil v akvaristice jediný Y co tam měli, a to se jaksi trochu roztejká
v AUTO KELLY jsem koupil metr palivový hadice (stačilo by v pohodě 15 cm, ale kratí prý neprodávají) s vnitřním průměrem 4 mm - a to pasuje na originál hadičky jak prd*l na hrnec
jenom mi tam tvrdili, e ádnou rozdvojku na ostřikovače nemaj, tak jsem jim dneska prolezl web a zítra tam jdu znovu s konkrétním objednacím číslem
take tímto pánové jumep, jruze, zhrado, TomasT, 63zdenda a PATaMAT velikánské díky za trpělivost, nápady, inspiraci a odkazy kde co koupit ;-)
a jetě bych měl jít dát pár facek servisákovi, co mi měnil olej a křupnul mi to původní Y
nebo je to zase "výrobní" vada a časem se to rozlomí i bez "servisního zásahu" ?
Fotky pro rekapitulaci v příloze (na výsledek moc nekoukejte, to Y u je trochu rozehřátý, kupuju nový :-)) )
Přílohy: 2puvodni_stav-detail.jpg ( 155729b ) - prasklinka, malinká, ale na nespínání turba stačí 3z_akvaristiky.jpg ( 343467b ) - tohle nekupovat, je to máslo a teplem se rozehřejvá 4opraveno.jpg ( 463738b ) - opraveno - dočasně 5to_mi_zbylo.jpg ( 423966b ) - to mi zbylo, nebál jsem se do toho jít destruktivně a říznout to :-) |
|
| |
|
|