| | |
22.11.2008 10:25 -
Huceni z motoru
|
168798
|
|
Hud1ai2
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Ahoj vsem. Vim, ze se to tady uz nekde resilo, ale nemuzu to nikde najit. Mam C5 I, 2003, 4st automat, 2,2HDI a posledni dobou nejak pozoruju, ze pri otackach cca 1500 zacne auto hrozne vibrovat. Hodne to huci uvnitr celyho auta. Pod a nad touhle urovni je to v poradku. Ale jakmile proste automat preradi a sem na 1500, tak to zas huci. Mate nekdo nejaky zkusenosti s timhle problemem nebo je to normalni? Diky.
Ahoj vsem. Vim, ze se to tady uz nekde resilo, ale nemuzu to nikde najit. Mam C5 I, 2003, 4st automat, 2,2HDI a posledni dobou nejak pozoruju, ze pri otackach cca 1500 zacne auto hrozne vibrovat. Hodne to huci uvnitr celyho auta. Pod a nad touhle urovni je to v poradku. Ale jakmile proste automat preradi a sem na 1500, tak to zas huci. Mate nekdo nejaky zkusenosti s timhle problemem nebo je to normalni? Diky.
|
|
22.11.2008 14:13 -
Re: Huceni z motoru
|
168799
|
|
tief
|
|
|
Normalne to neni, dela to i za studena i za tepla ?
Normalne to neni, dela to i za studena i za tepla ?
|
|
22.11.2008 14:28 -
|
168800
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Tak to bych ted kecal, to si uplne nevybavuju, protoze kdyz se motor zahreje, sem uz vetsinou na dalnici. Jeste to zkusim vysledovat. Ale pri volnobehu si motor celkem seveli. Mozna je to nekde v ulozeni motoru.
Tak to bych ted kecal, to si uplne nevybavuju, protoze kdyz se motor zahreje, sem uz vetsinou na dalnici. Jeste to zkusim vysledovat. Ale pri volnobehu si motor celkem seveli. Mozna je to nekde v ulozeni motoru.
|
|
28.11.2008 16:06 -
|
168801
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Tak sem to tak nejak sledoval a zjistil sem zajimavy veci V poslednich dnech, kdy teploty jdou obcas pod 0, tak je ten motor v prvni fazi v pohode, pak se zahreje a taky. Ale kdyz nekde zastavim a motor vychladne, ale nepromrzne, tak to huci. Nevim, mozna mam divny usi, protoze mi to prijde dost zvlastni. Nebo sem namrzlej ja a jinak slysim.
Tak sem to tak nejak sledoval a zjistil sem zajimavy veci :) V poslednich dnech, kdy teploty jdou obcas pod 0, tak je ten motor v prvni fazi v pohode, pak se zahreje a taky. Ale kdyz nekde zastavim a motor vychladne, ale nepromrzne, tak to huci. Nevim, mozna mam divny usi, protoze mi to prijde dost zvlastni. Nebo sem namrzlej ja a jinak slysim.
|
|
28.11.2008 19:52 -
|
168802
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Spí jen doměnka - e by díra ve výfuku?
Spí jen doměnka - e by díra ve výfuku?
|
|
29.11.2008 22:09 -
|
168803
|
|
luki2001
|
Město: Trutnov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Nejspí "doivotní nápň v převodovce". Měl jsem úplně stejný problém. Po výměně přev. oleje markantní zlepení. Vibrace byly při miňovaných otáčkách mezi 2-3 a 3-4. Po výměně celkově měkčí řazení a vibrace podstatně mení u jen mezi 2-3, ale pouze při pomalém přidávání plynu. Budu chvíli jezdit a pak výměnu moná zopakuji, protoe se dá vyměnit cca 1/3 náplně. Řeilo se to u na citroenech.cz a můu jen potvrdit. Nikde jsem se nedočetl, jestli nemůe být problém v softw. převodovky. Nestalo se to náhodou někomu?
Nejspí "doivotní nápň v převodovce". Měl jsem úplně stejný problém. Po výměně přev. oleje markantní zlepení. Vibrace byly při miňovaných otáčkách mezi 2-3 a 3-4. Po výměně celkově měkčí řazení a vibrace podstatně mení u jen mezi 2-3, ale pouze při pomalém přidávání plynu. Budu chvíli jezdit a pak výměnu moná zopakuji, protoe se dá vyměnit cca 1/3 náplně. Řeilo se to u na citroenech.cz a můu jen potvrdit. Nikde jsem se nedočetl, jestli nemůe být problém v softw. převodovky. Nestalo se to náhodou někomu?
|
|
30.11.2008 15:40 -
|
168804
|
|
tief
|
|
|
hmm tohle taky dela casto hydrodynamicky menic na automate.
hmm tohle taky dela casto hydrodynamicky menic na automate.
|
|
01.12.2008 12:39 -
|
168805
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Tak diky zatim vsem za rady. Za chvili budu mit 160k a mam planovanou kontrolu, tak to asi vezmu pri jednom. Jen co teda najdu tady no foru nejakej dobrej servis se slusnyma referencema
Tak diky zatim vsem za rady. Za chvili budu mit 160k a mam planovanou kontrolu, tak to asi vezmu pri jednom. Jen co teda najdu tady no foru nejakej dobrej servis se slusnyma referencema :)
|
|
01.12.2008 21:04 -
|
168806
|
|
jaara
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 38 |
|
|
mám také 2,2 automat, a mám stejný problém, ale spíe mi přijde, e je to čalounění, někde nějaký plast ne převodovka. Nějaký měnič převodů je tam měněný a přev. olej také. jinak je ticho, ale kritický otáčky to má v těch 1500. moná by bylo dobrý zvednout krouák, aby si to lépe vzalo
mám také 2,2 automat, a mám stejný problém, ale spíe mi přijde, e je to čalounění, někde nějaký plast ne převodovka. Nějaký měnič převodů je tam měněný a přev. olej také. jinak je ticho, ale kritický otáčky to má v těch 1500. moná by bylo dobrý zvednout krouák, aby si to lépe vzalo
|
|
03.12.2008 08:02 -
|
168807
|
|
tief
|
|
|
Hud1ai2: Holetin
Hud1ai2: Holetin
|
|
03.12.2008 21:06 -
|
168808
|
|
Darja
|
|
|
hud1ai2: Jo, holetin, vrele doporucuju
hud1ai2: Jo, holetin, vrele doporucuju
|
|
03.12.2008 21:11 -
|
168809
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Diky za tip, nicmene z Prahy je to celkem streka Treba az budu mit cestu kolem. Nebo je to kvalitativne a cenove tak dobry, ze se ta cesta vyplati?
Diky za tip, nicmene z Prahy je to celkem streka :) Treba az budu mit cestu kolem. Nebo je to kvalitativne a cenove tak dobry, ze se ta cesta vyplati?
|
|
03.12.2008 21:16 -
|
168810
|
|
Darja
|
|
|
vyplati ...
vyplati ...
|
|
04.12.2008 17:19 -
|
168811
|
|
jaara
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 38 |
|
|
nemohu soudit, ale lepí si připlatit za skvělé sluby (nemyslím servis CITROEN) ne se pak potýkat s různejma vadama
nemohu soudit, ale lepí si připlatit za skvělé sluby (nemyslím servis CITROEN) :-) ne se pak potýkat s různejma vadama
|
|
27.12.2008 08:57 -
|
168812
|
|
Seki
|
Město: Velké Meziříčí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 58 |
|
|
mě hučení a vibrace v kritických otáčkách dělala řemenice klikové hřídele. Vypadalo to zpočátku jako by vibroval nějaký plast a časem to přelo v kovové dost hlasité klepání. Po výměně je klid. mj.: cesta do Holetína se určitě vyplatí...
mě hučení a vibrace v kritických otáčkách dělala řemenice klikové hřídele. Vypadalo to zpočátku jako by vibroval nějaký plast a časem to přelo v kovové dost hlasité klepání. Po výměně je klid. mj.: cesta do Holetína se určitě vyplatí... :)
|
|
28.01.2009 15:03 -
|
386821
|
|
Hud1ai2
|
|
|
Vy tam snad v tom Holetíně dostáváte nějaký bonusy za reklamu, ne? Nebylo by něco blíe? Třeba někde kolem Plzně nebo Prahy? Koukal sem tu ve forech, e někdo chválil servis někde na pze 10, ale e je draí. Jene mi přijde, e to co si připlatim v Praze, to zas projedu na cestě Plzeň->Holetín a zpět. U ale potřebuju servis jako prase drbání.
Vy tam snad v tom Holetíně dostáváte nějaký bonusy za reklamu, ne? Nebylo by něco blíe? :) Třeba někde kolem Plzně nebo Prahy? Koukal sem tu ve forech, e někdo chválil servis někde na pze 10, ale e je draí. Jene mi přijde, e to co si připlatim v Praze, to zas projedu na cestě Plzeň->Holetín a zpět. U ale potřebuju servis jako prase drbání.
|
|
28.01.2009 16:02 -
|
386823
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
Myslí Autoport s.r.o. .link. no já mám s nima dobrý zkuenosti, etě s BX, i dy po 2 dnech závadu nenali, nic neúčtovali, to sem váně čuměl. Pak s XA, potřeboval sem kartu a novej klíč, poho. Přili mi vstřícný, to mý zkuenosti.....
Myslí Autoport s.r.o. http://www.autoport.cz/ no já mám s nima dobrý zkuenosti, etě s BX, i dy po 2 dnech závadu nenali, nic neúčtovali, to sem váně čuměl. Pak s XA, potřeboval sem kartu a novej klíč, poho. Přili mi vstřícný, to mý zkuenosti.....
|
|
28.01.2009 18:34 -
|
386825
|
|
Martyn
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Mám dobré zkuenosti s tímto servisem: .link. Vyuívám u mnoho let (BX, Xantia a teď C5). Je to obec Dřínov, nedaleko Kralup nad Vltavou.
Mám dobré zkuenosti s tímto servisem: http://www.poolstar.cz/citroen.htm. Vyuívám u mnoho let (BX, Xantia a teď C5). Je to obec Dřínov, nedaleko Kralup nad Vltavou.
|
|
15.09.2012 00:06 -
|
2505492
|
|
Stanly
|
Město: Rudník, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Ahoj vem. Mám pravděpodobně stejný problém s nadměrným hlukem a vibracemi. V jednom servisu mi zdělili, e je to prasklá hadice na sání před airboxem. Hadice sice byla na mraky, ale zde problém není. Konsultoval jsem to telefonicky s panem Tobolíkem autodily Hulin a ten mi zdělil, e je vadný ,,akcelerační blok motoru". Ten by se měl nacházet nalevo motoru někde pod airboxem a je pravda, e z té strany se ozývá ten hukot. Ten blok se dá u něj zakoupit za nějakých 1600,-Kč. Výměna je prý jednoduchá. Řeil údajně na svém voze stejný problém, v autě se pro randál nedalo téměř jezdit. Po výměně tohoto bloku klid. Nedoporučuje repliku, tu původně namontoval, ale zlepení minimální. Zatím nemám vlastní zkuenost s řeením tohoto problému. Napíu a to bude aktuální. Teď potřebuji upřednostnit výměny oleje v moturu a AP.
Ahoj vem. Mám pravděpodobně stejný problém s nadměrným hlukem a vibracemi. V jednom servisu mi zdělili, e je to prasklá hadice na sání před airboxem. Hadice sice byla na mraky, ale zde problém není. Konsultoval jsem to telefonicky s panem Tobolíkem autodily Hulin a ten mi zdělil, e je vadný ,,akcelerační blok motoru". Ten by se měl nacházet nalevo motoru někde pod airboxem a je pravda, e z té strany se ozývá ten hukot. Ten blok se dá u něj zakoupit za nějakých 1600,-Kč. Výměna je prý jednoduchá. Řeil údajně na svém voze stejný problém, v autě se pro randál nedalo téměř jezdit. Po výměně tohoto bloku klid. Nedoporučuje repliku, tu původně namontoval, ale zlepení minimální. Zatím nemám vlastní zkuenost s řeením tohoto problému. Napíu a to bude aktuální. Teď potřebuji upřednostnit výměny oleje v moturu a AP.
|
|
| |
|
|