| | |
13.07.2011 16:04 -
Re: LPG a C5
|
2401490
|
|
jumep
|
|
|
nie, ono sa to zresetuje na stav nadrze, jedinu sancu co mas je spravit tam nejake udelatko ktore po zhasnuti motora odpoji palivomer na chvilku ze po zapnuti kluca sa zresetuje nadrz
nie, ono sa to zresetuje na stav nadrze, jedinu sancu co mas je spravit tam nejake udelatko ktore po zhasnuti motora odpoji palivomer na chvilku ze po zapnuti kluca sa zresetuje nadrz
|
|
13.07.2011 17:52 -
|
2401498
|
|
hegisek
|
|
|
v předchozí diskuzi jsem se dočetl e se to po delí jízdě samo zrestartuje na to udělátko se necítím nejsem ádnej automechanic tak se dotoho nechci chrabat ale děkuji za typ zkusímse na to poptat co by to obnáelo a popřípadě jestli to nebude něčemu vadit
v předchozí diskuzi jsem se dočetl e se to po delí jízdě samo zrestartuje na to udělátko se necítím nejsem ádnej automechanic tak se dotoho nechci chrabat ale děkuji za typ zkusímse na to poptat co by to obnáelo a popřípadě jestli to nebude něčemu vadit:palec
|
|
13.07.2011 23:00 -
|
2401608
|
|
KostaKE
|
Město: Koice, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Pomerne casto sa to resetuje ked mas viac ako pol nadrze benzinu
hladove oko ma nevyhodu ze si nevies uzit total dark rezim...
Pomerne casto sa to resetuje ked mas viac ako pol nadrze benzinu :)
hladove oko ma nevyhodu ze si nevies uzit total dark rezim... :(
|
|
14.07.2011 17:36 -
|
2401727
|
|
tief
|
|
|
KostaKe: multimeter a skontroluj ci pri vrcani na LPG nie je na vstrekoch napatie ...
KostaKe: multimeter a skontroluj ci pri vrcani na LPG nie je na vstrekoch napatie ...
|
|
14.09.2011 13:57 -
LPG a C5
|
2413620
|
|
Vladimír
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Mám C5 třílitr a nechal jsem ho před rokem předělat na plyn. To, co následovalo, bych nepřál nejhorímu nepříteli. Neustálé hláky Antipollution fault, Catalyc convertet fault, odpálilo mi to u vechny cívky válců, nikdy jsem nevěděl, zda dojedu. Návtěvy normálních servisů asi 10 x v tomto období, návtěvy - reklamace u plynařů asi 5 x, ti si s tím ale nevěděli rady. Rozhodl jsem se nechat to vymontovat a vrátit se k benzínu.
Mám C5 třílitr a nechal jsem ho před rokem předělat na plyn. To, co následovalo, bych nepřál nejhorímu nepříteli. Neustálé hláky Antipollution fault, Catalyc convertet fault, odpálilo mi to u vechny cívky válců, nikdy jsem nevěděl, zda dojedu. Návtěvy normálních servisů asi 10 x v tomto období, návtěvy - reklamace u plynařů asi 5 x, ti si s tím ale nevěděli rady. Rozhodl jsem se nechat to vymontovat a vrátit se k benzínu.
|
|
14.09.2011 14:22 -
|
2413629
|
|
jumep
|
|
|
ono ten plyn tam treba vediet dat, co bohuzial vidim ze vela prevela plynarov nevie ...
ono ten plyn tam treba vediet dat, co bohuzial vidim ze vela prevela plynarov nevie ...
|
|
14.09.2011 14:22 -
|
2413630
|
|
tief
|
|
|
Dost pochybujem ( teda uplne pochybujem ) ze by plyn odpalil cievky, tie odchadzaju same a vecsinou v
kratkom intervale po sebe - je to spotrebak ...
Inak 'Catalyc convertet fault' je tiez chyba ktora priamo nesuvisi s plynom, skorej s vekom katalyzatoru a premenlivou kvalitou plynu.
Dost pochybujem ( teda uplne pochybujem ) ze by plyn odpalil cievky, tie odchadzaju same a vecsinou v
kratkom intervale po sebe - je to spotrebak ...
Inak 'Catalyc convertet fault' je tiez chyba ktora priamo nesuvisi s plynom, skorej s vekom katalyzatoru a premenlivou kvalitou plynu.
|
|
14.09.2011 17:29 -
|
2413640
|
|
Darja
|
|
|
jak píe tief, vechno odelo věkem, né plynem... i mě pochcípaly vechny cívky, kaáky... To je stáří
jak píe tief, vechno odelo věkem, né plynem... i mě pochcípaly vechny cívky, kaáky... To je stáří :-))))
|
|
15.09.2011 00:53 -
|
2413775
|
|
Vladimír
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Měl jsem to auto asi rok předtím, ne jsem to nechal předělat na plyn. Jezdilo dokonale, v ivotě se mi ádné hláky (kromě nízkého tlaku v pneumatikách) neobjevovaly. U kdy jsem přebíral auto od plynařů po předělání, byla tam hláka Antipollution fault. Plynaři mi řekli : Pane, to za pár kilomertů zmizí". Ono to za asi 1000 km zmizelo, aby se objevilo zas spolu s hlákou Catalyc Converter fault a s odpálením cívky. Pak se v rychlém slevu odpálily vechny cívky, a teď se odpálila i první z těch nových .... Nechalo mne to ve tychu na cestě do Chorvatska ... Brrr, PLYN U NIKDY VÍCE NA VĚČNÉ ČASY A NIKDY JINAK !!!!!!! Opakuji: Před instalací plynu to asi rok jezdilo bez jediné chybičky. Na tomto místě bych chtěl varovat vechny lidi, kteří uvaují o této neastné přestavbě. Vladimír
Měl jsem to auto asi rok předtím, ne jsem to nechal předělat na plyn. Jezdilo dokonale, v ivotě se mi ádné hláky (kromě nízkého tlaku v pneumatikách) neobjevovaly. U kdy jsem přebíral auto od plynařů po předělání, byla tam hláka Antipollution fault. Plynaři mi řekli : Pane, to za pár kilomertů zmizí". Ono to za asi 1000 km zmizelo, aby se objevilo zas spolu s hlákou Catalyc Converter fault a s odpálením cívky. Pak se v rychlém slevu odpálily vechny cívky, a teď se odpálila i první z těch nových .... Nechalo mne to ve tychu na cestě do Chorvatska ... Brrr, PLYN U NIKDY VÍCE NA VĚČNÉ ČASY A NIKDY JINAK !!!!!!! Opakuji: Před instalací plynu to asi rok jezdilo bez jediné chybičky. Na tomto místě bych chtěl varovat vechny lidi, kteří uvaují o této neastné přestavbě. Vladimír
|
|
15.09.2011 06:45 -
|
2413781
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
to Jumep a Hegisek - tohle je original resetátor palivoměru od AG co mám v autě
to Vladimir - to není plynem jako takovým, spíe montání firmou
to Jumep a Hegisek - tohle je original resetátor palivoměru od AG co mám v autě
to Vladimir - to není plynem jako takovým, spíe montání firmou
Přílohy: Resetátor palivoměru.jpg ( 40131b ) - |
|
15.09.2011 07:52 -
|
2413796
|
|
tief
|
|
|
Este raz a pomali - plyn nema ako odpalit cievky - to ze ti odisli cievky postupne v kratkom case je normalna vec u V6 - casto spominany jav - maju zivotnost 100 000km ale nikdo je potom nemeni - takze po urcitom case v kratkom intervale vsetky skapu ... Prestavieb V6 motora na plyn jazdi po svete hromada a nemaju ziaden problem takze asi tak ...
Samozrejme vynimka je ked ti tam ta firma nabastlila nejake sialene zverstvo a posrali to - ale potom je namieste varobat pred firmou a nie pred plynom ako takym ... Plyn rozhodne nie je nestastne riesenie - v svetle palivovej politiky tohto statu mozno jedine riesenie do buducna
ps: nemal si tam nahodou tie debilne plynove sviecky ?
Este raz a pomali - plyn nema ako odpalit cievky - to ze ti odisli cievky postupne v kratkom case je normalna vec u V6 - casto spominany jav - maju zivotnost 100 000km ale nikdo je potom nemeni - takze po urcitom case v kratkom intervale vsetky skapu ... Prestavieb V6 motora na plyn jazdi po svete hromada a nemaju ziaden problem takze asi tak ...
Samozrejme vynimka je ked ti tam ta firma nabastlila nejake sialene zverstvo a posrali to - ale potom je namieste varobat pred firmou a nie pred plynom ako takym ... Plyn rozhodne nie je nestastne riesenie - v svetle palivovej politiky tohto statu mozno jedine riesenie do buducna :)
ps: nemal si tam nahodou tie debilne plynove sviecky ?
|
|
15.09.2011 10:50 -
|
2413851
|
|
jruze
|
|
|
Já jsem nalítal na plynovejch autech od formana,vectru,bx min.300tkm a je pravda e plyn je náročnějí na kvalitu jiskry,ale to neznamená e k vůli tomu něco na zapalování odejde jen to e se to projeví dřív jako problém ne při jízdě na benzín(na benzín to jetě není poznat a plyn u můe zlobit-samozřejmě se bavím o starých plyn. systémech)Plyn kdy je dobře udělanej tak jen etří Kč/km
Já jsem nalítal na plynovejch autech od formana,vectru,bx min.300tkm a je pravda e plyn je náročnějí na kvalitu jiskry,ale to neznamená e k vůli tomu něco na zapalování odejde jen to e se to projeví dřív jako problém ne při jízdě na benzín(na benzín to jetě není poznat a plyn u můe zlobit-samozřejmě se bavím o starých plyn. systémech)Plyn kdy je dobře udělanej tak jen etří Kč/km
|
|
15.09.2011 14:53 -
|
2413931
|
|
hegisek
|
|
|
no já mám teprve 5tis.km na LPG a ze začátku mě pozlobili cívky ale to jsem veděl kdy u jsem auto kupoval e je musím vyměnit ale od té doby super adné hlaky tichí chod parádní svezení a to tam mám STAGA co mě dost lidí varovalo ale bez prblému co se LPG týče jen ty ranní prvé starty ale jak jsem četl stím se tu válčí docela hodně ale jedná se jen o prvotní natočení pak u vííícary
no já mám teprve 5tis.km na LPG a ze začátku mě pozlobili cívky ale to jsem veděl kdy u jsem auto kupoval e je musím vyměnit ale od té doby super adné hlaky tichí chod parádní svezení a to tam mám STAGA co mě dost lidí varovalo ale bez prblému co se LPG týče jen ty ranní prvé starty ale jak jsem četl stím se tu válčí docela hodně ale jedná se jen o prvotní natočení pak u vííícary:palec
|
|
16.09.2011 13:05 -
|
2414254
|
|
Vladimír
|
|
|
Jetě k mým íleným potíím: Kdy jsem z čirého zoufalství asi 3 měsíce jezdil jen na benzín (mám ten plyn asi rok), tak potíe ustaly, neobjevovaly se ádné hláky Antipollution fault ani Catalyc Converter fault. Jakmile jsem zase začal jezdit na plyn, nenechaly potíe na sebe dlouho čekat. Je pravda, e u C5 V6 cívky válců ve 100 000 km odcházejí (jak píče Tief), ale mně u to začalo odpalovat i ty vyměněné, nové cívky (u jsem tam dal vechny nové). Mimochodem, co to jsou ty "debilní plynové svíčky ? Nevím, zda je tam nemám, ale asi ne. Já vím, e reklama je zde nepřípustná, ale nevíte náhodou někdo o opravdu spolehlivé firmě, kde by zjistili, co se to s tím mým neastným autem děje ? (viz moje 2 předchozí zoufalé příspěvky) ? Ta firma, kde mi to dělali, si s tím vůbec, ale vůbec neví rady. Byl jsem u nich za ten rok snad 5 krát, v normálních servisech asi 10 krát a v nich vesměs označovali jako příčinu potíí plyn. Ona by to opravdu musela být náhoda, e vechny obtíe se náhodou projevily jen tehdy, kdy je tam ten plyn a je to přepnuto na plyn, a jindy vůbec, ani asi 2 roky předtím vůbec, a zmizejí, kdy přestanu na plyn jezdit ... No, nezbývá ne přiznat poráku, a hnusného plynu, který mi totálně zničil auto, se zbavit. Vladimír
Jetě k mým íleným potíím: Kdy jsem z čirého zoufalství asi 3 měsíce jezdil jen na benzín (mám ten plyn asi rok), tak potíe ustaly, neobjevovaly se ádné hláky Antipollution fault ani Catalyc Converter fault. Jakmile jsem zase začal jezdit na plyn, nenechaly potíe na sebe dlouho čekat. Je pravda, e u C5 V6 cívky válců ve 100 000 km odcházejí (jak píče Tief), ale mně u to začalo odpalovat i ty vyměněné, nové cívky (u jsem tam dal vechny nové). Mimochodem, co to jsou ty "debilní plynové svíčky ? Nevím, zda je tam nemám, ale asi ne. Já vím, e reklama je zde nepřípustná, ale nevíte náhodou někdo o opravdu spolehlivé firmě, kde by zjistili, co se to s tím mým neastným autem děje ? (viz moje 2 předchozí zoufalé příspěvky) ? Ta firma, kde mi to dělali, si s tím vůbec, ale vůbec neví rady. Byl jsem u nich za ten rok snad 5 krát, v normálních servisech asi 10 krát a v nich vesměs označovali jako příčinu potíí plyn. Ona by to opravdu musela být náhoda, e vechny obtíe se náhodou projevily jen tehdy, kdy je tam ten plyn a je to přepnuto na plyn, a jindy vůbec, ani asi 2 roky předtím vůbec, a zmizejí, kdy přestanu na plyn jezdit ... No, nezbývá ne přiznat poráku, a hnusného plynu, který mi totálně zničil auto, se zbavit. Vladimír
|
|
16.09.2011 14:02 -
|
2414257
|
|
tief
|
|
|
Hmm no ked to tak citam tak skorej napis "hnusnej firmy co mi znicila auto" se zbavit ... plyn ako takovy nie zdroj tvojich problemov ale firma co to montovala. Vyborna firma na plyn je HL propan:
.link.
Nezabudni do CCCA napisat ktora firma ti robila montaz a upoznit na ich leve ruce ...
Hmm no ked to tak citam tak skorej napis "hnusnej firmy co mi znicila auto" se zbavit ... plyn ako takovy nie zdroj tvojich problemov ale firma co to montovala. Vyborna firma na plyn je HL propan:
http://www.ccca.cz/seznam/hlpropan_praha
Nezabudni do CCCA napisat ktora firma ti robila montaz a upoznit na ich leve ruce ...
|
|
16.09.2011 14:13 -
|
2414258
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
nevim zaco hanobí takove dobré auto.. Hanob tu firmu která ti ten plyn dělala!! A si ten plyn odmontujou a strčí někam a Tobě vrátí peníze zato, jakou kodu ti udělali a za stálou nefunkčnost!!! To bych řeil, ne problem auta, kdy sám ví, e je to patnou instalací zaplynování!!!! Stěuje si na foru, ale s problemem nic nedělá tím jen kur... samotné auto, a kdy ho chce jetě prodat, a budoucí majitel se tu regne tak bude zase jen hanobit auto, ne ten plyn!!! CCCA ! A ví.
nevim zaco hanobí takove dobré auto..:-(((( Hanob tu firmu která ti ten plyn dělala!! A si ten plyn odmontujou a strčí někam a Tobě vrátí peníze zato, jakou kodu ti udělali a za stálou nefunkčnost!!! To bych řeil, ne problem auta, kdy sám ví, e je to patnou instalací zaplynování!!!! Stěuje si na foru, ale s problemem nic nedělá :-((((:-((((:-(((( tím jen kur... samotné auto, a kdy ho chce jetě prodat, a budoucí majitel se tu regne tak bude zase jen hanobit auto, ne ten plyn!!! :-(((( CCCA ! A ví.
|
|
16.09.2011 15:28 -
|
2414272
|
|
hegisek
|
|
|
to je fakt Vladimíre zjistit proč se tak děje a pokud to nevědí ani vtom servisu kde ti to montovali tak to asi nebude servis nic moc a taková odpověd e je to autem tak to tam nemají montovat kdy vědí e to dělá neplechu bud vědí co montují a mají stím zkuenosti nebo to jen bouchaj jak na běícím páse hlavně at mají zaplaceno reklamoval bych to tam!!! at se starají nebo vymontují a vratí peníze
to je fakt Vladimíre zjistit proč se tak děje a pokud to nevědí ani vtom servisu kde ti to montovali tak to asi nebude servis nic moc a taková odpověd e je to autem tak to tam nemají montovat kdy vědí e to dělá neplechu bud vědí co montují a mají stím zkuenosti nebo to jen bouchaj jak na běícím páse hlavně at mají zaplaceno reklamoval bych to tam!!! at se starají nebo vymontují a vratí peníze:-((((
|
|
16.09.2011 15:38 -
|
2414273
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Vladimíre, já mám LPG v "nejhorím" motoru 1,8i. Bez problémů, ale je to u montováno v Holandsku AG System SGI. Před tím jsem měl VECTRA 2,0i s LPG a NO problem. Opravdu nehledej chybu v autě, ale v montáním servisu. Omla jim to o hlavu, pokud to jetě jde.
Vladimíre, já mám LPG v "nejhorím" motoru 1,8i. Bez problémů, ale je to u montováno v Holandsku AG System SGI. Před tím jsem měl VECTRA 2,0i s LPG a NO problem. Opravdu nehledej chybu v autě, ale v montáním servisu. Omla jim to o hlavu, pokud to jetě jde.
|
|
16.09.2011 16:04 -
|
2414281
|
|
jumep
|
|
|
o problemoch s montazou plynu by tu vedel kulda hovorit ...
vzdy je to o neschopnosti a neznalosti tej ktorej LPG fy ....
o problemoch s montazou plynu by tu vedel kulda hovorit ...
vzdy je to o neschopnosti a neznalosti tej ktorej LPG fy ....
|
|
| |
|
|