| | |
17.11.2008 19:40 -
Porucha katalyzátoru
|
168867
|
|
Tom
|
|
|
Ahoj. Chci se zeptat, jestli se to někomu u přihodilo. Po nastartování, hlavně v zimě, běí motor na 3 válce, po přidání plynu na 4. Ukáe se na displeji porucha katalyzátoru. Po ujetí pár km a znovu nastartování porucha zmizí. Svíčky mám nové. Stalo se to 2krát za rok. Dík za příspěvky. Tom.
Ahoj. Chci se zeptat, jestli se to někomu u přihodilo. Po nastartování, hlavně v zimě, běí motor na 3 válce, po přidání plynu na 4. Ukáe se na displeji porucha katalyzátoru. Po ujetí pár km a znovu nastartování porucha zmizí. Svíčky mám nové. Stalo se to 2krát za rok. Dík za příspěvky. Tom.
|
|
17.11.2008 20:50 -
Re: Porucha katalyzátoru
|
168868
|
|
tief
|
|
|
Mozno vstrekovace alebo cievky ...
Mozno vstrekovace alebo cievky ...
|
|
17.11.2008 21:53 -
|
168869
|
|
jumep
|
|
|
.link.
tu sa nieco riesilo, skus pozret
http://www.citroeny.cz/forum/viewtopic.php?t=12074&highlight=valce
tu sa nieco riesilo, skus pozret
|
|
18.11.2008 09:46 -
|
168870
|
|
Martyn
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Tento problém řeím také. Vyměměny cívky, svíčky (ve orig. Citroen) a problém stále trvá. Nakonec jsem absolvoval komplet diagnostiku motoru v autorizovaném servisu. Diagnoza nic moc, problém není v elektronice, ale jedná se pravděpodobně o mech. závadu. S největí pravděpodobností (nízký tlak v jednom válci) v hydraulických zdvihátkách ventilů. Bylo mi doporučeno provést výměnu vech zdvihátek (cena sady je cca 15.000,- Kč). Budu to jetě konzultovat se svým mechanikem a pak dám vědět.
Tento problém řeím také. Vyměměny cívky, svíčky (ve orig. Citroen) a problém stále trvá. Nakonec jsem absolvoval komplet diagnostiku motoru v autorizovaném servisu. Diagnoza nic moc, problém není v elektronice, ale jedná se pravděpodobně o mech. závadu. S největí pravděpodobností (nízký tlak v jednom válci) v hydraulických zdvihátkách ventilů. Bylo mi doporučeno provést výměnu vech zdvihátek (cena sady je cca 15.000,- Kč). Budu to jetě konzultovat se svým mechanikem a pak dám vědět.
|
|
18.11.2008 10:48 -
|
168871
|
|
Darja
|
|
|
Zdvihatka je mozne sehnat urcite levneji, da se i za polovinu. Pred rokem jsme chteli vymenit vsech 24 zdvihatek a bylo nam receno 24 000Kc za material Heh, tak jsme is prinesli svoje za cca 13 000Kc
Komprese se da zmerit na miste, v kazdem trochu lepsim servise.
Zdvihatka je mozne sehnat urcite levneji, da se i za polovinu. Pred rokem jsme chteli vymenit vsech 24 zdvihatek a bylo nam receno 24 000Kc za material :-D Heh, tak jsme is prinesli svoje za cca 13 000Kc :-)
Komprese se da zmerit na miste, v kazdem trochu lepsim servise.
|
|
18.11.2008 11:00 -
|
168872
|
|
Martyn
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Ta nízká komprese u jednoho válce byla naměřena, patně jsem to asi formuloval. Olej to neere, proto ty zdvihátka a ne krouky. Jenom na vysvětlení.
Ta nízká komprese u jednoho válce byla naměřena, patně jsem to asi formuloval. Olej to neere, proto ty zdvihátka a ne krouky. Jenom na vysvětlení.
|
|
30.11.2008 16:16 -
|
168873
|
|
Tom
|
|
|
Myslím, e problém bude ve vlhkosti. Moná zoxidovaný kontakt ke svíčce. tento víkend se závada neobjevila.
Myslím, e problém bude ve vlhkosti. Moná zoxidovaný kontakt ke svíčce. tento víkend se závada neobjevila.
|
|
02.12.2008 15:33 -
|
168874
|
|
fantomasc5
|
Město: Zlín, Auto: | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahojte.Mám auto s plg a tento problém mám taky.Mechanik mi poradil abych vyčistil trisky ultrazvukem s tím e se zanáí nekvalitním lpg.Jak to provedu dám vědět.
Ahojte.Mám auto s plg a tento problém mám taky.Mechanik mi poradil abych vyčistil trisky ultrazvukem s tím e se zanáí nekvalitním lpg.Jak to provedu dám vědět.
|
|
02.12.2008 15:36 -
|
168875
|
|
Darja
|
|
|
Trysky se daji vycistit ultrazvukem, stoji to okolo 500Kc kus.
Ale i u LPG mas "palivovy" filtr. Co zkusit nejdriv vymenit ten?
Trysky se daji vycistit ultrazvukem, stoji to okolo 500Kc kus.
Ale i u LPG mas "palivovy" filtr. Co zkusit nejdriv vymenit ten?
|
|
02.12.2008 15:52 -
|
168876
|
|
fantomasc5
|
|
|
To je jasný.Ale problém mám kdy jedu na benzím.Kdy se přepne na plyn jede parádně.
To je jasný.Ale problém mám kdy jedu na benzím.Kdy se přepne na plyn jede parádně.
|
|
02.12.2008 15:58 -
|
168877
|
|
Darja
|
|
|
ty nemas pri jizde na lpg vyple benzinove vstriky?
ty nemas pri jizde na lpg vyple benzinove vstriky?
|
|
04.12.2008 10:20 -
|
168878
|
|
fantomasc5
|
|
|
Nevím,koly na to nemám ale snad tam nemontovali jetě vstřiky na lpg.
Nevím,koly na to nemám ale snad tam nemontovali jetě vstřiky na lpg.
|
|
04.12.2008 10:52 -
|
168879
|
|
tief
|
|
|
Posli nejake fotky motora jak to tam mas udelane. Rozhodne by si mel mit extra sadu vstrekovacu jenom na jizdu na LPG a benzinove maji byt vypnute a uzavrete ( tzn neni sance aby se nejak zanaseli ) ..
Posli nejake fotky motora jak to tam mas udelane. Rozhodne by si mel mit extra sadu vstrekovacu jenom na jizdu na LPG a benzinove maji byt vypnute a uzavrete ( tzn neni sance aby se nejak zanaseli ) ..
|
|
28.01.2009 19:58 -
|
386827
|
|
Martyn
|
|
|
Tak nakonec se podařilo problém odstranit. Pomohlo vyčitění "vnitřku" motoru speciální chemií přidanou do motorového oleje (po ujetí určitého počtu km se musí olej vyměnit) v kombinaci s obdobnou chemií přidanou do benzínu. Dokonce zmizelo i pocukávání motoru okolo dvou tisíc otáček, které zde u také bylo někde diskutované. Práce byly provedeny v Autoservisu Citroen - Petr Pachta. Tudí naprostá spokojenost.
Tak nakonec se podařilo problém odstranit. Pomohlo vyčitění "vnitřku" motoru speciální chemií přidanou do motorového oleje (po ujetí určitého počtu km se musí olej vyměnit) v kombinaci s obdobnou chemií přidanou do benzínu. Dokonce zmizelo i pocukávání motoru okolo dvou tisíc otáček, které zde u také bylo někde diskutované. Práce byly provedeny v Autoservisu Citroen - Petr Pachta. Tudí naprostá spokojenost.
|
|
29.01.2009 08:47 -
|
386832
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
a jak se zove ta speciální chemie a co to stojí?
a jak se zove ta speciální chemie a co to stojí?
|
|
29.01.2009 09:57 -
|
386833
|
|
tief
|
|
|
ach jo .. magicka vodicka od doktora Jajboli ...
ach jo .. magicka vodicka od doktora Jajboli ...
|
|
29.01.2009 11:08 -
|
386836
|
|
Martyn
|
|
|
Váený tiefe, oceňuji vtipnou reakci. Ale pro mne je důleité to, e auto opět jede tak jak má. Slueb zmiňovaného servisu vyuívám ji řadu let (C5 je mým čtvrtým citroenem) a nikdy jsem neměl důvod k nespokojenosti. To ve.
Váený tiefe, oceňuji vtipnou reakci. Ale pro mne je důleité to, e auto opět jede tak jak má. Slueb zmiňovaného servisu vyuívám ji řadu let (C5 je mým čtvrtým citroenem) a nikdy jsem neměl důvod k nespokojenosti. To ve.
|
|
| |
|
|