| | |
20.01.2015 20:16 -
Re: Auto ztrácí výkon / C5 I 2.0 HDi
|
2777218
|
|
novka
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Tak se taky podělím o zkuenost.auto z ničeho nic přestalo táhnout a turbo spínalo kolem 3000 otáček.Diagnostika nic neukázala.Po pročtení fóra tady a na peugeot clubu a konzultaci s mechanikem jsem vyměnil váhu vzduchu a auto lítá jako dřív.Díky vem za kadý příspěvek. A důvod proč odela bylo nasání vody nevím odkud do vzduch.filtru a odela i váha.
Tak se taky podělím o zkuenost.auto z ničeho nic přestalo táhnout a turbo spínalo kolem 3000 otáček.Diagnostika nic neukázala.Po pročtení fóra tady a na peugeot clubu a konzultaci s mechanikem jsem vyměnil váhu vzduchu a auto lítá jako dřív.Díky vem za kadý příspěvek.:palec A důvod proč odela bylo nasání vody nevím odkud do vzduch.filtru a odela i váha.
|
|
20.01.2015 21:04 -
|
2777251
|
|
novka
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Díky za radu o výkendu se do toho pustím.návod u jsem nael.
Díky za radu o výkendu se do toho pustím.návod u jsem nael.
|
|
17.02.2015 13:43 -
|
2787837
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Mám problém s výkonem. Měnil jsem startér, take abych se k němu líp dostal sem sundal hadice turba (tu co vede do chladiče úplně tu druhou sem jen povolil nahoře abych ji vysunul) a vzduchovej filtr. Vyndal sem startér dal novej. Vechno sloil a dneska kdy sem jel tak se dostanu max na 2500 otáček, ale teda trvá to ne to vyleze a díky tomu teda rychlost taky stoupá pomalinku. Vypadá to jako by auto vůbec nemělo turbo, přitom před tím sem s tím neměl ádnej problém. Nějaká rada co to je, e se to stalo vlatně bez příčiny? díky
edit: tak sem koukal jestli nebyla nějaká hadice blbě přitaená a nael sem vypadlou jednu hadičku (vím kam vede). Jak je vidět ten konec mám prasklý, čo asi bude příčina e? jak velký je tam tlak a čím to případně nahradit, nebo aspoň dočasně opravit?
Mám problém s výkonem. Měnil jsem startér, take abych se k němu líp dostal sem sundal hadice turba (tu co vede do chladiče úplně tu druhou sem jen povolil nahoře abych ji vysunul) a vzduchovej filtr. Vyndal sem startér dal novej. Vechno sloil a dneska kdy sem jel tak se dostanu max na 2500 otáček, ale teda trvá to ne to vyleze a díky tomu teda rychlost taky stoupá pomalinku. Vypadá to jako by auto vůbec nemělo turbo, přitom před tím sem s tím neměl ádnej problém. Nějaká rada co to je, e se to stalo vlatně bez příčiny? díky
edit: tak sem koukal jestli nebyla nějaká hadice blbě přitaená a nael sem vypadlou jednu hadičku (vím kam vede). Jak je vidět ten konec mám prasklý, čo asi bude příčina e? jak velký je tam tlak a čím to případně nahradit, nebo aspoň dočasně opravit?
Přílohy: DSCF2568.JPG ( 206928b ) - |
|
17.02.2015 18:00 -
|
2787893
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
super, zítra zkusím najít nějakou hadičku a doufám e to bude tím
Asi sem při vyndavání toho startéru o ní zavadil a jak je prasklá tak nedrela a vypadla ale vidět nic nebylo, a kdy sem to dneska zkoumal sem jí nael e není nikam zapojená.
super, zítra zkusím najít nějakou hadičku a doufám e to bude tím :)
Asi sem při vyndavání toho startéru o ní zavadil a jak je prasklá tak nedrela a vypadla ale vidět nic nebylo, a kdy sem to dneska zkoumal sem jí nael e není nikam zapojená.
|
|
17.02.2015 21:10 -
|
2788080
|
|
jumep
|
|
|
predpokladam ze si rozlomil plastovu Ylonku podtlaku (da sa kupit taka plastova na ostrekovace a ta pouzit ako nahrada)
nemam tu teraz fotku toho ale hned vlavo pod sacou Ylonkou je taka biela a idu z nej trubicky
predpokladam ze si rozlomil plastovu Ylonku podtlaku (da sa kupit taka plastova na ostrekovace a ta pouzit ako nahrada)
nemam tu teraz fotku toho ale hned vlavo pod sacou Ylonkou je taka biela a idu z nej trubicky
|
|
18.02.2015 16:20 -
|
2788318
|
|
scratcher
|
|
|
Tak problém vyřeen. Byla to jen ta hadička co vede do motoru (prasklá ta guma na konci, nahradil sem jí skoro stejnou co jsem nael doma), koukal jsem i na tu bílou Yku kdyby náhodou a ta je v pohodě. Teď musím dořeit proč to blbě startuje po delím stání a bude ve OK
Ale díky za rady!
Tak problém vyřeen. Byla to jen ta hadička co vede do motoru (prasklá ta guma na konci, nahradil sem jí skoro stejnou co jsem nael doma), koukal jsem i na tu bílou Yku kdyby náhodou a ta je v pohodě. Teď musím dořeit proč to blbě startuje po delím stání a bude ve OK :)
Ale díky za rady!
|
|
10.06.2015 10:57 -
|
2829738
|
|
xantia4700
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Čau,mám podobný problém,auto jezdí do zhruba 2000 ot bez ivota,nad tyto ot táhne bezvadně.Má někdo nějakou radu?
Čau,mám podobný problém,auto jezdí do zhruba 2000 ot bez ivota,nad tyto ot táhne bezvadně.Má někdo nějakou radu?
|
|
10.06.2015 11:49 -
|
2829761
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
scratcher: problém se startováním jsem měl taky. Mohl být motor teplý nebo studený ale po jízdě kdy jsem chtěl znova startovat to nechtělo ani za nic chytnout. Zkouel se regulátor tlaku ale tím to nebylo. Dělali to dva vstřiky. Přes přepad se od nich vracelo hodně nafty. Po výměně bylo ve zase v pořádku.
Sakra teprve teď jsem si viml data příspěvku
scratcher: problém se startováním jsem měl taky. Mohl být motor teplý nebo studený ale po jízdě kdy jsem chtěl znova startovat to nechtělo ani za nic chytnout. Zkouel se regulátor tlaku ale tím to nebylo. Dělali to dva vstřiky. Přes přepad se od nich vracelo hodně nafty. Po výměně bylo ve zase v pořádku.
Sakra :-) teprve teď jsem si viml data příspěvku :-)
|
|
14.06.2015 21:59 -
|
2831147
|
|
macikm
|
|
|
Asi vechno, co se na C5 II můe udát, se mi děje
V pátek při cestě po D1 na Moravu auto jelo hrozně líně, plyn a na podlaze a do kopce se i tak zpomalovalo. Maximální okamitá spotřeba cca 13 litrů. Za autem kouř není - ani bílý, ani černý.
Před cca týdnem mi měnili olej a (snad) i filtry, aspoň tak zněla "objednávka" - tak jestli nemohli něco při tom poondit ?
Asi budu muset na diagnostiku - je třeba moný zjistit, jestli to jsou výe zmíněný vstřiky i tou diagnostikou ?
Nebo si mám připravit těký peníze na turbo ? A kdy - kolik teď aktuálně ?
Jak rychle se to dá zdiagnostikovat a opravit ?
Asi vechno, co se na C5 II můe udát, se mi děje :-(
V pátek při cestě po D1 na Moravu auto jelo hrozně líně, plyn a na podlaze a do kopce se i tak zpomalovalo. Maximální okamitá spotřeba cca 13 litrů. Za autem kouř není - ani bílý, ani černý.
Před cca týdnem mi měnili olej a (snad) i filtry, aspoň tak zněla "objednávka" - tak jestli nemohli něco při tom poondit ?
Asi budu muset na diagnostiku - je třeba moný zjistit, jestli to jsou výe zmíněný vstřiky i tou diagnostikou ?
Nebo si mám připravit těký peníze na turbo ? A kdy - kolik teď aktuálně ?
Jak rychle se to dá zdiagnostikovat a opravit ?
|
|
14.06.2015 22:01 -
|
2831148
|
|
jumep
|
|
|
hlavne to treba zdiagnostikovat rozumne, vacsinou je to prkotina ....
hlavne to treba zdiagnostikovat rozumne, vacsinou je to prkotina ....
|
|
15.06.2015 08:08 -
|
2831219
|
|
macikm
|
|
|
no budu doufat, e to prkotina doopravdy bude ...
no budu doufat, e to prkotina doopravdy bude ...
|
|
15.06.2015 11:07 -
|
2831281
|
|
macikm
|
|
|
jruze napsal(a): je to od té výměny oleje? Jestli ano asi vím - je to prkonina
no mám ten pocit, e to je po tom
je pravda, e autem a tak moc nejezdím a kdy u, tak spí couračky nebo "ekonomická" pohodová jízda, take jsem to moc nepozoroval
ale teď v pátek (a v neděli zpátky) cestou po D1 to bylo hodně poznat - to fakt kopeček a rychlost i při tempomatu nastaveném na 120 klesla a skoro na 90
jestli je to prkotina, kdy se můu stavit ?
no mám ten pocit, e to je po tom
je pravda, e autem a tak moc nejezdím a kdy u, tak spí couračky nebo "ekonomická" pohodová jízda, take jsem to moc nepozoroval
ale teď v pátek (a v neděli zpátky) cestou po D1 to bylo hodně poznat - to fakt kopeček a rychlost i při tempomatu nastaveném na 120 klesla a skoro na 90
jestli je to prkotina, kdy se můu stavit ? :-))
|
|
15.06.2015 12:08 -
|
2831286
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
podtlakova hadička okolo olejoveho filtra. Skús pozrie.
podtlakova hadička okolo olejoveho filtra. Skús pozrie.
|
|
| |
|
|