| | |
16.01.2013 15:53 -
Re: LPG a C5
|
2539399
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Zřejmě to má taky na otáčky, ale o tom neví. Má nastavený na volnoběh, tzv. od 600 ot/min při přidání nebo ubrání plynu se to sepne. Já to mám jen a od 1400 ot/min, tak to nechám sníit taky na volnoběné.
Zřejmě to má taky na otáčky, ale o tom neví. Má nastavený na volnoběh, tzv. od 600 ot/min při přidání nebo ubrání plynu se to sepne. Já to mám jen a od 1400 ot/min, tak to nechám sníit taky na volnoběné.
|
|
16.01.2013 17:31 -
|
2539426
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Katan napsal(a): Zřejmě to má taky na otáčky, ale o tom neví. Má nastavený na volnoběh, tzv. od 600 ot/min při přidání nebo ubrání plynu se to sepne. Já to mám jen a od 1400 ot/min, tak to nechám sníit taky na volnoběné.
Nevím, zda je to chytré rozhodnutí. Pokud jsem v obraze, tak je to přesně tak, jak v předelém příspěvku psal KULDA. A důvod proč je přepímámí na LPG při vytočení motoru na xy/min je ten, e motor má nějakou setrvačnost a případnou prodlevu v reakci LPG systému lehce zvládne. Normálně nepozná změnu. Kdy to překope na volnoběný otáčky, tak se to bude dohadovat, zda benzin, nebo LPG a asi moc velkou pohodu mít nebude.
Nevím, zda je to chytré rozhodnutí. Pokud jsem v obraze, tak je to přesně tak, jak v předelém příspěvku psal KULDA. A důvod proč je přepímámí na LPG při vytočení motoru na xy/min je ten, e motor má nějakou setrvačnost a případnou prodlevu v reakci LPG systému lehce zvládne. Normálně nepozná změnu. Kdy to překope na volnoběný otáčky, tak se to bude dohadovat, zda benzin, nebo LPG a asi moc velkou pohodu mít nebude.
|
|
16.01.2013 19:23 -
|
2539445
|
|
Katan
|
|
|
Ostatní tady píou e to mají nastavené jen na teplotu. Tak to asi funguje dobře, kdy si nikdo nestěuje.
Ostatní tady píou e to mají nastavené jen na teplotu. Tak to asi funguje dobře, kdy si nikdo nestěuje.
|
|
16.01.2013 20:35 -
|
2539465
|
|
Darja
|
|
|
Jak píe Ferro, ty vyí otáčky jsou pouze na to, aby se to plynule přeplo a nekublo to.
Nechápu, co je problém to nastavit tak, jak to má větina tj na teplotu, při vyích otáčkách přepnutí. A je lepí při akceleraci, nebo to vůbec nepocítí...
Jak píe Ferro, ty vyí otáčky jsou pouze na to, aby se to plynule přeplo a nekublo to.
Nechápu, co je problém to nastavit tak, jak to má větina tj na teplotu, při vyích otáčkách přepnutí. A je lepí při akceleraci, nebo to vůbec nepocítí...
|
|
16.01.2013 20:56 -
|
2539476
|
|
Katan
|
|
|
Nechám to nastavit jak sem to měl původně, tzv. 30°C a přepnutí 800ot/min při akceleraci. To mi vyhovovalo. Moná to nechám na 1000ot/min, jetě uvidím.
Nechám to nastavit jak sem to měl původně, tzv. 30°C a přepnutí 800ot/min při akceleraci. To mi vyhovovalo. Moná to nechám na 1000ot/min, jetě uvidím.
|
|
16.01.2013 20:59 -
|
2539481
|
|
Ferro
|
|
|
Mám za to, e celý problém je mechanik (plynař), který umí montovat, ale jinak ví asi h.vno. To je to samý, jako bych el k zubařovi s tím, e mě bolí zuby při pití studenýho a on mi řekl, e mi to můe vytrhnout, nebo vrtat, nebo nevím co a a si teda řeknu co má dělat, protoe je mu to jedno a ta bolavá huba je přece moje.
Od takovýho machra raději o jetě větí kus dál ne hóóódně daleko!!!
Mám za to, e celý problém je mechanik (plynař), který umí montovat, ale jinak ví asi h.vno. To je to samý, jako bych el k zubařovi s tím, e mě bolí zuby při pití studenýho a on mi řekl, e mi to můe vytrhnout, nebo vrtat, nebo nevím co a a si teda řeknu co má dělat, protoe je mu to jedno a ta bolavá huba je přece moje.
Od takovýho machra raději o jetě větí kus dál ne hóóódně daleko!!!:-d
|
|
16.01.2013 21:13 -
|
2539491
|
|
Ferro
|
|
|
Katan napsal(a): Nechám to nastavit jak sem to měl původně, tzv. 30°C a přepnutí 800ot/min při akceleraci. To mi vyhovovalo. Moná to nechám na 1000ot/min, jetě uvidím.
A proč to bude desetkrát prubovat, kdy x lidí, kteří spokojeně jezdí s LPG, Ti říkají: teplotní spínač vody na cca 30 st.C, otáčky 1400-1500/min a spínání při akceleraci. Dy je to tak snadný. Chce-li spokojeně fungovat, tak nevymýlej a neměň zavedený a odskouený postupy. (To platí VEOBECNĚ!!).
A proč to bude desetkrát prubovat, kdy x lidí, kteří spokojeně jezdí s LPG, Ti říkají: teplotní spínač vody na cca 30 st.C, otáčky 1400-1500/min a spínání při akceleraci. Dy je to tak snadný. Chce-li spokojeně fungovat, tak nevymýlej a neměň zavedený a odskouený postupy. (To platí VEOBECNĚ!!).
|
|
16.01.2013 21:17 -
|
2539492
|
|
Katan
|
|
|
Jetě by si mi mohl říct čas, po kterém se plyn přepne, po zahřátem motoru. Mě to trvá tak cca 40 vteřin. Dříve tak cca 10. Jinak to nechám nastavit jak říká. Díky za rady.
Jetě by si mi mohl říct čas, po kterém se plyn přepne, po zahřátem motoru. Mě to trvá tak cca 40 vteřin. Dříve tak cca 10. Jinak to nechám nastavit jak říká. Díky za rady. :palec
|
|
17.01.2013 06:56 -
|
2539545
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Asi jsem přeně nepochopil co tím myslí, čas po kterém se přepne? Kdy mám teplotu na 32 (nebo jak kdo chce), tak se to dá přepnout ihned manuálně, nebo selápnu pedál, i na volnoběh, na 1500ot a je to. Jinak doba zahřáti na potřebnou teplotu bude záviset na více proměnných. Teplota vzduchu, kde parkuje(gará - venku), volnoběh - jízda. V létě mě stačí ujet do 100 metrů, v zimě i 1-2 kilometry ( loňský březen v Králíkách -29stupňů).
Asi jsem přeně nepochopil co tím myslí, čas po kterém se přepne? Kdy mám teplotu na 32 (nebo jak kdo chce), tak se to dá přepnout ihned manuálně, nebo selápnu pedál, i na volnoběh, na 1500ot a je to. Jinak doba zahřáti na potřebnou teplotu bude záviset na více proměnných. Teplota vzduchu, kde parkuje(gará - venku), volnoběh - jízda. V létě mě stačí ujet do 100 metrů, v zimě i 1-2 kilometry ( loňský březen v Králíkách -29stupňů).
|
|
17.01.2013 08:27 -
|
2539551
|
|
Katan
|
|
|
Já mám v autě 3 hodnoty, po kterých se můe přepnout plyn. 1) teplota, 2) čas, 3) otáčky. A první dvě jsou pokořeny, tak při nějakých otáčkách se to přepne. Kdy nastartuji zahřátý motor na třeba 80°C tak nejdříve se mi přepne na plyn a za cca 40 vteřin. Co tady ten nesmysl, jsem taky neměl nastavený, a teď v servisu mi to tak nastavily. Ale hodně lidí, co jsem se ptal, tak to májí také nastaveny na čas.
Já mám v autě 3 hodnoty, po kterých se můe přepnout plyn. 1) teplota, 2) čas, 3) otáčky. A první dvě jsou pokořeny, tak při nějakých otáčkách se to přepne. Kdy nastartuji zahřátý motor na třeba 80°C tak nejdříve se mi přepne na plyn a za cca 40 vteřin. Co tady ten nesmysl, jsem taky neměl nastavený, a teď v servisu mi to tak nastavily. Ale hodně lidí, co jsem se ptal, tak to májí také nastaveny na čas.
|
|
17.01.2013 09:17 -
|
2539557
|
|
Ferro
|
|
|
Jetě jsem o časovém omezení nikde neslyel, ale vůbec nevylučuji, e to tak nějaký výrobce dělá. Jen mi to nějak nedává smysl. Jestlie motor splňuje podmínky pro přepnutí na plyn (teplotu vody procházející směovačem), tak časové omezení je na víc. A jestli podmínky nesplňuje, tak je tam také zbytečné. Asi bych to neřeil tady, mezi námi pouze info políbenými uivateli, ale zkusil bych to rozlousknout se skutečnými odborníky viz .link.
Jetě jsem o časovém omezení nikde neslyel, ale vůbec nevylučuji, e to tak nějaký výrobce dělá. Jen mi to nějak nedává smysl. Jestlie motor splňuje podmínky pro přepnutí na plyn (teplotu vody procházející směovačem), tak časové omezení je na víc. A jestli podmínky nesplňuje, tak je tam také zbytečné. Asi bych to neřeil tady, mezi námi pouze info políbenými uivateli, ale zkusil bych to rozlousknout se skutečnými odborníky viz http://www.neptun-harfa.cz/Diskusni-forum-LPG/3311.html
|
|
17.01.2013 15:36 -
|
2539633
|
|
Katan
|
|
|
Tak mám to seřízené. Čas u auta nastaven nemám. Jinak mám to nastaveno na 40°C co míň u mého systému (Landi Renzo) nejde nastavit, a 800ot/min při akceleraci. Podstatě tak jak sem to měl nastaveny, kdy sem to koupil. Tím e to mám nastaveny na akceleraci, tak se to sepíná hned po nastartování a krátkém rozjetí. U mě nebude omezovat čas po nastartování.
Tak mám to seřízené. Čas u auta nastaven nemám. Jinak mám to nastaveno na 40°C co míň u mého systému (Landi Renzo) nejde nastavit, a 800ot/min při akceleraci. Podstatě tak jak sem to měl nastaveny, kdy sem to koupil. Tím e to mám nastaveny na akceleraci, tak se to sepíná hned po nastartování a krátkém rozjetí. U mě nebude omezovat čas po nastartování.
|
|
17.01.2013 17:23 -
|
2539687
|
|
Darja
|
|
|
Čas je poslední a bezvýznamná priorita. Protoe V6 se ohřívá sakra dlouho. Loni, kdy byo -20°C, jsem jela i 7km, ne jsem měla ohřáto na provozní teplotu. Jak píe Kulda, v létě je to hned, frnk a jedu na LPG. Zima je průser. Do práce to mám cca 6km a a v půlce se mi to přepíná na LPG. Co mě netve, vím, e je to studený, těch pár korun navíc za benál mě nezruinuje.
Jinak je to docela zbytečná diskuze, pořád se tu mele to samý dokolečka. Buď dej na nás, nebo na zkuenosti svýho mechanika...
Čas je poslední a bezvýznamná priorita. Protoe V6 se ohřívá sakra dlouho. Loni, kdy byo -20°C, jsem jela i 7km, ne jsem měla ohřáto na provozní teplotu. Jak píe Kulda, v létě je to hned, frnk a jedu na LPG. Zima je průser. Do práce to mám cca 6km a a v půlce se mi to přepíná na LPG. Co mě netve, vím, e je to studený, těch pár korun navíc za benál mě nezruinuje.
Jinak je to docela zbytečná diskuze, pořád se tu mele to samý dokolečka. Buď dej na nás, nebo na zkuenosti svýho mechanika...
|
|
24.01.2013 09:45 -
|
2541752
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Ahojte.
Rád bych si konečně píchnul LPG do mojí C5ky. Otázka je jednoduchá, čtu tady vude, e Strakonice jsou nejlepí. Mají autorizovaný servis v Opavě .link. Jsem z Ostravy. Jsou tu nějací zkuení borci z okolí, kteří by mi poradili, jestli jet radi fakt a do jiních Čech nebo je něco kvalitního za rozumnou cenu i v okolí???
Díky moc!
Ahojte.
Rád bych si konečně píchnul LPG do mojí C5ky. Otázka je jednoduchá, čtu tady vude, e Strakonice jsou nejlepí. Mají autorizovaný servis v Opavě http://www.lpg-autogascentrum.cz/partnerska-sit/moravskoslezky-kraj/autogas-opava/ Jsem z Ostravy. Jsou tu nějací zkuení borci z okolí, kteří by mi poradili, jestli jet radi fakt a do jiních Čech nebo je něco kvalitního za rozumnou cenu i v okolí???
Díky moc!
|
|
24.01.2013 12:09 -
|
2541773
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Byl jsem u partnera Strakonic (Brno) a stálo to za starou bačkoru. Pokud bude problém, Strakonice Tě odkáou na toho, kdo to dělal. Take tam auto dej a po pořádné prověrce....
Byl jsem u partnera Strakonic (Brno) a stálo to za starou bačkoru. Pokud bude problém, Strakonice Tě odkáou na toho, kdo to dělal. Take tam auto dej a po pořádné prověrce....
|
|
24.01.2013 16:45 -
|
2541843
|
|
Darja
|
|
|
Stirius napsal(a): Ahojte.
Rád bych si konečně píchnul LPG do mojí C5ky. Otázka je jednoduchá, čtu tady vude, e Strakonice jsou nejlepí. Mají autorizovaný servis v Opavě .link. Jsem z Ostravy. Jsou tu nějací zkuení borci z okolí, kteří by mi poradili, jestli jet radi fakt a do jiních Čech nebo je něco kvalitního za rozumnou cenu i v okolí???
Díky moc!
Není tam odněkud HL propan? tramberská 2905, 703 00 Ostrava - Vítkovice ????
Není co řeit....
Není tam odněkud HL propan? tramberská 2905, 703 00 Ostrava - Vítkovice ????
Není co řeit....
|
|
24.01.2013 17:27 -
|
2541859
|
|
Stirius
|
|
|
A ti jsou v pohodě jo? Můu to tam bez problémů dát a nebudu řeit podobné věci, jak lidi 19 stran před touto?
A ti jsou v pohodě jo? Můu to tam bez problémů dát a nebudu řeit podobné věci, jak lidi 19 stran před touto? :-)
|
|
24.01.2013 19:57 -
|
2541926
|
|
Stirius
|
|
|
Okej, tak jim brnknu a odkáu se na tebe
Okej, tak jim brnknu a odkáu se na tebe ;-)
|
|
| |
|
|