| | |
13.06.2015 23:53 -
Re: LPG a C5
|
2830750
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
DaliborN napsal(a): A teď něco do pranice
1. Někdo z okolí Nový Jičín, kdo servisuje AG?
2. Kvalita čerpaček v okolí Nového Jičína, má někdo zkuenost kde ANO a kde NE (tankovat plyn)?
Dobrý večer,
ad 1: AG by měli servisovat podle jejich stránek v HV GAS Kunín 85.
Kdy ne, tak Auto Fedor v Prostějově určitě.
ad 2: plyn jsem v NJ brával na Shelce na Zborovské, nebo cestou z FM na Lukoilu (MOL) na Suvorovově. Vdy bez problémů.
Jinak s plynem musíte buď 1x za rok nebo co 10000km na revizi (podle toho co je dřív) jestli někde neutíká a ivotnost LPG nádre je 10 let, pak se musí vyměnit. Kolik má Vae nádr Vám sdělí při revizi systému v servise.
Ve by mělo být zapsáno v příloze technického průkazu, bez toho jinak potom neprojdete STK
vlkr
Dobrý večer,
ad 1: AG by měli servisovat podle jejich stránek v HV GAS Kunín 85.
Kdy ne, tak Auto Fedor v Prostějově určitě.
ad 2: plyn jsem v NJ brával na Shelce na Zborovské, nebo cestou z FM na Lukoilu (MOL) na Suvorovově. Vdy bez problémů.
Jinak s plynem musíte buď 1x za rok nebo co 10000km na revizi (podle toho co je dřív) jestli někde neutíká a ivotnost LPG nádre je 10 let, pak se musí vyměnit. Kolik má Vae nádr Vám sdělí při revizi systému v servise.
Ve by mělo být zapsáno v příloze technického průkazu, bez toho jinak potom neprojdete STK
vlkr
|
|
16.06.2015 16:27 -
|
2831723
|
|
DaliborN
|
Město: Nový Jičín, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Chlapi díky moc za ve. Teď přes víkend jsem nalítal ve východních čechách něco přes 1100 km, tankoval jsem na jedné a té samé pumpě dokola a s mým stylem jízdy mi vyel průměr spotřeby 8,1 L/LPG/100 KM. Větina toho bylo po pěkných cestách, ne dálnice, myslím, e to je hodně sluné, nebo ne? Podle toho, co tu čtu, e je spotřeba v průměru 10-12 L?
Jel jsem hodně na spotřebu, přítí víkend tomu dám kouř na Slovensku, uvidím, jaký bude průměr
Chlapi díky moc za ve. Teď přes víkend jsem nalítal ve východních čechách něco přes 1100 km, tankoval jsem na jedné a té samé pumpě dokola a s mým stylem jízdy mi vyel průměr spotřeby 8,1 L/LPG/100 KM. Větina toho bylo po pěkných cestách, ne dálnice, myslím, e to je hodně sluné, nebo ne? Podle toho, co tu čtu, e je spotřeba v průměru 10-12 L?
Jel jsem hodně na spotřebu, přítí víkend tomu dám kouř na Slovensku, uvidím, jaký bude průměr :-)
|
|
16.06.2015 20:56 -
|
2831819
|
|
hegisek
|
|
|
To jsis spocital nebo podle palubniho pocitace?
To jsis spocital nebo podle palubniho pocitace?
|
|
17.06.2015 17:19 -
|
2832320
|
|
DaliborN
|
|
|
Počítač jede podle benzínu přeci, ne? Samozřejmě počítal. Ale i tak to beru s rezervou, nevím, jestli nemá vliv na "velikost nádre" vedro, prostě jestli do prázdné nádre natankuju stejné mnoství kdy je chladno (ráno) a teplo (přes den). Zrovna o víkendu byly celkem velké výkyvy noc/den.
Počítač jede podle benzínu přeci, ne? Samozřejmě počítal. Ale i tak to beru s rezervou, nevím, jestli nemá vliv na "velikost nádre" vedro, prostě jestli do prázdné nádre natankuju stejné mnoství kdy je chladno (ráno) a teplo (přes den). Zrovna o víkendu byly celkem velké výkyvy noc/den.
|
|
17.06.2015 18:23 -
|
2832357
|
|
hegisek
|
|
|
Stou spotrebou je to tak nejlepsi je na stejne tankovaci stanici a doplna zalezi i na cerpadle kde tankuji lpg jak je silne a pokud mas nadrz mislo kola tak kdyz stojim do kopce pri tankovani tak plovak v nadrzi pusti vic aspon ja ti mam takto vyzkousene
Stou spotrebou je to tak nejlepsi je na stejne tankovaci stanici a doplna zalezi i na cerpadle kde tankuji lpg jak je silne a pokud mas nadrz mislo kola tak kdyz stojim do kopce pri tankovani tak plovak v nadrzi pusti vic aspon ja ti mam takto vyzkousene
|
|
21.06.2015 21:04 -
|
2833619
|
|
DaliborN
|
|
|
Měl bych jednu otázku ohledně měřiče LPG. Jak mám ten spínač vedle ajtrpáky, tak tam jsou čtyři diody (zelené), mají ukazovat stav LPG nádre, jene mně furt svítí vechny, zhasnou naráz a kdy mi dojde plyn. Kde je chyba? Systém AG.
Měl bych jednu otázku ohledně měřiče LPG. Jak mám ten spínač vedle ajtrpáky, tak tam jsou čtyři diody (zelené), mají ukazovat stav LPG nádre, jene mně furt svítí vechny, zhasnou naráz a kdy mi dojde plyn. Kde je chyba? Systém AG.
|
|
21.06.2015 21:08 -
|
2833620
|
|
hegisek
|
|
|
V plovaku pradepodobne v nadrzi lpg ja osobne to pouzivam jen orientacne nuluju km vim kolik najedu na nadrz jen kouknu kdy to prepne z benalu na lpg
V plovaku pradepodobne v nadrzi lpg ja osobne to pouzivam jen orientacne nuluju km vim kolik najedu na nadrz jen kouknu kdy to prepne z benalu na lpg
|
|
21.06.2015 22:54 -
|
2833653
|
|
NMC
|
|
|
DaliborN napsal(a): Měl bych jednu otázku ohledně měřiče LPG. Jak mám ten spínač vedle ajtrpáky, tak tam jsou čtyři diody (zelené), mají ukazovat stav LPG nádre, jene mně furt svítí vechny, zhasnou naráz a kdy mi dojde plyn. Kde je chyba? Systém AG.
Má u vyměněnou nádr po 10-ti letech? Pokud ano, je moné, e nádr s multiventilem není originální (já to tak mám) a ukazatel stavu plynu je nějak zafligněný aby "něco" ukazoval, i kdy to neodpovídá realitě. Ohmická hodnota snímače plováku na novém multiventilu nemusí odpovídat původnímu snímači. Já s tím problém nemám - spotřebu znám a při kadém tankování nuluji počitadlo km.
Má u vyměněnou nádr po 10-ti letech? Pokud ano, je moné, e nádr s multiventilem není originální (já to tak mám) a ukazatel stavu plynu je nějak zafligněný aby "něco" ukazoval, i kdy to neodpovídá realitě. Ohmická hodnota snímače plováku na novém multiventilu nemusí odpovídat původnímu snímači. Já s tím problém nemám - spotřebu znám a při kadém tankování nuluji počitadlo km.
|
|
28.06.2015 21:31 -
|
2835247
|
|
SKODA
|
Město: PŘEROV, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Zdravím vechny, měl bych pár otázek. Koupil jsem C5 na lpg, najezdil s ní pár tisíc kilometrů a měl spotřebu kolem 8 litrů plynu, co mě přilo na tak velky auto solidní a byl jsem spokojenej. Problém byl v tom, e mě auto na volnoběh zdechalo a motor někdy vynechával. Zajel jsem do servisu a tam zjistily, e mám patný lpg vstřiky. Nechal jsem je tedy vyměnit, ve funguje jak má, jen spotřeba la nahoru a to docela dost Vychází mě to asi o tři litry na sto kilometrů víc, to je asi 11 litrů. Nevím jestli se dá nějak nastavit ty vstřiky, aby tam lo míň plynu, nebo to jinak vyřeit, kdy vím, e se starýma vstřikama to jezdilo za míň? Jinak by mě zajímalo, jakou máte spotřebu vy u motoru 2.0 103 kW v kombíku na plyn? Díky za odpovědi.
Zdravím vechny, měl bych pár otázek. Koupil jsem C5 na lpg, najezdil s ní pár tisíc kilometrů a měl spotřebu kolem 8 litrů plynu, co mě přilo na tak velky auto solidní a byl jsem spokojenej. Problém byl v tom, e mě auto na volnoběh zdechalo a motor někdy vynechával. Zajel jsem do servisu a tam zjistily, e mám patný lpg vstřiky. Nechal jsem je tedy vyměnit, ve funguje jak má, jen spotřeba la nahoru a to docela dost:-( Vychází mě to asi o tři litry na sto kilometrů víc, to je asi 11 litrů. Nevím jestli se dá nějak nastavit ty vstřiky, aby tam lo míň plynu, nebo to jinak vyřeit, kdy vím, e se starýma vstřikama to jezdilo za míň? Jinak by mě zajímalo, jakou máte spotřebu vy u motoru 2.0 103 kW v kombíku na plyn? Díky za odpovědi.
|
|
28.06.2015 22:09 -
|
2835298
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Ahoj, na spotřebu 8l plynu se lze dostat jen při klidné jízdě a to hlavně na okreskách. Jak se do toho zamotá město, tak to jde nahoru. A to mluvím o faceliftu, který je lehčí. Take celková průměrná kolem 10l bude u X7 docela v pohodě. otázka jak jsi spotřebu měřil a jaká tam můe být nepřesnost. Nevím, jaký tam má systém, a jestli dali vstřiky jaké tam mají být.... ale nějak nastavit se to určitě dá...
Ahoj, na spotřebu 8l plynu se lze dostat jen při klidné jízdě a to hlavně na okreskách. Jak se do toho zamotá město, tak to jde nahoru. A to mluvím o faceliftu, který je lehčí. Take celková průměrná kolem 10l bude u X7 docela v pohodě. otázka jak jsi spotřebu měřil a jaká tam můe být nepřesnost. Nevím, jaký tam má systém, a jestli dali vstřiky jaké tam mají být.... ale nějak nastavit se to určitě dá...
|
|
28.06.2015 22:28 -
|
2835302
|
|
SKODA
|
Město: PŘEROV, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Já právě jezdím klidně jak jinak s C5 Spotřebu jsem měřil, e jsem vdycky natankoval do plna a to x krát,take mám docela přesny info,navíc na palubním počítači jsem měl průměr 6,9 litru ale jezdil kolem těch osmi litrů.U kdy jsem jel ze servisu, tak jsem viděl zvýeny hodnoty na palubním počítači, při jízdě, co mě hned trklo. Asi budu muset do servisu, a mě ty vstřiky nastaví jinak. Vím, e je při výměně nastavovaly a tak se tam moná stala chyba.
Já právě jezdím klidně jak jinak s C5 :-) Spotřebu jsem měřil, e jsem vdycky natankoval do plna a to x krát,take mám docela přesny info,navíc na palubním počítači jsem měl průměr 6,9 litru ale jezdil kolem těch osmi litrů.U kdy jsem jel ze servisu, tak jsem viděl zvýeny hodnoty na palubním počítači, při jízdě, co mě hned trklo. Asi budu muset do servisu, a mě ty vstřiky nastaví jinak. Vím, e je při výměně nastavovaly a tak se tam moná stala chyba.
|
|
28.06.2015 23:01 -
|
2835313
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
no, na nastavenie sa asi je lepie spyta v servise.
Ale ja ti moem poveda e aj ja mam 10-11 l/km LPG.
no, na nastavenie sa asi je lepie spyta v servise.
Ale ja ti moem poveda e aj ja mam 10-11 l/km LPG.
|
|
28.06.2015 23:27 -
|
2835322
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
No, jen jestli to nebylo patně nějak předtím. Aby to neodnesl motor při moc chudé směsi....
No, jen jestli to nebylo patně nějak předtím. Aby to neodnesl motor při moc chudé směsi....
|
|
29.06.2015 08:28 -
|
2835342
|
|
SKODA
|
|
|
Tento týden mě čeká docela dlouhá cesta a tak uvidíme, kolik si to vezme. Pak to budu řeit se servisem. Mě těch osmu litrů připadalo naprosto skvělých, kdy jsem četl kolik to má mít spotřebu, ale asi to bylo vykoupeny chudou směsí a těmi problémy s vynecháváním a neudrením volnoběhu. Hold asi něco za něco.
Tento týden mě čeká docela dlouhá cesta a tak uvidíme, kolik si to vezme. Pak to budu řeit se servisem. Mě těch osmu litrů připadalo naprosto skvělých, kdy jsem četl kolik to má mít spotřebu, ale asi to bylo vykoupeny chudou směsí a těmi problémy s vynecháváním a neudrením volnoběhu. Hold asi něco za něco.
|
|
29.06.2015 13:56 -
|
2835530
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Ahoj,
od prvního jezdím denně do práce trasu Olomouc - Brno a zpět, po dálnici .
Tempomat na 110 km/h. Podle tankování LPG (co 3 dny => 7x) mi celý měsíc vychází spotřeba 8,3 l LPG / 100km,
plus dlouhodobá 0,6 l BA na 100km. System AG, dovoz Holandsko, v březnu měněná nádr po 10 letech (před STK). Palubní PC ukazuje spotřebu 7,4 ne natankuju a vynuluju. Pneu letní Michelin. Na volnoběh nic nekucká, prakticky nejsem schopen rozeznat jízdu na plyn a na benzín, pocitově se nijak nelií. Plyn servisuju v Prostějově.
Auto mám rok a 10 měsíců a plus mínus tak jezdím furt.
Zdraví
vlkr
Ahoj,
od prvního jezdím denně do práce trasu Olomouc - Brno a zpět, po dálnici :-).
Tempomat na 110 km/h. Podle tankování LPG (co 3 dny => 7x) mi celý měsíc vychází spotřeba 8,3 l LPG / 100km,
plus dlouhodobá 0,6 l BA na 100km. System AG, dovoz Holandsko, v březnu měněná nádr po 10 letech (před STK). Palubní PC ukazuje spotřebu 7,4 ne natankuju a vynuluju. Pneu letní Michelin. Na volnoběh nic nekucká, prakticky nejsem schopen rozeznat jízdu na plyn a na benzín, pocitově se nijak nelií. Plyn servisuju v Prostějově.
Auto mám rok a 10 měsíců a plus mínus tak jezdím furt.
Zdraví
vlkr
|
|
29.06.2015 20:29 -
|
2835661
|
|
SKODA
|
|
|
Jezdím taky do Prostějova k Fedorovi a tak si myslím, e snad chybu neudělali i kdy člověk nikdy neví. Dívám se,e má starí model C5 a tak to má lepí spotřebu, ne ten novějí.
Jezdím taky do Prostějova k Fedorovi a tak si myslím, e snad chybu neudělali i kdy člověk nikdy neví. Dívám se,e má starí model C5 a tak to má lepí spotřebu, ne ten novějí.
|
|
29.06.2015 21:18 -
|
2835684
|
|
Atin
|
Město: Osík, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Ahoj, má cenu to řeit? Vysoké Mýto Praská ul.
Ahoj, má cenu to řeit? Vysoké Mýto Praská ul.
Přílohy: Fotografie0162.jpg ( 504514b ) - |
|
29.06.2015 21:38 -
|
2835711
|
|
SKODA
|
|
|
Kdy jedu do Čech, tak tankuju na Onu v Mýtě. Na Moravě hold takový ceny nejsou, u nás tak o dvě koruny víc a to je u rozdíl u plné nádre.
Kdy jedu do Čech, tak tankuju na Onu v Mýtě. Na Moravě hold takový ceny nejsou, u nás tak o dvě koruny víc a to je u rozdíl u plné nádre.
|
|
07.07.2015 09:26 -
|
2838194
|
|
SKODA
|
|
|
Tak mám najeto něco kolem tisícovky kilometrů po Čechách se spotřebou 9,7 litru plynu, jeděno v jednom člověku, klidnou jízdou a minimálně z poloviny po silnicích první třídy. Stejně mě to příjde hodně a navíc, kdy si napojím diagnostiku, tak mě to píe bohatá směs. Take zkusím zajet do servisu, a se na to mrknou.
Tak mám najeto něco kolem tisícovky kilometrů po Čechách se spotřebou 9,7 litru plynu, jeděno v jednom člověku, klidnou jízdou a minimálně z poloviny po silnicích první třídy. Stejně mě to příjde hodně a navíc, kdy si napojím diagnostiku, tak mě to píe bohatá směs. Take zkusím zajet do servisu, a se na to mrknou.
|
|
07.07.2015 12:00 -
|
2838248
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
SKODA napsal(a): .... kdy si napojím diagnostiku, tak mě to píe bohatá směs. Take zkusím zajet do servisu, a se na to mrknou.
Diagnostika (Lexia, Proxia ...) vyhodnocuje stav motoru ve vztahu k BA, nikoli LPG. Někdo tady před lety uváděl, e diagnostika vykazuje chybu bohatosti směsy při chodu na LPG - u si nepamatuji zda bohatí, či chudí. Stav systému LPG musí konzultovat s plynařem, který přes svou diagnostiku nastaví bohatost směsy LPG.
Kombinovaná spotřeba 9,7l LPG/100km je myslím docela v pohodě. Kupodivu spotřeba v létě je o něco vyí ne v zimě, protoe k ohřátí plynového regulátoru (aby to automaticky přeplo na LPG) neujede tolik km na BA. V kontrole spotřeby hraje nemalou roli tepelná roztanost nádre, samostatného plynu a automatické vypínání tankovací pistole při plné nádri na různých čerpačkách, protoe kadá to má nastaveno jinak.
Diagnostika (Lexia, Proxia ...) vyhodnocuje stav motoru ve vztahu k BA, nikoli LPG. Někdo tady před lety uváděl, e diagnostika vykazuje chybu bohatosti směsy při chodu na LPG - u si nepamatuji zda bohatí, či chudí. Stav systému LPG musí konzultovat s plynařem, který přes svou diagnostiku nastaví bohatost směsy LPG.
Kombinovaná spotřeba 9,7l LPG/100km je myslím docela v pohodě. Kupodivu spotřeba v létě je o něco vyí ne v zimě, protoe k ohřátí plynového regulátoru (aby to automaticky přeplo na LPG) neujede tolik km na BA. V kontrole spotřeby hraje nemalou roli tepelná roztanost nádre, samostatného plynu a automatické vypínání tankovací pistole při plné nádri na různých čerpačkách, protoe kadá to má nastaveno jinak.
|
|
| |
|
|